Skip to main content

Μερική επιστράτευση του δεξιού παρακράτους μπας και σωθεί το πανικόβλητο Μητσοτακικό καθεστώς


Δεν θυμόμαστε ανάλογο προηγούμενο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε παγκοσμίως. Μια κυβέρνηση ισχυρή και αυτοδύναμη, πριν καλά-καλά κλείσει χρόνο, να συμπεριφέρεται σαν να μη κυβερνάει και να επιτίθεται με τέτοια λύσσα σε αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για άλλη μια ισχυρή ένδειξη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα κέντρα εξουσίας πίσω από αυτή, ακόμα φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ και επιθυμούν διακαώς τη στρατηγική του ήττα. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης προσομοιώνει φοβικά καθεστώτα που τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να καταρρεύσουν απότομα.

Έτσι, η φοβική συμπεριφορά του Μητσοτακικού καθεστώτος (η οποία θυμίζει άλλες εποχές), με έντονα σημάδια πανικού, οφείλεται  κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να ελέγξει απόλυτα την πληροφόρηση που φτάνει στο μέσο πολίτη. Κάποτε, στην εποχή του κλασικού δεξιού παρακράτους, κάτι τέτοιο ήταν απόλυτα εφικτό. Αλλά στην εποχή του διαδικτύου, των εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης και των σόσιαλ μίντια, δεν είναι καθόλου δεδομένο.

Η πρώτη μεγάλη ήττα που υπέστη η μιντιακή μηχανή προπαγάνδας του καθεστώτος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω της πρόσφατης πανδημίας και αφορούσε το μέγα φιάσκο των προγραμμάτων κατάρτισης. Μια υπόθεση που βγήκε στην επιφάνεια χάρη στην εναλλακτική πληροφόρηση και στα σόσιαλ μίντια.

Ο πανικός του καθεστώτος μεγάλωσε, όταν το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη λίστα Πέτσα και την αδιαφάνεια γύρω από την καμπάνια για την πανδημία και τα ποσά που μοιράστηκαν, έτυχε ευρείας αποδοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιες άκρως φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες έβαλαν μεγαλειώδες αυτογκόλ, αφού στα διάφορα άτυπα γκάλοπ, το κοινό φάνηκε να επικροτεί το σποτ και το μήνυμα που ήθελε να περάσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Η μιντιακή μηχανή προπαγάνδας προσπάθησε να υποβαθμίσει έως και να διαστρεβλώσει το βαθύτερο νόημα του σποτ, με τα διάφορα μιντιακά παπαγαλάκια να ισχυρίζονται ότι δήθεν τσουβαλιάζει όλο το δημοσιογραφικό κόσμο. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. 


Άλλα η υπόθεση αυτή δεν κατέδειξε απλά την προχειρότητα και την αδιαφάνεια με την οποία χειρίζεται το δημόσιο χρήμα το καθεστώς. Έδειξε ότι κάποιοι "αυλικοί" που ανήκουν ενδεχομένως στον "δημοσιοσχετίστικο" στρατό του Μητσοτάκη, χαρακτηρίζονται από έναν ερασιτεχνισμό και μια απειρία. Διότι όταν εξαιρείς από την καμπάνια κάποιο ή κάποια αντίπαλα μέσα που στέκονται απέναντί σου και σου ασκούν την πιο σκληρή κριτική, είναι σαν να παραδέχεσαι αυτόματα ότι μεροληπτείς. Και έτσι, πυροβολείς ουσιαστικά τα πόδια σου. Όπως και να'χει όμως, με μια τέτοια κραυγαλέα μεροληπτική συμπεριφορά, ουσιαστικά "καρφώνεσαι", δείχνοντας, αν μη τι άλλο, επιπλέον σημάδια πανικού.

Μετά απ'όλα αυτά, ήρθε και το ηχηρό χαστούκι από Αμερική όσον αφορά το μέγα σκάνδαλο Novartis. Ο συμβιβασμός της Novartis με τις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ για τις παράνομες πρακτικές της φαρμακευτικής εταιρίας στην Ελλάδα, καταρρίπτει οριστικά και αμετάκλητα το αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας.

Στη δικαστική ανακοίνωση για το ποινικό σκέλος, γίνεται αναφορά σε μεθόδους διαφθοράς και δωροδοκίες «αλλοδαπών αξιωματούχων» καθώς και όλων των άλλων τρόπων επιρροής. Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση του εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Παύλου Σαράκη, που εκπροσώπησε τους Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες, και σύμφωνα με τη διαδικασία, έχει τύχει της έγκρισης των αμερικανικών αρχών πριν την έκδοσή της, αναφέρεται με σαφήνεια σε «ενόχους να κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι και προκαλούν την λογική και την Δικαιοσύνη».  Η αποστροφή αυτή «φωτογραφίζει» τόσο τα πολιτικά πρόσωπα όσο και τη στάση τους.

Επιπλέον, το γεγονός ότι, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι Αμερικανοί πρότειναν στους τρεις Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες, την παροχή πολιτικού ασύλου(!) στις ΗΠΑ, αφήνει απόλυτα εκτεθειμένους κάποιους που τους αποκαλούσαν "κουκουλοφόρους" και τους απειλούσαν ότι θα τους βγάλουν τις κουκούλες.

Όλα αυτά εξηγούν και το λόγο που τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, δεν έσπευσαν από την αρχή να ζητήσουν την άρση της πολιτικής τους ασυλίας. Αν ήταν πράγματι σκευωρία θα το έκαναν από την πρώτη στιγμή, ώστε και να καθαρίσουν το όνομά τους μια και καλή αλλά και να "τελειώσουν" πολιτικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ακόμα και αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τα πολιτικά αυτά πρόσωπα, οι πολιτικές τους ευθύνες είναι αδιαμφισβήτητες. Άρα, το προφίλ των "ικανών" και των "αρίστων" που τους έχτισε η μιντιακή χούντα, πάει περίπατο.

Ο πανικόβλητος μηχανισμός της μιντιακής προπαγάνδας προσπάθησε γελοιωδώς να παρουσιάσει την απόφαση του συμβιβασμού ως απόδειξη της δήθεν σκευωρίας. Αλλά όταν ο καταιγισμός πληροφοριών ξέφυγε από τον έλεγχό του (για άλλη μια φορά), άλλαξε "τροπάρι" και άρχισε να "παίρνει γραμμή" προκειμένου να ρίξει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν επωφελήθηκε και το Ελληνικό κράτος με κάποιου είδους αποζημίωση.

Το "επιχείρημα" στην περίπτωση αυτή ήταν ότι ναι μεν υπήρχε σκάνδαλο, αλλά αφορούσε αποκλειστικά κάποιο παρα-ιατρικό κύκλωμα και άρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επικεντρώνονταν σε πολιτικά πρόσωπα, θα μπορούσε το Ελληνικό κράτος να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Novartis. Πρόκειται βέβαια για άλλη μια εντελώς γελοία απόπειρα, αφού και μόνο το γεγονός ότι το καθεστώς μετέτρεψε ένα μεγάλο σκάνδαλο σε δήθεν σκευωρία, ήταν υπερ-αρκετό για να ξεφύγει η Novartis χωρίς να δώσει φράγκο, αφού δεν θα υπήρχε κάτι για το οποίο θα ήταν αναγκασμένη να κάνει κάποιο συμβιβασμό και να πληρώσει.

Παράλληλα με όλα αυτά, το καθεστώς αποφάσισε να επιστρατεύσει μερικώς το παρακράτος μέσα από τις παράνομες ηχογραφήσεις Παππά-Μιωνή σε μια απέλπιδα κίνηση αντιπερισπασμού. Οι ηχογραφήσεις αυτές αποδεικνύουν πανηγυρικά ότι όχι μόνο δεν υπήρχε παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ όπως ισχυρίζονται τα κυβερνητικά φερέφωνα, αλλά αντίθετα, υπήρξε και υπάρχει δεξιό παρακράτος, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Και βέβαια, είναι εντελώς γελοίο να αποδίδει κανείς "παρακράτος" σε κυβέρνηση της Αριστεράς, τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρος ο μιντιακός μηχανισμός προπαγάνδας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να την πολεμάει. Την "τεχνογνωσία" του παρακράτους την έχει διαχρονικά η δεξιά και το παρακράτος είναι όλο δικό της.

Αλλά οι απέλπιδες αυτές κινήσεις αντιπερισπασμού από το Μητσοτακικό καθεστώς, δεν έγιναν μόνο επειδή δεν μπορεί να καλύψει τη μεγάλη διαφθορά και τα σκάνδαλα, αφού έχει χάσει τον έλεγχο της πληροφόρησης. Έγιναν κυρίως γιατί άρχισε να φαίνεται στον ορίζοντα το οικονομικό τσουνάμι, με όλο και πιο πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Υπενθυμίζουμε τις πρόσφατες δηλώσεις Σταικούρα που μίλησε για ύφεση 16% για το β' τρίμηνο του 2020.Αρκεί να θυμηθούμε ότι όταν ο Βαρουφάκης μιλούσε για ύφεση 10% ήδη στην αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας, κάποιοι επιχείρησαν και πάλι να τον απαξιώσουν. Ενώ, με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών η ύφεση θα κυμαίνονταν στο 3%. Όσο περνούσε ο καιρός αναθεωρούσαν τις εκτιμήσεις προς τα πάνω.

Οι εντελώς αναξιόπιστοι μαθητευόμενοι μάγοι του Μητσοτάκη, βασίζονται σε μια νεοφιλελεύθερη θεωρία που ποτέ δεν έχει αποδειχθεί στην πράξη, με βάση την οποία, μετά από μια μεγάλη ύφεση έρχεται απότομη ανάπτυξη. Έτσι, ελπίζουν ότι το 2021 θα μετριαστεί κάπως η "χασούρα" από την απότομη ανάπτυξη που υποτίθεται ότι θα έρθει.

Αλλά ακόμα και με μια τέτοια εντελώς αυθαίρετη παραδοχή, βγαλμένη κατευθείαν από το νεοφιλελεύθερο βιβλίο συνταγών της κακιά ώρας, η όποια ανάπτυξη δεν θα μπορεί να καλύψει την τεράστια ύφεση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Βαρουφάκης αποκάλυψε πρόσφατα ότι οι Μητσοτακικοί "yes men" της Μέρκελ και των Βρυξελλών, συμφώνησαν για πλεόνασμα (αν είναι δυνατόν) για το 2021! Που σημαίνει, πολύ απλά, μνημόνιο, ίσως και χειρότερο από αυτό του 2010 κατά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.Μετά απ'όλα αυτά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές, αλλά βλέπει τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν. Καθώς οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές, φαίνεται ότι από εδώ και πέρα αρχίζει η πραγματική φθορά του καθεστώτος. Ίσως δεν είναι τυχαίο που η μιντιακή μηχανή προπαγάνδας έχει καιρό να βγάλει δημοσκόπηση, καθώς βλέπει ότι τα μηνύματα δεν είναι πλέον θετικά.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε γενική επιστράτευση του δεξιού παρακράτους, προκειμένου να μπορέσει το Μητσοτακικό καθεστώς να διατηρήσει, έστω ένα προσωρινό προβάδισμα, μέχρι να πάει σε εκλογές.

Όπως είχαμε επισημάνει ήδη αμέσως μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ίσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμηθεί το "παλιό, καλό" δεξιό παρακράτος για να οργανώσει κατάλληλες επιχειρήσεις προβοκάτσιας. Έτσι, θα τα φορτώσει όλα ως συνήθως στους "μπαχαλάκηδες" του ΣΥΡΙΖΑ για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα και να κάνει τους αγανακτισμένους νοικοκυραίους να επιζητούν απεγνωσμένα "ησυχία, τάξη και ασφάλεια" μέσω μιας σκληρής καταστολής.

Έγιναν ήδη και άλλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ενώ δεν αποκλείεται να επιχειρήσει το καθεστώς να ελέγξει με κάποιο τρόπο τα σόσιαλ μίντια για να στραγγαλίσει την εναλλακτική πληροφόρηση που διαχέεται μέσα από αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι άρχισαν ήδη κάποιοι "λαγοί" του μιντιακού μηχανισμού προπαγάνδας, να μιλάνε περί "επικινδυνότητας" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανοίγοντας το δρόμο.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σενάριο. Αν τα πράγματα φτάσουν σε οριστικό αδιέξοδο και με την Τουρκία να κλιμακώνει τις απειλές της, ίσως ο Μητσοτάκης δραπετεύσει μέσω της απλής αναλογικής, ανοίγοντας το δρόμο για ένα είδος οικουμενικής κυβέρνησης. Θα το κάνει, προκειμένου να μη χρεωθεί αποκλειστικά μια μεγάλη οικονομική κρίση (που θα συνοδεύεται από το πλέον καταστροφικό μνημόνιο) και μια ολέθρια υποχώρηση απέναντι στις ορέξεις του Ερντογάν.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σφάλμα και συμπράξει με μια τέτοια κυβέρνηση, ίσως επιστρέψει οριστικά στο 3%. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο προοδευτικός κόσμος απαιτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ευθεία σύγκρουση και όχι σύμπραξη με το καθεστώς Μητσοτάκη.

Comments

Popular posts from this blog

Operation Mindfuck: The origins of the Illuminati conspiracy fraud and how it became popular in our times

From the new documentary Can 't Get You Out of My Head by Adam Curtis   globinfo freexchange   The first settlers had come from Europe to America to flee from the corruption of power in the Old World. But although they had got away from the old power, they hadn't got away from their suspicious minds, and alone, out in the vast wilderness of the new America, that led them to imagining dark, hidden conspiracies in their own government, far away in Washington.    One of the first of these, in the early 19th century, said that a secret group from Europe, called the Bavarian Illuminati, were running a giant conspiracy in America to destroy the new democracy. In reality, the Illuminati had been a utopian movement who wanted to replace religion with reason. But instead, they now became the first of a series of frightening suspicions that fed off the isolation of the settlers in the New World.    One night (in 1958, somewhere in the vicinity of Whittier, California), Kerry Thornley

COVID-19: After one year, Mitsotakis regime fails dramatically to control pandemic in Greece

globinfo freexchange   After one year, Greece has become one of the most characteristic cases of blatant failure concerning COVID-19 pandemic control. The situation is getting worse and the National Health System of Greece receives extreme pressure, while there are signs that it has already crashed. According to some recent reports , " A record number of patients with Covid-19 in Greece are on ventilators on Thursday. The total number of people undergoing the treatment has reached 706, breaking the previous record of 699, which was recorded on both the last two consecutive days, on Tuesday and Wednesday. " With the help of jodi.graphics we present a brief timeline of the COVID-19 pandemic in the country: February 26, 2020: The first verified COVID-19 case in Greece. March 10, 2020: The government shuts down schools and universities. March 12, 2020: The first death in Greece from COVID-19.   March 23, 2020: The first lockdown in Greece.   March 28, 2020: COVID-19 cases in Gr

Γκάλοπ πρόωρων εκλογών

failed evolution survey software * Η σειρά με την οποία έχουν τοποθετηθεί τα πολιτικά κόμματα έγινε με βάση το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου του 2019.  * Αν προτιμάτε άλλο κόμμα από αυτά που εκπροσωπούνται στη βουλή, υπάρχει η επιλογή "Άλλο", ενώ μπορείτε, αν θέλετε, να γράψετε στα σχόλια το όνομα του κόμματος.  * Παρακαλούμε κοινοποιείστε για καλύτερο δείγμα.

QAnon and Russiagate: How the capitalist elites produced a mass conspiracy hysteria to maintain power

globinfo freexchange   In his new documentary Can't Get You Out of My Head , Adam Curtis traces the origins of popular conspiracy theories that survived up to our days and spread rapidly due to Internet. As a result, Curtis finds that Trump election and Brexit triggered a conspiracy paranoia that took over both the liberal establishment and the ultra-conservative camp. The story begins in the late 60s, when Kerry Thornley and his friend Greg Hill had started what they called Operation Mindfuck . They had spread the conspiracy theory that the Illuminati were really the secret rulers of the world. They had done it to parody and ridicule all conspiracy theories because they thought that they undermined the confidence of individuals and made them easier to control.    But now, in the mass of data online, those stories about the Illuminati got mixed up with other conspiracies, both true and false, and out of it came extraordinary dreamlike stories built out of fragments of truth and fic

Ποιος ολιγάρχης θα πηδήξει πρώτος από το κυβερνητικό Μητσοτακικό καράβι που βουλιάζει;

failed evolution   Όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Μητσοτακικού καθεστώτος έχει αρχίσει. Το καθεστώς δέχτηκε απανωτά χτυπήματα σε όλα τα μέτωπα, με κεντρικό, βεβαίως, το μέτωπο της πανδημίας. Η αποτυχία του καθεστώτος όσον αφορά τα μέτρα και το πρόγραμμα εμβολιασμών, που απ'ότι φαίνεται χωλαίνει, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της αποτυχημένης Μητσοτακικής διακυβέρνησης.   Η απέλπιδα προσπάθεια ενός τραγικού Μητσοτάκη να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά των νοικοκυραίων, πάντα με τη βοήθεια της μιντιακής χούντας, χρησιμοποιώντας την πρόσφατη επίθεση εναντίον αστυνομικού, φαίνεται ότι πέφτει στο κενό. Οι νοικοκυραίοι μεσαιοταξίτες δεν "τσιμπάνε" πλέον με τέτοιου είδους φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια, πολύ απλά γιατί βλέπουν ότι το παρατεταμένο λοκντάουν του ενός έτους, τους εξοντώνει συστηματικά κυρίως στον οικονομικό τομέα. Όπως είχαμε γράψει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 19, μπορεί ο Έλλην μικροαστός να άγεται με ευκολία από τη μιντιακή

Max Blumenthal debunks US accusation of China's 'genocide' against Uighurs

The Grayzone   Max Blumenthal documents the deceptions behind the US government's accusation that China is committing "genocide" against Uyghur Muslims in its Xinjiang region, picking apart NED-funded studies that rely on botched statistics and exposing extremist Adrian Zenz and his error-filled research. 

EU more worried about Parma ham branding than COVID vaccine patents

How did EU governments decide to oppose a global measure that could boost production of COVID vaccines and medicines for the global south? You won’t get the slightest hint from official EU sources. But leaked documents reveal that the Commission and member states see the real problem as a mere PR issue of how to deflect criticism. Given the pandemic, their position seems indefensible.   Corporate Europe Observatory   Part 4 - The world needs to understand the EU better   To almost anyone, to the public, that would be where the story ended – with no insight into how the EU’s decision to oppose the India/ South Africa proposal was made, nor into what arguments were considered. But then sometimes, with a stroke of luck, documents are leaked. And in this case, documents from a German Ministry ended up with Corporate Europe Observatory (unfortunately they cannot be made public). According to those documents, the proposed India/ South Africa waiver was discussed on three occasions in the Tra

Νέα απόπειρα περαιτέρω μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από την ντόπια ολιγαρχία καθώς το κυβερνών καράβι της Μητσοτακοδεξιάς βουλιάζει

globinfo freexchange   Ήδη από τον Ιούλιο του '15, ανιχνεύσαμε την πιο σοβαρή απόπειρα της ντόπιας ολιγαρχίας, σε συνεργασία πάντα με τους δανειστές της Τρόικας, να μεταλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό κόμμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Η μεγάλη επιτυχία των ολιγαρχών και του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, ήταν η απομάκρυνση της επικίνδυνης γι'αυτούς Αριστερής πλατφόρμας από το κόμμα.    Όπως είχαμε γράψει πριν από ένα χρόνο, μετά την εικονική έξοδο από τα μνημόνια, οι ολιγάρχες άρχισαν να φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από την "κανονικότητά" τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η "κανονικότητα" άρχισε να πλασάρεται, ως έννοια, από τους μιντιακούς παπαγάλους, όταν οι ντόπιοι ολιγάρχες και το νεοφιλελεύθερο ιερατείο είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να "τσινάει" και να αρχίζει να σκαλίζει διάφορα μεγάλα σκάνδαλα. Έτσι, η "κανονικότητα" ταυτίστηκε με την άνοδο της Μητσοτακικής δεξιάς στην εξουσία, που θα γλίτωνε τη χώρα από τους επικίνδυνους

Αν είσαι Κούλης ...

globinfo freexchange Δεν παραδέχεσαι πότε, ούτε εμμέσως, ως πρωθυπουργός μιας χώρας, ότι η χώρα αυτή είναι προτεκτοράτο. Εκτός και αν είσαι ... Κούλης.   Όχι βέβαια ότι δεν το ξέραμε. Ότι δηλαδή η χώρα είναι εδώ και δεκαετίες Αμερικανικό προτεκτοράτο και πιο πρόσφατα, Γερμανική αποικία χρέους. Αλλά ένας πρωθυπουργός υποτίθεται ότι δεν πρέπει να τα λέει αυτά (ούτε άμεσα, ούτε πλαγίως, ούτε με κανένα τρόπο), γιατί είναι σαν να δηλώνει υποταγή με τον πιο επίσημο τρόπο και να παραδέχεται ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση.  Αλλά είπαμε. Όταν είσαι Κούλης και θεωρείς τη χώρα τσιφλίκι που κληρονόμησες απ'τον μπαμπά για να το παραδώσεις βορά σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν δίνεις σημασία σε τέτοιες "λεπτομέρειες". Αυτά είναι ψιλά γράμματα για το Πριγκιπόπουλο του Μητσοτακιστάν. Λόγω αλαζονείας, λόγω αμετροέπειας και τελικά λόγω ... βλακείας.   Ο Κούλης, λοιπόν, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για "σατανικό σχέδιο" (εδώ γελάνε και οι πιο "ψεκασμένο

End of the Megamachine: How capitalism & its crises have turned us into a failing civilization

Going Underground   Fabian Scheidler, author of The End of the Megamachine. A Brief History of a Failing Civilization ( https://www.megamaschine.org/en/​ ), discusses why capitalism is in terminal crisis due to its continuous growth model. Why he classifies human civilization as a failing civilization. How capitalism will likely not go through a sudden collapse but rather transition into something else. How crises such a climate change and coronavirus continue to break capitalism. The role of neoliberalism in accelerating capitalism’s collapse. Capitalism’s reliance on 70% of the world being cheap labour. The role of regime change and debt in keeping nations poor.