Skip to main content

Η καταιγίδα αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των "προγραμμάτων κατάρτισης" αποδεικνύει ότι η μιντιακή χούντα δεν είναι ανίκητη


Με την άνοδο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία, είχαμε μια ταχεία επιχείρηση εγκαθίδρυσης μιας ιδιότυπης μιντιακής χούντας, που ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση ανθρώπων του καθεστώτος σε θέσεις-κλειδιά στη δημόσια τηλεόραση. 

Δεδομένου ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι η μηχανή προπαγάνδας των ιδιωτικών συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας και της τρόικας εσωτερικού, το μόνο που είχε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (που είναι η πολιτική συνιστώσα αυτών των συμφερόντων), ήταν να καταλάβει τη δημόσια τηλεόραση. 

Η ενημέρωση μέχρι σήμερα υπήρξε απόλυτα μεροληπτική, με τη φωνή της αντιπολίτευσης να ακούγεται ελάχιστα. Και η εκκωφαντική αυτή μεροληψία έφτασε στο αποκορύφωμά της την περίοδο της λήψης μέτρων για τον περιορισμό της πρόσφατης πανδημίας.  

Η μιντιακή χούντα λιβάνιζε και συνεχίζει να λιβανίζει το καθεστώς σχετικά με την ταχύτητα που πήρε μέτρα για να περιορίσει την πανδημία, φιμώνοντας την όποια αντίθετη φωνή στο όνομα δήθεν της ενότητας και της ομοψυχίας, που υποτίθεται πως είναι στοιχεία απαραίτητα σε κάθε κρίσιμη στιγμή. Τέτοιου τύπου δικαιολογίες επιστρατεύουν συνήθως τα καθεστώτα που θέλουν να καταπνίξουν κάθε αντίθετη άποψη.

Και ίσως το πιο τραγικό απ'όλα, είναι ότι η μιντιακή χούντα επιχείρησε να φιμώσει τις φωνές των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Και που προσπάθησαν να καταγγείλουν την σκανδαλώδη απροθυμία και αδικαιολόγητη ακαμψία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενισχύσει αποφασιστικά με προσλήψεις και εξοπλισμό το εθνικό σύστημα υγείας.

Από την πρώτη στιγμή, η ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι του καθεστώτος επιχείρησαν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, με αποκορύφωμα το μέγα φιάσκο των προγραμμάτων κατάρτισης. Οι αποκαλύψεις που βγήκαν στο φως και ξέφυγαν από τη στενή επιτήρηση της μιντιακής μηχανής προπαγάνδας, έφτασαν στο ευρύ κοινό μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  

Η Εφημερίδα των Συντακτών αποκάλυψε το πάρτι εκατομμυρίων γύρω από τα προγράμματα κατάρτισης και τους στενούς δεσμούς των εταιριών με το περιβάλλον Μητσοτάκη. Όμως οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του Documento, στο σκάνδαλο εμπλέκονται μια στενή συνεργάτιδα του Βρούτση, καθώς και ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις γύρω από αυτό το σκάνδαλο ανάγκασαν την κυβέρνηση να αποσύρει άρον άρον τα "voucher των ημετέρων" και να ανακοινώσει ότι οι χιλιάδες επιστήμονες θα πάρουν απευθείας την οικονομική ενίσχυση. Ωστόσο, παραμένουν ακόμα πολλά σκοτεινά σημεία, καθώς δεν γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι πήραν λεφτά, τόσο από τη μεριά των δικαιούχων, όσο και από την μεριά των αμαρτωλών ΚΕΚ.

Παρόλο το μπάχαλο και το τεράστιο φιάσκο, οι καθεστωτικοί "δημοσιογράφοι" περιορίστηκαν σε ένα μαλακό πρέσινγκ των κυβερνητικών στελεχών στα τηλεπαράθυρα. Και τη δουλειά που έπρεπε αυτοί να κάνουν, την έκαναν τελικά κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης, όσο τους άφησαν, θέτοντας τα καυτά ερωτήματα γύρω από αυτό το σκάνδαλο.

Οι πανικόβλητοι δε κυβερνώντες, προσπαθούσαν με κόπο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ενώ κατέληγαν στις συνήθεις τυπικές γραφικότητες του στυλ "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ".

Η όλη ιστορία απέδειξε ότι η εναλλακτική πληροφόρηση στο διαδίκτυο δεν είναι εύκολο να φιμωθεί. Ταυτόχρονα, είχαμε και την πρώτη σημαντική ήττα της μιντιακής χούντας. Αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο και η εναλλακτική πληροφόρηση, είναι σίγουρο ότι η καθεστωτική προπαγάνδα θα ήταν εφάμιλλη της επταετίας της στρατιωτικής δικτατορίας.

Παρόλα αυτά και ενώ τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στο αίσχος των "προγραμμάτων κατάρτισης", κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με το μεγαλύτερο κομμάτι των δισεκατομμυρίων του "μαξιλαριού". Εκεί δηλαδή που γίνεται το "χοντρό παιχνίδι". Που πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια; Μήπως ετοιμάζονται να τα δώσουν βορά στα αρπακτικά ταμεία;



Η αντιπολίτευση θα πρέπει σύσσωμη να θέτει το καυτό ερώτημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με το μεγαλύτερο μέρος των δισεκατομμυρίων του "μαξιλαριού", μέχρι να πάρει απάντηση. Αν δεν πάρει, τότε ο καθένας θα έχει δικαίωμα να υποθέσει ότι θέλει, πολύ περισσότερο μετά το μέγα φιάσκο των "προγραμμάτων κατάρτισης".

Πώς είναι δυνατόν πλέον ο οποιοσδήποτε να έχει την παραμικρή εμπιστοσύνη σε μια τέτοια κυβέρνηση;

Comments

Popular posts from this blog

Oct. 7 Reports Implode: Beheaded Babies, NY Times Scandal, & More

Glenn Greenwald    

Israel’s Descent Into Madness & the Holocaust Comparison

BreakThrough News   Rania Khalek was joined by Tarik Cyril Amar, a historian from Germany and associate professor at Koc University in Istanbul, to discuss Israel’s descent into genocidal fascism. Prof. Amar addresses whether it’s useful to make Holocaust and Nazi comparisons and the real reason behind the West’s unshakeable loyalty attitude when it comes to Israel’s barbarism.   

Zionist and US imperialist criminals are about to grab the natural gas off shore Gaza

globinfo freexchange   As the genocide against Palestinians of Gaza is about to be completed with an act of unprecedented brutality by the Zionists and butcher Netanyahu through the bombardment of about 1.4 million civilians in Rafah, it seems that they have already set their next primary goal. Which, in short, is to grab the natural gas resources off shore Gaza, together with their US imperialist buddies whose contribution to the genocide has been undoubtedly critical.     As already reported , in 2007, Hamas came to power and Israel launched an offensive on Gaza Strip, leaving behind 1,400 dead Palestinians, but taking with it the gas fields. Within a year, Israel announced the discovery of the Leviathan natural gas field, which did include Gaza's riches, valued at 453 billion dollars. But Gazans have been denied around 47 billion dollars in revenue. As for Tel Aviv, it's gunning to become a new hub. At that moment in time, that is 2022, Russian oil and gas were sanctioned.

Neocon Queen Victoria Nuland Ends Her Reign: Exposing a Catastrophic Career

Glenn Greenwald    

Τυχαία γεγονότα στην τριτοκοσμική μπανανία των Βαλκανίων

failed evolution   1) Συμβαίνει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας. 2) Γίνεται αστραπιαία επιχείρηση μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη από μηχανισμό του καθεστώτος, πριν ακόμα φτάσει στα χέρια των αρχών, προκειμένου να αποδοθεί η τραγωδία αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος και να βγουν από το κάδρο οι πολιτικές ευθύνες ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων. 3) Αναπαράγεται το παραποιημένο υλικό αστραπιαία από ναυαρχίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας. 4) Τοποθετείται επικεφαλής στην επιτροπή-παρωδία πρωτοπαλίκαρο του καθεστώτος Μητσοτάκη που εργάζονταν παλιά στην ίδια αυτή ναυαρχίδα. 5) Η επιτροπή κλείνει άρον-άρον την υπόθεση αποκλείοντας ουσιώδεις μάρτυρες που είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τον αρμόδιο υπουργό για τον κίνδυνο μεγάλου δυστυχήματος. Σταματάει έτσι και η όποια σε βάθος διερεύνηση για την τσιμεντοποίηση του χώρου και την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας.  

Το σκάσιμο της φούσκας Μητσοτάκη με νέα επίσημη χρεοκοπία και οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης

του system failure   Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα όσον αφορά τις πρώτες θέσεις με βάση και τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης του Μαίου. Αν συμπεριλάβουμε και το ποσοστό της αναμενόμενης αποχής, δεν μας έδωσαν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Αυτό όμως που φαίνεται να αιφνιδίασε ακόμα και το συστημικό κατεστημένο, είναι η είσοδος των δύο υπερσυντηρητικών, ακροδεξιών κομμάτων Νίκη και Σπαρτιάτες, με το τελευταίο να έχει ξεκάθαρες διασυνδέσεις με τον πρώην Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Παρά τη μεγάλη νίκη Μητσοτάκη, οι μιντιακοί ινστρούχτορες της καθεστωτικής προπαγάνδας εμφανίστηκαν σε γενικές γραμμές "μουδιασμένοι" και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συστημικό κατεστημένο (δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν και το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας), πέτυχε μόνο έναν από τους τέσσερις μεγάλους στόχους που είχε θέσει εξ'αρχής. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ουσιαστικά έχασε με σκορ 3-1.   Ο μεγάλος στόχος πο

The Shadowy, Intelligence-Linked Group Driving the US Towards War With Iran

"United Against Nuclear Iran does not miss an opportunity to try to bring the United States closer to a military conflict with Iran. And on the other side of the equation, they also have worked very hard to oppose efforts to de-escalate the U.S.-Iran relationship."   by Alan Macleod   Part 7 - A Lesson From History   The history of Iran has been intimately intertwined with the United States since at least 1953 when Washington orchestrated a successful coup against Prime Minister Mohammad Mosaddegh. Mosaddegh had refused U.S. demands to stamp out Communist influences in his country and had nationalized the nation’s oil. The U.S. installed Shah Mohammad Reza Pahlavi as a puppet ruler. An unpopular and authoritarian ruler, the Shah was overthrown in the Revolution of 1979. Since then, it has become a target for regime change, and its nuclear program is something of an obsession in the West. Often orchestrated by UANI officials while they were in government, the U.S. has carried

Israel Carries Out Most Sadistic Massacre, Opens Fire On Gaza Aid Convoy

Richard Medhurst  

How the CIA oversees the Ukraine proxy war on Russia

Geopolitical Economy Report   Several reports in mainstream US media outlets show how the CIA has helped to direct the proxy war against Russia in Ukraine, and played a role in causing the conflict in the first place. Ben Norton examines the evidence.   Related: Confirmed: US imperialists wanted to drag Russia into a war with Ukraine since at least 2019

The real reason behind TikTok ban

Glenn Greenwald /  Richard Medhurst