Skip to main content

Η ουσία πίσω από τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας με αφορμή τις συντάξεις-μαμούθ

failed evolution

Με το γνωστό στυλ, τα ιδιωτικά ΜΜΕ σχεδίασαν μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας με όχημα την "ανακάλυψη" των συντάξεων-μαμούθ. Τα μιντιακά "λαγωνικά" έδωσαν άλλη μια πάσα, αυτή τη φορά στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να επιδοθεί στο τυπικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο με ύφος εισαγγελέα. 

Η Έφη Αχτσιόγλου, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας την πραγματική εικόνα:  

              Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό   είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οι - δικαίως οργισμένοι - παππούδες και γιαγιάδες θα αρχίσουν να βρίζουν πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ελάχιστοι θα διαβάσουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο διαδίκτυο. Άλλωστε, οι μιντιακοί γκεμπελίσκοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και ξέρουν πως να κατασκευάσουν τη χονδροειδή προπαγάνδα τους. 

Αλλά γιατί οι μιντιακοί παπαγάλοι της ολιγαρχίας επέλεξαν να εξαπολύσουν στην παρούσα φάση αυτή τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ;  

Πέρα από τις όποιες άλλες εξηγήσεις, άλλοι δύο βασικοί λόγοι θα μπορούσαν να είναι οι εξής: 

1ον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω Γιάννη Βρούτση, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι έχει πρόθεση να επαναφέρει τη μνημονιακή "κανονικότητα". Και, προς το παρόν, οι συντάξεις-μαμούθ αποτελούν ιδανική περίπτωση για ένα τέτοιο μήνυμα, αφού κανένας δεν υπήρχε περίπτωση να διαμαρτυρηθεί. Το αντίθετο μάλιστα.  

2ον, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να αποπροσανατολίσει το υπερσυντηρητικό, υπερπατριωτικό κομμάτι των δεξιών ψηφοφόρων, από τις πρόσφατες επικές κολοτούμπες των στελεχών της όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είναι φυσικό, μεγάλο ποσοστό αυτού του τμήματος των δεξιών ψηφοφόρων αποτελείται από συνταξιούχους. Τι ποιο ιδανικό να τους κάνει να εξοργιστούν με τις θηριώδεις συντάξεις των προνομιούχων για τις οποίες δήθεν ευθύνεται ο Κατρούγκαλος;

Αλλά πέρα απ'όλα αυτά, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο Κατρούγκαλος είχε όντως πρόθεση να καταργήσει το πλαφόν στις συντάξεις που επέβαλαν τα μνημόνια, δεν θα υπήρχε τρόπος να βάλει φρένο στα - όντως εξωφρενικά ποσά - μιας περιορισμένης ελίτ συνταξιούχων. Γιατί, υποτίθεται ότι οι εισφορές κατά τα χρόνια εργασίας πληρώνονταν κανονικά, άρα θα ήταν απόλυτα νόμιμες, όπως άλλωστε παραδέχτηκαν κατόπιν εορτής και τα μιντιακά παπαγαλάκια στα διάφορα δελτία.

Και η μεγάλη ειρωνεία της όλης υπόθεσης, είναι ότι όλοι αυτοί οι προνομιούχοι με τις υπέρογκες συντάξεις, ξεπήδησαν μέσα από τους κομματικούς στρατούς του δημοσίου και των κρατικοδίαιτων ημετέρων, που φρόντιζαν να συντηρούν οι γαλαζοπράσινοι καταστροφείς που χρεοκόπησαν τελικά τη χώρα.

Τώρα όμως το πάρτι τελείωσε και η δεξιά που ξαναπήρε την εξουσία, δεν τους έχει ανάγκη. Μπορεί άνετα λοιπόν ο Βρούτσης και τα άλλα "έντιμα" γαλάζια παιδιά να το παίζουν αγανακτισμένοι, που δεν θα επιτρέψουν τέτοιες προκλήσεις σε βάρος των υπόλοιπων συνταξιούχων. Αυτών των συνταξιούχων, που πρώτοι οι ίδιοι φρόντισαν προηγουμένως να στείλουν στην καρμανιόλα των μνημονίων όταν συγκυβέρνησαν με τα πράσινα Σημιτόπαιδα, αφού έπρεπε να "σώσουν" τη χώρα.

Αηδιαστικοί υποκριτές ως το κόκκαλο ...


Comments

 1. Θεωρώ ότι οι δηλώσεις Βρούτση (3η φορά αν δεν κάνω λάθος μέσα σε 2 εβδομάδες, οι προηγούμενες για τις ... εκατομμύρια εκκρεμείς συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας) έχουν και θα έχουν για κάμποσο διάστημα βασικό στόχο ίσως όχι αυτά που αναφέρετε αλλά την πλήρη αποδόμηση του παρόντος δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος για να φανεί και ως σωτήρας με το αποτυχημένο και επικίνδυνο Πινοσέτ που ονειρεύεται.

  Σκεφτείτε τι εξυπηρετούν τέτοιες δηλώσεις:

  1) Να διαφυλαχθεί η με τόσο κόπο πλασμένη πεποίθηση ότι η κρατική σύνταξη δεν είναι κάτι παραπάνω από αντιαποδοτικό φιλοδώρημα, κάτι που είναι απαραίτητο να μην αμφισβητηθεί με τέτοιου είδους παραδείγματα, ώστε να μας λέει ότι μας κάνει και χάρη με το Πινοσέτ.

  2) Να τρομάξει όσους θα θέλουν με το Πινοσέτ να έχουν το δημόσιο ως ταμείο κεφαλαιοποίησης, προειδοποιώντας τους ότι ο κάθε πολιτικός μπορεί με επίκληση στην ηθική και τα δημοσιονομικά να σας διαλύει το ασφαλιστικό σας πλάνο, οπότε προτιμήστε ιδιώτες.

  3) Να δημιουργήσει διαγενεακή σύγκρουση και να πει στη νέα γενιά ότι εσείς δεν μπορείτε να πληρώνετε με τις τρέχουσες εισφορές σας των 500 ευρώ τέτοιες συντάξεις, γιατί είναι... ανήθικο και καλό είναι να κάνει ο καθένας το δικό του κουμπαρά, επομένως στηρίξτε Πινοσέτ για να μην χρηματοδοτείτε τους βρωμόγερους που σας χρεωκόπησαν με τέτοιες συνταξάρες (γιατί οι επόμενοι νέοι πάλι δεν θα μπορούν να σας πληρώνουν τις δικές σας συντάξεις-φιλοδώρημα).

  Ειλικρινά τον Βρούτση που έλεγε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ουσιαστικά παγίδα τον έπιασε ο πόνος για ψευδοηθική, πάντα αλα καρτ; Ο άνθρωπος είναι σατανικός, προσπαθεί να στρέψει τους πάντες και ανα κοινωνική ομάδα ενάντια στο σημερινό σύστημα συντάξεων. Να θυμηθούμε τις επικές δηλώσεις Μητσοτάκη και Κυρανάκη (του 2ου δε μετά τις εκλογές) που λένε για τους νέους που δεν θέλουν ένσημα και που δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν σύνταξη αντίστοιχα; Να θυμηθούμε και τον Πορτοσάλτε σε προεκλογική εκδήλωση με συνταξιούχους που τους ζήταγε να κατανοήσουν ότι πρέπει και αυτοί να θυσιαστούν λιγάκι... για να βρουν δουλειά τα παιδιά τους;

  Οι άνθρωποι είναι άριστοι στην σκευωρία, δολοπλοκία, χειραγώγηση κοινής γνώμης. Ο βασικός πόλεμος που μαίνεται σήμερα στον κόσμο δεν είναι οικονομικός αλλά πεποιθήσεων και οι ανάλγητοι ως τώρα τον κερδίζουν λόγω και αναλγησίας και εμπειρίας.

  Στα των συντάξεων τώρα, απλά να επισημάνω ότι οι συνολικές παρακρατήσεις (φορολογικές+ασφαλιστικές) μιας σύνταξης 24.000 ευρώ/μήνα (που υποτίθεται φαντάζομαι ότι έχει βγει αναλογικά των εισφορών, ήτοι δεν είναι άδικη ή ανήθικη, έννοιες δε προκλητικές να δηλώνονται από νεοφιλοταλιμπάν, που δεν θα της έλεγαν αν το ίδιο ακριβώς ασφαλιστικό σύστημα ήταν ιδιωτικό) φτάνει και ίσως ξεπερνά το 50% αυτής.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σωστό. Πράγματι, ο απώτερος σκοπός είναι να ανοιχτεί ο δρόμος για το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Αυτός είναι ο κύριος στόχος. Το άρθρο επιχειρεί να ανιχνεύσει και άλλους λόγους για την νέα επιχείρηση προπαγάνδας, που έχουν και αυτοί τη σημασία τους. Ευχαριστώ για το σχόλιο και τις εύστοχες παρατηρήσεις σας.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

WikiLeaks paper confirms biggest fear of the US empire and the Wall Street mafia

The WIKILEAKS Public Library of US Diplomacy (PlusD) holds the world's largest searchable collection of United States confidential, or formerly confidential, diplomatic communications. As of April 8, 2013 it holds 2 million records comprising approximately 1 billion words. The collection covers US involvements in, and diplomatic or intelligence reporting on, every country on earth. It is the single most significant body of geopolitical material ever published. The PlusD collection, built and curated by WikiLeaks, is updated from a variety of sources, including leaks, documents released under the Freedom of Information Act (FOIA) and documents released by the US State Department systematic declassification review. 
globinfo freexchange
A cable from July, 2007, depicts the anxiety of US officials about the potential capability of North Korea to produce hardly detectable US counterfeit currency.

There are numerous references about the effort of the US government to stop the production…

While Trump cuts food stamps, USAID bankrolls Venezuela regime change with half a billion in tax dollars

The Trump administration has spent $654 million in “aid” to try to overthrow Venezuela’s government, including $435 million through USAID and $128 million directly to Juan Guaidó and his corrupt coup gang — all while imposing crippling austerity at home.
by Ben Norton
Part 5 - Falsely accusing Venezuela of the hemisphere’s worst migrant crisis

In addition to directly participating in regime-change efforts and bankrolling right-wing opposition groups, USAID has helped to popularize demonstrably false talking points demonizing Venezuela, which have been breathlessly echoed by corporate media stenographers.

In its press statements announcing tens of millions of tax dollars in support for Venezuela’s right-wing coup regime, USAID has accused Venezuela of creating “the largest external displacement in the history of the Western Hemisphere.

Mainstream media outlets have frequently repeated this claim, citing the US regime-change organization without investigating its veracity.
It is impossib…

Εξωτερική πολιτική για κλάματα: το Μητσοτακικό καθεστώς βάζει τη χώρα σε νέες περιπέτειες

globinfo freexchange

Πιστεύαμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα 'το είχε τερματίσει' όταν αποφάσισε (προφανώς μετά από έντονες Αμερικανικές πιέσεις) να προβεί στην ανήκουστη και απαράδεκτη ενέργεια να απελάσει τους τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες. Το Μητσοτακικό καθεστώς όμως φαίνεται ότι έχει κάνει νέο ρεκόρ πλήρους υποταγής στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στην ευελιξία της εξωτερικής πολιτικής που θα έπρεπε να έχει, έτσι και αλλιώς, κάθε σοβαρή και ανεξάρτητη χώρα. 
Όμως η δήλωση Μητσοτάκη απλώς επιβεβαίωσε ότι η νεοφιλελεύθερη Μητσοτακική δεξιά, η χειρότερη που γνώρισε η χώρα μεταπολιτευτικά, είναι απόλυτα υπόδουλη στα Αμερικανικά συμφέροντα. Και τελικά, πως η ίδια η χώρα, είναι ένα Δυτικό προτεκτοράτο και μια κανονική αποικία (και όχι απλά αποικία χρέους).
Ο χειρότερος Μητσοτάκης όλων των εποχών αποφάσισε να επισκεφτεί τον Ντόναλντ Τραμπ για να κάνει το πιστό του 'ρομποτάκι', δηλώνοντας ουσιαστικά ότι επικροτεί την εγκληματική ενέργεια - πέρα από κ…

Το Μητσοτακικό καθεστώς βυθίζει τη χώρα στο χάος

globinfo freexchange
Αμέσως μόλις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε τα ηνία της χώρας, είχαμε προειδοποιήσει ότι, είτε με την ψήφο του, είτε με την αποχή του, ο "σοφός λαός" έδωσε το ελεύθερο στη χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης να σαρώσει σαν 'οδοστρωτήρας' τα πάντα στο πέρασμά της. Μετά από τέσσερα χρόνια νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, το τοπίο καταστροφής θα έχει κάνει τη χώρα κυριολεκτικά αγνώριστη.
Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε ότι η Μητσοτακική δεξιά θα παρήγαγε τέτοιο χάος σε τόσο μικρό διάστημα. Κι όμως, θα έπρεπε να το είχαμε προβλέψει.  
Διότι ένα τέτοιο καθεστώς, που ουσιαστικά επιβλήθηκε με τη βοήθεια της μιντιακής χούντας μέσα από μια εικονική πραγματικότητα αδιάκοπης επικοινωνιακής προπαγάνδας, ήταν θέμα χρόνου να τα βρει σκούρα όταν θα προσγειώνονταν απότομα στον πραγματικό κόσμο. 
Και το προσφυγικό ζήτημα ήταν αυτό που κυρίως επίσπευσε την αποκάλυψη της απόλυτης ένδειας του καθεστώτος και την πλήρη ανικανότητά του να χειριστεί σχεδόν οποιοδήποτε πρόβ…

It's official: the oligarchs and the corporate media declare war on Sanders' progressive movement

globinfo freexchange
We can safely now say that Bloomberg's propaganda ad against Bernie Sanders' supporters marks the establishment's official declaration of war on the progressive movement. Previously, corporate media revived the "BernieBro" myth in order to open the road for the war.
As we already mentioned, the anti-movement hysteria reached unprecedented levels when MSNBC anchor Chuck Todd compared Sanders' supporters to Nazi brownshirts! Todd's preposterous comparison wasn't accidental. He was specifically targeting moderate voters of the Democratic party. The aim was to scare them and prevent further popular-vote leakage from the establishment nominees towards Bernie during the next primary battles.
Michael Bloomberg grabbed the chance and tried to amplify further the BernieBro-scare through a blatantly propagandistic sample of negative advertisement. He doesn't have any movement behind him, but he has a lot of money to spend for smear camp…

We can't just wait for robots and 3D printers to overthrow capitalism

by system failure

During a speech four years ago, Yanis Varoufakis ended with some interesting views about the future of the capitalist system. As he pointed out:
The world we live in, is increasingly rudderless, in a constant slow burning recession, while at the very same time, the increasing concentration in the IT sector is creating the new technologies that will do that which the Left has failed to do: overthrow Capitalism. It is really very simple. The moment machines pass the Turing test properly, and you pick up the phone and you do not know whether the person you are talking to is a human being or a machine˙ the moment we are going to have 3D printers operating as public utilities - you can send any blueprint to it and it can print from one pin to a motorcycle, or to a car - the moment that this happens, we have not just a process of Schumpeterian creative destruction, but we have a process where economies of scale and the whole logic of corporate Capitalism colla…

As Houthis close in on Al-Qaeda in Yemen, US drone strikes target its leaders

An escalating campaign of U.S. drone strikes in Yemen has sparked anger from residents and tribal leaders. The drone strikes, according to the victims’ relatives, not only killed suspected members of al-Qaeda in the Arabian Peninsula (AQAP) but also killed and injured a number of civilians. The recent escalation comes after the commander of the U.S Central Forces, Joseph Votel, handed ousted former Yemeni President Abdrabbuh Mansur Hadi a list of al-Qaeda military commanders and their supporters being targeted by the United States, according to local news outlets close to Hadi.
Last week, a suspected C.I.A. drone targeted a home alleged to contain al-Qaeda leader Qassim al-Rimi in Marib Province, allegedly killing not only al-Rimi but some innocent civilians as well. By Washington’s standards, residents told MintPress, just because they were near the house, those civilians deserved to die alongside al-Qaeda. 
The drone strike took place in the al-Hazmah region in the eastern province…

Julian Assange - Public Rally Event with Wikileaks, Nils Melzer, Tariq Ali and more

acTVism Munich
The complete public rally event for Julian Assange that took place on the 4th of February 2020 at the Royal National Hotel in London. This event was organised by the "Don't Extradite Assange Campaign". 

Capitalist factions continue tough bargain in the beginning of the post-Brexit era

globinfo freexchange
Johnson's victory in the recent UK national election marked the definite "divorce" between the UK and the EU. Yet, the real "show" starts now as we begin to realize the toughness of the Brexit negotiations and the war between the capitalist factions, which is expected to become wilder. 
As we already mentioned, the pro-Brexit faction sees a potential Labour government under Jeremy Corbyn, also as a major threat. This is one of the few common views it has with the globalist faction. Now that the Corbyn "threat" has been removed, capitalist factions are free to focus on the war between them.
Johnson's big victory gives an additional advantage to the Brexiteers who are now seeking to impose their terms in this very tough bargain. 
In this merciless war, first signs show that Boris Johnson seeks a decisive strike at the heart of the globalist faction. That is, the financial sector and the City financial capital. Another decisive v…

The DNC establishment looks desperate and ready to accept defeat in the civil war with Bernie and his progressive army

globinfo freexchange
It is no secret anymore. Various anchors, pundits and opinion writers in the corporate media admit that Bernie Sanders has gained a great momentum. Super PAC donors and their DNC proxies are out there in plain sight and full force to stop Bernie, right before the first critical battle in Iowa. Yet, all signs show that dirty tricks won't work this time.
The establishment apparatus exhibits an elevated panic as realizes that whatever it tries against Bernie not only doesn't work, but instead, sometimes backfires badly.
The most recent and perhaps loudest example, is an attack that has been orchestrated by CNN in co-ordination with the pseudo-progressive candidate, Elizabeth Warren, using the identity-politics weapon. This whole 'political drama' was so poorly directed - by a medium that has already lost its reliability - that it backfired very badly. Independent progressive media immediately recognized the dirty trick, as well as, people in social me…