Skip to main content

Η "ψεκασμένη" ακροδεξιά, η "εμβολιόπληκτη" Αριστερά και η φιλελέ βαρβαρότητα

του system failure
 
Με το που έκανε την εμφάνισή της η πανδημία του COVID-19 και άρχισε να φαίνεται το μέγεθος της υγειονομικής κατά κύριο λόγο, αλλά και οικονομικής κρίσης που αυτή θα προκαλούσε σε παγκόσμια κλίμακα, άρχισαν και οι εντατικές προσπάθειες για την δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από το πιθανό εμβόλιο άρχισαν να διαδίδονται σχεδόν ταυτόχρονα και με μεγάλη ταχύτητα. Οι θεωρίες αυτές προωθήθηκαν κατά κύριο λόγο μέσω του διαδικτύου και ως επί το πλείστον από συντηρητικές και ακροδεξιές ομάδες και διαδόθηκαν από ανθρώπους που αποτελούν την κύρια δεξαμενή υποστηρικτών και ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ, του Μπόρις Τζόνσον, αλλά και άλλων ακροδεξιών δημαγωγών σε διάφορες χώρες της Δύσης.

Η "ψεκασμένη" ακροδεξιά έκανε παντιέρα αυτές τις θεωρίες (όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις), με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα. Αρνητές των εμβολιασμών, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν και την παραμικρή αστοχία ενός εμβολίου, παρόλο που αυτή ανακοινώνεται δημόσια από τις υπεύθυνες υγειονομικές αρχές και παρόλο που το ποσοστό της αστοχίας είναι τόσο μικρό, που βρίσκεται εντός των αποδεκτών ορίων των αναμενόμενων παρενεργειών. Άλλωστε, όπως παραδέχονται ανοιχτά οι ειδικοί, δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο χωρίς παρενέργειες σε κάποιο ποσοστό.

Από την άλλη, η φιλελεύθερη Δύση, που πήρε κάπως τα πάνω της με την εκλογή Μπάιντεν, τα βρήκε αρκετά σκούρα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας και το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Οι πανικόβλητοι και (όπως αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά) πολύ "λίγοι" ηγέτες της, δεν κατάφεραν ακόμα να ελέγξουν την πανδημία και να βάλουν ένα τέλος στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε από την αδυναμία και απροθυμία των εταιριών να παραδώσουν τις συμφωνημένες δόσεις στην ώρα τους.

Ειδικότερα όσον αφορά την Ευρώπη, οι ενέργειες των Ευρωπαίων γύρω από τις διαπραγματεύσεις με τις διάφορες εταιρίες και την επίτευξη ενός αποδοτικού εμβολιαστικού προγράμματος, κατέληξαν σε ένα πραγματικό φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι αδίστακτοι "αστέρες" της φιλελεύθερης Ευρώπης σύρθηκαν και πάλι πίσω από το Αμερικανικό άρμα και τις μεγάλες φαρμακευτικές, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τα γεωπολιτικά παιχνίδια, ακόμα και σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή ανέχονται ουσιαστικά να βρίσκονται υπό την ομηρία των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών, παίζοντας κρυφτούλι και καθυστερήσεις, αρνούμενοι να επισπεύσουν την έγκριση του Ρωσικού εμβολίου, Sputnik V, ή και άλλων εμβολίων "εκτός γραμμής".
 
Το αποτέλεσμα είναι να αυτονομηθούν ορισμένες χώρες από την Ευρωπαϊκή γραμμή όσον αφορά τα εμβόλια, ενώ ακόμα και Γερμανικά κρατίδια ξεκίνησαν "αντάρτικο" κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κλείνοντας συμφωνίες για την προμήθεια του Ρωσικού εμβολίου!  

Ακόμα χειρότερα, ούτε που πέρασε απ'το μυαλό της φιλελεύθερης Δύσης να απαιτήσει να δοθούν οι πατέντες των εμβολίων από τις μεγάλες φαρμακευτικές, λόγω της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης, τη στιγμή μάλιστα που οι έρευνές τους χρηματοδοτούνται κατά κόρον από κρατικά κονδύλια. 
 
Ενώ την ίδια στιγμή, η Ρωσία δείχνει να μην έχει κανένα πρόβλημα να δώσει την πατέντα του Sputnik V ακόμα και σε χώρες που αυτή τη στιγμή έχουν επιδείξει μια εχθρική στάση απέναντί της, όπως η Τουρκία (όσον αφορά την Ουκρανία). Με λίγα λόγια, οι Ρώσοι βάζουν στην άκρη τα γεωπολιτικά παιχνίδια και είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με όποιον θελήσει να αποκτήσει το Ρωσικό εμβόλιο.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Sputnik V αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Gamaleya που υπάγεται στο Ρωσικό υπουργείο υγείας και έχει κρατικοποιηθεί από το 1919. 

Φαίνεται λοιπόν ότι η φιλελεύθερη Δύση προτιμάει να θυσιάσει μερικές χιλιάδες παραπάνω "υπηκόους" της, παρά να δείξει ότι υποχωρεί απέναντι στους Ρώσους, θυσιάζοντας τα βρόμικα γεωπολιτικά της παιχνίδια. Και βέβαια, δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει ούτε το πλέον απατηλό και "σκουριασμένο" αφήγημα του αποτυχημένου νεοφιλελευθερισμού, ότι δήθεν η ιδιωτική πρωτοβουλία και η ελεύθερη αγορά δίνουν λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα.

Πίσω από αυτή την φιλελεύθερη αναλγησία και βαρβαρότητα, σύρθηκε, δυστυχώς, η Αριστερά. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος αυτής της πανδημίας, Αριστεροί όλων των αποχρώσεων -  μετριοπαθείς που βρίσκονται στις παρυφές του φιλελεύθερου καθεστώτος έως και την άκρα Αριστερά - ευθυγραμμίστηκαν άκριτα πίσω από το φιλελεύθερο κτήνος που αγωνιούσε και αγωνία στη θέα μιας ακόμα κρίσης που θα μπορούσε να γκρεμίσει το σάπιο οικοδόμημά του.

Όλοι αυτοί οι Αριστεροί ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με το ιδιότυπο μπούλινγκ που εξαπέλυσαν και εξαπολύουν με χυδαίο τρόπο οι καθεστωτικοί παπαγάλοι εναντίον πάσης φύσεως αρνητών των εμβολίων και "ψεκασμένων", από φόβο μήπως τους κατηγορήσουν και αυτούς ως "ψεκασμένους". Από φόβο μην τυχόν και οι μηχανισμοί προπαγάνδας του φιλελέ κατεστημένου τους ταυτίσουν με την "ψεκασμένη" ακροδεξιά και τον Τραμπ. 
 
Και φυσικά, δεν τολμούν να πουν κουβέντα για την εναλλακτική του Ρωσικού εμβολίου, που θα έδινε μια ανάσα, επιταχύνοντας το εμβολιαστικό πρόγραμμα, μην τυχόν και οι καθεστωτικοί παπαγάλοι τους ταυτίσουν με τον "κακό" Πούτιν, ή τον ακροδεξιό Όρμπαν που είχε το "θράσος" να αγνοήσει τις εντολές των φιλελεύθερων "ηγετών" και να παραγγείλει από την πρώτη στιγμή το Sputnik V.
 
Και ειδικά η αντι-Πουτινική υστερία έχει κυριεύσει τους περισσότερους από αυτούς τους Αριστερούς, σε βαθμό που να μην τολμούν να πουν ούτε λέξη για τις βρόμικες πρακτικές των πολυεθνικών τεράτων της Δύσης. 
 
Ξαφικά, οι περισσότεροι ξέχασαν ότι ακόμα και παιδιά σε χώρες του τρίτου κόσμου γίνονται κυριολεκτικά πειραματόζωα για τις έρευνες των πολυθενικών αυτών τεράτων. Ότι οι φτωχές χώρες που δεν έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα εμβόλια, αφήνονται κυριολεκτικά στην τύχη τους, θρηνώντας χιλιάδες θύματα καθημερινά. 

Και φυσικά, ούτε λόγος για το γεγονός ότι μια ολόκληρη Ευρώπη εξαρτάται για την παραγωγή των εμβολίων από τις μεγάλες εταιρίες, αντί να κατευθύνει τη χρηματοδότηση σε μια διακρατική, πανευρωπαϊκή έρευνα και παραγωγή. Ούτε λόγος για το γεγονός ότι η φιλελεύθερη Ευρώπη θυσιάζει μερικές χιλιάδες πολιτών της στο βωμό των βρόμικων γεωπολιτικών της παιχνιδιών.
 
Και έτσι, μετά απ'όλα αυτά, το να τολμήσει ο οποιασδήποτε, έστω να αναρωτηθεί, για πιθανές παρενέργειες των εμβολίων σε βάθος χρόνου - που για πρώτη φορά παράχθηκαν τόσο γρήγορα λόγω της "αποδοτικής απληστίας" των εταιριών - δεν το συζητάμε καν. Οι χυδαίοι καθεστωτικοί παπαγάλοι και οι παντός είδους "ορθολογιστές" από όλο το ιδεολογικό φάσμα, θα τον περιποιηθούν καταλλήλως, στολίζοντάς τον με διάφορους χαρακτηρισμούς.
 
Μέσα στον γενικότερο πανικό της ηθικά, πολιτισμικά, οικονομικά και κοινωνικά χρεοκοπημένης Δύσης, η "εμβολιόπληκτη" Αριστερά παραδόθηκε άνευ όρων στα συμφέροντα των φαρμακευτικών λόμπι, μην τυχόν και την "κάνουν ντα" οι διάφοροι κολαούζοι του βάρβαρου φιλελεύθερου καθεστώτος. 

Κάτι πήγε να ψελλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για το Ρωσικό εμβόλιο, αλλά αντί να ζητήσει εξηγήσεις για την αδιανόητη παραδοχή του τραγικού Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση θα έπεφτε αν το είχε παραγγείλει, απλά το άφησε έτσι. Καμία δεύτερη κουβέντα για το εμβόλιο, παρόλο που ο Μητσοτάκης βρέθηκε διπλά εκτεθειμένος, αφού όπως είδαμε, ακόμα και Γερμανικά κρατίδια έσπευσαν να κλείσουν συμφωνίες για την παραγωγή του.

Η εικόνα αυτής της άβουλης Αριστεράς που έχει καταντήσει έρμαιο των ορέξεων του φιλελεύθερου τέρατος, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την αποτυχία της να πείσει ότι μπορεί να δώσει λύσεις και κυρίως, ένα νέο όραμα.

Comments

Popular posts from this blog

Biden said Trickle Down economics has never worked, but guess who else said that before and what happened

globinfo freexchange   Forget the fact that it took him about forty years to realize that one of the biggest neoliberal fairy tales is essentially the utter fraud. Not to mention that, all these years, he became part of the failed neoliberal system. That, he was faithfully following orders from the wealthy donors,  efficiently sustaining this utter fraud and other neoliberal deceptive policies, to protect their interests.   "Uncle Joe" suddenly discovered that Trickle Down economics has never worked and made the statement to a joint session of US Congress as if he had discovered an earth-like planet with a technologically advanced civilization.   This is one of the most suitable cases for someone to respond with the phrase: "No shit, Sherlock". Yet, the weirdness of this parody doesn't end here. It's even funnier the fact that someone else before "Uncle Joe" made this great "discovery". And it took another big crisis to realize it (or ad

Καταρρέει το αφήγημα του Μητσοτακικού καθεστώτος όσον αφορά και τους εμβολιασμούς

globinfo freexchange   Ποιος θα το περίμενε ότι θα κατέρρεε και η τελευταία γραμμή άμυνας της καθεστωτικής προπαγάνδας και μάλιστα από ένα άκρως φιλοκυβερνητικό μέσο;   Η εκκωφαντική διάψευση απέναντι στα τερατώδη ψέματα του Μητσοτάκη, των στελεχών του καθεστώτος και των χειραγωγούμενων από το καθεστώς ανδρείκελων,  γύρω από την ταχύτητα των εμβολιασμών, ήρθε  από το Money Review της Καθημερινής . Όπως διαβάζουμε :                                Στο μέτωπο των εμβολιασμών, ωστόσο, τα στοιχεία της DBRS δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες το τελευταίο διάστημα επιταχύνουν σημαντικά τα προγράμματά τους. Για την ακρίβεια, η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η τελευταία ανάμεσα στις χώρες που εξέτασε ο οίκος αξιολόγησης με βάση το ποσοστό του  πληθυσμού που έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά, πλήρως. Όπως γράψαμε στις αρχές Απριλίου, ο Μητσοτάκης προεξόφλησε ότι η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνησή του θα έπεφ

Kamala’s KHive trolls boosted by bots while media defends harassment campaigns

An April 8 LA Times profile of the “KHive” attempted to put a positive spin on Twitter’s nest of Vice President Kamala Harris super fans, omitting the group’s online abuses, offline harassment, and alarming origins. Describing the KHive as “ the type of modern political army that politicians increasingly rely on for both support and defense, ” the LA Times painted its members as political realists united by a desire to defend one of the most powerful politicians in the country from unfair attacks.  It turns out that Harris’ “modern political army” was manufactured with the aid of an even larger army of fake Twitter accounts. After the term “KHive” was formally branded by MSNBC pundits like Joy Reid, KHive leaders received a boost from a Democratic Party operative-controlled bot farm. One of the people most advanced by the botnet is the widely recognized founder of KHive, Bianca Delarosa.  According to Vox , KHive credited Delarosa with organizing KHive in a Facebook group that start

From RussiaGate to UkraineGate: Route to Apocalypse

Corruption and supposed efforts to reduce it have become a neoconservative weapon of choice with which to operate the controls on the funding sluice gates to acolytes of the U.S.-led international neoconservative empire.   by Oliver Boyd-Barrett   Part 3 - The 2014 Ukraine coup Trump had been roundly castigated, and impeached, for pressurizing a new Ukrainian president, Volodymyr Zelensky, to investigate Trump’s likely rival, Joe Biden, for the 2020 election, in return for expediting U.S. arms support to Ukraine in its struggle against separatist republics of eastern Ukraine (the Donbass). Whatever its legality, Trump’s behavior certainly did not favor Russia. It could be argued that there was a stronger actual tie between Ukraine and President Biden than ever existed between former President Trump and Russia. Trump was unable even to interest Moscow or Russian President Vladimir Putin in a proposal for a Moscow Trump Tower. Biden left a much deeper impression on Ukraine.  In 2014 the

Biggest cover-up since Iraq exposed by journalist Aaron Maté

The Jimmy Dore Show   Jimmy Dore speaks with Aaron Maté about the evidence that comes out around the fact that there was no attack with chemical weapons in Douma, Syria.  

Γκάλοπ πρόωρων εκλογών

failed evolution survey software * Η σειρά με την οποία έχουν τοποθετηθεί τα πολιτικά κόμματα έγινε με βάση το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου του 2019.  * Αν προτιμάτε άλλο κόμμα από αυτά που εκπροσωπούνται στη βουλή, υπάρχει η επιλογή "Άλλο", ενώ μπορείτε, αν θέλετε, να γράψετε στα σχόλια το όνομα του κόμματος.  * Παρακαλούμε κοινοποιείστε για καλύτερο δείγμα.

In moving UN speech, veteran diplomat confronts OPCW 'stonewalling and smear tactics' on Syria

The Grayzone   Returning to the United Nations, veteran German diplomat and former top UN official Hans von Sponeck calls for an end to the stonewalling of accountability for the OPCW's cover-up of its April 2018 Douma chemical weapons probe.  " The manner in which this serious controversy has been handled by OPCW management... has sought  to cover up any serious questioning of the OPCW through stonewalling and unacceptable smear tactics, " Sponeck says. " The Security Council can not be surprised that there is increasing public pressure for UN leadership to find an unbiased resolution of this troubling controversy. " Sponeck recently spearheaded a Statement of Concern about the Douma scandal, signed by notable global voices including five former OPCW officials. In his comments, Sponeck reveals that that the OPCW has refused to accept the letter, " return[ing] to the sender without comments – an unfortunate act of humiliation. "  Sponeck is the former

Μπλέξαμε άσχημα ...

globinfo freexchange   Όλα δείχνουν ότι οι "άριστοι" του Μητσοτακοκαθεστώτος τα έχουν κάνει παντού μαντάρα και έχουν βάλει τον αυτόματο πιλότο.   Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί έχουν εξαφανιστεί από τα δελτία προπαγάνδας της μιντιακής χούντας και εν όψει καλοκαιριού, ο περιοδεύων Μητσοτακοθίασος αποφάσισε να ανοίξει τα πάντα; Ξαφνικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και όλοι είναι έτοιμοι για διακοπάρες σε κάποιο νησί.  Μήπως πάει καλά το πρόγραμμα εμβολιασμού, έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και δεν το πήραμε χαμπάρι; Μήπως οι μεταλλάξεις έφυγαν τρομαγμένες μόλις αντίκρισαν τον Μπιλ Κικίλ και τον Νικ Χάρντ του καθεστωτικού θιάσου; Μήπως έβρεξε ξαφνικά ΜΕΘ, κλίνες και προσωπικό και ανάσαναν τα δημόσια νοσοκομεία; Μήπως δεν γίνεται μπάχαλο με τα τεστ και όλα είναι άψογα οργανωμένα; Τίποτα απ'όλα αυτά. Απλώς, έρχονται οι τουρίστες! Και επειδή ο Μητσοτακοθίασος πρέπει να δείξει κάτι για να μη φανεί η παταγώδης αποτυχία σε όλους τους τομείς

"The prices are going up quickly": Bulgarian PM reveals huge scandal around the negotiations between EU and Pfizer for the price of the COVID-19 vaccine

globinfo freexchange   It should be a big headline in every major media outlet. Yet, in the era of corporate feudalism (where the mainstream media are bought by big corporations), this story has passed almost unnoticed, despite the fact that it has been brought to light by a Prime Minister of a European country.   Almost buried in a "corner" of the Reuters website, the short report reveals that according to the Bulgarian PM Boyko Borissov, the EU is about to make a new deal with Pfizer-BioNTech for additional doses of the COVID-19 vaccine, at a significantly increased price:   The bloc is seeking the new supply deal with the two companies for up to 1.8 billion vaccines, of which is 900 million optional, to be delivered in 2022 and 2023, Reuters reported on Friday. Borissov, speaking on Sunday, said the EU was negotiating the new contract at a price of 19.5 euros ($23.22) per dose. “The prices are going up quickly,” Borissov said during a trip to a village in southern Bulga