Skip to main content

Νέα απόπειρα περαιτέρω μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από την ντόπια ολιγαρχία καθώς το κυβερνών καράβι της Μητσοτακοδεξιάς βουλιάζει

 
Ήδη από τον Ιούλιο του '15, ανιχνεύσαμε την πιο σοβαρή απόπειρα της ντόπιας ολιγαρχίας, σε συνεργασία πάντα με τους δανειστές της Τρόικας, να μεταλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό κόμμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Η μεγάλη επιτυχία των ολιγαρχών και του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, ήταν η απομάκρυνση της επικίνδυνης γι'αυτούς Αριστερής πλατφόρμας από το κόμμα. 
 
Όπως είχαμε γράψει πριν από ένα χρόνο, μετά την εικονική έξοδο από τα μνημόνια, οι ολιγάρχες άρχισαν να φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από την "κανονικότητά" τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η "κανονικότητα" άρχισε να πλασάρεται, ως έννοια, από τους μιντιακούς παπαγάλους, όταν οι ντόπιοι ολιγάρχες και το νεοφιλελεύθερο ιερατείο είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να "τσινάει" και να αρχίζει να σκαλίζει διάφορα μεγάλα σκάνδαλα. Έτσι, η "κανονικότητα" ταυτίστηκε με την άνοδο της Μητσοτακικής δεξιάς στην εξουσία, που θα γλίτωνε τη χώρα από τους επικίνδυνους "σταλινομαδούρους". 

Η μιντιακή χούντα των ολιγαρχών πόνταρε όλα της τα λεφτά στην Μητσοτακοδεξιά και κατάφερε με μια πρωτοφανή εκστρατεία προπαγάνδας να την φέρει στην εξουσία και μάλιστα αυτοδύναμη. Όμως με τη νίκη του Μητσοτάκη ήρθε ταυτόχρονα και η πρώτη αμηχανία, το πρώτο "μούδιασμα" για τους ολιγάρχες, καθώς δεν κατάφεραν να πετύχουν τον δεύτερο μεγάλο στόχο τους. Δηλαδή, την εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω μιας "στρατηγικής ήττας", όπως πολλοί εκπρόσωποί τους έλεγαν ανοιχτά και σε κοινή θέα.

Ο στόχος της στρατηγικής ήττας αποτέλεσε άλλη μια ένδειξη ότι οι ολιγάρχες δεν κατάφεραν να μεταλλάξουν πλήρως το κόμμα της Αριστεράς (μεταμορφώνοντάς το σε ένα Σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα τύπου Σημιτικού ΠΑΣΟΚ) και άρα να το θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους.

Και καθώς η Μητσοτακοδεξιά προέκυψε μέσα από ένα συνονθύλευμα σκληρών νεοφιλελέδων, μετριοπαθών Καραμανλικών, ακροδεξιών Σαμαρικών και νεοαφιχθέντων μιντιακών κατασκευασμάτων που μόνο σε μια μπανανία θα έβλεπαν βουλευτική έδρα, κατάφερε να πάρει τελικά την εξουσία αποκλειστικά και μόνο μέσω μιας ιδιαιτέρα επιθετικής επικοινωνιακής εκστρατείας που σχεδίασε για λογαριασμό της η μιντιακή χούντα των ολιγαρχών. Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι θα αποδεικνύονταν μια αποτυχημένη κυβέρνηση. Η υγειονομική κρίση απλώς επιτάχυνε αυτή την αποτυχία. 

Έτσι, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, κάποιοι ολιγάρχες βλέπουν ότι ο Κούλης είναι πλέον καμένο χαρτί και σκέφτονται ενδεχομένως να σταματήσουν να τον στηρίζουν. Πολύ περισσότερο μάλιστα, τώρα που υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ο "ανέμελος Μωυσής" ο Γιωργάκης της δεξιάς, καταποντίζοντας με την ανεπάρκεια και τις επικοινωνιακές του γκάφες τα ποσοστά της ΝΔ.

Επειδή λοιπόν δεν φαίνεται κάποια πολιτική εναλλακτική για τους ολιγάρχες στον ορίζοντα, (αφού το ΚΙΝΑΛ δεν φαίνεται ικανό να πλησιάσει τα ποσοστά του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ και όλα τα μικρά κόμματα στα δεξιά της ΝΔ δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν σημαντικά ποσοστά), η μόνη λύση γι'αυτούς μοιάζει να είναι αυτό που είχαν αφήσει στη μέση. Δηλαδή την ολοκλήρωση της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους.

Οι διάφοροι λαγοί έπιασαν δουλειά και άρχισαν το απαραίτητο "μασάζ" στον Τσίπρα και την μετριοπαθή πτέρυγα, προκειμένου να τους ωθήσουν να ξεφορτωθούν τα εναπομείναντα "αντισυστημικά" στοιχεία στο κόμμα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τα σχέδια των ολιγαρχών.
 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι "βομβαρδισμοί" που δέχεται ο Τσίπρας από το Ανοιχτό Παράθυρο, προκειμένου να ξεφορτωθεί τα ενοχλητικά για τους ολιγάρχες βαρίδια. Οι νεροκουβαλητές του κατεστημένου έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το άρθρο με τον τίτλο-σιδηρόδρομο "Ο Μητσοτάκης φεύγει. Το ερώτημα για να ξανάρθει ο Τσίπρας είναι: με ποιους θα κυβερνήσει; Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρειάζεται αναβάθμιση πολιτικού προσωπικού. Ποιοι πρέπει να αποκλειστούν και ποιοι να έλθουν."
 
Δεν είναι τυχαίο ότι το άρθρο περίπου αναπαράχθηκε από κορυφαία, άκρως φιλοκυβερνητική, Πετσοταϊσμένη ιστοσελίδα, σιγοντάροντας τη συγκεκριμένη αντίληψη.
 
Από το άρθρο λοιπόν μαθαίνουμε ότι οι ολιγάρχες θέλουν να ξεφορτωθούν τους Πολάκη, Σκουρλέτη, Παππά, Δούρου, Παπαδημούλη, Βούτση και "3-4 ακόμη" (ποιοι να'ναι άραγε;). Τουλάχιστον για δύο από αυτούς και συγκεκριμένα τους Πολάκη και Παππά, το καταλαβαίνουμε απόλυτα. 
 
Ο πρώτος δεν σταμάτησε να βγάζει τα άπλυτα της διεφθαρμένης δεξιάς στη φορά και μοιάζει πολλές φορές να κάνει μόνος του ουσιαστική αντιπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι η μιντιακή χούντα του επιτίθεται με λύσσα, με μια συνεχιζόμενη επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, που απ'ότι φαίνεται δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, αφού βγήκε πρώτος σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές.

Ο δεύτερος μπήκε στο μάτι των ολιγαρχών όταν προσπάθησε να βάλει σε τάξη το ασύδοτο μιντιακό τοπίο, καθώς τα μεγάλα συστημοκάναλα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της βρόμικης προπαγάνδας τους.

Οι διάφοροι, λοιπόν, νεροκουβαλητές του κατεστημένου, που δήθεν αγωνιούν για το μέλλον της κεντροαριστεράς και έχουν αποφασίσει από μόνοι τους τι θέλει και τι δεν θέλει ο κόσμος, αποσκοπούν σε ένα μόνο πράγμα: να φτιάξουν άλλο ένα συστημικό μόρφωμα που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Γι'αυτό άλλωστε το μεγάλο ποσοστό του κόσμου που δεν ψηφίζει, (γιατί δεν θέλει άλλο ένα κόμμα μετριοπαθών λαπάδων - υπηρετών του κεφαλαίου που θα συνεχίσει να καταστρέφει τη ζωή του), δεν μπαίνει ποτέ στις εξισώσεις και στους υπολογισμούς τους.

Comments

Popular posts from this blog

Day 1828: After five years, Julian Assange still in prison and under slow-motion execution by the Anglo-American imperialist criminals

failed evolution   On 11 April 2019, the Ecuadorian government of traitor Lenin Moreno, invited the Metropolitan Police into the Ecuadorian embassy in London, and they arrested Julian Assange . Since then, Assange is kept in Belmarsh high security prison in London, without actual charges.   The real reason world's number one political prisoner is still kept in this high security prison, is because he exposed horrendous war crimes carried out by the US imperialists and their allies.   The ruthless Western imperialist regime wants to punish the No1 real journalist in the world and make him an example for any Whistleblower or real journalist who will attempt to expose its big crimes in the future.   And the Anglo-American axis has now become officially a fascist coalition , framed by the rest of its Western pets. UK's Home Secretary Priti Patel, one of the most ruthless ever, decided to extradite Julian Assange to US. No surprise of course. The only question we had in mind is

Seymour Hersh - CIA Covers Up Nord Stream Bombing & Corruption Continues in Ukraine

davidekyo    

US sends troops & weapons to Taiwan. Is it preparing war on China?

Geopolitical Economy Report   The US government has sent troops to Taiwan, just a few kilometers from mainland China, while also selling billions of dollars of weapons and military equipment. Is Washington preparing for war? Ben Norton analyzes the geopolitical situation.  

Zionist criminals admit on camera genocide & destruction of UN facilities

The Grayzone   Journalist Jeremy Loffredo joins The Grayzone to discuss his shocking and highly revelatory video report from inside the ranks of the Israeli nationalists blocking aid to Gaza with the quiet support of their government. Loffredo explains how he gained access to the demonstrators and the unsettling scenes he witnessed while filming his exclusive Grayzone documentary.

Η μαύρη επταετία του καθεστώτος Μητσοτάκη

globinfo freexchange   Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο , η παντοδυναμία του καθεστώτος Μητσοτάκη στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Τώρα, σε κανονικές συνθήκες, (έτσι βέβαια όπως τις αντιλαμβάνονται τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου φροντίζουν όλο και πιο συχνά να διαμηνύουν στις κυβερνήσεις ότι "το πάρτι τελείωσε".  Αυτό σημαίνει καταρχήν σκληρή λιτότητα. Και επειδή κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα πόσο χρήμα μοιράστηκε στην προηγούμενη θητεία Μητσοτάκη, πάνω και κάτω από το τραπέζι, προς διάφορες κατευθύνσεις, προκειμένου το καθεστώς να ανανεώσει το ραντεβού του με την εξουσία, είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να εμφανίζεται στον ορίζοντα ένας σοβαρός εκτροχιασμός των δημοσιονομικών στόχων και άρα των πολύ σκληρών όρων που επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα με αντάλλαγμα τη ρύθμιση του χρέους. Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει δεύτερη επίσημη χρεοκοπία.   Και αυτό, με τη σειρά του, σ

Yanis Varoufakis Banned from Germany as Berlin Police Raid & Shut Down Palestinian Conference

Democracy Now!   As Germany intensifies its crackdown on pro-Palestinian voices, Democracy Now! spoke with Greek economist and politician Yanis Varoufakis, one of the planned speakers at a conference in Berlin last weekend that was forcibly shut down by police. The Palestine Congress was scheduled to be held for three days, but police stormed the venue as the first panelist spoke.    Germany's Interior Ministry had also banned some conference speakers from even entering the country, including Varoufakis, the Palestinian British surgeon Ghassan Abu-Sittah and the Palestinian researcher Salman Abu Sitta.    " This is not about protecting Jewish lives and Jews from antisemitism. It's all about protecting the right of Israel to commit any war crime of its choice, " says Varoufakis.    Varoufakis speaks also about freeing Julian Assange and his new book Technofeudalism .      Related: Germany again on a dark path towards fascism

Πως θα καταλάβετε ότι το καθεστώς Μητσοτάκη είναι ότι χειρότερο έχει κυβερνήσει τη χώρα στη μεταπολίτευση

Από τον μέγα ηγέτη Μωυσή ως τον αντίπαλο λαό, μια θητεία Μητσοτάκη δρόμος     globinfo freexchange   Αν ακόμα δεν έχετε πάρει χαμπάρι με τι άθλια διακυβέρνηση έχουμε να κάνουμε.   Αν δεν σας έπεισε η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, οι υποκλοπές, τα Τέμπη, το ρεκόρ καμένων δασών, η ακρίβεια, τα υπερκέρδη των καρτέλ, η διάλυση του συστήματος υγείας και τόσα άλλα.  Τότε μάλλον ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στην επικοινωνιακή καταιγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη, με την οποία επιχειρεί να κρύψει τον όλεθρο που σπέρνει στο διάβα του. Όμως αν είναι όντως έτσι, ίσως να σας πείσει η δραματική αλλαγή του επικοινωνιακού αφηγήματος του μιντιακού προπαγανδιστικού μηχανισμού, που απεικονίζει το μέγεθος της αποτυχίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Θυμηθείτε ότι με την έναρξη της πρώτης θητείας Μητσοτάκη, ο μηχανισμός προπαγάνδας παρουσίαζε τον ίδιο τον Μητσοτάκη ως τον μέγα ηγέτη που βγάζει την Ελλάδα από το περιθώριο, χρησιμοποιώντας πολλές φορές και υπερβολ

The Invasion of Gaza's Resources Begins: Jared Kushner, the EU, Egypt & US

Richard Medhurst   Jared Kushner, Donald Trump's son in law who previously tried to steal land in the Middle East from Arabs has said that Israel should empty the Gaza strip of civilians. He said that " Gaza's waterfront property could be very valuable ". He then proceeded to suggest ethnic cleansing: " move the people out and clean it [Gaza] up " Simultaneously, the transfer of billions of dollars from the European Union (7.4b EUR), the International Monetery Fund ($8b) and the United Arab Emirates ($32b) to Egypt: an attempt to buy Sisi's silence perhaps? The United States is also shipping 1000 troops and a firm "Fogbow", owned by a former CIA officer and USMC veteran, in order to build a pier in Gaza. These events do not seem like a coincidence. Medhurst explains why this relates to theft of gas and building of a canal in Gaza.   Related: Zionist and US imperialist criminals are about to grab the natural gas off shore Gaza

LEAKED: How Israel Calculates the Non-Value of Civilian Life in Gaza

Glenn Greenwald    

The wounded US imperialist beast becomes more dangerous than ever as desperately seeks to start a WWIII

globinfo freexchange   It seems that the declining Western superpower is losing ground and tries hardly to avoid the inevitable.    The US imperialist beast, despite all the destruction that causes, is failing to fulfill its utter objectives. Which in short, are the dissolution of Russia and China, looting their vast resources, as well as the full expansion of the destructive neoliberal model throughout these areas and other countries allied with the Sino-Russian bloc.   Most importantly, the wounded beast is loosing much of its strength due to the rapid de-dollarization that has started approximately ten years ago, as dollar had become the front line of the US imperialist sweeping force since the early 70s.   As if nothing has changed, the beast insists on using the same tools to prevail in the global geopolitical field, ignoring the unprecedented changes and complexities under current circumstances.    In a move (as it seems) of desperation, the United States House of Representative