Skip to main content

ΕΡΤ: Εξώδικο στον Μητσοτάκη, λογοκρισία, παιδιά και παραπαίδια

Φωτεινή Λαμπρίδη

Μπαρουτοκαπνισμένο πεδίο συνεχίζει να είναι η πολύπαθη ΕΡΤ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των εργαζομένων. Το εξώδικο της ΠΟΣΠΕΡΤ στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η κορυφή του παγόβουνου, στους πρόποδες του οποίου υπάρχουν καταγγελίες από δημοσιογράφους και εκπροσώπους συλλογικοτήτων και επαγγελματικών ομάδων, για αναξιοκρατία, χειραγώγηση και ασφυκτικό έλεγχο του περιεχομένου υπέρ της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συνεχίζουν να διεκδικούν δεδουλευμένα που τους οφείλει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, από την Περίοδο συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και δηλώνουν στο tvxs.gr εξαντλημένοι από την επταετή δικαστική διαμάχη.

ΠΟΣΠΕΡΤ προς Μητσοτάκη: Καταστρατηγείτε νόμους και δικαιώματα

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με το  εξώδικο που έστειλε στον πρωθυπουργό, καταγγέλλει πως ο επιδιωκόμενος Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, γίνεται με παράνομες διαδικασίες αφού δεν έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες σύμφωνα με τον ελληνικό και ευρωπαϊκό νόμο διαβουλεύσεις. Τονίζει επίσης ότι «Με αυτόν τον αυθαίρετα δομημένο δήθεν «Επιχειρησιακό Σχεδιασμό» η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα παραδοθεί στις νεοφιλελεύθερες ορέξεις της αγοράς που καραδοκεί  να μπήξει τα νύχια  της  στην  σάρκα της,  είτε  με   «συνέργειες», είτε με  «αναθέσεις», είτε με «εργολαβίες». Ένας «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός» που θα οδηγήσει την ΕΡΤ στην επιδιωκόμενη από τη διοίκηση ανήκεστη στρατηγική ήττα όπου ολοκληρωτικά απαξιωμένη θα γίνει αναπόφευκτα ο «ακόλουθος» της Digea και του λοιπού πανίσχυρου μιντιακού κατεστημένου

Η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει ότι δεν αποδέχεται τον στρατηγικό σχεδιασμό και τα  επιχειρησιακά «οράματα» μιας αυταρχικής διοίκησης που θέλει εξαρτημένη την ΕΡΤ και υπόδουλη του συστήματος και τα οποία θα είναι ένας εφιάλτης για τους εργαζόμενους που μοχθούν και αγωνίζονται καθημερινά για την ανάπτυξη και την πρόοδο της ΕΡΤ, αλλά και μια απογοήτευση για την κοινωνία, που διψά για αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση.

«Δεν αποδεχόμαστε, την υποβάθμιση εκ μέρους της διοίκησης του πραγματικού ρόλου - στόχου της ΕΡΤ όπως περιγράφεται στον ιδρυτικό της νόμο και στο Σύνταγμα, και ο οποίος  πρέπει να είναι καθαρά «πολιτο-κεντρικός» και όχι «πελατο- κεντρικός», όπως χαρακτηριστικά  αναφέρεται στον νέο στρατηγικό-επιχειρησιακό σχεδιασμό, γεγονός που θα την μεταμορφώσει  στην καλύτερη περίπτωση σε ένα ραδιοτηλεοπτικό  υβρίδιο  των  ιδιωτικών  ΜΜΕ και πρόσφορο πεδίο εξυπηρέτησης ιδιωτικών και πολιτικών συμφερόντων.» γράφει μεταξύ άλλων το εξώδικο.

Χρεωστούμενα από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Εφτά μήνες πριν πέσει το μαύρο στην ΕΡΤ, έπαψαν να λαμβάνουν τεχνικοί και δημοσιογράφοι τα οφειλόμενα από την εργασία τους Κυριακές τις νυχτερινές βάρδιες και τις αργίες. «Μετά έβαλαν λουκέτο και τα χρήματα αυτά, ακόμα να τα πάρουμε» λέει στο tvxs.gr εργαζόμενος της ΕΡΤ που δηλώνει εξαντλημένος από την δικαστική περιπέτεια όπως και εκατοντάδες συνάδελφοι του.


«Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν γίνεται να μην δουλέψεις Κυριακή. Εκτός αν είσαι διοικητικός της υπάλληλος» προσθέτει.

Γιατί όμως η κυβέρνηση μέσω του Υπ. Οικονομικών στο οποίο ανήκε τότε η ΕΡΤ, έπαψε ξαφνικά τον Νοέμβρη του ΄12 να πληρώνει τα οφειλόμενα; Μετά από χρόνια, οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν, κάτι που για ανώτερα στελέχη της διοίκησης ήταν κοινό μυστικό. Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, είχε ξεπεράσει το πλαφόν του κονδυλίου που έχει δυνατότητα μια ΔΕΚΟ να δίνει για υπερωρίες σε εργαζομένους, πριν κλείσει το έτος, επομένως έκλεισε απότομα την στρόφιγγα, αφήνοντας απλήρωτους δημοσιογράφους και τεχνικούς. «Ήταν τα πρώτα δείγματα, της απαξίωσης της ΕΡΤ» λέει ο εργαζόμενος.

Ήρθε το 2013, άλλαξε η διοίκηση, αλλά οι εργαζόμενοι συνέχισαν να μην αμείβονται για τις υπερωρίες. «Η απάντηση που μας δόθηκε, είναι ότι η νέα διοίκηση δεν πήρε προέγκριση από τα αρμόδια όργανα του κράτους για να δώσει υπερωρίες. Δεν αιτήθηκε καν. Για ποιο λόγο; Λένε οι ιθύνοντες στην ΕΡΤ ότι την έστειλε αλλά σε λάθος υπηρεσίες. Υπήρχε ένα κομφούζιο σχετικά με ποια υπηρεσία  έπρεπε να τους δώσει προέγκριση. Μιλάμε για  πρωτοφανές μπάχαλο.»

Στην ΕΡΤ έπεσε το μαύρο και οι λίγοι εργαζόμενοι που διεκδίκησαν δικαστικά εντός διετίας τα οφειλόμενα, τα πήραν. Οι περισσότεροι που καθυστέρησαν, τα διεκδικούν ακόμα. «Ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας βοήθησε. Στις τρεις ερωτήσεις που έγιναν στη βουλή, δεν απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Ευκλ. Τσακαλώτος».

Ο εργαζόμενος βάζει κι άλλη μια διάσταση του θέματος: «Εφόσον με έβαζαν να δουλεύω Κυριακές και δεν με πλήρωναν, είναι αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των ιδιωτικών καναλιών. Επίσης όπως αντιλαμβάνεστε, εφόσον δεν κατεβλήθησαν αυτές οι πληρωμές, δεν κατεβλήθησαν και οι ανάλογες εισφορές στο ΙΚΑ. Έχουμε κουραστεί, αλλά θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους»

Φίμωση και αναξιοκρατία

Όταν ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης στα τέλη Μαΐου, από εκπομπή της ΕΡΤ εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση του  έγινε επειδή αναγκάστηκε να μιλήσει με τον διευθυντή της ΕΡΤ και να απειλήσει με εξώδικο για τον αποκλεισμό της πλευράς του πελάτη του Δημάκη από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού, δεν έπεσαν πολλοί από τα σύννεφα. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες συνδικαλιστών και επαγγελματιών όπως εκείνη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΓΝΕ.

Στις αρχές Απριλίου η ΟΕΓΝΕ, κατήγγειλε την ΕΡΤ ότι αποσιώπησε συνέντευξη Τύπου των νοσοκομειακών γιατρών.  «Κόβεται” ό,τι δεν ταιριάζει στο κυβερνητικό αφήγημα για τη δημόσια Υγεία». Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Σε «καραντίνα» έχει μπει η ειδησεογραφία στην ΕΡΤ και παρουσιάζει βαριά συμπτώματα «δύσπνοιας». Η ενημέρωση βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ελέγχεται εξονυχιστικά, ώστε να ταιριάζει με το κυβερνητικό αφήγημα για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.»

Καταγγελίες για μονοδιάστατη ενημέρωση έγιναν όμως και από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3 που μίλησαν για «... ενημέρωση που καθορίζεται από την ατζέντα των "υπεύθυνων' κάθε μέρα στις 18.00 και τη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής και κριτικής που παρουσιάζονται μόνο για ελάχιστα δευτερόλεπτα για να υπάρχει κάποιο άλλοθι».

Τα περιστατικά δεν έχουν τέλος. Είδαμε να κόβεται στον αέρα εκπαιδευτικός που μίλησε ενάντια στις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, δημοσιογράφοι που είχαν αντιρρήσεις με την πολιτική της κυβέρνησης. Η όχι αριστερή Όλγα Τρέμη, όταν έγινε κριτική απέναντι στην κυβέρνηση, εξαφανίστηκε από την οθόνη.Δεν θα ξεχάσουμε επίσης την ΕΡΤ και τα φιλοκυβερνητικά μέσα να λένε πως ήταν ψευδής η είδηση ότι η ΕΡΤ απέσυρε την συμμετοχή της από την ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου «κόβοντας» τον ουσιαστικά, για να διαψευστούν από τον ίδιο τον δημοσιογράφο λίγο αργότερα.


Νωρίτερα βέβαια, τον Οκτώβριο του 2019, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ενέργεια της ΕΡΤ να μην μεταδώσει το ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες πρόσφυγες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", για τους πρόσφυγες από την Ικαρία κατά την περίοδο του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν στη Συρία. Αντίθετα, δύο μέρες νωρίτερα, η ΕΡΤ πρόβαλε το ντοκιμαντέρ «Μπρούνο και Τζίνα», που αποτελεί καταγραφή της ζωής του «ορκισμένου φασίστα» γιου του Μπενίτο Μουσολίνι.

Πηγή:

https://tvxs.gr/news/ellada/ert-eksodiko-ston-mitsotaki-logokrisia-paidia-kai-parapaidiaComments

Popular posts from this blog

Operation Mindfuck: The origins of the Illuminati conspiracy fraud and how it became popular in our times

From the new documentary Can 't Get You Out of My Head by Adam Curtis   globinfo freexchange   The first settlers had come from Europe to America to flee from the corruption of power in the Old World. But although they had got away from the old power, they hadn't got away from their suspicious minds, and alone, out in the vast wilderness of the new America, that led them to imagining dark, hidden conspiracies in their own government, far away in Washington.    One of the first of these, in the early 19th century, said that a secret group from Europe, called the Bavarian Illuminati, were running a giant conspiracy in America to destroy the new democracy. In reality, the Illuminati had been a utopian movement who wanted to replace religion with reason. But instead, they now became the first of a series of frightening suspicions that fed off the isolation of the settlers in the New World.    One night (in 1958, somewhere in the vicinity of Whittier, California), Kerry Thornley

COVID-19: After one year, Mitsotakis regime fails dramatically to control pandemic in Greece

globinfo freexchange   After one year, Greece has become one of the most characteristic cases of blatant failure concerning COVID-19 pandemic control. The situation is getting worse and the National Health System of Greece receives extreme pressure, while there are signs that it has already crashed. According to some recent reports , " A record number of patients with Covid-19 in Greece are on ventilators on Thursday. The total number of people undergoing the treatment has reached 706, breaking the previous record of 699, which was recorded on both the last two consecutive days, on Tuesday and Wednesday. " With the help of jodi.graphics we present a brief timeline of the COVID-19 pandemic in the country: February 26, 2020: The first verified COVID-19 case in Greece. March 10, 2020: The government shuts down schools and universities. March 12, 2020: The first death in Greece from COVID-19.   March 23, 2020: The first lockdown in Greece.   March 28, 2020: COVID-19 cases in Gr

Γκάλοπ πρόωρων εκλογών

failed evolution survey software * Η σειρά με την οποία έχουν τοποθετηθεί τα πολιτικά κόμματα έγινε με βάση το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου του 2019.  * Αν προτιμάτε άλλο κόμμα από αυτά που εκπροσωπούνται στη βουλή, υπάρχει η επιλογή "Άλλο", ενώ μπορείτε, αν θέλετε, να γράψετε στα σχόλια το όνομα του κόμματος.  * Παρακαλούμε κοινοποιείστε για καλύτερο δείγμα.

QAnon and Russiagate: How the capitalist elites produced a mass conspiracy hysteria to maintain power

globinfo freexchange   In his new documentary Can't Get You Out of My Head , Adam Curtis traces the origins of popular conspiracy theories that survived up to our days and spread rapidly due to Internet. As a result, Curtis finds that Trump election and Brexit triggered a conspiracy paranoia that took over both the liberal establishment and the ultra-conservative camp. The story begins in the late 60s, when Kerry Thornley and his friend Greg Hill had started what they called Operation Mindfuck . They had spread the conspiracy theory that the Illuminati were really the secret rulers of the world. They had done it to parody and ridicule all conspiracy theories because they thought that they undermined the confidence of individuals and made them easier to control.    But now, in the mass of data online, those stories about the Illuminati got mixed up with other conspiracies, both true and false, and out of it came extraordinary dreamlike stories built out of fragments of truth and fic

Ποιος ολιγάρχης θα πηδήξει πρώτος από το κυβερνητικό Μητσοτακικό καράβι που βουλιάζει;

failed evolution   Όλα δείχνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Μητσοτακικού καθεστώτος έχει αρχίσει. Το καθεστώς δέχτηκε απανωτά χτυπήματα σε όλα τα μέτωπα, με κεντρικό, βεβαίως, το μέτωπο της πανδημίας. Η αποτυχία του καθεστώτος όσον αφορά τα μέτρα και το πρόγραμμα εμβολιασμών, που απ'ότι φαίνεται χωλαίνει, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της αποτυχημένης Μητσοτακικής διακυβέρνησης.   Η απέλπιδα προσπάθεια ενός τραγικού Μητσοτάκη να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά των νοικοκυραίων, πάντα με τη βοήθεια της μιντιακής χούντας, χρησιμοποιώντας την πρόσφατη επίθεση εναντίον αστυνομικού, φαίνεται ότι πέφτει στο κενό. Οι νοικοκυραίοι μεσαιοταξίτες δεν "τσιμπάνε" πλέον με τέτοιου είδους φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια, πολύ απλά γιατί βλέπουν ότι το παρατεταμένο λοκντάουν του ενός έτους, τους εξοντώνει συστηματικά κυρίως στον οικονομικό τομέα. Όπως είχαμε γράψει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 19, μπορεί ο Έλλην μικροαστός να άγεται με ευκολία από τη μιντιακή

Max Blumenthal debunks US accusation of China's 'genocide' against Uighurs

The Grayzone   Max Blumenthal documents the deceptions behind the US government's accusation that China is committing "genocide" against Uyghur Muslims in its Xinjiang region, picking apart NED-funded studies that rely on botched statistics and exposing extremist Adrian Zenz and his error-filled research. 

EU more worried about Parma ham branding than COVID vaccine patents

How did EU governments decide to oppose a global measure that could boost production of COVID vaccines and medicines for the global south? You won’t get the slightest hint from official EU sources. But leaked documents reveal that the Commission and member states see the real problem as a mere PR issue of how to deflect criticism. Given the pandemic, their position seems indefensible.   Corporate Europe Observatory   Part 4 - The world needs to understand the EU better   To almost anyone, to the public, that would be where the story ended – with no insight into how the EU’s decision to oppose the India/ South Africa proposal was made, nor into what arguments were considered. But then sometimes, with a stroke of luck, documents are leaked. And in this case, documents from a German Ministry ended up with Corporate Europe Observatory (unfortunately they cannot be made public). According to those documents, the proposed India/ South Africa waiver was discussed on three occasions in the Tra

Νέα απόπειρα περαιτέρω μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ από την ντόπια ολιγαρχία καθώς το κυβερνών καράβι της Μητσοτακοδεξιάς βουλιάζει

globinfo freexchange   Ήδη από τον Ιούλιο του '15, ανιχνεύσαμε την πιο σοβαρή απόπειρα της ντόπιας ολιγαρχίας, σε συνεργασία πάντα με τους δανειστές της Τρόικας, να μεταλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό κόμμα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Η μεγάλη επιτυχία των ολιγαρχών και του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, ήταν η απομάκρυνση της επικίνδυνης γι'αυτούς Αριστερής πλατφόρμας από το κόμμα.    Όπως είχαμε γράψει πριν από ένα χρόνο, μετά την εικονική έξοδο από τα μνημόνια, οι ολιγάρχες άρχισαν να φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εκτροχιαστεί από την "κανονικότητά" τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η "κανονικότητα" άρχισε να πλασάρεται, ως έννοια, από τους μιντιακούς παπαγάλους, όταν οι ντόπιοι ολιγάρχες και το νεοφιλελεύθερο ιερατείο είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να "τσινάει" και να αρχίζει να σκαλίζει διάφορα μεγάλα σκάνδαλα. Έτσι, η "κανονικότητα" ταυτίστηκε με την άνοδο της Μητσοτακικής δεξιάς στην εξουσία, που θα γλίτωνε τη χώρα από τους επικίνδυνους

Αν είσαι Κούλης ...

globinfo freexchange Δεν παραδέχεσαι πότε, ούτε εμμέσως, ως πρωθυπουργός μιας χώρας, ότι η χώρα αυτή είναι προτεκτοράτο. Εκτός και αν είσαι ... Κούλης.   Όχι βέβαια ότι δεν το ξέραμε. Ότι δηλαδή η χώρα είναι εδώ και δεκαετίες Αμερικανικό προτεκτοράτο και πιο πρόσφατα, Γερμανική αποικία χρέους. Αλλά ένας πρωθυπουργός υποτίθεται ότι δεν πρέπει να τα λέει αυτά (ούτε άμεσα, ούτε πλαγίως, ούτε με κανένα τρόπο), γιατί είναι σαν να δηλώνει υποταγή με τον πιο επίσημο τρόπο και να παραδέχεται ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση.  Αλλά είπαμε. Όταν είσαι Κούλης και θεωρείς τη χώρα τσιφλίκι που κληρονόμησες απ'τον μπαμπά για να το παραδώσεις βορά σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, δεν δίνεις σημασία σε τέτοιες "λεπτομέρειες". Αυτά είναι ψιλά γράμματα για το Πριγκιπόπουλο του Μητσοτακιστάν. Λόγω αλαζονείας, λόγω αμετροέπειας και τελικά λόγω ... βλακείας.   Ο Κούλης, λοιπόν, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για "σατανικό σχέδιο" (εδώ γελάνε και οι πιο "ψεκασμένο

End of the Megamachine: How capitalism & its crises have turned us into a failing civilization

Going Underground   Fabian Scheidler, author of The End of the Megamachine. A Brief History of a Failing Civilization ( https://www.megamaschine.org/en/​ ), discusses why capitalism is in terminal crisis due to its continuous growth model. Why he classifies human civilization as a failing civilization. How capitalism will likely not go through a sudden collapse but rather transition into something else. How crises such a climate change and coronavirus continue to break capitalism. The role of neoliberalism in accelerating capitalism’s collapse. Capitalism’s reliance on 70% of the world being cheap labour. The role of regime change and debt in keeping nations poor.