Skip to main content

Οι Γερμανικές εκλογές και ο τρόπος που το κατεστημένο εκμεταλλεύεται την άνοδο της ακροδεξιάς

του system failure

Οι πρώτες αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Γερμανικών εκλογών έδειξαν πόσο αποτελεσματικά το νεοφιλελεύθερο καθεστώς στη Γερμανία και την Ευρώπη εκμεταλλεύεται την άνοδο της ακροδεξιάς.
Δεν υποτιμούμε την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία (και αλλού), αλλά θα ήταν χρήσιμο να εντοπίσουμε τον βασικό σκοπό πίσω από τους βαρύγδουπους τίτλους στα περισσότερα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ σχετικά με αυτό το γεγονός στην Ευρώπη.

Η συντριπτική πλειονότητα των κυριοτέρων ΜΜΕ (αλλά και ανεξάρτητων μέσων) επικεντρώθηκε στην επικίνδυνη άνοδο του ακροδεξιού κόμματος 'Εναλλακτική για τη Γερμανία' (AfD). Πράγματι, η άνοδός του είναι εντυπωσιακή και δεν μπορεί να υποτιμηθεί δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές το AfD με ποσοστό μόλις 4,7% δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία έδρα.

Ωστόσο, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο να εκμεταλλευτεί αυτή την τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς τουλάχιστον με δύο τρόπους:

  • Πρώτον, το φριχτό τέρας της άκρας δεξιάς θα χρησιμοποιηθεί για τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από αυτό που πρόκειται να έρθει και να γίνει το νέο κατεστημένο: μια νεοφιλελεύθερη ομοσπονδιακή Ευρώπη υπό τον αυστηρό έλεγχο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, όπου θα κυριαρχούν οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρίες και όπου τα εργασιακά δικαιώματα, το κράτος πρόνοιας, η κοινωνική δικαιοσύνη, οι πολιτικές ελευθερίες θα γίνουν μνήμες του παρελθόντος. Όλα στο όνομα της ανάπτυξης, του ανταγωνισμού και της ασφάλειας. Ήδη, η Μέρκελ σε πρόσφατη ομιλία της προανήγγειλε ουσιαστικά το τέλος του κράτους πρόνοιας, ακόμη και εντός της Γερμανίας.

  • Δεύτερον, η ακροδεξιά θα χρησιμοποιηθεί από το νεοφιλελεύθερο καθεστώς ως πολιτικό όπλο για να ξεκινήσει μια σκληρή αντεπίθεση εναντίον όλων εκείνων που τολμούν να επικρίνουν τις βίαια επιβαλλόμενες πολιτικές. Από δω και στο εξής, οποιοσδήποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και δεν ευθυγραμμίζεται με τις νέες συνθήκες που επιβάλει το κατεστημένο με βάση το ελληνικό πείραμα, θα θεωρείται υπεύθυνος για την «τροφοδότηση» της ακροδεξιάς. Έχουμε δει κάτι παρόμοιο στις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου η καθεστωτική προπαγάνδα στοχοποίησε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους - οι οποίοι υποστήριξαν τον Μπέρνι Σάντερς ενάντια στη Χίλαρι Κλίντον για τα προκριματικά των Δημοκρατικών - ως έναν από τους κύριους λόγους για την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία.

Πράγματι, αρκετοί προοδευτικοί, προερχόμενοι από αυτό που το κατεστημένο χαρακτηρίζει ως «άκρα αριστερά», ακόμη και από διάφορα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, έχουν ήδη πέσει σ'αυτή την πολιτική παγίδα. Κάποιοι μίλησαν ακόμα και για τους εφιάλτες του παρελθόντος, υποστηρίζοντας ότι τώρα το πολιτικό τοπίο στη Γερμανία μοιάζει επικίνδυνα με την κατάσταση στη Γερμανίας λίγο πριν το ξέσπασμα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Φαίνεται ότι οι μηχανισμοί του κατεστημένου έχουν μελετήσει λεπτομερώς την «ψυχοσύνθεση» της σύγχρονης αριστεράς και, ως εκ τούτου, ξέρουν πώς να παίξουν το παιχνίδι. Ο χειρότερος εφιάλτης των σημερινών προοδευτικών, είναι να κατηγορηθούν ότι υποβοηθούν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Αναπόφευκτα, ευθυγραμμίστηκαν αμέσως με τους τίτλους των κυρίαρχων ΜΜΕ και ως εκ τούτου, δεν τόλμησαν να αναφέρουν τι θα σήμαινε για τη Γερμανία και την Ευρώπη άλλη μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία της Μέρκελ.

Ιδού λοιπόν, η φρικτή αλήθεια: η Μέρκελ βρίσκεται ένα βήμα από το να εφαρμόσει όλες τις νεοφιλελεύθερες συνθήκες υπέρ των ελίτ. Καθώς το πείραμα στην Ελλάδα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, θα έχει όλο το χρόνο να το εφαρμόσει σε όλη την Ευρώπη και ακόμη και στη Γερμανία. Στη συνέχεια, το κόμμα της θα υποστεί μια πρωτοφανή ήττα και θα φύγει, γιατί απλά, η πραγματική της αποστολή θα έχει ολοκληρωθεί. Και τότε, οι νέοι ολιγάρχες της Ευρώπης θα απελευθερώσουν τα αιμοδιψή σκυλιά της ακροδεξιάς ως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία τους, προκειμένου να καταστείλουν οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση.

Ιστορικά, σε περιόδους μεγάλων κοινωνικών αναταραχών, το μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποιεί πάντα τις δυνάμεις της ακροδεξιάς προκειμένου να διατηρήσει τη δύναμη και την κυριαρχία του απέναντι στην πλειοψηφία. Η αριστερά, για άλλη μια φορά, δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει το κατεστημένο κατά μέτωπο. Οι αριστερές πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο δεν τολμούν να ηγηθούν μιας πραγματικής μάχης ενάντια στο νεοφιλελεύθερο καθεστώς, όλο και περισσότεροι πολίτες από τις στρατιές των εξαθλιωμένων θα προσελκύονται από την άκρα δεξιά.

Και όταν το ακροδεξιό τέρας γίνει αρκετά ισχυρό, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί ...

Comments

Popular posts from this blog

Why the US rushed to propagate the 'naval mine' scenario to explain recent attacks on two oil tankers in the Gulf of Oman

globinfo freexchange

The incident of the recent attack against two oil tankers in the Gulf of Oman elevated the heat between the US and Iran. Naturally, the attack also produced some level of turmoil in the oil global market.

Trump's hostile attitude against Iran was clearly evident even before his election. His totally unjustifiable and completely incomprehensible action to kill the Iran nuclear deal, destroyed any remnants of US reliability. Consequently, even the US Western allies refused to follow this evidently counterproductive strategy.

Under these circumstances and given the endless history of US manufactured incidents used to justify the start of another war, most people rightfully thought that this has been just another false flag operation.

And it makes sense actually. Why the hell Iran would attempt to blow up its relations with Japan in the midst of Japanese PM Shinzo Abe visit in the country? Only the US empire would have reasons to do it in order to force one of its…

Όσοι περνάν των χώρα της απόγνωσης παθαίνουν αμνησία ...

globinfo freexchange
Δανειστήκαμε αυτή τη φράση από ένα παλιό κομμάτι της Ελληνικής ροκ μπάντας "Τρύπες", για να περιγράψουμε με λίγα λόγια αυτό που φαίνεται να έχει πάθει η Ελληνική κοινωνία. 
Πώς είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία να έχει ξεχάσει ποιοι τη χρεοκόπησαν; Ποιοι έστησαν το άθλιο σύστημα των κρατικοδίαιτων 'ημέτερων' και της οικογενειοκρατίας; Ποιοι έσωσαν τις τράπεζες με πακτωλό δισεκατομμυρίων σε βάρος της μεσαίας τάξης; Ποιοι έκαναν τη μίζα και το ρουσφέτι επάγγελμα; Πώς είναι δυνατόν αυτή η κοινωνία να ετοιμάζεται να ξαναφέρει στην εξουσία ένα κομμάτι αυτού του άθλιου πολιτικού κατεστημένου, με την επιστροφή μάλιστα του αμετανόητα νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη και της ομάδας του;  
Η απόγνωση που έφεραν εννέα χρόνια βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και σκληρής λιτότητας και που ανάγκασε τη χώρα να διαβεί τον εφιαλτικό μονόδρομο της μόνιμης χρεοκοπίας, πρέπει να έπαιξε σημαντικό ρόλο. 
Διότι ως γνωστόν, η απελπισία λίγο απέχει από τ…

The 'Julian Assange' index: another evidence that Elizabeth Warren is establishment's last resort

 globinfo freexchange

We should be grateful to Julian Assange and WikiLeaks for uncovering the ruthless and ugly face of the establishment. For the exposure of the biggest war crimes by the US empire in the Iraq war. For the exposure of the dirty war by the DNC against Bernie Sanders, and many more.
But even now, being in this extremely hard situation because of the absolutely inhuman treatment by this imperialistic crypto-fascist regime, Assange remarkably becomes the cause that forces more masks to fall.

Therefore, the 'Julian Assange' index can even help us identify the real and the fake progressives.

As The Interceptreported:
The Justice Department filed 17 charges against WikiLeaks co-founder Julian Assange on Thursday, deploying the controversial Espionage Act as a cudgel against First Amendment protections and press freedom. It’s the first time the U.S. government has used the Espionage Act to prosecute a publisher, according to the Committee to Protect Journalists.

[..…

Brussels bureaufascists are ready to replace Alexis Tsipras with their most faithful puppet in Greece

globinfo freexchange
The latest European election in Greece was a real shock for the government. Alexis Tsipras and his party SYRIZA took the second place and suffered a heavy defeat with almost 10 points behind the right-wing New Democracy. Tsipras was forced to declare national elections on July 7th and it seems that blog's predictions are about to become true.

As we wrote already in 2016, right after the internal elections for the new leadership in New Democracy:
The result for the leadership of the main opposition party, New Democracy, in Greece after Sunday's elections, must had brought waves of relief to the Brussels-Berlin axis. Brussels bureaufascists and Berlin directorate have now the best "backup" alternative in case that Tsipras administration attempt to diverge from the catastrophic policies imposed by the European Financial Dictatorship (EFD).
The new leader of New Democracy, Kyriakos Mitsotakis, is probably the ideal alternative solution. The man that co…

Έρχεται ο νεοφιλελεύθερος "οδοστρωτήρας" Κούλης που θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους

globinfo freexchange
«Επταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, επταήμερο! Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των 7 ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων», απαίτησε ο "ευγενής" επιχειρηματίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφτηκε την Κω. 
Δηλαδή, το "αφεντικό" δεν θέλει να έχει κανένα έλεγχο πάνω από το κεφάλι του και να κάνει ότι γουστάρει με τους εργαζόμενους. Αν μπορεί δηλαδή να τους βάζει να δουλεύουν και δωδεκάωρα (όπως πέρασε με νόμο στην Αυστρία η συντηρητική δεξιά) και να τους δίνει ένα ξεροκόμματο, ίσα-ίσα για να μπορούν να δουλεύουν.  Θεωρεί τον έλεγχο, δηλαδή αν τηρείται με λίγα λόγια η εργασιακή νομοθεσία, "εκβιασμό". Καταλάβατε νοοτροπία; 
Προσέξτε το ύφος του: το "αφεντικό" με θράσος απαιτεί, χτυπώντας σχεδόν το χέρι στο τραπέζι, να μπορεί ουσιαστικά να εφαρμόζει συνθήκες σύγχρονης δουλείας, όχι μόνο χωρίς καμία επίπτωση, αλλά ούτε καν ενόχληση.  

The prosecution of Julian Assange is an attack on our Freedom of Speech

The Intercept
The Trump Department of Justice has openly declared war on the First Amendment. And the case they have chosen to pave the way for criminally prosecuting journalists and publishers is that of WikiLeaks founder Julian Assange under the Espionage Act. It is the first time since the First Amendment to the U.S. Constitution was enshrined in law, that the government is criminally charging a publisher for publishing truthful information.
This indictment centers around the exposure of war crimes committed by the forces of the most powerful nation on Earth. It is about publishing documents that laid bare the blackmail, the backroom deals, the threats, the lies of the U.S. government in nations across the world. It is retaliation against an organization that presented to the world video evidence of a U.S. helicopter gunship massacre on Iraqi civilians and two Reuters news journalists. 
This prosecution is revenge for publishing documents on the U.S. kill campaign in Iraq and Afgha…

Οι λούμπεν μικροαστοί είναι έτοιμοι να επιλέξουν τον δήμιο τους που αποτελεί και την καλύτερη εφεδρεία για τους γραφειοφασίστες των Βρυξελλών

του system failure
Το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει ότι το νεοφιλελεύθερο ιερατείο Βρυξελλών/Βερολίνου θεωρεί ότι έφτασε η ώρα να αντικατασταθεί ο Αλέξης Τσίπρας με την καλύτερη εφεδρεία του: τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
Πράγματι, οι προβλέψεις φαίνεται να επαληθεύονται εντυπωσιακά. Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ήδη από το 2016 και αμέσως μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ λύνουν τα χέρια του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου έχουν τώρα μια πρώτης τάξεως εφεδρεία σε περίπτωση που τα πράγματα "στραβώσουν" με την σημερινή κυβέρνηση.  
Ήδη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε κάποια μικρά σημάδια ανυπακοής ενάντια στη λιτότητα που επιβάλλει το ιερατείο, ρέποντας 'επικίνδυνα' προς μια πιο φιλολαϊκή πολιτική. Δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι τα πρώτα αυτά σημάδια άρχισαν να γίνονται ορατά μόλις η χώρα βγήκε από το πρόγραμμα επιτήρησης που επέβαλε η Τρό…

Arms industry lobby likely among the forces behind the unthinkable BDS banning in Germany

globinfo freexchange

Recently, the German parliament passed an unprecedented legislation through which the Boycott, Divestment, and Sanctions movement (BDS) is now considered illegal!

As Sharmini Peries of the Real News reported:

The German parliament (Bundestag), has just passed an unprecedented piece of legislation condemning the Boycott Divestment and Sanctions movement, known as BDS. They deemed BDS as anti-Semitic and illegal. This makes Germany the first and only country in the world to criminalize the BDS movement.
The legislation was passed at lightning speed in Germany. The bill itself was well kept secret until only two days before the vote. It was initially promoted by the far-right pro Israeli parties, both the neoliberal Party FDP and the racist anti-immigrant party AFD. But members of all German parties ended up supporting it, even from the far left.

Peries spoke with the Real News correspondent, Shir Hever, who gave impressive details about the peculiar circumstances un…

Microsoft’s ElectionGuard a Trojan Horse for a military-industrial takeover of US elections

“The fact that we are handing over the keys of American democracy to the military-industrial complex — it’s like giving the keys to the henhouse to a fox and saying, ‘here come in and take whatever you want.’ It’s obviously dangerous.” — Investigative journalist Yasha Levine
by Whitney Webb 
Part 4 - From mind control to vote control?
It’s worth briefly describing why DARPA’s role at Galois is of concern. This stems mainly from the fact that DARPA is currently developing Orwellian and nightmarish “Terminator” technologies — including efforts to implant chips into soldiers’ brains, replace most human soldiers with robot soldiers, and create killer “Terminator” robots — and autonomous artificial-intelligence targeting systems that will use social media to identify potential targets.
In 2015, Michael Goldblatt — then-director of the DARPA subdivision Defense Sciences Office (DSO), which oversees the “super soldier” program — told journalist Annie Jacobsen that he saw no difference betw…

Trump's top hawkish neocon gives signs that the US could possibly participate in a military coup against Jeremy Corbyn

globinfo freexchange

US Secretary of State Mike Pompeo and the United Kingdom’s Foreign Secretary Jeremy Hunt held a joint press conference in London after meeting for talks in the UK capital.
Pompeo condemned what he described as the support of certain UK and US leaders for Venezuelan President Nicolas Maduro. "It is disgusting to see leaders, not only in the United Kingdom but in the United States as well, who continue to support the murderous dictator [Nicolas] Maduro," said Pompeo.

What's disgusting is that Pompeo has gone so far as even to launch indirect threats against US/UK leaders who refuse to align with the empire's typical regime change operations against legitimate governments.

It's obvious that these warnings are targeting progressive anti-war leaders like Tulsi Gabbard, Jeremy Corbyn and Bernie Sanders.

Pompeo depicts the anxiety of the empire, as it finds more and more difficult to make countries and leaders align behind US regime change efforts. …