Skip to main content

Οι Γερμανικές εκλογές και ο τρόπος που το κατεστημένο εκμεταλλεύεται την άνοδο της ακροδεξιάς

του system failure

Οι πρώτες αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Γερμανικών εκλογών έδειξαν πόσο αποτελεσματικά το νεοφιλελεύθερο καθεστώς στη Γερμανία και την Ευρώπη εκμεταλλεύεται την άνοδο της ακροδεξιάς.
Δεν υποτιμούμε την επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία (και αλλού), αλλά θα ήταν χρήσιμο να εντοπίσουμε τον βασικό σκοπό πίσω από τους βαρύγδουπους τίτλους στα περισσότερα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ σχετικά με αυτό το γεγονός στην Ευρώπη.

Η συντριπτική πλειονότητα των κυριοτέρων ΜΜΕ (αλλά και ανεξάρτητων μέσων) επικεντρώθηκε στην επικίνδυνη άνοδο του ακροδεξιού κόμματος 'Εναλλακτική για τη Γερμανία' (AfD). Πράγματι, η άνοδός του είναι εντυπωσιακή και δεν μπορεί να υποτιμηθεί δεδομένου ότι στις προηγούμενες εκλογές το AfD με ποσοστό μόλις 4,7% δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία έδρα.

Ωστόσο, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο να εκμεταλλευτεί αυτή την τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς τουλάχιστον με δύο τρόπους:

  • Πρώτον, το φριχτό τέρας της άκρας δεξιάς θα χρησιμοποιηθεί για τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από αυτό που πρόκειται να έρθει και να γίνει το νέο κατεστημένο: μια νεοφιλελεύθερη ομοσπονδιακή Ευρώπη υπό τον αυστηρό έλεγχο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, όπου θα κυριαρχούν οι τράπεζες και οι μεγάλες εταιρίες και όπου τα εργασιακά δικαιώματα, το κράτος πρόνοιας, η κοινωνική δικαιοσύνη, οι πολιτικές ελευθερίες θα γίνουν μνήμες του παρελθόντος. Όλα στο όνομα της ανάπτυξης, του ανταγωνισμού και της ασφάλειας. Ήδη, η Μέρκελ σε πρόσφατη ομιλία της προανήγγειλε ουσιαστικά το τέλος του κράτους πρόνοιας, ακόμη και εντός της Γερμανίας.

  • Δεύτερον, η ακροδεξιά θα χρησιμοποιηθεί από το νεοφιλελεύθερο καθεστώς ως πολιτικό όπλο για να ξεκινήσει μια σκληρή αντεπίθεση εναντίον όλων εκείνων που τολμούν να επικρίνουν τις βίαια επιβαλλόμενες πολιτικές. Από δω και στο εξής, οποιοσδήποτε τολμά να διαμαρτυρηθεί ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και δεν ευθυγραμμίζεται με τις νέες συνθήκες που επιβάλει το κατεστημένο με βάση το ελληνικό πείραμα, θα θεωρείται υπεύθυνος για την «τροφοδότηση» της ακροδεξιάς. Έχουμε δει κάτι παρόμοιο στις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ, όπου η καθεστωτική προπαγάνδα στοχοποίησε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους - οι οποίοι υποστήριξαν τον Μπέρνι Σάντερς ενάντια στη Χίλαρι Κλίντον για τα προκριματικά των Δημοκρατικών - ως έναν από τους κύριους λόγους για την άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία.

Πράγματι, αρκετοί προοδευτικοί, προερχόμενοι από αυτό που το κατεστημένο χαρακτηρίζει ως «άκρα αριστερά», ακόμη και από διάφορα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, έχουν ήδη πέσει σ'αυτή την πολιτική παγίδα. Κάποιοι μίλησαν ακόμα και για τους εφιάλτες του παρελθόντος, υποστηρίζοντας ότι τώρα το πολιτικό τοπίο στη Γερμανία μοιάζει επικίνδυνα με την κατάσταση στη Γερμανίας λίγο πριν το ξέσπασμα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Φαίνεται ότι οι μηχανισμοί του κατεστημένου έχουν μελετήσει λεπτομερώς την «ψυχοσύνθεση» της σύγχρονης αριστεράς και, ως εκ τούτου, ξέρουν πώς να παίξουν το παιχνίδι. Ο χειρότερος εφιάλτης των σημερινών προοδευτικών, είναι να κατηγορηθούν ότι υποβοηθούν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Αναπόφευκτα, ευθυγραμμίστηκαν αμέσως με τους τίτλους των κυρίαρχων ΜΜΕ και ως εκ τούτου, δεν τόλμησαν να αναφέρουν τι θα σήμαινε για τη Γερμανία και την Ευρώπη άλλη μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία της Μέρκελ.

Ιδού λοιπόν, η φρικτή αλήθεια: η Μέρκελ βρίσκεται ένα βήμα από το να εφαρμόσει όλες τις νεοφιλελεύθερες συνθήκες υπέρ των ελίτ. Καθώς το πείραμα στην Ελλάδα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, θα έχει όλο το χρόνο να το εφαρμόσει σε όλη την Ευρώπη και ακόμη και στη Γερμανία. Στη συνέχεια, το κόμμα της θα υποστεί μια πρωτοφανή ήττα και θα φύγει, γιατί απλά, η πραγματική της αποστολή θα έχει ολοκληρωθεί. Και τότε, οι νέοι ολιγάρχες της Ευρώπης θα απελευθερώσουν τα αιμοδιψή σκυλιά της ακροδεξιάς ως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία τους, προκειμένου να καταστείλουν οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση.

Ιστορικά, σε περιόδους μεγάλων κοινωνικών αναταραχών, το μεγάλο κεφάλαιο χρησιμοποιεί πάντα τις δυνάμεις της ακροδεξιάς προκειμένου να διατηρήσει τη δύναμη και την κυριαρχία του απέναντι στην πλειοψηφία. Η αριστερά, για άλλη μια φορά, δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει το κατεστημένο κατά μέτωπο. Οι αριστερές πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι, όσο δεν τολμούν να ηγηθούν μιας πραγματικής μάχης ενάντια στο νεοφιλελεύθερο καθεστώς, όλο και περισσότεροι πολίτες από τις στρατιές των εξαθλιωμένων θα προσελκύονται από την άκρα δεξιά.

Και όταν το ακροδεξιό τέρας γίνει αρκετά ισχυρό, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί ...

Comments

Popular posts from this blog

The real reason Boris Johnson pushes for a no-deal Brexit

globinfo freexchange

The UK political landscape looks increasingly chaotic, especially after Boris Johnson's ultimatum for a no-deal Brexit on 31 October. It looks like the whole country suffers from a general nervous breakdown through a "bellum omnium contra omnes" situation. But if you "follow the money", you will, eventually, see the whole picture quite clearly. And you will realize that this whole Brexit issue, is primarily the product of a merciless war among rival factions of the British capital.

In the mid-July, Reuters "exposed" some key supporters of Boris Johnson who have poured hundreds of thousands of pounds into his campaign. As Reutersreported:

          More than half the donations came from financiers and businessmen who funded the campaign to leave the European Union. The two biggest backers are Anthony Bamford, the billionaire chairman of the construction equipment maker JCB, and Jonathan Moynihan, chairman of venture capital fund Ipe…

Τα κρατικοδίαιτα τραπεζοπαράσιτα ετοιμάζονται για άλλο ένα μεγάλο πάρτι με κυβέρνηση Μητσοτάκη

globinfo freexchange
Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου ετοιμάζονται να ρίξουν άλλο ένα πακέτο δισεκατομμυρίων στις τραπεζικές μαύρες τρύπες. Αυτή τη φορά, θέλουν να τις απαλλάξουν από τα κόκκινα δάνεια και φυσικά ο λογαριασμός θα πάει, ως συνήθως, στα γνωστά υποζύγια.  
Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του The Press Project:
Την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών φέρεται να αναμένει η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε σχέδιο «κρατικής υποβοήθησης» των τραπεζών, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για κρατική ενίσχυση προς κάλυψη των κόκκινων δανείων που αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες προχωρούν σε τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 6,5 δισ. ευρώ, με πρώτη και καλύτερη τη Eurobank και τις υπόλοιπες να ακολουθούν. 
[...]
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα σχέδια της…

Άρχισαν να το μετανιώνουν από τώρα οι 'νοικοκυραίοι' πατριώτες;

failed evolution
Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα δικαιωνόμασταν τόσο γρήγορα. Ήδη από τα τέλη Μαΐου είχαμε γράψει:

Οι νεοφιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές λοιπόν έστησαν το τέλειο κόλπο. Θέλοντας να ετοιμάσουν την απόλυτα αφοσιωμένη μαριονέτα τους, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αναλάβει την εξουσία, έστησαν το σκηνικό στα μέτρα του. Έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και γενικά να κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά για να μη λερωθεί ο 'ατσαλάκωτος' Κυριάκος.
Το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο δεν έχασε χρόνο. Άρχισε αμέσως νέες επιχειρήσεις προπαγάνδας με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να φανεί ότι η εγχώρια δεξιά, όσο και αν έχει αλλάξει, δεν έχει χάσει τα πατριωτικά ανακλαστικά της, σε αντίθεση με τους 'προδότες Αριστερούς'.  
Η προπαγάνδα έπιασε, και ένα σημαντικό ποσοστό των λούμπεν μικροαστών πήγε στην κάλπη θυμωμένο, προκειμένου να τιμωρήσει τον 'ανθέλληνα' Τσίπρα. Η μιντιακή πλύση εγκεφάλου κατάφερε με τ…

Ο πραγματικός λόγος που ο Μπόρις Τζόνσον πιέζει για Brexit χωρίς συμφωνία

globinfo freexchange

Το Βρετανικό πολιτικό τοπίο μοιάζει να γίνεται όλο και πιο χαοτικό όσο πλησιάζουμε την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία-τελεσίγραφο που έχει ορίσει ο τωρινός Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα απειλεί με ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Ολόκληρη η χώρα φαίνεται να βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας γενικής νευρικής κρίσης, με τα διάφορα στρατόπεδα υπέρ και κατά του Brexix, το καθένα για τους δικούς του λόγους, να έχουν λάβει θέσεις μάχης σε μια "όλοι εναντίον όλων" κατάσταση. 
Όπως ανέφερε η Εφημερίδα των Συντακτών:  
«Στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο ένα ερώτημα ακούγεται όλο και πιο δυνατά: Mπορεί να αναχαιτιστεί ο Μπόρις Τζόνσον;»… Καυτή και εύλογη η απορία που μετέφερε χθες το πρακτορείο Associated Press, καθώς εντείνεται ραγδαία η ανησυχία και στις δύο πλευρές της Μάγχης πως ο νέος, σκληροπυρηνικός μπρεξιστής, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν μπλοφάρει επιμένοντας πως θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρ…

Τα identity politics και η "φεγγαρόφωτη" των νεοφιλελέδων

globinfo freexchange
Το χθεσινό άρθρο του Liberal που αφορά το πρόσωπο της νέας υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Αμερικανοί ονομάζουν identity politics. 
Με τον όρο identity politics, οι Αμερικανοί περιγράφουν έναν τρόπο άκρως επιφανειακής πολιτικής προσέγγισης, που στην ουσία αποτελεί ένα τέχνασμα της νεοφιλελεύθερης σχολής, το οποίο έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει το κοινό από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα Αμερικανικά ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016. Το φιλελεύθερο μιντιακό κατεστημένο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, αντίπαλου της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και αυτό, γιατί έβλεπε με τρόμο ότι οι σοσιαλιστικές πολιτικές που πρέσβευε ο Μπέρνι Σάντερς (εντελώς αντίθετες με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου), είχαν τεράστια απήχηση σ…

Η ουσία πίσω από τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας με αφορμή τις συντάξεις-μαμούθ

failed evolution

Με το γνωστό στυλ, τα ιδιωτικά ΜΜΕ σχεδίασαν μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας με όχημα την "ανακάλυψη" των συντάξεων-μαμούθ. Τα μιντιακά "λαγωνικά" έδωσαν άλλη μια πάσα, αυτή τη φορά στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να επιδοθεί στο τυπικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο με ύφος εισαγγελέα. 
Η Έφη Αχτσιόγλου, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας την πραγματική εικόνα:  
              Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό   είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου βάζουν μπρος τον 'οδοστρωτήρα'

globinfo freexchange
Αφού πούλησαν μπόλικο πατριωτιλίκι στους 'Μακεδονομάχους' για να πάρουν αυτοδυναμία, τώρα είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, για λογαριασμό των 'μεγάλων αφεντικών'. Κυριολεκτικά. Η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης, ανοίγει το δρόμο για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, καθώς ο Κυριάκος βάζει μπρος τον 'οδοστρωτήρα' κατά των εργαζομένων. Το πόσο απόλυτα αφοσιωμένη είναι η γαλάζια παράταξη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου φάνηκε κιόλας ξεκάθαρα.
Μετά τις προχθεσινές (ν)τροπολογίες, τις οποίες πέρασε με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργείται η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις αλλά και η ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζομένους τους. Και οι δυο παραπάνω ρυθμίσεις είχαν εισαχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.' 
Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν υποστηρίξαμε ότι η υφυπουργός Εργασίας, το δεξί χέρι του Βρούτση, λόγω φανατικής προσήλωσης στην ιδεολογία της, αναμένεται να πετσοκό…

Απόλυτη επιβεβαίωση: ο ιδεολογικός φανατισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη την έφερε κιόλας μπροστά στο πρώτο αδιέξοδο

globinfo freexchange

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Αμέσως μετά την αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαμε επισημάνει ότι:

Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ακόμα και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης θα καθορίζεται, ως επί το πλείστον, από τον τυφλό φανατισμό της και όχι από μελετημένες κινήσεις που απαιτούν συνεχείς ελιγμούς και συνετές αποφάσεις.

Ασχέτως ιδεολογικού προσανατολισμού και προτιμήσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ουδέτερη στάση της χώρας όσον αφορά τη Βενεζουέλα και να έχει την υπομονή να περιμένει να δει που θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Όμως αντί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απέκτησε η χώρα με την ουδέτερη στάση, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, έσπευσε να το σπαταλήσει, λόγω της ιδεολογικής εμμονής που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της.

Αυτό είναι ένα δείγμα του ιδεολογικού φανατισμού που διακατέχει τα γαλάζια στελέχη και πο…

US Air Force and Raytheon join Navy and Lockheed Martin by Introducing Directed Energy Weapons

After many years of speculation as to weather the use of Directed Energy Weapons in war would be unleashed upon the world, we now have our answer. [...] The U.S. Navy and Lockheed Martin were the first to announce a system called HELIOS (High-Energy Laser and Integrated Optical-Dazzler with Surveillance).

[...]

As you can see, much of the focus is centered around countering drone attacks. The new announcement from the U.S. Air Force also focuses primarily on this threat, both from the cheap and readily available quadcopter drones that can be modified, to much more advanced A.I. drone swarms.

[...]

As nation after nation becomes wired for war and neutralizes then surpasses each other, new methods must be developed to maintain military supremacy. This is the nature of military conflict and one of the prime reasons why the world seems to have new security threats each and every day. It becomes one endless problem-reaction-solution loop that only serves to benefit those who are investe…

Τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους η νεοφιλελεύθερη δικτατορία συνεχίζει την αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα

του system failure
Πρόκειται ενδεχομένως για ένα παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο, τουλάχιστον στο βαθμό που το βιώνουμε στην Ελλάδα. Μιλάμε για το γεγονός ότι ένα σύστημα εξουσίας συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προπαγάνδα εναντίον μιας καθαρά ηττημένης αντιπολίτευσης. 
Παρόλο που το πολιτικό κομμάτι αυτού του συστήματος κατάφερε τελικά, μετά κόπων και βασάνων, δηλαδή μετά από αδιάκοπες επιχειρήσεις προπαγάνδας μέχρι ολικής πλύσης εγκεφάλου, να ξαναπάρει την εξουσία, ολόκληρος ο μηχανισμός της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο αυτές τις επιχειρήσεις.  
Στη νεοφιλελεύθερη μεταδημοκρατία, το πανίσχυρο αυτό σύστημα εξουσίας έχει καταφέρει μέχρι στιγμής:
- Να ελέγχει απόλυτα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, αλλά πλέον και τη δημόσια τηλεόραση. Άρα, τον κύριο όγκο της καθημερινής πληροφόρησης που φτάνει στον μέσο Έλληνα, ο οποίος αποδείχθηκε εξαιρετικά επιρρεπής απέναντι στα αλλεπάλληλα κύματα παραπληροφόρησης, ήδη από την αρχή της κρίσης. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τ…