Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

29 July, 2017

ΣΚΑΪ κι ο Γκέμπελς από τη ζήλια του

Ο ΣΚΑΪ κατάφερε χθες να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό αποδεικνύοντας ότι η αντίδρασή του για τις αθλιότητες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πριν από 15 ημέρες, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα πυροτέχνημα αξιοπρέπειας η οποία χάθηκε πριν αλέκτωρ λαλήσει.

Το τι συνέβη μπορείτε να το φανταστείτε αν σκεφτείτε ποια ήταν η είδηση που έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου. Δεν εννοούμε την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά το περιβόητο επίδομα σφραγίδας που δήθεν θα θέσπιζε το Δημόσιο για τους υπαλλήλους του. Η συγκεκριμένη είδηση όπως πιθανώς γνωρίζετε, δημοσιεύθηκε από το σάιτ tovatraxi.com το οποίο ειδικεύεται στην κατασκευή χιουμοριστικών «ρεπορτάζ».

Επειδή η προπαγάνδα δεν έχει όρια, ο «Βηματοδότης» αποφάσισε να μετατρέψει το δημοσίευμα σε «αποκάλυψη». Έτσι διάφορα media απ’ όσα έχουν υιοθετήσει και αναπαράγει διάφορες αθλιότητες όπως για παράδειγμα ότι ο Νίκος Φίλης θα απαγόρευε στους γονείς να αποκαλούν τα παιδιά τους «πριγκίπισσες» και «βασιλόπουλα», αποφάσισαν πως ήταν μια ακόμη καλή ευκαιρία να ασκήσουν αντιπολίτευση.

Το «ρεπορτάζ» κατέκλυσε πολύ σύντομα το διαδίκτυο, σχεδόν αμέσως όμως έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται περί πραγματικού γεγονότος. Αργότερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ενώ σήμερα ο ίδιος ο «Βηματοδότης» παραδέχθηκε το «λάθος» του. Για τον ΣΚΑΪ πάλι, αυτά είναι μικρά γράμματα, σχεδόν ασήμαντα.

Το κανάλι του Φαλήρου λοιπόν, παρότι η διάψευση του «ρεπορτάζ» του Βηματοδότη ήταν γνωστή από νωρίς, επέλεξε να προβάλει την είδηση. Αφ’ ενός με το επιχείρημα ότι αφού έκανε τον γύρο του διαδικτύου πρέπει να το πούμε στον κόσμο και αφ’ ετέρου με τον εμπνευσμένο ισχυρισμό πως θα μπορούσε να είναι αλήθεια γιατί αυτά συνέβαιναν κάποτε στο ελληνικό Δημόσιο. Φαντάζεστε όμως, ότι ο ΣΚΑΪ θα έμενε εδώ; Όχι βέβαια!

Με τον Άρη Πορτοσάλτε να κόβει και τον Νίκο Φιλιππίδη να ράβει (και το κοντρόλ να σιγοντάρει διακριτικά βάζοντας τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ») ο ΣΚΑΪ επιδόθηκε για μια ακόμη φορά σε μια απείρου κάλους προπαγάνδα που θα τη ζήλευε ακόμη κι ο πατέρας της, ο Γιόζεφ Γκέμπελς.

Οι δημοσιογράφοι του σταθμού έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τη διάψευση της είδησης, με τον Πορτοσάλτε να αναρωτιέται σκωπτικά αν είναι όντως κατασκευασμένη και αν πιάστηκαν στα πράσα και αναγκάζονται να αποσύρουν τη διάταξη για το επίδομα, τον δε Φιλιππίδη να υποστηρίζει πως καλό θα είναι να δούμε με τα μάτια μας την εισηγητική έκθεση που δήθεν προέβλεπε το επίδομα, γιατί όπως είπε, ο αρθρογράφος των Βήματος ισχυριζόταν πως την είχε στη διάθεσή του.

Για να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι ενώ ήταν τοις πάσι γνωστό πως την είδηση έγραψε πρώτο το χιουμοριστικό σάιτ tovatraxi.com, οι «έγκριτοι» ρεπόρτερ και σχολιαστές του καναλιού έκαναν πως δεν το γνωρίζουν και επικαλούμενοι τον «Βηματοδότη» προσέδιδαν δήθεν κύρος στο «ρεπορτάζ». Βασιλικότεροι του βασιλέως εκεί στο Φάληρο. Το δράμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η ίδια η ΝΔ την οποία στηρίζει ο ΣΚΑΪ δεν πρόλαβε να πέσει θύμα της «αποκάλυψης». Ο ΣΚΑΪ αντιθέτως δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό της.

Και εις ανώτερα…

Πηγή, βίντεο:

No comments:

Post a Comment