Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

28 June, 2017

Οι νεοφιλελέδες είναι αδύνατον να κρύψουν τη χαρά τους ...


Άλλη μια φορά η υποκρισία του νεοφιλελεύθερου κατεστημένου χτύπησε κόκκινο, αυτή τη φορά με αφορμή το πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με τους συμβασιούχους στους δήμους.

Αφού είπε το αυτονόητο, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμάσησε την καραμέλα που πλασάρει τελευταία το κατεστημένο για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: “νομιμότητα” συνοδευόμενη από μπόλικη “αλήθεια”:

Η Κυβέρνηση πρέπει να πάψει να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις. Και πρέπει να παρουσιάσει μια συνολική λύση η οποία να σέβεται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, αλλά και να μην παραβιάζει τις δικαστικές αποφάσεις και το Σύνταγμα. Δυστυχώς, οι προτάσεις της Κυβέρνησης εγκυμονούν νέους νομικούς κινδύνους και τελικά δεν λύνουν το πρόβλημα. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Πρέπει να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων συμβασιούχων που εξαπατήθηκαν από την Κυβέρνηση. Καταθέτουμε στη Βουλή σχετική τροπολογία. Πρέπει, όμως, να πούμε στους εργαζόμενους την αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός του συνταγματικού πλαισίου και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Πρέπει να συναφθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα. Τέλος, πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς, ενώ πρέπει να πριμοδοτηθεί σε αυτούς η απασχόληση όσων έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία.” (http://tvxs.gr/news/ellada/mitsotakis-na-perasei-i-kathariotita-se-idiotes)

Επειδή παρήλθαν οι εποχές των παχιών αγελάδων όπου οι διορισμοί γίνονταν από το παράθυρο μέσω των κομματικών διαύλων, η νεοφιλελεύθερη δεξιά (πρώην λαϊκή), έπρεπε να βρει το κατάλληλο αφήγημα που θα μπορούσε να καθίσει καλά στα αυτιά των 'νοικοκυραίων'. Το ίδιο σύστημα της μίζας, της ρεμούλας και του ρουσφετιού έγινε ξαφνικά "έντιμο": δεν δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, λέει την αλήθεια και επικαλείται τη νομιμότητα.

Και όλα αυτά για να φτάσει τελικά στο "ζουμί", δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις. Το ίδιο σύστημα που φρόντισε να απαξιωθεί το δημόσιο, προκρίνει τώρα ως μοναδική λύση για τα αδιέξοδα, τι άλλο; την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Και εδώ ασφαλώς είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης με την προχειρότητα και επιπολαιότητα που επέδειξε.

Το κατεστημένο, λοιπόν, με κύριο εκφραστή τη νεοφιλελεύθερη δεξιά, που κόπτεται δήθεν για τους εργαζόμενους, είναι αδύνατον να κρύψει το πόσο αδημονεί να ιδιωτικοποιήσει ως και τον αέρα που αναπνέουμε ...

No comments:

Post a Comment