Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

10 April, 2017

Για την Ελλάδα και την ειρήνη η συγκλονιστική ομιλία Μελανσόν στη Μασσαλία

Έλληνες, αν εμείς οι Γάλλοι απελευθερωθούμε πρώτοι από τα δεσμά του χρήματος, να είστε βέβαιοι ότι θα έρθουμε για τη σωτηρία σας», τόνισε ο ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στη προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες στη Μασσαλία.

Και το ίδιο θα κάνουμε, «με την Ισπανία, τη Πορτογαλία, την Ιταλία και τα 12 εκατομμύρια φτωχούς της Γερμανίας», πρόσθεσε ο υποψήφιος της αριστεράς για την προεδρία της Γαλλίας.

Την μεγάλη συγκέντρωση παρακολούθησαν 70.000 οπαδοί του Μελανσόν, που ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στη αρχαία Ελλάδα και τη δημοκρατία, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προσφυγικές ροές που σηκώνουν άδικα μόνο η Ιταλία και η Ελλάδα. Ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τους 30.000 πρόσφυγες που έχουν πνιγεί μετατρέποντας τη Μεσόγειο «σε νεκροταφείο».

Αναφέρθηκε εκτεταμένα στη Μεσόγειο «του Ομήρου», «η κοιτίδα του πολιτισμού μας» κρατώντας με ένα κλάδο ελιάς στο χέρι, το σύμβολο, όπως είπε της ειρήνης και της Μεσογείου. Απευθυνόμενος στη Μαρίν Λε Πέν και τα ξενοφοβικά της κηρύγματα θύμισε την συνεισφορά των Ελλήνων μεταναστών στη Μασσαλία.

Ο υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» μίλησε εκτεταμένα για τις αλλαγές που θέλει να φέρει στην γαλλική εξωτερική πολιτική, καταδικάζοντας απερίφραστα τον βομβαρδισμό της Συρίας από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόλαντ Τραμπ και την υποστήριξη που του έδωσε ο σημερινός πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Αναφέρθηκε επίσης στη κατοχή της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα ενώ άσκησε κριτική για την πολιτική που ακολουθούν Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία απέναντι στη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Ο Μελανσόν ανέλυσε επίσης τις προτάσεις του για τη προστασία του περιβάλλοντος όπως και στο κοινωνικό του πρόγραμμα. Τόνισε ότι επιτέλους οι πλούσιοι «που ζουν πέρα από τις δικές μας δυνατότητες» πρέπει να φορολογηθούν όπως οι φτωχοί, να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στους φτωχούς και να τελειώσει η κυριαρχία της «κάστας των άχρηστων παράσιτων που δεν βάζουν το χέρι στη τσέπη».

«Από την Ελλάδα δανειστήκαμε τα γράμματα που συνοψίζουν την αρμονία», συνέχισε ο Μελανσόν και «σε αυτή την Ελλάδα γυρίζει σήμερα η σκέψη μας», η οποία χάνει τους νέους της που φεύγουν στο εξωτερικό ενώ οι οι συνταξιούχοι πέφτουν στη μιζέρια. «Και πριν τελειώσω είναι πάλι στην Ελλάδα που πρέπει να γυρίσω για να δανειστώ τις λέξεις», κατέληξε ο Γάλλος υποψήφιος, που αφιέρωσε τα τελευταία λεπτά της ομιλίας του διαβάζοντας το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Η ειρήνη».

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, ο Μελανσόν καταλαμβάνει τη τρίτη θέση ξεπερνώντας οριακά(18% της πρόθεσης ψήφου) τον υποψήφιο της δεξιάς Φ. Φιγιόν(17%).Πηγή και βίντεο:

No comments:

Post a Comment