Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

05 April, 2016

«Βάστα ΔΝΤ, να τους ρίξουμε...»

Δημήτρης Τρίμης

Ποιους καίει η υπηρεσιακή συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου, που αποκάλυψαν τα Wikileaks; Αν δούμε την επίσημη επιστολή απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα τις χουλιγκανικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, γίνεται φανερό ότι αλληλοσυμπληρώνονται τόσο αρμονικά, που μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι αυτοί είναι που εκτίθενται και τελικά... καίγονται με τη διαρροή των πραγματικών τους προθέσεων.

Δηλαδή της κοινής εμμονής τους στην επιβολή της θεωρίας της «αριστερής παρένθεσης» και της επιστροφής στην νεοφιλελεύθερη συνταγή της ταξικής μονόπλευρης λιτότητας παράλληλη λεηλασία της υποτιμημένης περιουσίας της χώρας, δημόσιας και ιδιωτικής.

«Το ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και όχι μέσω απειλών και δεν επικοινωνούμε μέσω διαρροών» λέει η κ. Λαγκάρντ, ενώ στην αρχή της επιστολή της τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις απέχουν πολύ από το να καταλήξουν σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα που να μπορεί να παρουσιάσει στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

«Μπορούμε να υποστηρίξουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι αξιόπιστο, βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις και οδηγεί στον στόχο να θέσει την Ελλάδα σε ένα μονοπάτι ισχυρής ανάπτυξης, αποκαθιστώντας σταδιακά τη βιωσιμότητα του χρέους» υποστηρίζει η πρόεδρος του ΔΝΤ, «αλλιώς, θα αποτύχει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, η Ελλάδα να υποχρεωθεί σύντομα να υιοθετήσει ακόμη περισσότερα μέτρα».

Με λίγα λόγια η Κριστίν Λαγκάρντ, όπως ήταν υποχρεωμένη μετά τη διεθνή κατακραυγή, που προκάλεσε η απόδειξη του νέου εκβιασμού που σχεδιάζει ο Τόμσεν, εμφανίζεται να αποδοκιμάζει έστω και με κρύα καρδιά τις απειλές, δηλαδή το σχέδιο πιστωτικής ασφυξίας του Τόμσεν, που επελέγη και απέδωσε ήδη υπέρ των δανειστών.

Από την άλλη όμως καταδικάζει τις διαρροές, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ελληνική κυβέρνηση είτε έβαλε το χεράκι της στη διαρροή ή και την υποκλοπή ακόμα, είτε χρησιμοποιεί αντιδεοντολογικά και επικοινωνιακά το παρανόμως ληφθέν υλικό μιας ιδιωτικής συνομιλίας.

Τα ίδια και ακόμα χειρότερα όμως είπε ή υπονόησε, σαν έτοιμος από καιρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Λάρισα, 2/4/2016, προσθέτοντας και ότι όλα αυτά τα εκβιαστικά του Τόμσεν είναι γνωστά και άνευ σημασίας. Και ότι στο εξωτερικό, δεν υπάρχει αντίπαλος και πως δεν πρέπει να αναζητούνται εκεί εχθροί, ούτε και ευθύνες. Είναι δηλαδή, όλοι τους αθώοι και μοναδικός ένοχος, κατά τον κ. Μητσοτάκη, για τα πάντα στην Ελλάδα είναι ο «ανίκανος» Αλέξης Τσίπρας. Αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίζονται «επικοινωνιακά» τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης και οι αρθρογράφοι των φιλικών του Μέσων θεωρούν ως ένα άνευ ουσίας επικοινωνιακό τρικ, τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δύο στελεχών του ΔΝΤ, όπου αποδεικνύεται η προετοιμασία νέας οικονομικής ασφυξίας εναντίον της Ελλάδας και ένα νέο αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες για το λαό μας. Και όχι μόνο αντιλαμβάνονται ως κόλπο με ύποπτο περιεχόμενο τη διαρροή των Wikileaks αλλά αντιμετωπίζουν την όλη υπόθεση ως ανάξια λόγου προϊόν υποκλοπής... υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Και όπως γράφει ο Ι.Κ. Πρετεντέρης “καμιά σοβαρή κυβέρνηση δεν έχει ποτέ ασκήσει πολιτική με όσα δημοσιεύει το Wikileaks”.

Το μόνο που δεν πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του των ΜΜΕ στο υβρεολόγιο τους κατά της κυβέρνησης με τις τόσες ανυπόστατες κατηγορίες, είναι ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις, αγωγές και εξεταστική επιτροπή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και παντός υπευθύνου στο Μαξίμου για ... παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του Πολ Τόμσεν.

Έτσι δουλεύει η προπαγάνδα του αμαρτωλού συστήματος που επιδιώκει πάση θυσία την επιστροφή του στα μεγαλεία, τα παράνομα πλούτη και την ασυδοσία της εξουσίας που είχαν συγκροτήσει χρεοκοπώντας τη χώρα. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τον τρόπο που το Σαββατοκύριακο οι αντικυβερνητικές ραδιοτηλεοράσεις και οι γνωστές αντιστασιακές εφημερίδες των κουπονιών συγκάλυψαν την είδηση των Wikileaks προβάλλοντας με κίτρινο τρόπο το ζήτημα με τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών.

Αν παρακολουθήσατε λίγο τα ΜΜΕ θα νομίζατε ότι στη χώρα ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Πολιτισμού σκηνοθετούν παραστάσεις με ημίγυμνους ή ολόγυμνους καλλιτέχνες, που προσβάλλουν τη δημόσια αιδώ και πως ίσως να πρέπει η κυβέρνηση να διωχθεί για σεξουαλικά σκάνδαλα και με τον νόμο περί τεντιμποϊσμού.

Εντάξει, το καταλάβαμε: Η πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των πελατών της είναι «Βάστα ΔΝΤ, να τους ρίξουμε...»

Πηγή:


Σχετικά:

No comments:

Post a Comment