Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

04 April, 2016

Κυριάκος: Ψυχή τε και σώματι ΔΝΤ

Αποκάλυψαν τα wikileaks συνομιλίες του Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ με τη Ντάλια Βελκουλέσκου, οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί και δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας. Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, μιλούν μεταξύ τους χωρίς ίχνος τεχνοκρατικής ανάλυσης ή οικονομικής ανησυχίας.

γράφει ο Φέλιξ

Πολύ απλά και κυνικά, λένε πως πρέπει να σπρώξουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και με την απειλή της να επιβάλουν τα μέτρα που θέλουν. Ούτε αναφορά σε κοινές συμφωνίες, σε αμοιβαίο συμφέρον, σε προσπάθεια σωτηρίας της χώρας. Πολύ απλά, όσο μόνο οι εκβιαστές συνηθίζουν, τα στελέχη του ΔΝΤ, λένε πώς πρέπει να εκβιάσουν και να σύρουν μια χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Οι διαρροές είναι ανατριχιαστικές για όποιον έχει δυο σταγόνες φιλότιμο και αξιοπρέπεια.

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, ξένοι ηγέτες σε επικοινωνία τους με την κυβέρνηση δήλωσαν προβληματισμένοι, το ίδιο το ΔΝΤ έβγαλε μια αμήχανη ανακοίνωση πως δεν σχολιάζει διαρροές και είναι δεδομένο πως η λεγόμενη διαπραγμάτευση παίρνει άλλη διάσταση.

Απέναντι σε αυτό τον αρμαγεδώνα των εξελίξεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Καρακούσης του ΒΗΜΑΤΟΣ, οι Αδώνηδες και η Αδωνοβλεψίες της καταστροφής, θεώρησαν πως πρέπει όχι να συνταχθούν με την εθνική αγανάκτηση για το ρόλο του ΔΝΤ,τα σχέδιά του και τις προθέσεις του που μόλις αποκαλύφθηκαν, αλλά να θέσουν το ερώτημα «ποιός κατέγραψε τη συνομιλία». Το ίδιο ακριβώς έκαναν και με την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. Δεν είπαν κουβέντα στο τι αποκαλύπτει, ποιοί είναι οι φοροκλέφτες και απατεώνες, αλλά είχαν μιλήσει με αγανάκτηση στο ποιός έδωσε τη λίστα για δημοσίευση.

Με την αποκάλυψη λοιπόν των συνομιλιών για τους διαλόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

Δηλαδή ο Μητσοτάκης πρωτίστως ενοχοποίησε τη χώρα του για τις υποκλοπές χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια έδειξε αδιάφορος για την παγίδευση της χώρας και το ρόλο του ΔΝΤ. Γιατί το κάνει αυτό ο Μητσοτάκης και η παρέα του;

Γιατί όπως τα τελευταία τρία χρόνια, η παρέα της τρόικας εσωτερικού, είναι το μακρύ χέρι του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Επίσης, στις επιλογές του ξένου παράγοντα, στα σκληρά μέτρα που θα αναγκάσουν τη χώρα, έχει εναποθέσει την πολιτική της επικράτηση. Παρακαλάνε η κυβέρνηση να μην καταφέρει να τα βγάλει πέρα, να καταρρεύσει η χώρα δηλαδή, για να καταφέρουν να επιβιώσουν πολιτικά και να πάρουν την εξουσία. Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό αμνηστεύουν όλα τα εγκλήματά τους, αφού έτσι εμφανίζουν πως δεν φταίνε οι ίδιοι για όσα έκαναν, αλλά η κυβέρνηση που δεν τα κατάφερε.

Η κυβέρνηση οφείλει πολύ σύντομα όχι μόνο να ξεκαθαρίσει τη θέση της σε σχέση με το ΔΝΤ και τη δράση του, αλλά να διευρύνει το εσωτερικό μέτωπο κατά της διαφθοράς. Όσο το ΔΝΤ εσωτερικού χτυπά τη χώρα, τόσο η κυβέρνηση οφείλει να χτυπά σκληρά τη διαφθορά της οποίας είναι φορείς. Άλλωστε ο βασικός λόγος που συντάσσονται με το ΔΝΤ, είναι πως με αυτό τον τρόπο θεωρούν πως θα κλείσει η αριστερή παρένθεση και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν για τίποτα.

Αγαπητέ Κυριάκο Μητσοτάκη, το ερώτημα ποιός έκανε την υποκλοπή, έχει δικαίωμα να την κάνει το ΔΝΤ. Ο Έλληνας, ο κάθε Έλληνας πόσο μάλλον αυτός που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, οφείλει να ρωτά "τι είναι αυτά που απεργάζεστε για τη χώρα μου";

Πηγή:

No comments:

Post a Comment