Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

08 March, 2016

Ψυχρός Πόλεμος 2.0: Μεγάλη η όξυνση του κλίματος στην Κορεατική Χερσόνησο

Με χρήση πυρηνικών όπλων απειλεί και πάλι η Πιονγιάνγκ με αφορμή τη διπλή άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή από ΗΠΑ και Νότια Κορέα - «Πρόβα τζενεράλε» για εισβολή την χαρακτηρίζει ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Σφοδρές επικρίσεις Κίνας προς Ουάσιγκτον - Εσωτερική διαμάχη στη Νότια Κορέα με αντικείμενο τα σενάρια των συγκεκριμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης «προειδοποιεί» για «αδιάκριτα προληπτικά χτυπήματα [απονομής] δικαιοσύνης» με πυρηνικούς πυραύλους εναντίον στόχων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας στην περίπτωση που δεν σταματήσουν άμεσα οι ασκήσεις «Κey Resolve» και «Foal Eagle» οι οποίες, παρότι επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο από το 2008, φέτος εμφανίζουν να συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις, που τόσο εξ αιτίας των φετινών τους σεναρίων όσο και της αυξημένης συμμετοχής σε έμψυχο αλλά και πολεμικό υλικό, από την κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ θεωρείται ως ακραία πρόκληση και άμεση απειλή.

Αν πατήσουμε τα κουμπιά θα εξολοθρεύσουμε άμεσα τους εχθρούς ακόμη και τώρα και όλες οι θαλάσσιες βάσεις των προκλήσεων θα εξαφανιστούν αφού θα μετατραπούν σε φλόγες και στάχτη, μέσα σε μια στιγμή”, ανέφερε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, επαναλαμβάνοντας αντίστοιχη «προειδοποίηση» του Κιμ Γιονγκ Ουν πριν ακριβώς από έναν χρόνο και ενώ πάλι βρίσκονταν σε εξέλιξη οι ίδιες κοινές ασκήσεις, όταν είχε πει χαρακτηριστικά πως “θα μετατρέψει την Ουάσιγκτον σε μια θάλασσα φωτιάς”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι η Βόρεια Κορέα έχει συνηθίσει την παγκόσμια κοινότητα σε ανάλογες απειλές και οι ειδικοί της Δύσης διατυπώνουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο η χώρα έχει την τεχνολογική δυνατότητα να τοποθετήσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της, κανείς δεν δείχνει να αναλαμβάνει την ευθύνη πλήρους αποκλεισμού μιας τέτοιας πιθανότητας και μετά την εκτόξευση πυραύλου στις 6 Ιανουαρίου, την οποία, μέχρι εκείνη την ημέρα, επίσης θεωρούσαν «μάλλον απίθανη».

[...]

Το ότι τα πράγματα ωστόσο αυτή τη φορά δείχνουν να ξεπερνούν την εικόνα της «γραφικότητας» με την οποία συχνά η Δύση περιβάλλει την προσωπικότητα του Κιμ Γιονγκ Ουν επιχειρώντας να επικεντρώσει το πρόβλημα σε κάποια «ιδιαίτερη» ψυχοσύνθεση του βορειοκορεάτη ηγέτη, ενισχύεται και από την παρέμβαση της Κίνας που πλέον, όχι μόνο εμφανίζεται εξαιρετικά ανήσυχη αλλά και ιδιαίτερα επικριτική προς την Ουάσιγκτον, χρεώνοντάς της ξεκάθαρα την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης αλλά και για ό,τι τυχόν ακολουθήσει στην ευρύτερη περιοχή:

Οι ΗΠΑ 'εργάζονται σκληρά', κάνουν ό,τι μπορούν για να μετατρέψουν την Κορεατική χερσόνηση σε θέατρο του πολέμου, καθώς όπως φαίνεται, δεν είναι ικανοποιημένοι από τις παράλογες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα για την δοκιμή βόμβας υδρογόνου [που πραγματοποίησε η χώρα] για λόγους αυτοάμυνας αλλά και για την εκτόξευση δορυφόρων για ειρηνικούς σκοπούς” είπε συγκεκριμένα εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Yonhap News.

Αν ένας πόλεμος ξεσπάσει στη χερσόνησο, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει την επίθεση, οι ΗΠΑ θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτό καθώς εκείνες είναι που ενεργοποιούν στρατηγικές και πολεμικό υλικό”, ανέφερε στην ίδια δήλωση.

Περισσότερα:


Η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, σφίγγει τον κλοιό γύρω και από την Κίνα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται μετά την πρόσφατη μεγάλη συμφωνία Ρωσίας-Κίνας στον τομέα της ενέργειας. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οι ΗΠΑ μετακινούν το 60% των ναυτικών τους δυνάμεων στην περιοχή του Ασιατικού Ειρηνικού, ενώ σχεδιάζουν μελλοντικά ένα αντίστοιχο "αντιπυραυλικό" σύστημα στην περιοχή.

No comments:

Post a Comment