Skip to main content

Η θύελλα έρχεται, Grexit τώρα!


Η εκστρατεία δαιμονοποίησης της πιθανότητας επιστροφής σε εθνικό νόμισμα συνεχίζεται αμείωτη, ακόμα και επί κυβέρνησης Τσίπρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σίγουρο ότι δεν έχει την πραγματική εξουσία στη χώρα και αυτό φάνηκε τόσο από το οικονομικό πραξικόπημα Ντράγκι το περασμένο καλοκαίρι, όσο και από το γεγονός ότι επιβάλλονται στην παρούσα κυβέρνηση άνθρωποι σε θέσεις-κλειδιά, όπως για παράδειγμα ο τωρινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Η προπαγάνδα της εγχώριας τραπεζομιντιακής δικτατορίας που διατηρεί ακόμα την πραγματική εξουσία, ως παράρτημα της Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Δικτατορίας (ΕΧΔ), δαιμονοποιεί με κάθε μέσο και με κάθε ευκαιρία, μέσα από τα γνωστά σενάρια ολέθρου, την πιθανότητα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Όπως έχει επανειλημμένα τονιστεί σε παλαιότερα άρθρα, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας, η οποία επιβάλλεται συστηματικά από τους μηχανισμούς της ευρω-δικτατορίας και του ΔΝΤ, είναι ένα Ελληνικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Ως βασική προϋπόθεση ενός τέτοιου σχεδίου, είναι μια κεντρική τράπεζα υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο.

Όμως σε κάθε περίπτωση, η χώρα πρέπει να έχει ένα δικό της σχέδιο εξόδου για παν ενδεχόμενο. Φαίνεται ότι δεν το έχει. Και αυτό μπορεί τελικά να αποβεί ακόμα πιο καταστροφικό, γιατί τα σημάδια είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα.

Από το άρθρο Deutsche Bank: Νέα παγκόσμια οικονομική κρίση προ των πυλών; του Δημήτριου Γκιόκα στην Ελληνική έκδοση της huffingtonpost:

Όλα τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν ότι η Deutsche Bank βρίσκεται σε δεινή θέση και κινδυνεύει με χρεοκοπία εντός του 2016. Πιο συγκεκριμένα:

Πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ζημιές €6 δισ. για το 2015

Το κόστος των προβλέψεων για διαγραφή «τοξικών» στοιχείων του ενεργητικού της αγγίζει τα €10 δισ.

Σχεδιάζει να εφαρμόσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με σταδιακή αποχώρησή της από τις αναδυόμενες χώρες και όχι μόνο

Η έκθεση της στις αναδυόμενες αγορές (Βραζιλία, Μεξικό, Ρωσία, Κίνα κ.αλ.) είναι τεράστια. Μόνο σε παράγωγα προϊόντα (derivatives) η συνολική αξία της θέσης της σήμερα ανέρχεται σε €55 τρισ.!!! Σημειωτέον, το ΑΕΠ της Γερμανίας είναι €2,7 τρισ. και όλης της Ευρώπης €14 τρισ.

Μετά το πρόστιμο μαμούθ $2,5 δισ. που της επιβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο από τις Αμερικάνικες και Βρετανικές αρχές για χειραγώγηση των επιτοκίων LIBOR, το Αμερικάνικο δημόσιο πριν λίγες ημέρες προέβη σε αγωγή εναντίον της για μη κάλυψη των υποχρεώσεών της προς ενυπόθηκα δάνεια ύψους $3,1 δισ.

Η μετοχή της έχει μειωθεί κατά 50% μέσα σε 3 μήνες. Κυμαίνεται σήμερα σε $15 δολάρια έναντι $30 τον Οκτώβριο 2015. Η σχέση τιμή μετοχής προς λογιστική αξία τράπεζας ανέρχεται σε μόλις 0,34. Δηλαδή οι επενδυτές υποθέτουν ότι τα 2/3 του ενεργητικού της είναι επισφαλή.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα από A- σε ΒΒΒ

Τα ασφάλιστρα κινδύνου (τα περίφημα CDS) έχουν εκτοξευτεί για την περίπτωση της

Όλα αυτά μας θυμίζουν έντονα την ιστορία της Lehman Brothers.

Σύμφωνα με ανάλογο, παλαιότερο άρθρο του Μιχάλη Γιαννεσκή στο tvxs, η έκθεση της Deutsche Bank σε παράγωγα, είναι ακόμα μεγαλύτερη, της τάξης των 67 τρισεκατομμυρίων ευρώ. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν ο κ. Σόιμπλε, η κ. Μέρκελ και οι λοιποί 'σκληροί' της Ευρωζώνης. Βέβαια, ο πραγματικός λόγος της ανησυχίας τους και της αδιάλλακτης στάσης τους δεν μπορεί να είναι το ελληνικό χρέος, το οποίο αντιστοιχεί στο 0.5% των παραγώγων που κατέχει μόνο μία γερμανική τράπεζα, αλλά η ανασφάλεια που δημιουργεί η πιθανότητα αναταραχής του χάρτινου πύργου της χρηματοπιστωτικής οικονομίας.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, το σύστημα "ευρωζώνη" μπορεί από στιγμή σε στιγμή να καταρρεύσει με πάταγο και όχι εξαιτίας της Ελλάδας, που έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος για όλα τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το Βερολίνο αποδείχθηκε ότι ήταν ανίκανοι να αντιμετωπίσουν. Το Βερολίνο δεν θέλει διάλυση της ευρωζώνης, γιατί αυτό είναι το εργαλείο με το οποίο, με βάση το Ελληνικό πείραμα, επιχειρεί να εδραιώσει τις νέες συνθήκες Φεουδαρχίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να αποτρέψει μια ανεξέλεγκτη διάλυση.

Στην περίπτωση που η Deutsche Bank καταρρεύσει, η περίπτωση της Lehman Brothers ίσως να μοιάζει με περίπατο στο πάρκο. Και αυτό, όχι μόνο γιατί το Γερμανικό τέρας είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό εκτεθειμένο σε χρηματιστηριακά σκουπίδια, αλλά και επειδή η ίδια η ευρωζώνη είναι εντελώς σαθρά δομημένη. Είναι το έκτρωμα που κατασκεύασε η τραπεζική ελίτ για να εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντά της.

Στην περίπτωση που δεν αποφευχθεί ο όλεθρος, ο καθένας θα τρέξει να σωθεί όπως μπορεί και να γλιτώσει ότι μπορεί από την καταστροφή. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για την Ελλάδα, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει. Θέλετε απόδειξη; Κοιτάξτε τι γίνεται με το προσφυγικό. Ο καθένας μέσα στην υποτιθέμενα ενωμένη Ευρώπη της υποτιθέμενης αλληλεγγύης, αρχίζει να λειτουργεί αυτόνομα και κοιτάει πως να φορτώσει τους πρόσφυγες στις πλάτες του άλλου, λες και είναι σκουπίδια. Για τέτοιο Ευρωπαϊκό πολιτισμό μιλάμε και για τέτοια "φοβερή" ικανότητα από τους κλόουν που ηγούνται του ευρω-τσίρκου.

Για το λόγο αυτό, η χώρα όχι μόνο πρέπει να διαθέτει ένα δικό της σχέδιο εξόδου, αλλά πρέπει να το εφαρμόσει το ταχύτερο δυνατό, για να προλάβει τις εξελίξεις και να γλιτώσει με την μικρότερη δυνατή ζημιά, για να μπορέσει να σταθεί στις δυνάμεις της από την επόμενη μέρα του ολέθρου.

Η μνημονιακή πτέρυγα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και βρίσκεται σε μόνιμη άρνηση. Οι αμετανόητοι νεοφιλελέδες ευρωλάγνοι επιμένουν στο "ευρώ πάση θυσία" ακόμα και τώρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και σε αυτό το ζήτημα, καθώς φάνηκε ότι δεν είχε κανένα σχέδιο εξόδου, κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει πριν ακόμα αναλάβει την εξουσία. Τα περιθώρια απ'ότι φαίνεται στενεύουν δραματικά και το ξέσπασμα της νέας θύελλας πλησιάζει.

Αλλά έστω και τώρα, υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος. Η κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάσει το Grexit, χωρίς καμία συνεννόηση με τις ευρω-ύαινες, αλλά με μυστικότητα και με αποκλειστικό γνώμονα τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για τη χώρα, οι οποίες θα ήταν πολύ πιο ήπιες αν υπήρχε ένα καλά μελετημένο και οργανωμένο σχέδιο εξόδου από την αρχή.

Διαβάστε ακόμα:




Comments

  1. http://monaxeros.blogspot.gr/2016/02/grexit.html
    Καλή δύναμη...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ούτε τώρα αντιλαμβάνονται κάποιοι το κόστος που θα έχει το χλιδάτο ευρώ.

      Delete
    2. Anonymous8/2/16 17:34

      @ bab cav

      Η πρόταση υπ΄αριθμ 3 σημαίνει όμως διπλό νόμισμα, σωστά?
      Ανώνυμος 1

      Delete
    3. Οχι βέβαια δεν σημαινει διπλό νόμισμα αλλά ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΟΠΩΣ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΡΑΧΜΗ.
      ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ, ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ: ΤΟ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ- ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ
      ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ.

      ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ "ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
      ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΆ ΔΙΑΒΑΣΕ:
      http://monaxeros.blogspot.gr/2015/07/t-o.html
      http://monaxeros.blogspot.gr/2015/11/4.html

      http://monaxeros.blogspot.com/2016/01/blog-post_63.html

      http://monaxeros.blogspot.gr/2015/09/blog-post_16.html

      http://monaxeros.blogspot.gr/2016/01/blog-post_67.html

      http://monaxeros.blogspot.gr/2015/12/blog-post_21.html
      http://monaxeros.blogspot.gr/2015/07/blog-post_99.html


      Delete
    4. Anonymous9/2/16 00:27

      Ο.Κ ευχαριστώ bab cav

      Ανώνυμος 1

      Delete
  2. "Δυστυχώς, φαίνεται ότι ούτε τώρα αντιλαμβάνονται κάποιοι το κόστος που θα έχει το χλιδάτο ευρώ."

    Που να δείτε το κόστος που θα έχει το εγχώριο νόμισμα σε μία χώρα χωρίς παραγωγική βάση και με θεσμούς παρωδία.

    Μετά το "λεφτά υπάρχουν", τα αντι-μνημόνια, τα πρώτη-φορά-αριστερά, το εγχώριο νόμισμα θα είναι ο τελευταίος μύθος που θα καταρρεύεσει με πάταγο. Η απογοήτευση θα είναι τεράστια αλλά αμφιβάλλω αν θα βάλουμε μυαλό. Πάλι θα φταίει κάποιος άλλος.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εντάξει τότε, όταν καταρρεύσει η χάρτινη δικτατορία της ευρωζώνης και όλοι θα τρέχουν να σωθούνε όπως μπορούνε, περίμενε εσύ τη Μέρκελ να σου στείλει χάρτινα λεφτά με τα αεροπλάνα. Όντως, απ'ότι φαίνεται δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό.

      Delete
    2. Anonymous8/2/16 15:24

      Πιστεύεις στ΄αλήθεια ότι μπορεί και θέλει ο Τσίπρας να κάνει κάτι τέτοιο?
      Ανώνυμος 1

      Delete
    3. Anonymous8/2/16 16:45

      Τα ίδια μας λέτε από το 2010 και μετά βγήκαν κάποιοι και μας είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να είχαμε γυρίσει σε εθνικό νόμισμα. Σίγουρα τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο από το 2010, η παραμονή όμως στο ευρώ είναι βεβαιος αργός θάνατος.

      Delete
  3. Η έξοδος από το ευρώ είναι νομοτελειακή, τώρα ή με την επόμενη (λέτε να είναι τώρα;) παγκόσμια κρίση. Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει καμμία πολιτική δύναμη που μπορεί να υλοποιήσει από μόνη της την έξοδο από το νόμισμα-ζόμπι. Οπότε, το πιθανότερο είναι να βγούμε...τελευταίοι και κατεξεφτελισμένοι. Κάποτε είχα πεί αστειευόμενος πως θα ήμαστε για πάντα στο Ευρώ, και όταν δεν θα είναι κανείς άλλος θα είμαστε εμείς έχοντάς το ως εθνικό νόμισμα.
    Θέλω πραγματικά, γιατί η ζωή δεν είναι μόνον πολιτική και "θεωρία" να είναι όλο το φιλελέδικο καταστημένο, οι μεγαλοαστοί αυτοί που θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν την έξοδο, αυτό θα ήταν μια απόλαυση δεν νομίζετε; Γιατί να πάρει την ευθύνη η όποια αριστερά ή "αριστερά"; Μήπως και όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι με τις συνωμοσιλογίες για το νομισματοκοπείο αυτό δεν δείχνουν; ότι δηλαδή λίγο ως πολύ είναι γνωστή η ισχυρή πιθανότητα κατάληξης των πραγμάτων και από τώρα ετοιμάζονται τα δικαστικά κουστουμάκια μιας κάποιας "εθνικής τραγωγδίας" που θα επωμιστεί ένας εν πάσει περιπτώσει ηλίθιος;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θα μπορούσε να είναι ένα πιθανό σενάριο. Το πρόβλημα είναι ότι, απ'ότι φαίνεται, κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τις συνέπειες μιας κατάρρευσης, επειδή ακριβώς το εγχείρημα του ευρω-εκτρώματος δεν έχει επιχειρηθεί ξανά ιστορικά. Είναι σίγουρο ότι οι Γερμανοί που μαζεύουν πλεονάσματα, αλλά και άλλοι εντός ευρωζώνης, έχουν ήδη έτοιμα σχέδια εξόδου εδώ και καιρό. Άλλωστε το δικό τους τέρας το γνωρίζουν πολύ καλά και θέλουν να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι όταν αυτό θα σκάσει στο έδαφος προκαλώντας έναν άνευ προηγουμένου σεισμό.

      Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς τα χαϊβάνια. Μας κατέστρεψαν εντός ευρώ και όταν θα γίνει ξανά το κακό θα μας παρατήσουν στη μοίρα μας. Αλλά μια ζωή εκεί, άβουλα ευρωλιγούργια, που περιμένουν καρτερικά τη μοίρα τους μην τυχόν και χάσουν την πολύτιμη θέση τους στο τσίρκο που έχουν καταντήσει σήμερα την Ευρώπη οι κλόουν υπηρέτες των λόμπι και των τραπεζιτών.

      Delete
  4. DEUTSCHE BANK: "Ενας πύργος απο ...χαρτιά..."
    http://monaxeros.blogspot.gr/2016/02/deutsche-bank.html

    ReplyDelete
  5. Anonymous9/2/16 23:18

    Ψάχνοντας στον ιστό να βρώ κάποια ιστορικά κείμενα έπεσα πάνω σ΄αυτό:

    http://seferou.blogspot.gr/2015/12/blog-post_49.html

    Ανώνυμος1

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστώ...

    ReplyDelete
  7. Δεν είναι δικό μου http://www.techiechan.com/?cat=127
    θα ήθελα παρακαλώ έναν σχολιασμό στον παρόν blog που να μην αναλώνεται σε ηθικολογίες όμως.
    Εγώ όπως το βλέπω η κατάσταση είναι lose lose, αφού αυτό που θέλει η ελληνική κοινωνία είναι το καταναλωτικό όνειρο. Με το ευρώ πλέον είναι άπιαστο για όλο και περισσότερους, με την δραχμή πάλι άπιαστο θα είναι. Ένα τεράστιο ποσοστό του ΑΕΠ είναι κατανάλωση και η κατανάλωση είναι κυρίως εισαγώμενα. Αν έπεσε το ΑΕΠ είναι και εν πολλοίς επειδή δεν μπορούμε να αγοράσουμε τα εισαγόμενα, που μόλις πιάσουμε λίγα ευρώ στο χέρι, στα εισαγόμενα τα ακουμπάμε. Και το χειρότερο είναι πως οι εξαγωγές δεν σώζουν την κατάσταση εκτός κι αν είναι όλα κρατικά, που όμως θα δυσαρεστήσει αρκετό "απλό" κόσμο. Στην Ρόδο δεν βιώνει την κρίση ο "απλός" κόσμος, καθώς είναι κατά τρόπον τινά εξαγωγείς(τουρισμός). Αν τους βάλεις το κράτος δερβέναγα για να αναδιανείμεις τα έσοδά τους θα χαλαστούν πάρα πολύ. Και δεν μιλάω για μεγαλοξενοδόχους, μιλώ για "απλό" κόσμο.
    Όταν στην δυτική μακεδονία η οικονομική κατάσταση ήταν άσχημη ήδη από τις αρχές του '90 με την μετεγκατάσταση βιομητεχνιών βορείως των συνόρων.
    Οι εργαζόμενοι της χώρας δεν είναι ένα σώμα με ίδια ακριβώς συμφέροντα, δεν είναι προλετάριοι είναι μικροαστοί.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Oct. 7 Reports Implode: Beheaded Babies, NY Times Scandal, & More

Glenn Greenwald    

Israel’s Descent Into Madness & the Holocaust Comparison

BreakThrough News   Rania Khalek was joined by Tarik Cyril Amar, a historian from Germany and associate professor at Koc University in Istanbul, to discuss Israel’s descent into genocidal fascism. Prof. Amar addresses whether it’s useful to make Holocaust and Nazi comparisons and the real reason behind the West’s unshakeable loyalty attitude when it comes to Israel’s barbarism.   

Zionist and US imperialist criminals are about to grab the natural gas off shore Gaza

globinfo freexchange   As the genocide against Palestinians of Gaza is about to be completed with an act of unprecedented brutality by the Zionists and butcher Netanyahu through the bombardment of about 1.4 million civilians in Rafah, it seems that they have already set their next primary goal. Which, in short, is to grab the natural gas resources off shore Gaza, together with their US imperialist buddies whose contribution to the genocide has been undoubtedly critical.     As already reported , in 2007, Hamas came to power and Israel launched an offensive on Gaza Strip, leaving behind 1,400 dead Palestinians, but taking with it the gas fields. Within a year, Israel announced the discovery of the Leviathan natural gas field, which did include Gaza's riches, valued at 453 billion dollars. But Gazans have been denied around 47 billion dollars in revenue. As for Tel Aviv, it's gunning to become a new hub. At that moment in time, that is 2022, Russian oil and gas were sanctioned.

Neocon Queen Victoria Nuland Ends Her Reign: Exposing a Catastrophic Career

Glenn Greenwald    

Τυχαία γεγονότα στην τριτοκοσμική μπανανία των Βαλκανίων

failed evolution   1) Συμβαίνει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας. 2) Γίνεται αστραπιαία επιχείρηση μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη από μηχανισμό του καθεστώτος, πριν ακόμα φτάσει στα χέρια των αρχών, προκειμένου να αποδοθεί η τραγωδία αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος και να βγουν από το κάδρο οι πολιτικές ευθύνες ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων. 3) Αναπαράγεται το παραποιημένο υλικό αστραπιαία από ναυαρχίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας. 4) Τοποθετείται επικεφαλής στην επιτροπή-παρωδία πρωτοπαλίκαρο του καθεστώτος Μητσοτάκη που εργάζονταν παλιά στην ίδια αυτή ναυαρχίδα. 5) Η επιτροπή κλείνει άρον-άρον την υπόθεση αποκλείοντας ουσιώδεις μάρτυρες που είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τον αρμόδιο υπουργό για τον κίνδυνο μεγάλου δυστυχήματος. Σταματάει έτσι και η όποια σε βάθος διερεύνηση για την τσιμεντοποίηση του χώρου και την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας.  

Το σκάσιμο της φούσκας Μητσοτάκη με νέα επίσημη χρεοκοπία και οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης

του system failure   Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα όσον αφορά τις πρώτες θέσεις με βάση και τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης του Μαίου. Αν συμπεριλάβουμε και το ποσοστό της αναμενόμενης αποχής, δεν μας έδωσαν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Αυτό όμως που φαίνεται να αιφνιδίασε ακόμα και το συστημικό κατεστημένο, είναι η είσοδος των δύο υπερσυντηρητικών, ακροδεξιών κομμάτων Νίκη και Σπαρτιάτες, με το τελευταίο να έχει ξεκάθαρες διασυνδέσεις με τον πρώην Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Παρά τη μεγάλη νίκη Μητσοτάκη, οι μιντιακοί ινστρούχτορες της καθεστωτικής προπαγάνδας εμφανίστηκαν σε γενικές γραμμές "μουδιασμένοι" και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συστημικό κατεστημένο (δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν και το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας), πέτυχε μόνο έναν από τους τέσσερις μεγάλους στόχους που είχε θέσει εξ'αρχής. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ουσιαστικά έχασε με σκορ 3-1.   Ο μεγάλος στόχος πο

The Shadowy, Intelligence-Linked Group Driving the US Towards War With Iran

"United Against Nuclear Iran does not miss an opportunity to try to bring the United States closer to a military conflict with Iran. And on the other side of the equation, they also have worked very hard to oppose efforts to de-escalate the U.S.-Iran relationship."   by Alan Macleod   Part 7 - A Lesson From History   The history of Iran has been intimately intertwined with the United States since at least 1953 when Washington orchestrated a successful coup against Prime Minister Mohammad Mosaddegh. Mosaddegh had refused U.S. demands to stamp out Communist influences in his country and had nationalized the nation’s oil. The U.S. installed Shah Mohammad Reza Pahlavi as a puppet ruler. An unpopular and authoritarian ruler, the Shah was overthrown in the Revolution of 1979. Since then, it has become a target for regime change, and its nuclear program is something of an obsession in the West. Often orchestrated by UANI officials while they were in government, the U.S. has carried

How the CIA oversees the Ukraine proxy war on Russia

Geopolitical Economy Report   Several reports in mainstream US media outlets show how the CIA has helped to direct the proxy war against Russia in Ukraine, and played a role in causing the conflict in the first place. Ben Norton examines the evidence.   Related: Confirmed: US imperialists wanted to drag Russia into a war with Ukraine since at least 2019

The Invasion of Gaza's Resources Begins: Jared Kushner, the EU, Egypt & US

Richard Medhurst   Jared Kushner, Donald Trump's son in law who previously tried to steal land in the Middle East from Arabs has said that Israel should empty the Gaza strip of civilians. He said that " Gaza's waterfront property could be very valuable ". He then proceeded to suggest ethnic cleansing: " move the people out and clean it [Gaza] up " Simultaneously, the transfer of billions of dollars from the European Union (7.4b EUR), the International Monetery Fund ($8b) and the United Arab Emirates ($32b) to Egypt: an attempt to buy Sisi's silence perhaps? The United States is also shipping 1000 troops and a firm "Fogbow", owned by a former CIA officer and USMC veteran, in order to build a pier in Gaza. These events do not seem like a coincidence. Medhurst explains why this relates to theft of gas and building of a canal in Gaza.   Related: Zionist and US imperialist criminals are about to grab the natural gas off shore Gaza

Israel Carries Out Most Sadistic Massacre, Opens Fire On Gaza Aid Convoy

Richard Medhurst