Skip to main content

Απάντηση της ΒΙΟΜΕ σε Ποτάμι-ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ. νιώθουμε την ανάγκη να απαντήσουμε σε διάφορα θέματα και ερωτήματα που μπήκαν από μεριάς διαφόρων της ελληνικής βουλής και κάποιων «συναδέλφων» που νοιάζονται για το καλό των πολλών. Πρώτα θέλουμε να πούμε για το θέμα του νερού που έχει γίνει σίριαλ. Εκβιάζουν οι υπάλληλοι της συνδίκου (της πτωχευμένης Φίλκεραμ) κόβοντας το νερό νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρουν την αποδυνάμωση των εργαζόμενων της ΒΙΟ.ΜΕ. Προσπαθούν να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε τον αγώνα, διαδίδοντας παράλληλα πως οι «εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. κλέβουν το ρεύμα». Μήπως θα μπορούσαν να απαντήσουν πως λειτουργούν από το 2010 που κόπηκε το ρεύμα στην Φίλκεραμ; Πως εξηγείται να γίνονται εργασίες κοπής και ξεπουλήματος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Φίλκεραμ χωρίς ρεύμα (χωρίς ούτε να πληρώνουν ούτε να χρεώνεται τίποτα η πτωχευτική περιουσία); Μάλλον τα δαιμόνια βάλανε το χέρι τους. Πρέπει να αναφερθεί πως με διαταγή της οικογένειας Φιλίππου που διοικούσε το εργοστάσιο το 2010 έκλεβαν ρεύμα από την ΒΙΟ.ΜΕ. και αυτό βόλεψε και τους μετέπειτα ωφελούμενους (συνδίκους και υπαλλήλους αυτών). Αυτό σαν μια πρώτη απάντηση σε αυτούς του «Ποταμιού» που κάνουν λόγο για κλεμμένο ρεύμα και προστάτες.

Τώρα για να λύσουμε την απορία του «Ποταμιού» όσον αφορά το πόσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια λειτουργίας του εργοστασίου, να το πάμε λίγο πίσω, τότε που με πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ., έγινε πρόταση επαναλειτουργίας του εργοστασίου με αριθμό πρωτοκόλλου 460/15-10-12, όπου έμπαινε πρόταση αναχρηματοδότησης της παραγωγής και αφορούσε 65 εργαζόμενους, που δεν θα απολύονταν καν. Αλλά λόγω ατολμίας και ολιγωρίας των κυβερνήσεων, που συμμετείχαν και οι αναρωτηθέντες, ως στελέχη τους, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Στην συγκεκριμένη πρόταση υπάρχει και αίτημα για έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Φιλίππου, όπου θα μπορούσε να απαντηθεί και το υπόλοιπο ερώτημα «από πού θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι;» όχι μόνο της Φιλκεραμ αλλά και θυγατρικών της ΒΙΟ.ΜΕ. και Ιππόκαμπος.

Σήμερα οι συμμετέχοντες στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. είναι 22 και είναι καταγραμμένο σε πάρα πολλά site αλλά και στο μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας. Και μια και ο συγκεκριμένος λέει ότι είναι και οικονομολόγος ας απαντήσει ο ίδιος στην απορία του για τους 14 παραιτηθέντες από το σωματείο. Όταν από ένα σωματείο όπου έχει 40 μέλη παραιτηθούν οι 14 πόσοι απομένουν; Δύσκολο το πρόβλημα; Ωραία, το απαντάμε εμείς: 26. Αυτοί είναι καταγεγραμμένοι στις αγωγές κατά της περιουσίας της Φίλκεραμ αλλά και των μάλλον προστατευόμενων του, της οικογένειας Φιλίππου.

Όσο για την γνώση τους, ότι έχουν αφαιρεθεί τα μηχανήματα από τις τράπεζες, τους απαντάμε: Ναι αφαιρέθηκε ένα μηχάνημα (όχι απαραίτητο για την παραγωγή) που το είχαν αγοράσει με leasing οι διοικούντες. Αυτό δεν αλλάζει τις δυνατότητες της παραγωγής γιατί τα υπόλοιπα μηχανήματα είναι συντηρημένα και έτοιμα να παράξουν. Αρκεί να βγάλουν έναν νόμο, που στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν ήδη ψηφίσει οι φίλοι τους, για την επαναλειτουργία των πτωχευμένων επιχειρήσεων.

Ακόμη ένα επιχείρημα: Στην περιοχή έκλεισαν αλλά δυο εργοστάσια που τουλάχιστον πλήρωσαν τους εργαζόμενους προτού τα κλείσουν. Ενώ έχουν πουληθεί και έχουν γκρεμιστεί οι εγκαταστάσεις, εδώ και αρκετά χρόνια, οι επενδυτές που ονειρεύονται οι συγκεκριμένοι δεν φάνηκαν, καμιά επένδυση δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον όσα χρόνια επικεφαλείς των εισφορό/εισπρακτικών μηχανισμών είναι άτομα σαν την αφεντιά τους.

Τώρα όσων αφορά των της «Δημοκρατική Συμπαράταξη» που κάνουν και προτάσεις. Αν δεν γνωρίζουν τίποτα για την ΒΙΟ.ΜΕ. (αν και μιλήσαμε στο γραφείο του συγκεκριμένου) μπορούν να μπουν και να διαβάσουν τις αναρτήσεις μας και να καταλάβουν πως η παρούσα παράγωγη είναι αλληλέγγυα για να μπορέσουμε να περάσουμε όσο διάστημα χρειαστεί το δικό του κόμμα, ή όποιο άλλο βρίσκετε στην εξουσία (και θα έδειχνε μια ευαισθησία) για να λύσει το πρόβλημα της επαναλειτουργίας του εργοστάσιου. Γιατί εμείς πάντα λέγαμε για την πλήρη παράγωγη των δομικών υλικών που παρήγαγε η ΒΙΟ.ΜΕ. Αλλά προτίμησαν να το παίξουν νεκροθάφτες των σημερινών συμμετεχόντων στο εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ. και παίρνουν τα μέτρα για να θάψουν άλλους 22 εργαζόμενους, προτείνοντας να μας δοθούν 200 ή 300 τετραγωνικά μέτρα. Σκοπός πολλών από αυτούς που πέρασαν από την κυβερνητική εξουσία ήταν να αφήσουν τον καιρό να κυλίσει για να φθαρεί ο αγώνας μας από τον χρόνο, μαζί και οι οικογένειες μας. Γιατί ξέρετε και εμείς (που μας αποκαλείτε στην γλώσσα των αφεντικών καταληψίες) έχουμε οικογένειες. Θα μπορούσατε τουλάχιστον, επίδοξοι νεκροθάφτες, που κατοικείτε και κοντά στο εργοστάσιο, να κάνετε μια επίσκεψη πριν μας πάρετε τα μέτρα. Εκτός και αν βλέπετε την λειτουργία της ΒΙΟ.ΜΕ. ανταγωνιστικά απέναντι στις δίκες σας επιχειρήσεις.

Τώρα για τους βουλευτές του ΚΚΕ που άδραξαν την ευκαιρία να αντιπαρατεθούν την «αυτοδιαχείριση», απαντάμε πως αν καίγονται να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι της Φίλκεραμ, θα μπορούσαν άνετα να στηρίξουν την πρόταση του σωματείου της ΒΙΟ.ΜΕ. για έλεγχο όλων των λογαριασμών της οικογένειας Φιλίππου τα προηγούμενα 15 χρόνια, για να δούμε πόσο πραγματικά πτώχευσαν. Ή την πρόταση για τον τμηματικό πλειστηριασμό των 14 οικοπέδων με εξαίρεση αυτών που λειτουργεί η ΒΙΟ.ΜΕ. ώστε να αποζημιωθούν οι 225 πρώην εργαζόμενοι της Φίλκεραμ. Και ακόμη – ακόμη, μια και κάνουν λόγο και για τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ., από πού πήραν τις πληροφορίες όταν δεν το κάνανε από το επίσημα αναγνωρισμένο Σωματείο; Έχουν υπόψη τους ότι από τον πλειστηριασμό των οικοπέδων και των εγκαταστάσεων της Φίλκεραμ οι εργαζόμενοι στην θυγατρική ΒΙΟ.ΜΕ. δεν θα πάρουν τίποτε; Και αν το γνωρίζουν, θα μας απαντήσουν γιατί τόσο ζήλος για κάποιους εργαζόμενους και για τους υπολοίπους τίποτε; Γιατί δεν στηρίζουν το αίτημα του σωματείου μας για την ανακοπή του τρέχοντος πλειστηριασμού ώστε να μπορούν να έχουν δικαίωμα στην πτωχευτική περιουσία όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου (και της μητρικής και των θυγατρικών); Το ερώτημα απευθύνεται τόσο προς το ΚΚΕ, όσο και προς συναδέλφους στο ΠΑΜΕ.

Τώρα επειδή το ζαλίσαμε πολύ σας λέμε ξεκάθαρα (όπως το κάνουμε από την αρχή του αγώνα μας) πως το 2011 καταστράφηκαν οι ζωές μας. Μέσα από συνεχείς αγώνες και προσπάθειες καταφέραμε τουλάχιστον να έχουμε ένα αλληλέγγυο εισόδημα, για να μην πεινάνε τα παιδιά μας, να έχουμε απομακρύνει τις πιθανότητες κατάθλιψης, να έχουμε μεγάλα αποθέματα αξιοπρεπείας και δεν έχουμε καμιά διάθεση να ξανάρθουμε σε πρότερες καταστάσεις. Όποιος μπει εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια για μας θα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.

Το μόνο που ζητάμε είναι να νομιμοποιηθεί η λειτουργία ώστε να έχουμε το ρεύμα, το νερό, το αέριο, στο όνομα της συνεργατικής και αν δεν τα πληρώνουμε, τότε να λέτε για προστάτες. Γιατί πρέπει να ξέρετε πως οι συνεργατικές δεν έχουν χρέη σε τράπεζες, σε προμηθευτές, στο κράτος, και μπορείτε να κάνετε επαλήθευση. Και ας μας πείτε επιτέλους, θέλετε νέες θέσεις εργασίας στον τόπο ή όχι;

Αν θέλετε θέσεις σκλαβιάς δεν έχετε πάρα να το πείτε καθαρά.

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ.



Σχετικά:



Comments

Popular posts from this blog

Oct. 7 Reports Implode: Beheaded Babies, NY Times Scandal, & More

Glenn Greenwald    

Πώς ο Γκρίνμπεργκ μπορεί να θάψει το καθεστώς Μητσοτάκη

του system failure    Είναι ξεκάθαρο ότι η αναμφίβολη πρωτοκαθεδρία του καθεστώτος Μητσοτάκη οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε μια άκρως επιθετική επικοινωνιακή εκστρατεία που είχε καταφέρει μέχρι στιγμής να κρύβει κάτω από το χαλί (τουλάχιστον ως ένα βαθμό) τον αυταρχισμό και τη διαφθορά του καθεστώτος, καθώς και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζει.  Και δεν είναι πλέον μυστικό, ότι ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από αυτή την εκστρατεία είναι ο Αμερικανός δημοσιοσχετίστας, Σταν Γκρίνμπεργκ .    Όμως καθώς το καθεστώς επαναπαύθηκε στις δάφνες της νίκης των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα συνέχισαν να συσσωρεύονται και φάνηκε ότι το καθεστώς είτε δεν ήθελε, είτε δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει. Έτσι, είδαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρχονται τα πρώτα σημαντικά πλήγματα στην πρωτοκαθεδρία του, μέσα από τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Παρόλα αυτά, η αλαζονεία των καθεστωτικών στελεχών παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς θεώρησαν ότι η τραγωδία των Τ

Zionist and US imperialist criminals are about to grab the natural gas off shore Gaza

globinfo freexchange   As the genocide against Palestinians of Gaza is about to be completed with an act of unprecedented brutality by the Zionists and butcher Netanyahu through the bombardment of about 1.4 million civilians in Rafah, it seems that they have already set their next primary goal. Which, in short, is to grab the natural gas resources off shore Gaza, together with their US imperialist buddies whose contribution to the genocide has been undoubtedly critical.     As already reported , in 2007, Hamas came to power and Israel launched an offensive on Gaza Strip, leaving behind 1,400 dead Palestinians, but taking with it the gas fields. Within a year, Israel announced the discovery of the Leviathan natural gas field, which did include Gaza's riches, valued at 453 billion dollars. But Gazans have been denied around 47 billion dollars in revenue. As for Tel Aviv, it's gunning to become a new hub. At that moment in time, that is 2022, Russian oil and gas were sanctioned.

Israel’s Descent Into Madness & the Holocaust Comparison

BreakThrough News   Rania Khalek was joined by Tarik Cyril Amar, a historian from Germany and associate professor at Koc University in Istanbul, to discuss Israel’s descent into genocidal fascism. Prof. Amar addresses whether it’s useful to make Holocaust and Nazi comparisons and the real reason behind the West’s unshakeable loyalty attitude when it comes to Israel’s barbarism.   

Neocon Queen Victoria Nuland Ends Her Reign: Exposing a Catastrophic Career

Glenn Greenwald    

The Shadowy, Intelligence-Linked Group Driving the US Towards War With Iran

"United Against Nuclear Iran does not miss an opportunity to try to bring the United States closer to a military conflict with Iran. And on the other side of the equation, they also have worked very hard to oppose efforts to de-escalate the U.S.-Iran relationship."   by Alan Macleod   Part 7 - A Lesson From History   The history of Iran has been intimately intertwined with the United States since at least 1953 when Washington orchestrated a successful coup against Prime Minister Mohammad Mosaddegh. Mosaddegh had refused U.S. demands to stamp out Communist influences in his country and had nationalized the nation’s oil. The U.S. installed Shah Mohammad Reza Pahlavi as a puppet ruler. An unpopular and authoritarian ruler, the Shah was overthrown in the Revolution of 1979. Since then, it has become a target for regime change, and its nuclear program is something of an obsession in the West. Often orchestrated by UANI officials while they were in government, the U.S. has carried

Το σκάσιμο της φούσκας Μητσοτάκη με νέα επίσημη χρεοκοπία και οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης

του system failure   Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα όσον αφορά τις πρώτες θέσεις με βάση και τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης του Μαίου. Αν συμπεριλάβουμε και το ποσοστό της αναμενόμενης αποχής, δεν μας έδωσαν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Αυτό όμως που φαίνεται να αιφνιδίασε ακόμα και το συστημικό κατεστημένο, είναι η είσοδος των δύο υπερσυντηρητικών, ακροδεξιών κομμάτων Νίκη και Σπαρτιάτες, με το τελευταίο να έχει ξεκάθαρες διασυνδέσεις με τον πρώην Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Παρά τη μεγάλη νίκη Μητσοτάκη, οι μιντιακοί ινστρούχτορες της καθεστωτικής προπαγάνδας εμφανίστηκαν σε γενικές γραμμές "μουδιασμένοι" και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συστημικό κατεστημένο (δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν και το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας), πέτυχε μόνο έναν από τους τέσσερις μεγάλους στόχους που είχε θέσει εξ'αρχής. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ουσιαστικά έχασε με σκορ 3-1.   Ο μεγάλος στόχος πο

Study Finds Media Giants New York Times, CNN, and Fox News Pushing for US War in Yemen

by Alan Macleod  Part 2 - Biased Reporting MintPress conducted a study of four leading American outlets: The New York Times , CNN, Fox News and NBC News. Together, these outlets often set the agenda for the rest of the media system and could be said to be a reasonable representation of the corporate media spectrum as a whole. Using the search term “Yemen” in the Dow Jones Factiva global news database, the fifteen most recent relevant articles from each outlet were read and studied, giving a total sample of 60 articles. All articles were published in January 2024 or December 2023. The study found the media wildly distorted reality, presenting a skewed picture that aided U.S. imperial ambitions. For one, every article in the study (60 out of 60) used the word “Houthis” rather than “Ansar Allah” to describe the movement which took part in the Yemeni Revolution of 2011 and rose up against the government in 2014, taking control of the capital Sanaa, becoming the new de facto government. Ma

The truth about Alexei Navalny

Glenn Greenwald / Dangerous Ideas with Lee Camp / The Hill /  

Israel Carries Out Most Sadistic Massacre, Opens Fire On Gaza Aid Convoy

Richard Medhurst