Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

26 September, 2015

WikiLeaks: Οι ΗΠΑ σχεδίασαν το Συριακό χάος από το 2006

Νέα αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα για το σχεδιασμό της καταστροφής της Συρίας από τις ΗΠΑ και τη μετάδοση της σύγχυσης και της αποσταθεροποίησης της χώρας.

Οι νέες αποκαλύψεις των wikileaks δεν εκπλήττουν πια κανέναν καθώς ο κόσμος έχει αποκτήσει συνείδηση ότι η Αμερική έχει συνεργήσει για την πτώση των καθεστώτων που δεν συμμορφώνονται, όχι μόνο στην περίπτωση της Συρίας και του σαμποτάζ της επικράτειάς της, αλλά και σε άλλες αραβικές χώρες και τη Μέση Ανατολή γενικότερα, όπως πολύ ορθά επισημαίνει το eldabil στο σχετικό άρθρο του από 21-09-15. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η παρέμβαση των ΗΠΑ στις υποθέσεις των τρίτων χωρών, βασίζεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις τις οποίες στηρίζει για να διασπάσει την αραβική ενότητα και να διαιωνίσει την έριδα , μια παγίδα στην οποία έπεσαν πολλά κράτη.

Το νέο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των «Wikileaks» χρονολογείται από το 2006 και αφορά το σχέδιο των ΗΠΑ για αποσταθεροποίηση της Συρίας και υπονόμευση της εξουσίας του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το έγγραφο αρχίζει με την έκφραση "της δυσφορίας των ΗΠΑ" για την σταθερότητα του καθεστώτος της Συρίας, αλλά και για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει γίνει "ισχυρότερος από ό, τι ήταν πριν από δύο χρόνια", παρά την ήδη τριετή αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Η Αμερική σχεδιάζει να υποσκάψει τα φιλοιρανικά καθεστώτα όπως τη Συρία αλλά και το λιβανέζικο κόμμα της Χεζμπολάχ, ως εκδούλευση στην σιωνιστική οντότητα.

Πρόκειται για ένα έγγραφο που εκδίδεται από την αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό, με το οποίο αναγνωρίζεται η σταθερότητα του συριακού κράτους, γεγονός που ανησυχεί την Ουάσινγκτον. Ως εκ τούτου αρχίζουν τις εργασίες για να εκμεταλλευτούν τα όποια αδύνατα σημεία της Δαμασκού. Προκειμένου να αξιοποιηθεί μια ευκαιρία άσκησης πίεσης στον Άσσαντ, και να καταρρεύσει η σχέση ισορροπίας με το Λίβανο , πραγματοποιείται η δολοφονία του Πρωθυπουργού του Λιβάνου Rafik Hariri και αρχίζουν να αποδίδονται ευθύνες στη συριακή κυβέρνηση.

Στο έγγραφο η Ουάσινγκτον φέρεται να τονίζει την ανάγκη να επωφεληθούν από αυτή την κατάσταση και απαιτούν να υπάρξει μια δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας και της διαπλοκής Άσσαντ στην δολοφονία.

Περισσότερα:


Σχετικά:

2 comments:

 1. Anonymous26/9/15 10:24

  Ο σχεδιασμός ήταν λοιπόν από το 2006.
  Στον τίτλο γράφηκε εκ παραδρομής 2016. Διορθώστε το για να το κοινοποιήσουμε.
  Ανώνυμη 1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σωστά. Ευχαριστούμε. Διορθώθηκε.

   Delete