Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

17 September, 2015

Η Κωνσταντοπούλου 'δείχνει' Δραγασάκη ως βασικό υπεύθυνο για την άτακτη υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Οι χώρες που είναι σε μνημόνιο, σύμφωνα με συγκεκριμένο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν την υποχρέωση να προχωρούν σε λογιστικό έλεγχο του χρέους τους

globinfo freexchange

Σε συνέντευξή της στο news247.gr, η Πρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και επικεφαλής υποψήφια της ΛΑΕ στην Α' Αθήνας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε ως βασικό υπεύθυνο της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, τον Γιάννη Δραγασάκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

"... παρέμεινε στο απυρόβλητο και αναβαθμίζεται διαρκώς, ένα πρόσωπο, που είχε μοιραίο ρόλο και στην αποτυχία του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και είναι ο κ. Δραγασάκης".

Άφησε επίσης σαφείς αιχμές για την προχειρότητα με την οποία έγινε η διαπραγμάτευση, αποκαλύπτοντας και το υποβαθμισμένο επίπεδο της ομάδας διαπραγμάτευσης:

Η κυβέρνηση δεν συγκρότησε, όπως κατ' επανάληψη είχα ζητήσει, νομικά και επιστημονικά επιτελεία υποστήριξης της διαπραγμάτευσης. Στο λεγόμενο Brussels Group, εστάλησαν πρόσωπα που είχαν διοικητική σχέση με το γραφείο του πρωθυπουργού. Δεν ήταν στο ανάλογο επίπεδο ...

Είπε επίσης ότι δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων:

"Η ενημέρωσή μου για το ποια προετοιμασία υπήρχε ήταν ελλιπής και ήταν στο βαθμό της προαίρεσης κάθε φορά του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν ελάχιστες οι συζητήσεις που έγιναν. Σε αυτές τις συζητήσεις ήμουν μεταξύ εκείνων που πάντα έθεταν την αναγκαιότητα της προετοιμασίας και της συγκρότησης λύσεων και απαντήσεων.”

Όσον αφορά την υπόθεση του δημοσίου χρέους, η Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ότι οι χώρες που είναι σε μνημόνιο, σύμφωνα με συγκεκριμένο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν την υποχρέωση να προχωρούν σε λογιστικό έλεγχο του χρέους τους. Συγκεκριμένα:

Συγκρότησα αυτή την επιτροπή [ελέγχου του δημοσίου χρέους] σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, τον οποίο δεν έφτιαξε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι δυνάμεις της Αριστεράς, ούτε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κανονισμός της Βουλής επέτρεπε τη συγκρότηση αυτής της επιτροπής και φυσικά χρησιμοποίησα τον κανονισμό της Βουλής. Αλλά πέραν του κανονισμού της Βουλής που επέτρεπε τη συγκρότηση αυτής της επιτροπής, υπάρχει ένας κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο 472, ο οποίος επιβάλλει τη συγκρότηση τέτοιων επιτροπών. Και μάλιστα επιβάλει τη συγκρότηση τέτοιων επιτροπών για τις χώρες που είναι σε μνημόνιο. Οι χώρες που είναι σε μνημόνιο, σύμφωνα με τον κανονισμό 472, έχουν την υποχρέωση να προχωρούν σε λογιστικό έλεγχο του χρέους τους και να αποτιμούν σε ποιο βαθμό, για ποιους λόγους δημιουργήθηκε και διογκώθηκε το χρέος, να εντοπίζουν τις αιτίες, να τις καταγράφουν, προκειμένου να υπάρχει πρόληψη. Και εδώ πρέπει να λογοδοτήσουν και να εξηγήσουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η παραιτηθείσα κυβέρνηση και οι δανειστές, γιατί αυτόν τον κανονισμό δεν τον ενεργοποίησαν, την ώρα που υποτίθεται ότι έχει συγγραφεί και τεθεί σε ισχύ, ακριβώς για περιπτώσεις όπως η περίπτωση της Ελλάδας. Πέραν όμως και του κανονισμού 472, υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο του ΟΗΕ, που επίσης νομιμοποιεί τη χώρα, να προχωρήσει σε αυτόν τον λογιστικό έλεγχο.

Ολόκληρη η συνέντευξη:


Επαληθεύεται έτσι, αυτό που είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο:

Το ότι [ο Τσίπρας] δεν εφάρμοσε εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ, οφείλεται κυρίως στον σκληρό πυρήνα των μετριοπαθών στελεχών που τον περικύκλωσαν και τον απομόνωσαν από κάθε άλλη προσέγγιση και πρόταση που προέρχονταν από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και το πιο ριζοσπαστικό του κομμάτι.” (fa.ev/2015/09/)

Υπενθυμίζεται ότι και ο Κώστας Λαπαβίτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του, κατήγγειλε την "ελαφρότητα" με την οποία ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, λέγοντας πως οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν δογματικά ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν.

No comments:

Post a Comment