Skip to main content

Κάνε μια λοβοτομή βρε αδελφέ, τι σου ζητάνε;

Ορισμένοι άσχετοι ή αυλοκόλακες ή φερέφωνα* ή και τα 3 μαζί μιλάνε για αποστασία των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ (ΛΑ.Ε). Οι ίδιοι μιλάνε για ιδεοληψίες των αριστερών που τάχα κόλλησαν σε κάποιες αρχές και δε λένε να ξεκολλήσουν. Η αμάθεια, το θράσος ή/και κολακεία της εξουσίας στο αποκορύφωμα τους!

Ελευθερία Καρνάβου

Η αποστασία είναι όρος βαρύτατα αρνητικός. Έχει την έννοια της δόλιας πρόκλησης πτώσης μιας κυβέρνησης ή της αποχής από άξιες ιδέες ή της αποχής από άξιες πρακτικές. Στη πρόσφατη ιστορία μας σχετίζεται με τα ιουλιανά και τους πληρωμένους υπουργούς, τον Τσιριμώκο, τα ανάκτορα.

Δεν είσαι αποστάτης όταν διαφοροποιείσαι από «τους άλλους» για θετικούς λόγους. Όταν αποστασιοποιείσαι από απαξίες, από θλιβερές καταστάσεις.

Η κυβέρνηση έπεσε από τον κ.Τσίπρα που οδήγησε τη χώρα σε εσπευσμένες εκλογές. Η κυβέρνηση μπορούσε να συνεχίσει, για κάποιο διάστημα αφού τελούσε σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Δεν υπήρξε κάποιο σημείο τριβής με τους υποστηρικτές της που να την αναγκάζει να ζητήσει στήριξη από αριστερούς αντί δεξιών δυνάμεων. Αν έκανε κάτι βαθύτατα ριζοσπαστικό οι αριστεροί βουλευτές θα το στήριζαν/ ψήφιζαν.

Δεν έκανε. Δεν επιχείρησε. Δεν ζήτησε αριστερή στήριξη σε αριστερή πρωτοβουλία. Είχε την ευκαιρία και δεν το έκανε. Δεν διέλαθε της προσοχής μας. Δεν θα το ξεχάσουμε. Βιαστικά εκλογές, άρον – άρον, ούτε εβδομάδα επιμήκυνση της προεκλογικής περιόδου. Γρήγορα να τελειώνει με το παρελθόν της να μπει σε μια καινούρια ευθεία, μνημονική, εξαρτημένη, μεταλλαγμένη.

Το ότι το ήθελαν και οι δανειστές, που βγάζουν φλύκταινες με δημοκρατικές διαδικασίες (θυμόμαστε τη λύσσα τους στο δημοψήφισμα), δεν το σχολιάζουμε. Δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού.

Έπεσε η κυβέρνηση με σαφέστατη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ο οποίος ανάμεσα σε πολλά αναληθή είπε την αλήθεια για το χρόνο απόφασης του για νέες μη άμεσα απαιτητές εκλογές. Τις αποφάσισε, το είπε στη συνέντευξη του, μαζί με την υπογραφή του μνημονίου: στις 12 Ιουλίου! Δεν είχαν τότε προλάβει να αντιδράσουν οι αριστεροί. Λίγες μέρες μετά ενέπαιξε τα μέλη της ΚΕ υποσχόμενος έκτακτο συνέδριο (και αρνούμενος την αντιπρόταση του συνεχούς συνεδρίου), μετά την υπογραφή του μνημονίου, ως πλήγμα κατά της νοημοσύνης , της δημοκρατικής ευαισθησίας και της ελπίδας απεμπλοκής.

Γιατί έριξε την κυβέρνηση του τόσο βιαστικά; Ρωτήστε πιεστικά όμως, τον ίδιο και τον εαυτό σας. Εμείς τον ρωτήσαμε και έχουμε δώσει την απάντηση.

Τα πρόθυμα φερέφωνα, οι κόλακες της εξουσίας μιλάνε και για ιδεοληψία των αριστερών, για εμμονή σε περίπου σκουριασμένες ιδέες (έστω κι αν αυτές ήταν οι ιδέες του κόμματος που οι ίδιοι στήριζαν ή το στηρίζουν τώρα! Τι κατάντια για τους πρόθυμους πάσης εποχής! Αφού αποφάσισε 180 μοιρών στροφή το κόμμα Μαξίμου, μας λένε ότι όλοι πάραυτα οφείλαμε να τρέξουμε να συμμορφωθούμε. Με εθελούσια λοβοτομή όλα επιτυγχάνονται:

Με λοβοτομή υιοθετείς το θατσερικό ΤΙΝΑ. Με λοβοτομή δέχεσαι το μνημόνιο ως σωτηρία. Με λοβοτομή λες ότι πήρε «το 3ο το καλύτερο μνημόνιο». Με λοβοτομή αλλάζεις ιδέες σε 1- 2 μέρες, 1-2 εβδομάδες. «Κάνε μια λοβοτομή βρε αδελφέ … τι σου ζητάνε …» όπως θα ‘λεγε ο Μίσσιος αν ζούσε.

Η ιδεοληψία είναι ψυχική αρρώστια μην το ξεχνάμε: ο ιδεοληπτικός διακατέχεται από μια ιδέα που κάνει τις πρακτικές του δυσλειτουργικές. Χρήζει θεραπείας. Οι αριστεροί είναι ιδεοληπτικοί! Το λένε όλα τα συστημικά μέσα: «Χαρά θεού», «βούτυρο στο ψωμί τους» που τώρα το λένε και κάμποσοι νυν συριζαίοι κυρίως όψιμοι! Τέλεια! Η απόλυτη δικαίωση του συστήματος. Οι αριστεροί είναι ιδεοληπτικοί δηλαδή προβληματικοί «τύποι» που επιμένουν στις ιδέες τους αντί να αλλάζουν γρήγορα και ευέλικτα αντί να διακατέχονται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, αντί να είναι εθελόδουλοι αντί να διατρανώνουν το «Σε αγαπώ μεγάλε αδελφέ!». Αντί να κολλάνε σε «καρέκλες» κολλάνε σε ιδέες! Ψυχοπολιτική νόσος η συνέπεια! Ψυχοπολιτική νόσος η ανιδιοτέλεια! Ατόπημα η άρνηση της χρεο -υποδούλωσης. Ατόπημα η στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όλων των άλλων που υπηρέτησαν την εξαγγελία ελέγχου του χρέους. Πάσει θυσία να ξεχάσεις αριστερέ ψηφοφόρε πολλά από όσα πρέσβευες προεκλογικά παλιότερα και πρόσφατα. Σβήσε τα, πέταξε τα, κράτησε μόνο το ΤΙΝΑ του κ. Τσίπρα ως το νέο (αριστερό πλέον!) δόγμα.

Τι είναι τέλος πάντων οι ιδέες; Αέρας κοπανιστός θα εννοούσαν οι κονδυλοφόροι - κόλακες αρθρώνοντας βέβαια κάτι πιο σοφιστικέ και περισπούδαστο. Σήμερα έχεις μια ιδέα, αύριο την αλλάζεις σαν πουκάμισο, ακολουθείς ένα αρχηγό, εγχώριο η ξένο και συντονίζεσαι με την «νέα εποχή» (όπως θα έλεγε ο επάρατος του 2010). Γενικώς συντονίζεσαι με ότι βολεύει γιατί οι καιροί άλλαξαν, οι αρχηγοί άλλαξαν, το συμφέρον σου (όπως κοντόφθαλμα το εννοείς «για πάρτη σου» στο «εδώ και τώρα») άλλαξε δότη (άλλος «μοιράζει» τώρα). Έτσι εννοούν τις ιδέες (λάστιχο) οι πρόθυμοι οι κρίνοντες / κατακρίνοντες τους «κολλημένους» αριστερούς.

Δεν ξέρουν ή καμώνονται ότι δεν ξέρουν ότι οι ιδέες είναι ΠΡΑΞΗ και ΥΛΗ. Η ιδέα – πχ του αντιμνημονιακού – οδηγεί σε άλλες πρακτικές από του «αριστερού μνημονιακού».

Οδηγεί στην ελπίδα της απελευθέρωσης, αληθινής όχι Τσιπραιϊκής.

Οδηγεί στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Στην σωτηρία των τιμαλφών.

Οδηγεί στον έλεγχο του χρέους,

στον ΟΗΕ,

σε διεθνή δικαστήρια,

σε καταγγελία για το / πραξικόπημα /coup της 12ης Ιουλίου,

στην νομική αξιοποίηση του εκβιασμού στην υπογραφή μνημονίων,

στην κατάργηση της αποικίας χρέους.

στη δημοκρατία στο κόμμα και την κοινωνία.

Οδηγεί στους ΑΓΩΝΕΣ για ΟΛΑ αυτά.

Αυτοί που έκαναν την συνθηκολόγηση και δέχονται βιαστικές εκλογές νομιμοποίησης της, αυτοί που είναι «ευέλικτοι» / μη ιδεοληπτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. Κλείδωσε για αυτούς η εξάρτηση, έγινε ΤΙΝΑ**. Δεν θα κάνουν τίποτε για την απελευθέρωση μας. Τίποτε για την αποαποικιοποίηση. Τίποτε για τιμωρία προηγούμενων…

Αριστερό ΤΙΝΑ δεν υπάρχει! Για την ακρίβεια το ΤΙΝΑ είναι πολιτικό έγκλημα. Σε αυτή τη βάση πρέπει να ενισχυθούν οι αντιμνημονιακοί αριστεροί πάσει θυσία.

Πηγή:

Comments

 1. Anonymous11/9/15 13:23

  Δεν υπάρχουν πλέον, κατά τη γνώμη μου βέβαια, Αριστεροί και Δεξιοί σήμερα. Μπορεί να κρατάει ο καθένας επειδή του αρέσει όποιο χαρακτηρισμό θέλει.
  Υπάρχουν μόνο ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ και ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.
  Αυτοί που θέλουν να εφαρμόσουν ιδιωτική παιδεία, ιδιωτική ασφάλιση, να πουληθεί το κράτος, να φτωχοποιηθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού κ.λ.π και όχι μόνο στην Ελλάδα.
  Οσοι λοιπόν είναι πρόθυμοι να τα εφαρμόσουν αυτά και είναι συνεργάσιμοι και υπογράφουν τους κάνουν.
  Προσωπικά θεωρώ την ψηφοφορία με λίστα εντελώς αντιδημοκρατική πράξη διότι δεν μπορώ να εκλέξω όποιον θέλω, αλλά μου επιβάλλουν τα πειθήνια άτομα, αυτούς που μόνο υπογράφουν, χωρίς να διαβάζουν τα άρθρα και τους νόμους που πρόκειται να ψηφιστούν.
  Τόχουν παραδεχτεί και δημοσίως ορισμένοι.
  Δεν μπορεί να μας λένε ότι αυτά τα εξοντωτικά μέτρα είναι το ΝΕΟ και οι κατακτήσεις που είχε ο Λαός και οι εργαζόμενοι ήταν το ΠΑΛΙΟ. Η εξόντωση του Λαού δηλαδή με τα μνημόνια τα οποία θρασύτατα ονομάζονται και μεταρρυθμίσεις είναι το ΝΕΟ το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ?
  Οσοι θιγονται από τα μνημόνια και που σταδιακά θα πάρει η μπάλα όλους βέβαια, ας προσέξουν τι θα ψηφίσουν και να κλείσουν τα αυτιά τους στις επικοινωνιακές σαχλαμάρες του τύπου ΠΑΛΙΟ και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
  Ανώνυμος1

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

The real reason Boris Johnson pushes for a no-deal Brexit

globinfo freexchange

The UK political landscape looks increasingly chaotic, especially after Boris Johnson's ultimatum for a no-deal Brexit on 31 October. It looks like the whole country suffers from a general nervous breakdown through a "bellum omnium contra omnes" situation. But if you "follow the money", you will, eventually, see the whole picture quite clearly. And you will realize that this whole Brexit issue, is primarily the product of a merciless war among rival factions of the British capital.

In the mid-July, Reuters "exposed" some key supporters of Boris Johnson who have poured hundreds of thousands of pounds into his campaign. As Reutersreported:

          More than half the donations came from financiers and businessmen who funded the campaign to leave the European Union. The two biggest backers are Anthony Bamford, the billionaire chairman of the construction equipment maker JCB, and Jonathan Moynihan, chairman of venture capital fund Ipe…

Τα κρατικοδίαιτα τραπεζοπαράσιτα ετοιμάζονται για άλλο ένα μεγάλο πάρτι με κυβέρνηση Μητσοτάκη

globinfo freexchange
Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου ετοιμάζονται να ρίξουν άλλο ένα πακέτο δισεκατομμυρίων στις τραπεζικές μαύρες τρύπες. Αυτή τη φορά, θέλουν να τις απαλλάξουν από τα κόκκινα δάνεια και φυσικά ο λογαριασμός θα πάει, ως συνήθως, στα γνωστά υποζύγια.  
Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του The Press Project:
Την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών φέρεται να αναμένει η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε σχέδιο «κρατικής υποβοήθησης» των τραπεζών, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για κρατική ενίσχυση προς κάλυψη των κόκκινων δανείων που αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες προχωρούν σε τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 6,5 δισ. ευρώ, με πρώτη και καλύτερη τη Eurobank και τις υπόλοιπες να ακολουθούν. 
[...]
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα σχέδια της…

Άρχισαν να το μετανιώνουν από τώρα οι 'νοικοκυραίοι' πατριώτες;

failed evolution
Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα δικαιωνόμασταν τόσο γρήγορα. Ήδη από τα τέλη Μαΐου είχαμε γράψει:

Οι νεοφιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές λοιπόν έστησαν το τέλειο κόλπο. Θέλοντας να ετοιμάσουν την απόλυτα αφοσιωμένη μαριονέτα τους, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αναλάβει την εξουσία, έστησαν το σκηνικό στα μέτρα του. Έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και γενικά να κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά για να μη λερωθεί ο 'ατσαλάκωτος' Κυριάκος.
Το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο δεν έχασε χρόνο. Άρχισε αμέσως νέες επιχειρήσεις προπαγάνδας με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να φανεί ότι η εγχώρια δεξιά, όσο και αν έχει αλλάξει, δεν έχει χάσει τα πατριωτικά ανακλαστικά της, σε αντίθεση με τους 'προδότες Αριστερούς'.  
Η προπαγάνδα έπιασε, και ένα σημαντικό ποσοστό των λούμπεν μικροαστών πήγε στην κάλπη θυμωμένο, προκειμένου να τιμωρήσει τον 'ανθέλληνα' Τσίπρα. Η μιντιακή πλύση εγκεφάλου κατάφερε με τ…

Ο πραγματικός λόγος που ο Μπόρις Τζόνσον πιέζει για Brexit χωρίς συμφωνία

globinfo freexchange

Το Βρετανικό πολιτικό τοπίο μοιάζει να γίνεται όλο και πιο χαοτικό όσο πλησιάζουμε την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία-τελεσίγραφο που έχει ορίσει ο τωρινός Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα απειλεί με ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Ολόκληρη η χώρα φαίνεται να βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας γενικής νευρικής κρίσης, με τα διάφορα στρατόπεδα υπέρ και κατά του Brexix, το καθένα για τους δικούς του λόγους, να έχουν λάβει θέσεις μάχης σε μια "όλοι εναντίον όλων" κατάσταση. 
Όπως ανέφερε η Εφημερίδα των Συντακτών:  
«Στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο ένα ερώτημα ακούγεται όλο και πιο δυνατά: Mπορεί να αναχαιτιστεί ο Μπόρις Τζόνσον;»… Καυτή και εύλογη η απορία που μετέφερε χθες το πρακτορείο Associated Press, καθώς εντείνεται ραγδαία η ανησυχία και στις δύο πλευρές της Μάγχης πως ο νέος, σκληροπυρηνικός μπρεξιστής, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν μπλοφάρει επιμένοντας πως θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρ…

Τα identity politics και η "φεγγαρόφωτη" των νεοφιλελέδων

globinfo freexchange
Το χθεσινό άρθρο του Liberal που αφορά το πρόσωπο της νέας υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Αμερικανοί ονομάζουν identity politics. 
Με τον όρο identity politics, οι Αμερικανοί περιγράφουν έναν τρόπο άκρως επιφανειακής πολιτικής προσέγγισης, που στην ουσία αποτελεί ένα τέχνασμα της νεοφιλελεύθερης σχολής, το οποίο έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει το κοινό από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα Αμερικανικά ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016. Το φιλελεύθερο μιντιακό κατεστημένο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, αντίπαλου της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και αυτό, γιατί έβλεπε με τρόμο ότι οι σοσιαλιστικές πολιτικές που πρέσβευε ο Μπέρνι Σάντερς (εντελώς αντίθετες με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου), είχαν τεράστια απήχηση σ…

Η ουσία πίσω από τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας με αφορμή τις συντάξεις-μαμούθ

failed evolution

Με το γνωστό στυλ, τα ιδιωτικά ΜΜΕ σχεδίασαν μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας με όχημα την "ανακάλυψη" των συντάξεων-μαμούθ. Τα μιντιακά "λαγωνικά" έδωσαν άλλη μια πάσα, αυτή τη φορά στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να επιδοθεί στο τυπικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο με ύφος εισαγγελέα. 
Η Έφη Αχτσιόγλου, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας την πραγματική εικόνα:  
              Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό   είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου βάζουν μπρος τον 'οδοστρωτήρα'

globinfo freexchange
Αφού πούλησαν μπόλικο πατριωτιλίκι στους 'Μακεδονομάχους' για να πάρουν αυτοδυναμία, τώρα είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, για λογαριασμό των 'μεγάλων αφεντικών'. Κυριολεκτικά. Η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης, ανοίγει το δρόμο για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, καθώς ο Κυριάκος βάζει μπρος τον 'οδοστρωτήρα' κατά των εργαζομένων. Το πόσο απόλυτα αφοσιωμένη είναι η γαλάζια παράταξη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου φάνηκε κιόλας ξεκάθαρα.
Μετά τις προχθεσινές (ν)τροπολογίες, τις οποίες πέρασε με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργείται η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις αλλά και η ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζομένους τους. Και οι δυο παραπάνω ρυθμίσεις είχαν εισαχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.' 
Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν υποστηρίξαμε ότι η υφυπουργός Εργασίας, το δεξί χέρι του Βρούτση, λόγω φανατικής προσήλωσης στην ιδεολογία της, αναμένεται να πετσοκό…

Απόλυτη επιβεβαίωση: ο ιδεολογικός φανατισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη την έφερε κιόλας μπροστά στο πρώτο αδιέξοδο

globinfo freexchange

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Αμέσως μετά την αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαμε επισημάνει ότι:

Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ακόμα και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης θα καθορίζεται, ως επί το πλείστον, από τον τυφλό φανατισμό της και όχι από μελετημένες κινήσεις που απαιτούν συνεχείς ελιγμούς και συνετές αποφάσεις.

Ασχέτως ιδεολογικού προσανατολισμού και προτιμήσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ουδέτερη στάση της χώρας όσον αφορά τη Βενεζουέλα και να έχει την υπομονή να περιμένει να δει που θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Όμως αντί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απέκτησε η χώρα με την ουδέτερη στάση, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, έσπευσε να το σπαταλήσει, λόγω της ιδεολογικής εμμονής που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της.

Αυτό είναι ένα δείγμα του ιδεολογικού φανατισμού που διακατέχει τα γαλάζια στελέχη και πο…

US Air Force and Raytheon join Navy and Lockheed Martin by Introducing Directed Energy Weapons

After many years of speculation as to weather the use of Directed Energy Weapons in war would be unleashed upon the world, we now have our answer. [...] The U.S. Navy and Lockheed Martin were the first to announce a system called HELIOS (High-Energy Laser and Integrated Optical-Dazzler with Surveillance).

[...]

As you can see, much of the focus is centered around countering drone attacks. The new announcement from the U.S. Air Force also focuses primarily on this threat, both from the cheap and readily available quadcopter drones that can be modified, to much more advanced A.I. drone swarms.

[...]

As nation after nation becomes wired for war and neutralizes then surpasses each other, new methods must be developed to maintain military supremacy. This is the nature of military conflict and one of the prime reasons why the world seems to have new security threats each and every day. It becomes one endless problem-reaction-solution loop that only serves to benefit those who are investe…

Τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους η νεοφιλελεύθερη δικτατορία συνεχίζει την αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα

του system failure
Πρόκειται ενδεχομένως για ένα παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο, τουλάχιστον στο βαθμό που το βιώνουμε στην Ελλάδα. Μιλάμε για το γεγονός ότι ένα σύστημα εξουσίας συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προπαγάνδα εναντίον μιας καθαρά ηττημένης αντιπολίτευσης. 
Παρόλο που το πολιτικό κομμάτι αυτού του συστήματος κατάφερε τελικά, μετά κόπων και βασάνων, δηλαδή μετά από αδιάκοπες επιχειρήσεις προπαγάνδας μέχρι ολικής πλύσης εγκεφάλου, να ξαναπάρει την εξουσία, ολόκληρος ο μηχανισμός της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο αυτές τις επιχειρήσεις.  
Στη νεοφιλελεύθερη μεταδημοκρατία, το πανίσχυρο αυτό σύστημα εξουσίας έχει καταφέρει μέχρι στιγμής:
- Να ελέγχει απόλυτα σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, αλλά πλέον και τη δημόσια τηλεόραση. Άρα, τον κύριο όγκο της καθημερινής πληροφόρησης που φτάνει στον μέσο Έλληνα, ο οποίος αποδείχθηκε εξαιρετικά επιρρεπής απέναντι στα αλλεπάλληλα κύματα παραπληροφόρησης, ήδη από την αρχή της κρίσης. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τ…