Skip to main content

Κάνε μια λοβοτομή βρε αδελφέ, τι σου ζητάνε;

Ορισμένοι άσχετοι ή αυλοκόλακες ή φερέφωνα* ή και τα 3 μαζί μιλάνε για αποστασία των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ (ΛΑ.Ε). Οι ίδιοι μιλάνε για ιδεοληψίες των αριστερών που τάχα κόλλησαν σε κάποιες αρχές και δε λένε να ξεκολλήσουν. Η αμάθεια, το θράσος ή/και κολακεία της εξουσίας στο αποκορύφωμα τους!

Ελευθερία Καρνάβου

Η αποστασία είναι όρος βαρύτατα αρνητικός. Έχει την έννοια της δόλιας πρόκλησης πτώσης μιας κυβέρνησης ή της αποχής από άξιες ιδέες ή της αποχής από άξιες πρακτικές. Στη πρόσφατη ιστορία μας σχετίζεται με τα ιουλιανά και τους πληρωμένους υπουργούς, τον Τσιριμώκο, τα ανάκτορα.

Δεν είσαι αποστάτης όταν διαφοροποιείσαι από «τους άλλους» για θετικούς λόγους. Όταν αποστασιοποιείσαι από απαξίες, από θλιβερές καταστάσεις.

Η κυβέρνηση έπεσε από τον κ.Τσίπρα που οδήγησε τη χώρα σε εσπευσμένες εκλογές. Η κυβέρνηση μπορούσε να συνεχίσει, για κάποιο διάστημα αφού τελούσε σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Δεν υπήρξε κάποιο σημείο τριβής με τους υποστηρικτές της που να την αναγκάζει να ζητήσει στήριξη από αριστερούς αντί δεξιών δυνάμεων. Αν έκανε κάτι βαθύτατα ριζοσπαστικό οι αριστεροί βουλευτές θα το στήριζαν/ ψήφιζαν.

Δεν έκανε. Δεν επιχείρησε. Δεν ζήτησε αριστερή στήριξη σε αριστερή πρωτοβουλία. Είχε την ευκαιρία και δεν το έκανε. Δεν διέλαθε της προσοχής μας. Δεν θα το ξεχάσουμε. Βιαστικά εκλογές, άρον – άρον, ούτε εβδομάδα επιμήκυνση της προεκλογικής περιόδου. Γρήγορα να τελειώνει με το παρελθόν της να μπει σε μια καινούρια ευθεία, μνημονική, εξαρτημένη, μεταλλαγμένη.

Το ότι το ήθελαν και οι δανειστές, που βγάζουν φλύκταινες με δημοκρατικές διαδικασίες (θυμόμαστε τη λύσσα τους στο δημοψήφισμα), δεν το σχολιάζουμε. Δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού.

Έπεσε η κυβέρνηση με σαφέστατη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ο οποίος ανάμεσα σε πολλά αναληθή είπε την αλήθεια για το χρόνο απόφασης του για νέες μη άμεσα απαιτητές εκλογές. Τις αποφάσισε, το είπε στη συνέντευξη του, μαζί με την υπογραφή του μνημονίου: στις 12 Ιουλίου! Δεν είχαν τότε προλάβει να αντιδράσουν οι αριστεροί. Λίγες μέρες μετά ενέπαιξε τα μέλη της ΚΕ υποσχόμενος έκτακτο συνέδριο (και αρνούμενος την αντιπρόταση του συνεχούς συνεδρίου), μετά την υπογραφή του μνημονίου, ως πλήγμα κατά της νοημοσύνης , της δημοκρατικής ευαισθησίας και της ελπίδας απεμπλοκής.

Γιατί έριξε την κυβέρνηση του τόσο βιαστικά; Ρωτήστε πιεστικά όμως, τον ίδιο και τον εαυτό σας. Εμείς τον ρωτήσαμε και έχουμε δώσει την απάντηση.

Τα πρόθυμα φερέφωνα, οι κόλακες της εξουσίας μιλάνε και για ιδεοληψία των αριστερών, για εμμονή σε περίπου σκουριασμένες ιδέες (έστω κι αν αυτές ήταν οι ιδέες του κόμματος που οι ίδιοι στήριζαν ή το στηρίζουν τώρα! Τι κατάντια για τους πρόθυμους πάσης εποχής! Αφού αποφάσισε 180 μοιρών στροφή το κόμμα Μαξίμου, μας λένε ότι όλοι πάραυτα οφείλαμε να τρέξουμε να συμμορφωθούμε. Με εθελούσια λοβοτομή όλα επιτυγχάνονται:

Με λοβοτομή υιοθετείς το θατσερικό ΤΙΝΑ. Με λοβοτομή δέχεσαι το μνημόνιο ως σωτηρία. Με λοβοτομή λες ότι πήρε «το 3ο το καλύτερο μνημόνιο». Με λοβοτομή αλλάζεις ιδέες σε 1- 2 μέρες, 1-2 εβδομάδες. «Κάνε μια λοβοτομή βρε αδελφέ … τι σου ζητάνε …» όπως θα ‘λεγε ο Μίσσιος αν ζούσε.

Η ιδεοληψία είναι ψυχική αρρώστια μην το ξεχνάμε: ο ιδεοληπτικός διακατέχεται από μια ιδέα που κάνει τις πρακτικές του δυσλειτουργικές. Χρήζει θεραπείας. Οι αριστεροί είναι ιδεοληπτικοί! Το λένε όλα τα συστημικά μέσα: «Χαρά θεού», «βούτυρο στο ψωμί τους» που τώρα το λένε και κάμποσοι νυν συριζαίοι κυρίως όψιμοι! Τέλεια! Η απόλυτη δικαίωση του συστήματος. Οι αριστεροί είναι ιδεοληπτικοί δηλαδή προβληματικοί «τύποι» που επιμένουν στις ιδέες τους αντί να αλλάζουν γρήγορα και ευέλικτα αντί να διακατέχονται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, αντί να είναι εθελόδουλοι αντί να διατρανώνουν το «Σε αγαπώ μεγάλε αδελφέ!». Αντί να κολλάνε σε «καρέκλες» κολλάνε σε ιδέες! Ψυχοπολιτική νόσος η συνέπεια! Ψυχοπολιτική νόσος η ανιδιοτέλεια! Ατόπημα η άρνηση της χρεο -υποδούλωσης. Ατόπημα η στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όλων των άλλων που υπηρέτησαν την εξαγγελία ελέγχου του χρέους. Πάσει θυσία να ξεχάσεις αριστερέ ψηφοφόρε πολλά από όσα πρέσβευες προεκλογικά παλιότερα και πρόσφατα. Σβήσε τα, πέταξε τα, κράτησε μόνο το ΤΙΝΑ του κ. Τσίπρα ως το νέο (αριστερό πλέον!) δόγμα.

Τι είναι τέλος πάντων οι ιδέες; Αέρας κοπανιστός θα εννοούσαν οι κονδυλοφόροι - κόλακες αρθρώνοντας βέβαια κάτι πιο σοφιστικέ και περισπούδαστο. Σήμερα έχεις μια ιδέα, αύριο την αλλάζεις σαν πουκάμισο, ακολουθείς ένα αρχηγό, εγχώριο η ξένο και συντονίζεσαι με την «νέα εποχή» (όπως θα έλεγε ο επάρατος του 2010). Γενικώς συντονίζεσαι με ότι βολεύει γιατί οι καιροί άλλαξαν, οι αρχηγοί άλλαξαν, το συμφέρον σου (όπως κοντόφθαλμα το εννοείς «για πάρτη σου» στο «εδώ και τώρα») άλλαξε δότη (άλλος «μοιράζει» τώρα). Έτσι εννοούν τις ιδέες (λάστιχο) οι πρόθυμοι οι κρίνοντες / κατακρίνοντες τους «κολλημένους» αριστερούς.

Δεν ξέρουν ή καμώνονται ότι δεν ξέρουν ότι οι ιδέες είναι ΠΡΑΞΗ και ΥΛΗ. Η ιδέα – πχ του αντιμνημονιακού – οδηγεί σε άλλες πρακτικές από του «αριστερού μνημονιακού».

Οδηγεί στην ελπίδα της απελευθέρωσης, αληθινής όχι Τσιπραιϊκής.

Οδηγεί στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Στην σωτηρία των τιμαλφών.

Οδηγεί στον έλεγχο του χρέους,

στον ΟΗΕ,

σε διεθνή δικαστήρια,

σε καταγγελία για το / πραξικόπημα /coup της 12ης Ιουλίου,

στην νομική αξιοποίηση του εκβιασμού στην υπογραφή μνημονίων,

στην κατάργηση της αποικίας χρέους.

στη δημοκρατία στο κόμμα και την κοινωνία.

Οδηγεί στους ΑΓΩΝΕΣ για ΟΛΑ αυτά.

Αυτοί που έκαναν την συνθηκολόγηση και δέχονται βιαστικές εκλογές νομιμοποίησης της, αυτοί που είναι «ευέλικτοι» / μη ιδεοληπτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. Κλείδωσε για αυτούς η εξάρτηση, έγινε ΤΙΝΑ**. Δεν θα κάνουν τίποτε για την απελευθέρωση μας. Τίποτε για την αποαποικιοποίηση. Τίποτε για τιμωρία προηγούμενων…

Αριστερό ΤΙΝΑ δεν υπάρχει! Για την ακρίβεια το ΤΙΝΑ είναι πολιτικό έγκλημα. Σε αυτή τη βάση πρέπει να ενισχυθούν οι αντιμνημονιακοί αριστεροί πάσει θυσία.

Πηγή:

Comments

 1. Anonymous11/9/15 13:23

  Δεν υπάρχουν πλέον, κατά τη γνώμη μου βέβαια, Αριστεροί και Δεξιοί σήμερα. Μπορεί να κρατάει ο καθένας επειδή του αρέσει όποιο χαρακτηρισμό θέλει.
  Υπάρχουν μόνο ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ και ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.
  Αυτοί που θέλουν να εφαρμόσουν ιδιωτική παιδεία, ιδιωτική ασφάλιση, να πουληθεί το κράτος, να φτωχοποιηθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού κ.λ.π και όχι μόνο στην Ελλάδα.
  Οσοι λοιπόν είναι πρόθυμοι να τα εφαρμόσουν αυτά και είναι συνεργάσιμοι και υπογράφουν τους κάνουν.
  Προσωπικά θεωρώ την ψηφοφορία με λίστα εντελώς αντιδημοκρατική πράξη διότι δεν μπορώ να εκλέξω όποιον θέλω, αλλά μου επιβάλλουν τα πειθήνια άτομα, αυτούς που μόνο υπογράφουν, χωρίς να διαβάζουν τα άρθρα και τους νόμους που πρόκειται να ψηφιστούν.
  Τόχουν παραδεχτεί και δημοσίως ορισμένοι.
  Δεν μπορεί να μας λένε ότι αυτά τα εξοντωτικά μέτρα είναι το ΝΕΟ και οι κατακτήσεις που είχε ο Λαός και οι εργαζόμενοι ήταν το ΠΑΛΙΟ. Η εξόντωση του Λαού δηλαδή με τα μνημόνια τα οποία θρασύτατα ονομάζονται και μεταρρυθμίσεις είναι το ΝΕΟ το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ?
  Οσοι θιγονται από τα μνημόνια και που σταδιακά θα πάρει η μπάλα όλους βέβαια, ας προσέξουν τι θα ψηφίσουν και να κλείσουν τα αυτιά τους στις επικοινωνιακές σαχλαμάρες του τύπου ΠΑΛΙΟ και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
  Ανώνυμος1

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jeff Bezos and Elon Musk among the biggest billionaire profiteers of the COVID-19 pandemic

globinfo freexchange

A new report by the Institute for Policy Studies, shows that between January 1, 2020 and April 10, 2020, 34 of the US’s wealthiest 170 billionaires have seen their wealth increase by tens of millions of dollars.

Eight of these billionaires —Jeff Bezos (Amazon), MacKenzie Bezos (Amazon), Eric Yuan (Zoom), Steve Ballmer (Microsoft), John Albert Sobrato (Silicon Valley real estate), Elon Musk (Tesla and SpaceX), Joshua Harris (Apollo Global Management), and Rocco Commisso (Mediacom) — have seen their net worth surge by over $1 billion.

The Jeff Bezos Wealth Surge is an unprecedented dynamic in the history of modern markets. Tracking Bezos’ wealth requires a real-time hour-by-hour tracker. As of the publication of the report [April 23, 2020], Bezos’ wealth has increased over $25 billion since January 1, 2020 and $12 billion since February 21st, 2020, the beginning of the Covid-19 pandemic. 
The stock market crash initially left Bezos’ net worth deeply damaged, down to…

It has started: Greece becomes the blueprint for the 21st century corporate feudalism

globinfo freexchange
Greece has just become the blueprint for the 21st century corporate feudalism through a preposterous environmental bill passed on Tuesday.
Just when the neoliberal government lifted most of the restriction measures that were imposed to deal with the COVID-19 pandemic crisis, it rushed to pass the bill through unconstitutional actions. These have been strongly condemned by the main opposition party, SYRIZA.
As reported by the Associated Press:
Greek lawmakers approved a controversial environmental bill Tuesday that the opposition and environmental groups slammed for opening the door to exploratory oil and gas drilling in protected areas.

[...]

On the eve of the vote, Greenpeace and the World Wildlife Fund said they had collected 30,000 signatures in an online petition against the legislation, which they say will remove vital safeguards for environmental protection.

Beyond the drilling, this legislation is deeply problematic in many areas, as has already been estab…

New court files expose Sheldon Adelson’s security team in US spy operation against Julian Assange

An exclusive investigation by The Grayzone reveals new details on the critical role Sheldon Adelson’s Las Vegas Sands played in an apparent CIA spying operation targeting Julian Assange, and exposes the Sands security staff who helped coordinate the malicious campaign.
by Max Blumenthal
I was the CIA director. We lied, we cheated, we stole.

–Mike Pompeo, College Station, TX, April 15, 2019
Part 2 - Pompeo outlines the attack on Assange
Pompeo’s first public speech as CIA Director, hosted at the Washington DC-based Center for Strategic and International Studies think tank on April 13, 2017, was one of the most paranoid and resentful addresses ever delivered by an agency chief.
The former Republican congressman from Kansas opened his speech with an extended tirade against the “Philip Agees in the world,” referring to the CIA whistleblower who handed over thousands of classified documents to leftist publishers that revealed shocking details of illegal US regime change and assassination …

The neoliberal machine mocks Millennials and Gen Xers through a documentary about Bernie's awful mistreatment by the corporate media!

globinfo freexchange
Now that the "Bernie Sanders" threat for the establishment has been neutralized (for a second time), the neoliberal machine is free to pretend that it cares about the truth.
Kyle Kulinski speaks about a new documentary by VICE about the media bias against Bernie Sanders. Although the doc trailer is pretty impressive, Kulinski starts with a pretty remarkable argument he saw on Twitter:
                         Credit to VICE. Thank you for this documentary. Curious how it released after Bernie dropped out. 

Kulinski finds that the mainstream media still have enough power to neutralize an undesirable candidate, as they did with Bernie, despite the fact that most of the people don't trust them. He also explains the demographics of this year's race for the leadership of the Democratic party.

As he supports, Millennials and Gen Xers overwhelmingly supported Bernie Sanders against the Baby Boomers and the Silent Generation (in which Bernie actually be…

Το κίνημα Slow News: η απάντηση στα Fake News?

globinfo freexchange
Στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, ο αβάσταχτος όγκος πληροφοριών που καταναλώνουμε καθημερινά έχει γεννήσει ένα δυστοπικό παράδοξο: την ίδια στιγμή, αμφισβητούμε και πιστεύουμε τα πάντα. Το μυαλό μας έχει βυθιστεί σε μια δίνη από tweets, αναρτήσεις, βίντεο, hoaxes και fake news.
Τα τελευταία χρόνια, σε διάφορα μέρη του πλανήτη, νησίδες αντίστασης έρχονται στην επιφάνεια. Ολιγομελείς ομάδες ανεξάρτητων δημοσιογράφων αγωνίζονται να οικοδομήσουν ένα εναλλακτικό μοντέλο πληροφόρησης, το οποίο βασίζεται σε μια εξαιρετικά απλή αρχή: πρέπει να κόψουμε ταχύτητα. Ένα μαχητικό ντοκιμαντέρ που έχει βαλθεί να αποδείξει ότι η δημοσιογραφία παραμένει ο βασικός πυλώνας της δημοκρατίας.
https://www.filmfestival.gr/el/section-tdf/movie/1047/13001


Το ενδιαφέρον αυτό ντοκιμαντέρ του Alberto Puliafito, ερευνά ένα νέο είδος δημοσιογραφίας που γεννήθηκε από την ανάγκη για δημοσιογραφική αυθεντικότητα μέσα στο σημερινό, χαοτικό μιντιακό τοπίο.
Σε ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από μια αδι…

New court files expose Sheldon Adelson’s security team in US spy operation against Julian Assange

An exclusive investigation by The Grayzone reveals new details on the critical role Sheldon Adelson’s Las Vegas Sands played in an apparent CIA spying operation targeting Julian Assange, and exposes the Sands security staff who helped coordinate the malicious campaign.
by Max Blumenthal
I was the CIA director. We lied, we cheated, we stole.

–Mike Pompeo, College Station, TX, April 15, 2019
Part 3 - Journey to “the dark side”
On February 26, 2017, Wikileaks announced the forthcoming release of a major tranche of CIA files revealing details of the agency’s hacking and electronic surveillance tools. One such spying application called “Marble” allowed agency spies to implant code that obfuscated their identity on computers they had hacked. Other files contained evidence of programs that allowed hackers to break into encrypted messaging applications like Signal and Telegram, and to turn Samsung smart TVs into listening devices. 
Two days after Wikileaks’ initial announcement, on February …

Τίποτα δεν σταματάει το νεοφιλελεύθερο "οδοστρωτήρα" τους ...

globinfo freexchange
Αφού τελείωσαν τα χειροκροτήματα για τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Μητσοτάκης επέστρεψε στην "κανονικότητα" της αποστολής του, που, με λίγα λόγια, είναι η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των πάντων. Έτσι, μετά το διάλειμμα λόγω πανδημίας, φανέρωσε και πάλι το πόσο αδημονεί να οδηγήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο δρόμο της ιδιωτικοποίησης.
Όπως αναφέρει το tvxs.gr:
                         Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από την άρση του Lockdown και την απομάκρυνση, σε πρώτη φάση, του σοβαρού υγειονομικού κινδύνου της πανδημίας, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, εγκαταλείποντας τα «χειροκροτήματα» και τις αναφορές στους «ήρωες» υγειονομικούς και στη σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας. Παρά το «σκληρό μάθημα» που έδωσε η πανδημία στους νεοφιλεύθερους λάτρεις της «αγοράς», φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν εγκατέλειψε ποτέ τους αρχικούς σχεδιασμούς της, παρά τον τρόπο που το δημόσιο σύστημα υγεία…

How the USA erased the USSR victory over Nazi Germany

Moderate Rebels
The Soviet Union played the leading role in defeating Nazi Germany in World War II, but the US government has tried to erase its unimaginable sacrifice. Historian Peter Kuznick discusses the real history of WWII, and how 80% of Nazis were killed on the Eastern Front with the USSR.

Δεν τους βγαίνει με τίποτα η "στρατηγική ήττα" ...

globinfo freexchange
Τα πράγματα φαίνεται να εξελίσσονται σχεδόν όπως τα είχαμε προβλέψει.
Όπως είχαμε επισημάνει ήδη από τα μέσα Απριλίου, στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε νέες, αλλεπάλληλες "φουσκωμένες" δημοσκοπήσεις από την φιλοκυβερνητική μηχανή προπαγάνδας, ώστε να προετοιμαστεί ψυχολογικά το κοινό για το επικείμενο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.
Στις δημοσκοπήσεις αυτές θα βλέπουμε ενδεχομένως την ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς να μεγαλώνει, με μια ταυτόχρονη πτώση του ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε βαθμό που να δικαιολογεί την στρατηγική του ήττα.  
Ωστόσο, το 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνιστά στρατηγική ήττα στο βαθμό που επιθυμεί το καθεστώς και η ντόπια ολιγαρχία, εν όψει μάλιστα και απλής αναλογικής. Οπότε θα πρέπει να αναμένουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα ένα νέο βομβαρδισμό από δημοσκοπήσεις στις οποίες το ποσοστό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα "ροκανίζεται" σταδιακά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κ…

COVID-19 took Chicago black lives first & exposed structural racism

Democracy Now!
The coronavirus pandemic's disproportionate toll on African Americans through the story of Chicago's first 100 recorded deaths. 
A report by ProPublica found that 70 of the first 100 people to die were African American. Black people account for 30% of Chicago's population and 72% of COVID-19 deaths.
ProPublica reporter Adriana Gallardo, who contributed to the report "COVID-19 Took Black Lives First. It Didn't Have To.", says the story paints a picture of "sophisticated structural racism" in Chicago.