Skip to main content

Κάνε μια λοβοτομή βρε αδελφέ, τι σου ζητάνε;

Ορισμένοι άσχετοι ή αυλοκόλακες ή φερέφωνα* ή και τα 3 μαζί μιλάνε για αποστασία των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ (ΛΑ.Ε). Οι ίδιοι μιλάνε για ιδεοληψίες των αριστερών που τάχα κόλλησαν σε κάποιες αρχές και δε λένε να ξεκολλήσουν. Η αμάθεια, το θράσος ή/και κολακεία της εξουσίας στο αποκορύφωμα τους!

Ελευθερία Καρνάβου

Η αποστασία είναι όρος βαρύτατα αρνητικός. Έχει την έννοια της δόλιας πρόκλησης πτώσης μιας κυβέρνησης ή της αποχής από άξιες ιδέες ή της αποχής από άξιες πρακτικές. Στη πρόσφατη ιστορία μας σχετίζεται με τα ιουλιανά και τους πληρωμένους υπουργούς, τον Τσιριμώκο, τα ανάκτορα.

Δεν είσαι αποστάτης όταν διαφοροποιείσαι από «τους άλλους» για θετικούς λόγους. Όταν αποστασιοποιείσαι από απαξίες, από θλιβερές καταστάσεις.

Η κυβέρνηση έπεσε από τον κ.Τσίπρα που οδήγησε τη χώρα σε εσπευσμένες εκλογές. Η κυβέρνηση μπορούσε να συνεχίσει, για κάποιο διάστημα αφού τελούσε σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Δεν υπήρξε κάποιο σημείο τριβής με τους υποστηρικτές της που να την αναγκάζει να ζητήσει στήριξη από αριστερούς αντί δεξιών δυνάμεων. Αν έκανε κάτι βαθύτατα ριζοσπαστικό οι αριστεροί βουλευτές θα το στήριζαν/ ψήφιζαν.

Δεν έκανε. Δεν επιχείρησε. Δεν ζήτησε αριστερή στήριξη σε αριστερή πρωτοβουλία. Είχε την ευκαιρία και δεν το έκανε. Δεν διέλαθε της προσοχής μας. Δεν θα το ξεχάσουμε. Βιαστικά εκλογές, άρον – άρον, ούτε εβδομάδα επιμήκυνση της προεκλογικής περιόδου. Γρήγορα να τελειώνει με το παρελθόν της να μπει σε μια καινούρια ευθεία, μνημονική, εξαρτημένη, μεταλλαγμένη.

Το ότι το ήθελαν και οι δανειστές, που βγάζουν φλύκταινες με δημοκρατικές διαδικασίες (θυμόμαστε τη λύσσα τους στο δημοψήφισμα), δεν το σχολιάζουμε. Δεν χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού.

Έπεσε η κυβέρνηση με σαφέστατη πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ο οποίος ανάμεσα σε πολλά αναληθή είπε την αλήθεια για το χρόνο απόφασης του για νέες μη άμεσα απαιτητές εκλογές. Τις αποφάσισε, το είπε στη συνέντευξη του, μαζί με την υπογραφή του μνημονίου: στις 12 Ιουλίου! Δεν είχαν τότε προλάβει να αντιδράσουν οι αριστεροί. Λίγες μέρες μετά ενέπαιξε τα μέλη της ΚΕ υποσχόμενος έκτακτο συνέδριο (και αρνούμενος την αντιπρόταση του συνεχούς συνεδρίου), μετά την υπογραφή του μνημονίου, ως πλήγμα κατά της νοημοσύνης , της δημοκρατικής ευαισθησίας και της ελπίδας απεμπλοκής.

Γιατί έριξε την κυβέρνηση του τόσο βιαστικά; Ρωτήστε πιεστικά όμως, τον ίδιο και τον εαυτό σας. Εμείς τον ρωτήσαμε και έχουμε δώσει την απάντηση.

Τα πρόθυμα φερέφωνα, οι κόλακες της εξουσίας μιλάνε και για ιδεοληψία των αριστερών, για εμμονή σε περίπου σκουριασμένες ιδέες (έστω κι αν αυτές ήταν οι ιδέες του κόμματος που οι ίδιοι στήριζαν ή το στηρίζουν τώρα! Τι κατάντια για τους πρόθυμους πάσης εποχής! Αφού αποφάσισε 180 μοιρών στροφή το κόμμα Μαξίμου, μας λένε ότι όλοι πάραυτα οφείλαμε να τρέξουμε να συμμορφωθούμε. Με εθελούσια λοβοτομή όλα επιτυγχάνονται:

Με λοβοτομή υιοθετείς το θατσερικό ΤΙΝΑ. Με λοβοτομή δέχεσαι το μνημόνιο ως σωτηρία. Με λοβοτομή λες ότι πήρε «το 3ο το καλύτερο μνημόνιο». Με λοβοτομή αλλάζεις ιδέες σε 1- 2 μέρες, 1-2 εβδομάδες. «Κάνε μια λοβοτομή βρε αδελφέ … τι σου ζητάνε …» όπως θα ‘λεγε ο Μίσσιος αν ζούσε.

Η ιδεοληψία είναι ψυχική αρρώστια μην το ξεχνάμε: ο ιδεοληπτικός διακατέχεται από μια ιδέα που κάνει τις πρακτικές του δυσλειτουργικές. Χρήζει θεραπείας. Οι αριστεροί είναι ιδεοληπτικοί! Το λένε όλα τα συστημικά μέσα: «Χαρά θεού», «βούτυρο στο ψωμί τους» που τώρα το λένε και κάμποσοι νυν συριζαίοι κυρίως όψιμοι! Τέλεια! Η απόλυτη δικαίωση του συστήματος. Οι αριστεροί είναι ιδεοληπτικοί δηλαδή προβληματικοί «τύποι» που επιμένουν στις ιδέες τους αντί να αλλάζουν γρήγορα και ευέλικτα αντί να διακατέχονται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, αντί να είναι εθελόδουλοι αντί να διατρανώνουν το «Σε αγαπώ μεγάλε αδελφέ!». Αντί να κολλάνε σε «καρέκλες» κολλάνε σε ιδέες! Ψυχοπολιτική νόσος η συνέπεια! Ψυχοπολιτική νόσος η ανιδιοτέλεια! Ατόπημα η άρνηση της χρεο -υποδούλωσης. Ατόπημα η στήριξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όλων των άλλων που υπηρέτησαν την εξαγγελία ελέγχου του χρέους. Πάσει θυσία να ξεχάσεις αριστερέ ψηφοφόρε πολλά από όσα πρέσβευες προεκλογικά παλιότερα και πρόσφατα. Σβήσε τα, πέταξε τα, κράτησε μόνο το ΤΙΝΑ του κ. Τσίπρα ως το νέο (αριστερό πλέον!) δόγμα.

Τι είναι τέλος πάντων οι ιδέες; Αέρας κοπανιστός θα εννοούσαν οι κονδυλοφόροι - κόλακες αρθρώνοντας βέβαια κάτι πιο σοφιστικέ και περισπούδαστο. Σήμερα έχεις μια ιδέα, αύριο την αλλάζεις σαν πουκάμισο, ακολουθείς ένα αρχηγό, εγχώριο η ξένο και συντονίζεσαι με την «νέα εποχή» (όπως θα έλεγε ο επάρατος του 2010). Γενικώς συντονίζεσαι με ότι βολεύει γιατί οι καιροί άλλαξαν, οι αρχηγοί άλλαξαν, το συμφέρον σου (όπως κοντόφθαλμα το εννοείς «για πάρτη σου» στο «εδώ και τώρα») άλλαξε δότη (άλλος «μοιράζει» τώρα). Έτσι εννοούν τις ιδέες (λάστιχο) οι πρόθυμοι οι κρίνοντες / κατακρίνοντες τους «κολλημένους» αριστερούς.

Δεν ξέρουν ή καμώνονται ότι δεν ξέρουν ότι οι ιδέες είναι ΠΡΑΞΗ και ΥΛΗ. Η ιδέα – πχ του αντιμνημονιακού – οδηγεί σε άλλες πρακτικές από του «αριστερού μνημονιακού».

Οδηγεί στην ελπίδα της απελευθέρωσης, αληθινής όχι Τσιπραιϊκής.

Οδηγεί στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Στην σωτηρία των τιμαλφών.

Οδηγεί στον έλεγχο του χρέους,

στον ΟΗΕ,

σε διεθνή δικαστήρια,

σε καταγγελία για το / πραξικόπημα /coup της 12ης Ιουλίου,

στην νομική αξιοποίηση του εκβιασμού στην υπογραφή μνημονίων,

στην κατάργηση της αποικίας χρέους.

στη δημοκρατία στο κόμμα και την κοινωνία.

Οδηγεί στους ΑΓΩΝΕΣ για ΟΛΑ αυτά.

Αυτοί που έκαναν την συνθηκολόγηση και δέχονται βιαστικές εκλογές νομιμοποίησης της, αυτοί που είναι «ευέλικτοι» / μη ιδεοληπτικοί ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. Κλείδωσε για αυτούς η εξάρτηση, έγινε ΤΙΝΑ**. Δεν θα κάνουν τίποτε για την απελευθέρωση μας. Τίποτε για την αποαποικιοποίηση. Τίποτε για τιμωρία προηγούμενων…

Αριστερό ΤΙΝΑ δεν υπάρχει! Για την ακρίβεια το ΤΙΝΑ είναι πολιτικό έγκλημα. Σε αυτή τη βάση πρέπει να ενισχυθούν οι αντιμνημονιακοί αριστεροί πάσει θυσία.

Πηγή:

Comments

 1. Anonymous11/9/15 13:23

  Δεν υπάρχουν πλέον, κατά τη γνώμη μου βέβαια, Αριστεροί και Δεξιοί σήμερα. Μπορεί να κρατάει ο καθένας επειδή του αρέσει όποιο χαρακτηρισμό θέλει.
  Υπάρχουν μόνο ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ και ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.
  Αυτοί που θέλουν να εφαρμόσουν ιδιωτική παιδεία, ιδιωτική ασφάλιση, να πουληθεί το κράτος, να φτωχοποιηθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού κ.λ.π και όχι μόνο στην Ελλάδα.
  Οσοι λοιπόν είναι πρόθυμοι να τα εφαρμόσουν αυτά και είναι συνεργάσιμοι και υπογράφουν τους κάνουν.
  Προσωπικά θεωρώ την ψηφοφορία με λίστα εντελώς αντιδημοκρατική πράξη διότι δεν μπορώ να εκλέξω όποιον θέλω, αλλά μου επιβάλλουν τα πειθήνια άτομα, αυτούς που μόνο υπογράφουν, χωρίς να διαβάζουν τα άρθρα και τους νόμους που πρόκειται να ψηφιστούν.
  Τόχουν παραδεχτεί και δημοσίως ορισμένοι.
  Δεν μπορεί να μας λένε ότι αυτά τα εξοντωτικά μέτρα είναι το ΝΕΟ και οι κατακτήσεις που είχε ο Λαός και οι εργαζόμενοι ήταν το ΠΑΛΙΟ. Η εξόντωση του Λαού δηλαδή με τα μνημόνια τα οποία θρασύτατα ονομάζονται και μεταρρυθμίσεις είναι το ΝΕΟ το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ?
  Οσοι θιγονται από τα μνημόνια και που σταδιακά θα πάρει η μπάλα όλους βέβαια, ας προσέξουν τι θα ψηφίσουν και να κλείσουν τα αυτιά τους στις επικοινωνιακές σαχλαμάρες του τύπου ΠΑΛΙΟ και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
  Ανώνυμος1

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

How CIA altered the ending of Orwell's 'Animal Farm' to project Communism as the sole tyrannic system

globinfo freexchange

This interesting short documentary by AJ+, explores the cultural war between the United States and the Soviet Union during the Cold War. In an effort to project Communism as the evil against capitalist West and the "free world", CIA had to covertly interfere through various ways in art, music, literature, philosophy.

In one of these cases, the documentary reveals how CIA altered the ending of Orwell's 'Animal Farm' to project Communism as the sole tyrannic system. It is also interesting the fact that the case involved an animated film, indicating that CIA's cultural propaganda was targeting minor Americans in order to "train" them ideologically.

According to the story, George Orwell, who wrote such middle-school classics as 1984 and Animal Farm, described himself as a Democratic Socialist. And he was actually pretty anti-Stalinist and anti-Soviet-style socialism, something which was unusual among Leftist circles at the time.

Trump threatens to transfer the endo-capitalist war into a civil war level

globinfo freexchange
Donald Trump finally counter-attacked against corporate Democrats and their persistent desire to impeach him, through the ultimate threat: a civil war. In a recent tweet he wrote:
"... If the Democrats are successful in removing the President from office (which they will never be), it will cause a Civil War like fracture in this Nation from which our Country will never heal.
....If the Democrats are successful in removing the President from office (which they will never be), it will cause a Civil War like fracture in this Nation from which our Country will never heal.” Pastor Robert Jeffress, @FoxNews — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 30, 2019
Speaking to the Real News Network, Jeet Heer of The Nation pointed out:
The civil-war tweet is almost like a threat. It’s like, 'Well, this is a nice little Republic you got here, and it’d be a shame if anything happened to it.' But the thing is that this civil-war talk did not originate from T…

Gaddafi's plan for a pan-African independent power as the main reason for which the Western neocolonialists finally destroyed Libya

'Hillary Clinton is a war criminal'
globinfo freexchange
Afshin Rattansi of RT's Going Underground, speaks with Muammar Gaddafi's spokesperson during the Libyan Civil War, Moussa Ibrahim, about how Gaddafi's government's predictions came true on terrorism, extremism and tribal conflict plaguing Libya following Gaddafi's downfall.
Ibrahim gives details about Gaddafi's plan to create a fully independent African Union from the Western neocolonial powers. And he implies that this was the main reason for which the Western neocolonialists finally destroyed Libya. He claims that Gaddafi administration was very open to a dialogue with the West, but he had been deliberately ignored. He also characterizes Hillary Clinton as a 'war criminal'.
Some key points:
Gaddafi was laying down real plans and real project for the control of African natural resources through the African Organization for Natural Resources. Unifying African armies into one army called th…

Roger Waters: militarism is exacerbating the Climate Crisis

The Real News Network
Pink Floyd co-founder and activist Roger Waters speaks to the Real News at the People's Mobilization Against the U.S. War Machine in New York City.

Why NSA whistleblower Edward Snowden risked his life to expose surveillance state

Democracy Now!
Six years ago, Edward Snowden leaked a trove of secret documents about how the United States had built a massive surveillance apparatus to spy on Americans and people across the globe. 
Snowden was then charged in the U.S. for violating the Espionage Act and other laws. As he attempted to flee to Latin America, Snowden became stranded in Russia after the U.S. revoked his passport. He has lived in Moscow ever since. 
Snowden just published his memoir, “Permanent Record,” in which he writes about what led him to risk his life to expose the U.S. government’s system of mass surveillance. 

Greta Thunberg: “We are striking to disrupt the system”

Democracy Now!
Greta Thunberg, is the 16-year-old Swedish climate activist who has inspired millions across the globe. Last year she launched a school strike for the climate, skipping school every Friday to stand in front of the Swedish parliament, demanding action to prevent catastrophic climate change.
Her protest spread, quickly going global. Hundreds of thousands of schoolchildren around the globe have participated in their own local school strikes for the climate.
Since her strike began in 2018, Greta has become a leading figure in the climate justice movement. She has joined protests across Europe. She has addressed world leaders at the U.N. climate talks in Poland and the European Union Parliament. She has even met the pope. 
She is also planning to attend the U.N. climate summit in Santiago, Chile, in December.

Το βαθύτερο νόημα του να κάνεις κολοτούμπες σε σύνοδο του ΟΗΕ

globinfo freexchange
Επικυρώθηκε με κάθε επισημότητα η μεγάλη απάτη του Μητσοτακικού καθεστώτος και του βρόμικου μιντιακού κατεστημένου της ντόπιας ολιγαρχίας, το οποίο έκανε τα πάντα, προκειμένου να κερδίσει τις εθνικές εκλογές η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης. 
Μετά τις θεαματικές κολοτούμπες Παναγιωτόπουλου-Βαρβιτσιώτη σε συνέδριο του Economist όσον αφορά το Μακεδονικό, ήρθε η σειρά του ίδιου του Μητσοτάκη να τους μιμηθεί, όχι απλά σε κάποιο συνέδριο, αλλά σε σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα. 
Η δήλωση Μητσοτάκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:
«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί… Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια τη…

Το Μητσοτακικό καθεστώς βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για τα σύγχρονα φέουδα

globinfo freexchange

Φαίνεται ότι αρχίζουν κιόλας να επαληθεύονται οι εκτιμήσεις σχετικά με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας. 
Όπως έχουμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο, ο πρώτος μεγάλος στόχος του Μητσοτακικού καθεστώτος θα είναι η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας και το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα γύρω στον Γενάρη-Φλεβάρη του 2020, εκτός απροόπτου. Οι νεοφιλελεύθεροι "τζιχαντιστές" της δεξιάς ετοιμάζονται να στρώσουν χαλί στους φεουδάρχες του 21ου αιώνα τους οποίους σήμερα αποκαλούμε "επενδυτές". 
Το σχέδιο θα εφαρμοστεί ανεμπόδιστα και σε πλήρη σύμπλευση με το νεοφιλελεύθερο ιερατείο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, καθώς οι φανατικοί τεχνοκράτες του Μητσοτάκη είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Όπως είναι φυσικό, οι περιοχές που προσφέρονται περισσότερο για την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου, είναι αυτές που παρουσιάζουν την υψηλότερη ανεργία. Με τη Μητσοτ…

'How dare you!': Greta Thunberg rages at 'fairytales of eternal economic growth' at UN climate summit

In a speech to the United Nations Climate Action Summit Monday, Swedish youth climate activist Greta Thunberg lit into world leaders for their "empty words" around solving the climate crisis and said decades of inaction have left her generation without a future.

"People are suffering. People are dying. Entire ecosytems are collapsing. We are at the beginning of a mass extinction and all you can talk about is money and fairytales of eternal economic growth," said Thunberg. "How dare you!
Thunberg delivered her remarks during a panel on the climate crisis after she was asked what she thought of the worldwide climate strike movement that she began, alone, 13 months ago. But the youth activist wasn't interested in rehashing the past or praise from politicians.

"I shouldn't be standing here," said Thunberg. "I should be back in school on the other side of the ocean. Yet you all come to me for hope? How dare you! You have stolen my d…

Chris Hedges: "Democracy has been destroyed by global capitalism"

Democracy Now!
House Democrats have subpoenaed President Trump’s personal lawyer Rudy Giuliani, seeking documents related to his work in Ukraine, after Giuliani admitted on television that he had urged the Ukrainian government to investigate Joe Biden and his son Hunter. This comes as House Democrats continue to build their case for impeaching the president, following a whistleblower complaint focused on a phone call in which Trump asked the Ukranian president to do him a “favor” by digging up dirt on his political rival ahead of the upcoming election. 
Pulitzer Prize-winning journalist and author Chris Hedges says the president's latest behavior merely scratches the surface of the underlying corruption and malaise that plagues the country, and describes global capitalism as an impediment to democracy. Currently, he says, "we have the façade of democracy." The capitalist class has leveraged its influence to draft legislation, invert the constitution and orchestrate the &…