Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

01 September, 2015

Το διαρκές λάθος του Τσίπρα και ο πανικός του Σόιμπλε

του system failure

Πολλοί ενστερνίζονται θεωρίες συνωμοσίας με βάση τις οποίες ο Τσίπρας λειτούργησε εξαρχής βάσει σχεδίου. Τίποτα δεν αποκλείεται σ'άυτή τη ζωή, αλλά στην περίπτωση αυτή μάλλον κάνουν λάθος. Ο Τσίπρας απλώς "εξημερώθηκε" σιγά-σιγά (ή γρήγορα) από το σύστημα εντός και εκτός Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται από τον ανελέητο πόλεμο και την προπαγάνδα που κηρύξαν τα συστημικά μίντια στον ίδιο και σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδαν την 'Αριστερή απειλή' έτοιμη να αναλάβει την εξουσία, δηλαδή, όταν δεν τον είχαν φέρει ακόμα στα μέτρα τους.

Το τελικό κληροδότημα του Τσίπρα τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τελικά ένα τρίτο, σκληρό μνημόνιο, που ψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της προέδρου της βουλής να το καθυστερήσει, επιμένοντας στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παρόλα αυτά, η όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και ο τρόπος χειρισμού της από την διαπραγματευτική ομάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, επέφεραν μερικά πολύ σημαντικά οφέλη:

Πρώτον, αναδείχθηκαν οι αντιθέσεις μέσα στους κόλπους της ευρω-δικτατορίας και ήρθαν τα πρώτα ρήγματα στον υποτίθεται συμπαγή Γαλλο-Γερμανικό άξονα.

Δεύτερον, φανερώθηκε το πραγματικό πρόσωπο της ευρωζώνης, η εικόνα της οποίας υπέστη σοβαρό πλήγμα, σε βαθμό που να φαντάζει αποκρουστική ακόμα και σε χώρες οι οποίες σκέφτονται την ένταξη στους κόλπους της.

Τρίτον, άλλαξε ριζικά η στάση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στην Ελλάδα, καθώς αποκαλύφθηκε πλήρως ο πραγματικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Δικτατορίας.

Τέταρτον, απέτυχαν τα σχέδια της ευρω-δικτατορίας για πλήρη υποταγή και ταπείνωση του Ελληνικού λαού, αφού στο δημοψήφισμα απάντησε με ένα ξεκάθαρο 'ΟΧΙ', παρά την προπαγάνδα του τρόμου από τα συστημικά μίντια και τις κλειστές τράπεζες. Ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει η Γερμανική ηγεσία και οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών, που έκαναν τα πάντα για να επικρατήσει το 'ΝΑΙ', καθώς η αντίσταση του Ελληνικού λαού μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους άλλους λαούς που υποφέρουν από την σκληρή λιτότητα.

Ενδεχομένως, μέχρι εκεί μπορούσε να πάει ο Τσίπρας. Αυτό μπόρεσε, αυτό έκανε και ίσως αυτό να επιδίωκε στην ουσία. Το ότι δεν εφάρμοσε εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ, οφείλεται κυρίως στον σκληρό πυρήνα των μετριοπαθών στελεχών που τον περικύκλωσαν και τον απομόνωσαν από κάθε άλλη προσέγγιση και πρόταση που προέρχονταν από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και το πιο ριζοσπαστικό του κομμάτι.

Αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας ανήκει στο μετριοπαθές κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι ο διεθνισμός στον οποίο πιστεύει, μπορεί κάποια στιγμή να γίνει πράξη μέσα από το κοινό νόμισμα και με αλλαγή συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Η πίστη αυτή φαίνεται ότι διακατέχει ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και έχει αρχίσει ήδη να επιφέρει διασπαστικές τάσεις και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Απ'ότι φαίνεται, ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για μετάλλαξη, όπως ο Pablo Iglesias των Podemos που στήριξε τις επιλογές του, επιμένουν στο ίδιο λάθος. Θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, όταν αλλάξουν (αν αλλάξουν) οι συσχετισμοί πολιτικών δυνάμεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά εντός του ευρώ. Θα ανακαλύψουν και πάλι πόσο λάθος κάνουν και πολύ σύντομα. Και αυτό γιατί το ευρώ είναι το εργαλείο των ελίτ για να επιβάλουν οριστικά τη νέα Φεουδαρχία, κατασκευάστηκε ακριβώς γι'αυτό το σκοπό.

Το ευρώ επομένως είναι το εργαλείο για την επιβολή του νεοφιλελεύθερου διεθνισμού και όχι του διεθνισμού που ονειρεύεται η Αριστερά. Γι'αυτό, η δικτατορία της ευρωζώνης πρέπει να διαλυθεί και να γίνει επανεκκίνηση προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με πρωταγωνιστές τους Ευρωπαϊκούς λαούς και όχι τις τράπεζες και τα λόμπι.

Οι απειλές του Σόιμπλε προς τον Τσίπρα, δεν δείχνουν μόνο ότι οι μαριονέτες της ευρω-δικτατορίας είναι αδίστακτες, αλλά και ότι έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται. Σημαίνει, ότι δεν ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, καθώς φοβούνται ακόμα την πιθανότητα ενός συμπαγούς μετώπου κατά των νεοφιλελεύθερων καταστροφικών πολιτικών στην Ευρώπη.

Οι εκλογές σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και αργότερα σε Ιρλανδία θα κρίνουν πολλά. Πολλά θα κριθούν από το αν οι λαοί τολμήσουν να ξεφορτωθούν καταρχάς τα παραδοσιακά κόμματα που έχουν υποταχθεί οριστικά στο νεοφιλελεύθερο δόγμα, ώστε να δοθεί η επόμενη μάχη με καλύτερους όρους. Ο Τσίπρας υπέστη μια βαριά ήττα, αλλά ο λαός έδειξε διάθεση να αγωνιστεί μέσω του δημοψηφίσματος. Ο πανευρωπαϊκός πόλεμος κατά της νέας Φεουδαρχίας, τώρα ξεκινάει.

Διαβάστε επίσης:

11 comments:

 1. Anonymous1/9/15 18:28

  Δεν δέχομαι τη λέξη λάθος. Είναι σαν να τον αθωώνω. Δεν είναι διαρκές λάθος. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει και συνεχίζει.
  Ανώνυμος1

  ReplyDelete
 2. Anonymous1/9/15 20:15

  Πρόλαβα.
  'Ασχετα με την πολιτική μου τοποθέτηση και κριτική οφείλω επ΄ευκαιρία να πω ένα ευχαριστώ σ' αυτό το μπλόκ που φιλοξενεί τις απόψεις μου και που το θεωρώ ένα από τα καλύτερα στο διαδίκτυο.
  Ανώνυμος 1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σ'ευχαριστώ πολύ. Να'σαι πάντα καλά. Επιζητούμε τις απόψεις όλων και μας ενδιαφέρουν όλες οι γνώμες.

   Delete
  2. Anonymous2/9/15 10:19

   Συμφωνώ με τον Ανώνυμο 1 για την ποιότητα του μπλογκ.
   Ανώνυμη 1

   Delete
 3. Να μην λέμε πολλά. Σεβαστή η άποψή σας αλλά είναι κατά την γνώμη μου εντελώς λανθασμένη. Αλλά δεν είναι (μόνον) αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι (επίσης) πως πρέπει να πάψετε να χρησιμοποιείται τον συκοφαντικό όρο "Θεωρίες συνωμοσίας" για κάθε θεώρηση που βλέπει σχέδιο πρόθεση αν θέλετε (ταξικό) δόλο. Κάποτε ο χώρος της (ψευδο)ανανέωσης θα πρέπει να γίνει λίγο πιο σεμνός με τους προσδιορισμούς των "άλλων". Και κάτι τελευταίο, που θα έπρεπε να αποστείλω μάλλον στο Red NoteBook. Εύχομαι ολόψυχα στον ετοιμαζόμενο νέο φορέα της (ανανεωτικης) ριζοσπαστικής αριστεράς την πλήρη παταγώδη αποτυχία. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία σε αυτη τη "χώρα", αυτό ξεχάστε το..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο όρος "θεωρία συνωμοσίας" είχε κατασκευαστεί από την CIA για να στιγματήσει όσους επιζητούσαν σε βάθος την έρευνα για τη δολοφονία Κέννεντι. Όμως από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ο όρος δεν είναι υποχρεωτικά υποτιμητικός. Οι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να είναι αληθινές, κατασκευασμένες, ή μερικώς κατασκευασμένες. Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν χρησιμοποιήθηκε υποτιμητικά.

   Delete
  2. Δεν την γνώριζα την καταγωγή της, αλλά αυτό μάλλον επιβεβαιώνει κάπως αυτά που λέω, όχι για σας (μετά από την διευκρίνηση) αλλά για ένα μεγάλο μέρος του "ανανεωτικού" χώρου. Θα ήθελα βέβαια να κάνετε τον κόπο να παραθέσετε πιο συγκεκριμένα τα στοιχεἰα (για CIA κ.λπ). Στο προκείμενο. Η θεωρία αυτή ξεθάφτηκε από τον μεγαλοπαράγοντα της ηγετικής ομάδας Κούλογλου στο ιντερνετικό μαγαζί του, για φαινομενικά άσχετο θέμα, διότι ενοχλήθηκε ακριβώς (για άλλους λόγους από ότι εσείς) με την θεωρία πως ο Τσίπρας είχε σχεδιάσει (συνωμοτήσει άρα) το όλο σκηνικό που ζούμε. Το λέω αυτό γιατἰ ακολούθησε άλλη μέρα ἀλλο δικό του πλέον άρθρο που επιτιμούσε την άλλη "κακή" θεωρία περί προδοσἰας κ.λπ.
   Ούτε εγώ έχω την μονομονία να βλέπω παντού προδοσίες και συνωμοσίες, αλλά κάπου έχουν ξεφύγει οι δημοσιολόγοι της ηγετικής ομάδας, από την στιγμή που οι ίδιοι αποκάλυψαν τις όντως συνωμοσίες των ευρωφασιστών κατά τη πρωτη φάση της διαπραγμάτευσης. Μονά ζυγά δικά μας; Δεν λέει..
   Εν πάσει περιπτώσει και οι δύο "υπόγειες" διεργασίες ισχύουν μάλλον, με την έννοια πως και οι ευρωφασἰστες θέλανε-θέλουν να πάρουν την μνημονιοεξουσία από τον συριζα και πως ο Τσίπρας (ηγετική ομάδα) μνημόνιο ήθελε απο την αρχή, αν και σίγουρα πολύ πιό βελτιωμένης εκδοχής από αυτό που τελικά υπεγραψε. Διπλή λοιπόν "μυστική πολιτική" εις βάρος του λαού. Ξεκαθαρίζω πως και το κκε έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι πάλι μαζί με την δεξιά (και νεοδεξιά) αλλά για τους δικούς του λόγους (θέλει να εξαφανίσει, για μένα τελικά δικαίως από μια σκοπιά) όλο τον ενδιάμεσο "οπορτουνιστικό" χώρο αλλά με μια εξίσου γραφειοκρατική-καιροσκοπική τακτική.

   Delete
  3. Ευχαριστώ πολύ. Ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου. Δεν το αποκλείω καθόλου αυτό το σενάριο. Όσον αφορά το ιστορικό του όρου παραθέτω το παρακάτω άρθρο, το οποίο δυστυχώς δεν το μετέφρασα στα Ελληνικά. Ίσως κάποια στιγμή να το κάνω. Ελπίζω πάντως να σε διαφωτίσει:

   How CIA invented "Conspiracy Theory" term


   Delete
 4. διόρθωση "..να πάψετε να χρησιμοποιείτε.."

  ReplyDelete
 5. Anonymous2/9/15 10:27

  Δεν βρίσκω ότι προσπαθεί να αθωώσει κανέναν ο system failure, αντιθέτως με ψυχραιμία αποτιμά τις συνέπειες του εγχειρήματος της διακυβέρνησης Σύριζα. Θεωρώ το άρθρο διαυγέστατο και ισορροπημένο. Δεν λέω αντικειμενικό, γιατί είναι άρθρο άποψης και περιέχει πολιτική θέση, αλλά οπωσδήποτε απαλλαγμένο προκαταλήψεων και με ελευθερία σκέψης γραμμένο.

  Πέμπτο (όφελος –κατά την άποψή μου), διαλύθηκαν οι αυταπάτες του λαού για το εφικτό ριζικών αλλαγών μέσω ανάθεσης, κυβερνητικής διαχείρισης, σωτήρων κλπ. Μόνον η άμεση φυσική παρουσία και η με μαζικότητα συμμετοχή του κόσμου στις εξελίξεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά το μέλλον του.
  Ανώνυμη 1

  ReplyDelete