Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

18 August, 2015

Το μυστικό σχέδιο για να κρατηθεί η Ελλάδα δέσμια της ευρω-δικτατορίας

Παυλόπουλος-Στουρνάρας συνεργάστηκαν αρμονικά - Πώς εξουδετέρωσαν τον Βαρουφάκη

Μυστικό σχέδιο με την ονομασία «προστασία του νομίσματος της χώρας» για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, είχαν συντάξει και εκτέλεσαν αθόρυβα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, την ίδια ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζαν την επιστροφή στη δραχμή.Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» στο εν λόγω σχέδιο συμμετείχαν και οι Ολάντ, Γιούνκερ, Σουλτς και Ντράγκι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόλο που οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν διαταραχθεί στο παρελθόν, εξαιτίας της κριτικής του κ. Στουρνάρα στην περίοδο διακυβέρνηση Καραμανλή, στη συνέχεια όμως και λόγω Βαρουφάκη, αναθερμάνθηκαν. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι απόψεις του τέως υπουργού Οικονομικών για το Plan B ήταν γνωστές και στους δύο, αφού βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τους έξω και ενημερώνονταν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συχνές τηλεφωνικές επαφές τόσο με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όσο και με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Ο Γ. Στουρνάρας με το διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, με τους κ.κ. Μοσκοβισί και Σαπέν (Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών και Γάλλος υπουργός Οικονομικών αντίστοιχα), αλλά και με αρκετούς διοικητές κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης.

Είχαν αποφασίσει ο μεν ΠτΔ να μην υπογράψει καμιά απόφαση που να έθετε σε κίνδυνο τη νομισματική σταθερότητα (όποιες επιπτώσεις και αν είχε αυτό), ο δε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να εξασφαλίσει τη ρευστότητα μέσω των μηχανισμών του ELA.

Για να πετύχει όμως το σχέδιο αυτό, έπρεπε να απενεργοποιηθεί ο κ. Βαρουφάκης. Την επομένη του δημοψηφίσματος, ο υπουργός αποπέμφθηκε και σε λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε το σκοτεινό Plan B του.

Ο κ. Παυλόπουλος δε σταμάτησε όμως τις προσπάθειες. Συνέχισε τις επικοινωνίες με τους ομολόγους του για να διαβεβαιώσει ότι η συμφωνία της 12ης Ιουλίου θα περνούσε από την ελληνική Βουλή με πάνω από 220 ψήφους, όπως και έγινε.

Πηγή:


Άλλη μια απόδειξη ότι η Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία έχει τους ανθρώπους της παντού σε θέσεις κλειδιά, σε κάθε χώρα της ευρωζώνης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι καμία από αυτές της χώρες δεν θα μπορέσει ποτέ να ελευθερωθεί από την βαρβαρότητά της.

Άλλη μια απόδειξη για τον λόγο που τα συστημικά ΜΜΕ των διεφθαρμένων ολιγαρχών κηρύξαν πόλεμο στον Βαρουφάκη μέσα από μια ανελέητη προπαγάνδα.

No comments:

Post a Comment