Skip to main content

Η Ελλάδα έτοιμη να δραπετεύσει από την Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική δικτατορία!

Τεράστιες οι ευθύνες των γραφειοφασιστών των Βρυξελλών που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην Ελλάδα

του system failure

Μετά την προχθεσινή σύνοδο κορυφής, είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι οι άθλιες Ευρω-μαριονέτες δεν θέλουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση με την Ελλάδα. Οι γνωστοί γραφειοκράτες επέμειναν στην ουσία στην τακτική των εκβιασμών, επέστρεψαν στη λογική του "take it or leave it" και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να ακούσουν τις Ελληνικές προτάσεις. Στην πραγματικότητα, αγνόησαν προκλητικά το πεντακάθαρο "ΟΧΙ" του Ελληνικού λαού ενάντια στις πολιτικές της καταστροφής με το πρόσφατο δημοψήφισμα. Ένα "ΟΧΙ" στις πολιτικές οι οποίες, πέρα από κάθε αμφιβολία, κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα βιώσαμε την μαύρη προπαγάνδα των μηχανισμών της διαπλοκής υπέρ του "ΝΑΙ". Μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση άσκησης ψυχολογικής βίας ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, από το μιντιακό σύστημα της εγχώριας ολιγαρχίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διευθυντήριο Βρυξελλών-Βερολίνου. Μιας ολιγαρχίας που επιστράτευσε σχεδόν όλο το παλαιοκομματικό κατεστημένο με το οποίο συναλλάσσονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατασπαράσσοντας δημόσιο χρήμα. Απ'ότι φαίνεται, η εξόφθαλμη αγωνία τους να αλλάξουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, τους γύρισε μπούμερανγκ, αφού αποκαλύφθηκε εδώ και πολύ καιρό ο βρόμικος ρόλος τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τελευταίας καταστροφικής πενταετίας.

Οι μαριονέτες της Ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας δηλώνουν ότι σέβονται την απόφαση του Ελληνικού λαού, αλλά υπάρχουν και άλλα 18 μέλη, όπως λένε. Η αλήθεια είναι ότι οι αξιωματούχοι των υπολοίπων χωρών δεν αντιπροσωπεύουν τους λαούς τους, αλλά τα τραπεζικά και τα εταιρικά συμφέροντα. Κανείς λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, ή, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν θα ήταν δυνατό να δεχθεί την σκληρή λιτότητα που αποδείχθηκε άκρως καταστροφική. Κανένας πολίτης με κοινή λογική δεν θα αποδέχονταν τέτοιες βάρβαρες πολιτικές, παρά την προπαγάνδα των "success stories" στην ευρωζώνη. Η λιτότητα κατέστρεψε ανθρώπινες ζωές και οικονομίες και αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.

Και ενώ κάθε ένας απ'αυτούς εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, μιλούν υποκριτικά για αλληλεγγύη. Οι εκπρόσωποι των των τραπεζιτών δεν μπορούν να μιλάν για αλληλεγγύη, δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη αυτή.

Όσον αφορά τους κανόνες, στους οποίους αναφέρονται συνεχώς, με βάση ποιον κανόνα αποκλείεται μια οικονομικά κατεστραμμένη χώρα, εξαιτίας της επιβολής των δικών τους πολιτικών, από το πρόγραμμα μαζικής ποσοτικής χαλάρωσης του κυρίου Ντράγκι; Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για κανόνες, όταν οι ίδιοι τους παραβιάζουν συστηματικά; Όταν ο κεντρικός τραπεζίτης, που λέγεται Μάριο Ντράγκι, παίρνει πολιτικές αποφάσεις ώστε να οδηγήσει σε περαιτέρω ασφυξία την Ελληνική οικονομία, για να εκβιάσει την Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την καταστροφική λιτότητα;

Προφανώς, οι ευρω-μαριονέτες έχουν ήδη εκτιμήσει ότι ένα Grexit θα ήταν λιγότερο καταστροφικό για τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε μια βάρβαρη ομοσπονδιοποίηση της ευρωζώνης με όρους μιας νέας Φεουδαρχίας. Και προφανώς, αγνοούν ότι η πολύτιμη χρηματοπιστωτική τους δικτατορία έχασε μεγάλο μέρος της πλαστής αξιοπιστίας της, καθώς κατάφεραν να διαλύσουν κάθε πρόσχημα και να αποκαλύψουν την αληθινή της εικόνα στους Ευρωπαίους πολίτες. Τελευταία απόδειξη, το γεγονός ότι οι περισσότεροι Κροάτες (άκρως φιλικοί προς τους Γερμανούς), δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το εθνικό τους νόμισμα, με βάση μια πρόσφατη δημοσκόπηση.

Ούτε θα περίμενε κάποιος από τον Γάλλο πρωθυπουργό να υποστηρίξει την Ελλάδα, καθώς έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις επιταγές του Βερολίνου. Πώς θα μπορούσε ο Φρανσουά Ολάντ να υποστηρίξει τους Έλληνες, όταν έχει ήδη αποφασίσει σκληρά μέτρα λιτότητας ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-17 σε βάρος των Γάλλων πολιτών; Αυτή είναι η πάγια τακτική τους: λένε ότι δεν μπορούν να συμπεριφερθούν διαφορετικά στους Έλληνες, επειδή οι χώρες τους υποφέρουν ήδη από τη λιτότητα. Αλλά από την άλλη, παρουσιάζουν "success stories", παρόλο που οι λαοί τους υποφέρουν! Αντί να σκεφθούν να ελαφρύνουν τους πολίτες τους από τη σκληρή λιτότητα, κατηγορούν την Ελλάδα που δεν δέχεται και αυτή περισσότερη καταστροφή! Βεβαίως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η λογική του απόλυτου παραλόγου, αφού οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των πλουτοκρατών. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει στ'αλήθεια ότι δουλεύουν για το καλό των πολιτών, θα πρέπει να του απονεμηθεί το νόμπελ αφέλειας.

Ο Τσίπρας παρουσίασε συγκεκριμένα ισοδύναμα, επιχειρώντας να μεταφέρει το βάρος, ως ένα βαθμό, στους πλουσιότερους, αλλά οι γραφειοφασίστες δεν θέλουν τέτοια πράγματα. Θέλουν και πάλι οι φτωχοί να πληρώσουν το μάρμαρο. Θέλουν να διαλύσουν εντελώς τα εργασιακά δικαιώματα. Θέλουν η Ελλάδα να ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο στα αφεντικά τους. Αυτά είναι που οι υποκριτές αποκαλούν "μεταρρυθμίσεις". Δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να συμβιβαστούν, επειδή οι λαοί των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης θα αρχίσουν να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να κάνουν ότι έκανε η Ελλάδα. Τα σχέδιά τους για τη νέα Φεουδαρχία θα κινδύνευαν σε μεγάλο βαθμό.

Οι γραφειοφασίστες πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι για ένα Grexit. Κάνουν λάθος. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται το Grexit. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ κοντά στο 61.31% που ψήφισε "ΟΧΙ" στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Μετά από μια δύσκολη περίοδο, η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει με ένα εθνικό νόμισμα. Έχει εναλλακτικές. Ωστόσο, οι ευρω-μαριονέτες, ότι και να λένε προσπαθώντας να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους, δεν μπορούν στην πραγματικότητα να υπολογίσουν τις πραγματικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες ενός Grexit.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη νικήσει. Κατάφερε να διαδώσει το μήνυμα της αντίστασης σε όλη την Ευρώπη. Άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί αρχίζουν να εμπνέονται από το "ΟΧΙ" των Ελλήνων. Αργά ή γρήγορα, η Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική δικτατορία θα γκρεμιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη, ετοιμάσου για πόλεμο!

Comments

 1. Anonymous9/7/15 10:03

  παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από το άρθρο του Σεραφείμ Σεφεριάδη στο ΙΣΚΡΑ, που δείχνει την μάλλον πιθανή κατεύθυνση των πραγμάτων που ενισχύεται και από τα λεγόμενα ορισμένων των βουλευτών της Κυβέρνησης στα διάφορα κανάλια.

  ''Με πράξεις ή παραλείψεις, λόγω αβλεψίας ή ανεπάρκειας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ιστορικού λάθους που, αν ολοκληρωθεί, θα σημάνει αποσυσπείρωση, μαζικές αποστρατεύσεις από την ενεργό πολιτική δράση, απογοήτευση και εξατομίκευση για μια μακρά και επώδυνη περίοδο, που θα χαρακτηρίζεται από επίταση του αυταρχισμού και ενίσχυση του φασισμού· μια περίοδος παγίωσης της κυριαρχίας του πλούτου και ζοφερής υποστολής της ελπίδας για όλους τους κυριαρχούμενους. Η συγκυρία είναι πράγματι εξαιρετικά κρίσιμη...''

  Θα πω κάτι σκληρό και εύχομαι να διαψευστώ. Θάπρεπε νάχει αλλάξει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ από καιρό.......

  Ανώνυμος 1

  ReplyDelete
 2. Anonymous11/7/15 10:26

  Μια χούφτα .......πως να τους πεις....? αποφάσισαν με πολλή άνεση...οδοστρωτήρα και ψήφισαν μεσ΄τη νύχτα....κουρασμένοι και αποκαμωμένοι ΝΑΙ στη Βουλή για να μας πάρουν ότι μας απέμεινε από αυτά που μας είχαν πάρει.
  Υπήρξαν βέβαια και αυτοί που έγιναν λαγοί και έφυγαν φοβούμενοι να ξεστομίσουν το ΟΧΙ μην διαγραφούν και χάσουν τα προνόμια. Κιοτήδες εντελώς.Αυτοί είναι οι χειρότεροι.
  Μας την έφεραν αυτοί που κατηγορούσαν τους πάντες ως προδότες και που είχαν τη λύση. Εύγε.
  Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τη φράση ΄΄γιατί να πολεμήσουμε΄΄ της γραμμής Μαζινό.

  Κανονικά η απόφαση που πάρθηκε στη Βουλή πρέπει να κηρυχθεί αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική γιατί υπάρχει το 61% που ψήφισε δημοκρατικά ότι δεν θέλει τέτοια μέτρα

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Greece is about to become the blueprint for modern feudalism

globinfo freexchange
After almost ten years of an unprecedented crisis, Greece has been trapped into an ongoing, slow motion recession. The economy still struggling hard to recover, with unemployment and national debt being permanently in a red alarm mode.
As has been already pointed out, the result of the recent Greek national elections could be characterized "paradoxical" mainly for two reasons: 
First, the voters gave a clear governmental order to one of the traditional powers of the old political system, which are highly responsible for the Greek crisis that erupted in 2010. Several top names of the new government, and even New Democracy leader, Kyriakos Mitsotakis, have been accused of being involved in various corruption scandals, in the not so distant past.

Second, the fact that the voters elected perhaps the most fanatically neoliberal government ever. This means that Mitsotakis administration is expected to implement the brutal neoliberal policies imposed by Greece&…

How Joe Biden’s privatization plans helped doom Latin America and fuel the migration crisis

On the campaign trail, Joe Biden has boasted of his role in transforming Colombia and Central America through ambitious economic and security programs. Colombians and Hondurans tell The Grayzone about the damage his plans did to their societies.
by Max Blumenthal
Part 8 - Gutting public healthcare, driving more migration
The Alliance for Prosperity also commissioned the privatization of health services through a deceptively named program called the Social Protection Framework Law, or la Ley Marco de Protección Social.

Promoted by Honduran President Juan Orlando Hernández as a needed reform, the scheme was advanced through a classic shock doctrine-style episode: In 2015, close associates of Hernández siphoned some $300 million from the Honduran Institute for Social Services (IHSS) into private businesses, starving hospitals of supplies and causing several thousand excess deaths, mostly among the poor.
With the medical sector in shambles, Hondurans were then forced to seek healthcare from …

As Boris Johnson unleashes ultimate threat against Bremain capitalist faction, the British working class is suddenly in front of a unique opportunity

globinfo freexchange

In the merciless endo-capitalist war around Brexit, Boris Johnson decided to unleash the ultimate threat against Bremain capitalist faction. That is, a snap election with the 'danger' of a Labour victory under Jeremy Corbyn, which would be neoliberal capitalists' worst nightmare.
As already pointed out, despite the capitalist civil war, both major factions of the British capital remain deeply neoliberal in their ideological core. And therefore, both factions see a potential Labour government under Jeremy Corbyn, as a major threat.
Indeed, as ZeroHedgereported
As Prime Minister Boris Johnson faces the prospect of his rule being cut short, wealthy Britons have a message for Johnson's most likely successor: A 'no deal' Brexit makes no difference to them. But if Labour leader Jeremy Corbyn becomes PM, they will flee in droves, taking their money with them

[...]

The chairman of one Swiss asset manager who helps wealthy Britons shield th…

Tucker Carlson accidentally promotes one of the most anti-capitalist, real-Left positions!

globinfo freexchange 
We wouldn't believe it if we wouldn't have seen it and hear it with our own eyes and ears, but the following phrase came out from Tucker Carlson's mouth:

                    Every minute you are angry about race, is a minute you are not thinking about class, which, of course, is the real divide in this country. Working class people of all colors have a lot more in common - infinitely more in common with each other, than they do with some overpaid MSNBC anchor. And if you are allowed to think about that for long enough, you might start get unauthorized ideas about economics. And that would be disruptive to a very lucrative status quo. So, they whip you into a frenzy of racial fear so that it never enters your mind. It's a diversion. Everyone hates each other, they get to keep their money.
Here's why they're pushing racial division: so you won't notice the real divide, which is economic. pic.twitter.com/ZVLvQn2u9O — Tucker Carlson (@Tuck…

Manufacturing uncritical thinking

by system failure
I was thinking about writing something related to a certain behavioural pattern that we often meet in the mainstream media journalist army. I was inspired by the impressively loud example of The New York Times' Bari Weiss, and how it was presented by Jimmy Dore in his show.


During this particular discussion with Joe Rogan, Weiss rushed to paint US presidential candidate, Tulsi Gabbard, as an "Assad toady", without even knowing what the characterization means. As Dore aptly pointed out: "That's what's called a 'received opinion'. So, it's not her own opinion. She has heard other people in her neoliberal bubble say that stuff, so she just repeats it. She doesn't even know what the insult means."
Ben Norton wrote on Twitter: "Neocon NY Times columnist Bari Weiss smeared Tulsi Gabbard (who bravely opposed regime change and US support for Salafi-jihadist contras) as an "Assad toady," then couldn't spell/de…

Bernie finally declares war on neoliberal fascists who destroy the planet

globinfo freexchange
Bernie Sanders proved again why he should be the next president of the United States. This time, he declared war on the neoliberal fascists who are destroying the planet on behalf of the corporate beasts.
Bernie tweeted:
                    Climate change is a global emergency. Bolsonaro and his corporate cronies are burning the Amazon rainforest for personal profit and jeopardizing our planet's survival. My Green New Deal will impose climate sanctions against corporations that threaten our global climate goals.
Climate change is a global emergency. Bolsonaro and his corporate cronies are burning the Amazon rainforest for personal profit and jeopardizing our planet's survival.

My #GreenNewDeal will impose climate sanctions against corporations that threaten our global climate goals. https://t.co/erZzHozviQ — Bernie Sanders (@BernieSanders) August 22, 2019
Recall that the previous right-wing corporate puppet in Brazil, Michel Temer, opened the door to t…

Roger Waters for Julian Assange

globinfo freexchange
On Monday, 3 Sept, Roger Waters of Pink Floyd will perform his classic 'Wish You Here' for Julian Assange outside the Home Office (interior ministry) in Marsham Street in the heart of London. John Pilger will be speaking. Join us at 6pm in solidarity with Britain's political prisoner.

On Monday, 3 Sept, Roger Waters of Pink Floyd will perform his classic 'Wish You Here' for Julian #Assange outside the Home Office (interior ministry) in Marsham Street in the heart of London. I will be speaking. Join us at 6pm in solidarity with Britain's political prisoner. pic.twitter.com/Lytg2GCZVQ — John Pilger (@johnpilger) August 30, 2019


Καταιγίδα επιχειρήσεων αποπροσανατολισμού από το Μητσοτακικό καθεστώς με τη βοήθεια της τραπεζομιντιακής χούντας

globinfo freexchange

Ο μηχανισμός του εγχώριου νεοφιλελεύθερου καθεστώτος επιδόθηκε τις τελευταίες μέρες σε έναν καταιγισμό επιχειρήσεων αποπροσανατολισμού προς τέρψιν του πόπολου, το οποίο έδωσε αυτοδυναμία στην πολιτική του συνιστώσα. Δηλαδή, στη χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης.
Μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στη Γαλλία, όπου είδαμε ένα χιλιοπαιγμένο έργο, το σόου του αποπροσανατολισμού ξεκίνησε από το Μάτι. Εκεί είχαμε ένα διπλό χτύπημα. Από τη μια τον Μητσοτάκη να ποζάρει στα καμμένα, διατυμπανίζοντας τη δήθεν αποτελεσματική του κυβέρνηση. Από την άλλη, την διαφήμιση των "καλών ιδιωτών", οι οποίοι ως καλοί Σαμαρείτες, ανέλαβαν δήθεν αφιλοκερδώς (Αφιλοκερδώς ΑΕ, όπως έλεγε και ο αξέχαστος Τζιμάκος), να καθαρίσουν την περιοχή από την επικίνδυνη καύσιμη ύλη.
Αμέσως μετά, απολαύσαμε άλλη μια κωμωδία από τις δυνάμεις καταστολής που έκαναν έφοδο στα Εξάρχεια για να τα "καθαρίσουν" από τους μετανάστες. Οι νεοφιλέλεδες της δεξιάς και τα ακροδεξιά δεκανίκια τους είναι μανο…

Citibank blocks funds for insulin: more than 450,000 Venezuelans affected

The US bank Citibank blocked, in August this year, part of the funds destined to import 300 thousand doses of insulin, a criminal act that affects more than 450 thousand patients, the Venezuelan Ministry of Economy and Finance reported.

On the other hand, the BSN Medical laboratory, based in Colombia, after receiving payment for the purchase of 2 million units of antimalarial treatment, denied the clearance of the drugs.
The ministry indicated that this fact caused the Swiss bank UBS AG to block the transactions made by the country with the Pan American Health Organization (PAHO), destined for the purchase of vaccines for the immunization program.
Given this circumstance, Venezuela and PAHO sought alternatives with banks from other countries, although this situation led to a 4 month delay in the immunization program.

The national government also revealed that other pharmaceutical transnationals such as Pfizer and Novartis refuse to sell medicines, reagents and supplies to Venezuela.
F…

The untold Socialist history of the United States

globinfo freexchange

Abby Martin spoke with renowned Marxist Economist Richard Wolff to discuss the growing popularity of Socialism under Trump and its historical roots in America, misconceptions about Russia and China’s economic success and Marx’s theory of alienation and monopoly capitalism.

Wolff explains:

A hundred years ago, 1916 to be precise, was the first time that the Socialist Party of America put forward a candidate for president. His name was Allan Benson and he ran for president a hundred years ago and he got 600,000 votes in the United States. That worked out to three percent of the vote.
The Socialist Party thought that was a good beginning, so they ran again four years later, in 1920, little less than a hundred years ago, and they had a different candidate. A man named Eugene Victor Debs, a head of the railway Workers Union, very good orator. And he did better. He got 900,000 votes. That's a 50% increase in four years, four percent of the total vote.
Four yea…