Skip to main content

Η Ελλάδα έτοιμη να δραπετεύσει από την Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική δικτατορία!

Τεράστιες οι ευθύνες των γραφειοφασιστών των Βρυξελλών που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην Ελλάδα

του system failure

Μετά την προχθεσινή σύνοδο κορυφής, είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι οι άθλιες Ευρω-μαριονέτες δεν θέλουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση με την Ελλάδα. Οι γνωστοί γραφειοκράτες επέμειναν στην ουσία στην τακτική των εκβιασμών, επέστρεψαν στη λογική του "take it or leave it" και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να ακούσουν τις Ελληνικές προτάσεις. Στην πραγματικότητα, αγνόησαν προκλητικά το πεντακάθαρο "ΟΧΙ" του Ελληνικού λαού ενάντια στις πολιτικές της καταστροφής με το πρόσφατο δημοψήφισμα. Ένα "ΟΧΙ" στις πολιτικές οι οποίες, πέρα από κάθε αμφιβολία, κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα βιώσαμε την μαύρη προπαγάνδα των μηχανισμών της διαπλοκής υπέρ του "ΝΑΙ". Μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση άσκησης ψυχολογικής βίας ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, από το μιντιακό σύστημα της εγχώριας ολιγαρχίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διευθυντήριο Βρυξελλών-Βερολίνου. Μιας ολιγαρχίας που επιστράτευσε σχεδόν όλο το παλαιοκομματικό κατεστημένο με το οποίο συναλλάσσονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατασπαράσσοντας δημόσιο χρήμα. Απ'ότι φαίνεται, η εξόφθαλμη αγωνία τους να αλλάξουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, τους γύρισε μπούμερανγκ, αφού αποκαλύφθηκε εδώ και πολύ καιρό ο βρόμικος ρόλος τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τελευταίας καταστροφικής πενταετίας.

Οι μαριονέτες της Ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας δηλώνουν ότι σέβονται την απόφαση του Ελληνικού λαού, αλλά υπάρχουν και άλλα 18 μέλη, όπως λένε. Η αλήθεια είναι ότι οι αξιωματούχοι των υπολοίπων χωρών δεν αντιπροσωπεύουν τους λαούς τους, αλλά τα τραπεζικά και τα εταιρικά συμφέροντα. Κανείς λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, ή, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν θα ήταν δυνατό να δεχθεί την σκληρή λιτότητα που αποδείχθηκε άκρως καταστροφική. Κανένας πολίτης με κοινή λογική δεν θα αποδέχονταν τέτοιες βάρβαρες πολιτικές, παρά την προπαγάνδα των "success stories" στην ευρωζώνη. Η λιτότητα κατέστρεψε ανθρώπινες ζωές και οικονομίες και αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.

Και ενώ κάθε ένας απ'αυτούς εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, μιλούν υποκριτικά για αλληλεγγύη. Οι εκπρόσωποι των των τραπεζιτών δεν μπορούν να μιλάν για αλληλεγγύη, δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη αυτή.

Όσον αφορά τους κανόνες, στους οποίους αναφέρονται συνεχώς, με βάση ποιον κανόνα αποκλείεται μια οικονομικά κατεστραμμένη χώρα, εξαιτίας της επιβολής των δικών τους πολιτικών, από το πρόγραμμα μαζικής ποσοτικής χαλάρωσης του κυρίου Ντράγκι; Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για κανόνες, όταν οι ίδιοι τους παραβιάζουν συστηματικά; Όταν ο κεντρικός τραπεζίτης, που λέγεται Μάριο Ντράγκι, παίρνει πολιτικές αποφάσεις ώστε να οδηγήσει σε περαιτέρω ασφυξία την Ελληνική οικονομία, για να εκβιάσει την Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την καταστροφική λιτότητα;

Προφανώς, οι ευρω-μαριονέτες έχουν ήδη εκτιμήσει ότι ένα Grexit θα ήταν λιγότερο καταστροφικό για τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε μια βάρβαρη ομοσπονδιοποίηση της ευρωζώνης με όρους μιας νέας Φεουδαρχίας. Και προφανώς, αγνοούν ότι η πολύτιμη χρηματοπιστωτική τους δικτατορία έχασε μεγάλο μέρος της πλαστής αξιοπιστίας της, καθώς κατάφεραν να διαλύσουν κάθε πρόσχημα και να αποκαλύψουν την αληθινή της εικόνα στους Ευρωπαίους πολίτες. Τελευταία απόδειξη, το γεγονός ότι οι περισσότεροι Κροάτες (άκρως φιλικοί προς τους Γερμανούς), δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το εθνικό τους νόμισμα, με βάση μια πρόσφατη δημοσκόπηση.

Ούτε θα περίμενε κάποιος από τον Γάλλο πρωθυπουργό να υποστηρίξει την Ελλάδα, καθώς έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις επιταγές του Βερολίνου. Πώς θα μπορούσε ο Φρανσουά Ολάντ να υποστηρίξει τους Έλληνες, όταν έχει ήδη αποφασίσει σκληρά μέτρα λιτότητας ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-17 σε βάρος των Γάλλων πολιτών; Αυτή είναι η πάγια τακτική τους: λένε ότι δεν μπορούν να συμπεριφερθούν διαφορετικά στους Έλληνες, επειδή οι χώρες τους υποφέρουν ήδη από τη λιτότητα. Αλλά από την άλλη, παρουσιάζουν "success stories", παρόλο που οι λαοί τους υποφέρουν! Αντί να σκεφθούν να ελαφρύνουν τους πολίτες τους από τη σκληρή λιτότητα, κατηγορούν την Ελλάδα που δεν δέχεται και αυτή περισσότερη καταστροφή! Βεβαίως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η λογική του απόλυτου παραλόγου, αφού οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των πλουτοκρατών. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει στ'αλήθεια ότι δουλεύουν για το καλό των πολιτών, θα πρέπει να του απονεμηθεί το νόμπελ αφέλειας.

Ο Τσίπρας παρουσίασε συγκεκριμένα ισοδύναμα, επιχειρώντας να μεταφέρει το βάρος, ως ένα βαθμό, στους πλουσιότερους, αλλά οι γραφειοφασίστες δεν θέλουν τέτοια πράγματα. Θέλουν και πάλι οι φτωχοί να πληρώσουν το μάρμαρο. Θέλουν να διαλύσουν εντελώς τα εργασιακά δικαιώματα. Θέλουν η Ελλάδα να ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο στα αφεντικά τους. Αυτά είναι που οι υποκριτές αποκαλούν "μεταρρυθμίσεις". Δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να συμβιβαστούν, επειδή οι λαοί των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης θα αρχίσουν να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να κάνουν ότι έκανε η Ελλάδα. Τα σχέδιά τους για τη νέα Φεουδαρχία θα κινδύνευαν σε μεγάλο βαθμό.

Οι γραφειοφασίστες πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι για ένα Grexit. Κάνουν λάθος. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται το Grexit. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ κοντά στο 61.31% που ψήφισε "ΟΧΙ" στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Μετά από μια δύσκολη περίοδο, η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει με ένα εθνικό νόμισμα. Έχει εναλλακτικές. Ωστόσο, οι ευρω-μαριονέτες, ότι και να λένε προσπαθώντας να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους, δεν μπορούν στην πραγματικότητα να υπολογίσουν τις πραγματικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες ενός Grexit.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη νικήσει. Κατάφερε να διαδώσει το μήνυμα της αντίστασης σε όλη την Ευρώπη. Άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί αρχίζουν να εμπνέονται από το "ΟΧΙ" των Ελλήνων. Αργά ή γρήγορα, η Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική δικτατορία θα γκρεμιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη, ετοιμάσου για πόλεμο!

Comments

 1. Anonymous9/7/15 10:03

  παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από το άρθρο του Σεραφείμ Σεφεριάδη στο ΙΣΚΡΑ, που δείχνει την μάλλον πιθανή κατεύθυνση των πραγμάτων που ενισχύεται και από τα λεγόμενα ορισμένων των βουλευτών της Κυβέρνησης στα διάφορα κανάλια.

  ''Με πράξεις ή παραλείψεις, λόγω αβλεψίας ή ανεπάρκειας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ιστορικού λάθους που, αν ολοκληρωθεί, θα σημάνει αποσυσπείρωση, μαζικές αποστρατεύσεις από την ενεργό πολιτική δράση, απογοήτευση και εξατομίκευση για μια μακρά και επώδυνη περίοδο, που θα χαρακτηρίζεται από επίταση του αυταρχισμού και ενίσχυση του φασισμού· μια περίοδος παγίωσης της κυριαρχίας του πλούτου και ζοφερής υποστολής της ελπίδας για όλους τους κυριαρχούμενους. Η συγκυρία είναι πράγματι εξαιρετικά κρίσιμη...''

  Θα πω κάτι σκληρό και εύχομαι να διαψευστώ. Θάπρεπε νάχει αλλάξει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ από καιρό.......

  Ανώνυμος 1

  ReplyDelete
 2. Anonymous11/7/15 10:26

  Μια χούφτα .......πως να τους πεις....? αποφάσισαν με πολλή άνεση...οδοστρωτήρα και ψήφισαν μεσ΄τη νύχτα....κουρασμένοι και αποκαμωμένοι ΝΑΙ στη Βουλή για να μας πάρουν ότι μας απέμεινε από αυτά που μας είχαν πάρει.
  Υπήρξαν βέβαια και αυτοί που έγιναν λαγοί και έφυγαν φοβούμενοι να ξεστομίσουν το ΟΧΙ μην διαγραφούν και χάσουν τα προνόμια. Κιοτήδες εντελώς.Αυτοί είναι οι χειρότεροι.
  Μας την έφεραν αυτοί που κατηγορούσαν τους πάντες ως προδότες και που είχαν τη λύση. Εύγε.
  Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τη φράση ΄΄γιατί να πολεμήσουμε΄΄ της γραμμής Μαζινό.

  Κανονικά η απόφαση που πάρθηκε στη Βουλή πρέπει να κηρυχθεί αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική γιατί υπάρχει το 61% που ψήφισε δημοκρατικά ότι δεν θέλει τέτοια μέτρα

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Establishment's attempt to promote the hardcore neoliberal Kamala Harris up to the presidency through the back door

globinfo freexchange
Rumours spread around the mainstream quickly on July, 28, whenPolitico "accidentally[?] published a report that Biden picked Harris as his running mate. The outlet quickly deleted the report, and said it was published by mistake. "For a brief period yesterday afternoon, placeholder text was mistakenly published to the site," Brad Dayspring, Politico's vice president of marketing and communications, told The Hill."
Huh?

Politico labeled Sen. Kamala Harris as Biden's running mate... that he chose on August 1 (4 days from now).https://t.co/M3dhmIwZ7opic.twitter.com/99GDHzWPnL — Mark Bednar (@MarkBednar) July 28, 2020
How did that happen? 
Was that indeed a big blunder by the establishment machine? Or, was a deliberate "leak" by the machine to test reactions?

The next day, Kamala Harris wrote a quite "presidential" tweet, reflecting perfectly her presidential ambitions. As she stated: "We can't have millions of…

Ο Κούλης επιβεβαιώνει πλήρως ότι θα εφαρμόσει νέο, σκληρό μνημόνιο!

globinfo freexchange
Όπως είχαμε αναφέρει ήδη από το 2016 και αμέσως μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, το αποτέλεσμα των εσωτερικών εκλογών στη γαλάζια παράταξη έλυνε τα χέρια του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου απέκτησαν μια πρώτης τάξεως εφεδρεία σε περίπτωση που τα πράγματα "στράβωναν" με την κυβέρνηση Τσίπρα.  
Έτσι, ο νέος [τότε] αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την καλύτερη λύση προκειμένου να εφαρμόσει πιστά τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές προκειμένου να ολοκληρωθεί το πείραμα με κάθε λεπτομέρεια.
Ήρθε η ώρα να μας επαληθεύσει πλήρως ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tvxs.gr:
Μνημόνια με τη μορφή κυβερνητικής πολιτικής είναι το οικονομικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στους Financial Times, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα θεωρεί ότι η πανδημία μπορεί να αποτελέσει…

Powerful signs that Biden will have a tough time to control progressives and their growing influence inside the Democratic party

globinfo freexchange
We wrote recently that, even if Biden wins easily in November, things will never be the same inside his party. It seems that the progressive wave is getting stronger, especially after some big victories of progressive candidates in the recent Democratic Primary. The most impressive of them, is AOC's new victory against a Wall Street puppet. Alexandria Ocasio-Cortez achieved an astonishing victory through an unreal percentage (72.6%).
Therefore, Bernie's political revolution is far from over. The progressive army is growing stronger and Biden will have a tough time to deal with the Leftist pressure inside the Democratic party. Maintaining the neoliberal agenda won't be a walk in the park on a sunny day.

We already have strong indications towards that case. As Joe Garofoli reported recently for the San Francisco Chronicle [emphasis added]:
California progressives are not letting up on Joe Biden after he released a clean-energy plan last week that is…

Νέες αποκαλύψεις-σοκ: οι τραπεζίτες άρχισαν να "ροκανίζουν" τα δισεκατομμύρια του "μαξιλαριού"!

globinfo freexchange
Σε μια νέα, απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις 13/7 στο τοπικό κανάλι της Κέρκυρας Start TV.  Όπως ανέφερε:
                         Η Eurobank ίδρυσε μια εταιρία "σφραγίδα" - τώρα, αυτή τη βδομάδα -  στην οποία περνάει κόκκινα δάνειά της. [...] Την εισάγουν στο χρηματιστήριο - τώρα, οσονούπω - και τις μετοχές θα τις δώσουν ως μέρισμα στους μετόχους της Eurobank. Θα μου πείτε: τι αξία θα έχει αυτή η μετοχή; Ναι, αλλά εδώ έρχονται τα 12 δισεκατομμύρια, τις εγγυήσεις που θα δώσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, γιατί εκείνοι θα επωμιστούν αυτά τα 12 δισ. από τον ESM, για να έχουν κέρδη οι μέτοχοι της Eurobank που δημιούργησαν μια εταιρία "σφραγίδα"! Αυτά τα πράγματα ούτε οι εγκληματίες της Lehman Brothers δεν τα κάνανε, το 2007!

Όπως είχαμε γράψει ήδη από τον Απρίλιο,  τον Δεκέμβριο του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε ένα σχέδιο νόμου με την κωδική ονομασία "Ηρακλής", με στόχο να μειώσει το άνοιγμα των τραπεζ…

Trump tells Florida crowd “something will happen in Venezuela” soon

“Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” Trump said, before not-so-cryptically  adding that Washington would be “very much involved.”
by Alan Macleod
On a trip to COVID-19 riddled Florida this weekend, President Donald Trump not-so-cryptically revealed that he had something big planned for Venezuela during a meeting with leaders of the U.S. military’s Southern Command. “Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” he said, before adding that Washington would be “very much involved” in what he was referencing.
On Trump’s orders, Southern Command moved large numbers of forces to the region, ostensibly to conduct a counter-narcotics operation against Venezuela, which the U.S. has described as a “narco state,” with the DEA offering a $15 million bounty for President Maduro’s head. This, despite the fact the U.S. government’s own reports on drug smuggling barely even mention Venezuela and official summaries show that U.S.-allies Colombia and Ec…

Ο ρόλος της Τουρκίας και του Ερντογάν στην κούρσα των Δυτικών αποικιοκρατών για τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης

του system failure
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω κυρίως της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και της ενεργού ανάμιξής της στο Λιβυκό χάος.
Αλλά παρόλο που η κατάσταση παραμένει πράγματι χαοτική στη Λιβύη, λόγω κυρίως των επεμβάσεων των αποικιοκρατών της Δύσης, οι οποίοι πρώτοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου (και από αυτούς πρώτοι οι Γάλλοι), φαίνεται ότι το γεωπολιτικό τοπίο αρχίζει, σιγά-σιγά, να ξεκαθαρίζει. 
Όπως είχαμε αποκαλύψει ήδη από το 2016, μια επιστολή από το αρχείο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, που δημοσίευσαν τα WikiLeaks, αποδείκνυε ότι είχε ξεκινήσει μια σκληρή κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ των Δυτικών αποικιοκρατικών δυνάμεων πάνω από την Λιβύη. 
Όπως είχαμε αναφέρει, ο τίτλος και οι λεπτομέρειες των πληροφοριών που περιέχονται στην επιστολή, προδίδουν μια έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς Αμερικανών για το γεγονός ότι οι Γαλλικές εταιρίες έκοψαν πρώτες το νήμα στην κούρσα για το Λιβυκό πτώμα.
Υπενθυμίζεται ότι, στη συγκεκ…

How a US and Qatari regime change deception produced ‘Caesar’ sanctions driving Syria towards famine

Like the mysterious figure it is named for, the Caesar sanctions bill is the product of an elaborate deception by shadowy US- and Gulf-backed operatives. Instead of protecting Syrian civilians, the unilateral measures are driving them towards hunger and death.
by Max Blumenthal
Part 7 - 46% of the Caesar file reveals mass killings – by a brutal armed opposition
Though the full contents of the supposed Caesar file has never been made public, Human Rights Watch (HRW) was able to view the documents in full in 2015. In a lengthy report hyping the photos and attempting to reinforce the push for regime change, HRW inadvertently demolished Washington’s narrative.

In a virtual footnote in its lengthy report on the Caesar file, HRW acknowledged that nearly half of the entire file – some 24,568 photos – depicted the bodies of government soldiers who had been killed by the armed opposition, “including [by] incidents of terrorism, fires, explosions and car bombs).

As Rick Sterling noted, “nearly …

Firm linked to HHS’ Robert Kadlec poised to become exclusive manufacture of COVID-19 vaccines

A pharmaceutical firm with a dark history and questionable ties to serving ASPR Robert Kadlec is poised to become the exclusive manufacturer of the COVID-19 vaccines now being funded through Trump’s Operation Warp Speed.
by Raul Diego 
Part 3 - The Money Trail
As usual, following the money usually takes us to the center of the real action. In the case of the COVID-19 vaccine, Emergent’s “go-to” status is borne out by this tried and true method, and when we survey the agreements already in place with the companies most likely to develop a vaccine for the novel coronavirus. The value of Johnson & Johnson’s contract with Emergent Biosolutions, for instance, matches up almost exactly with the $456 million grant it received from the Trump administration; Emergent’s five-year manufacturing agreement with the American multinational is worth approximately $480 million.
AstraZeneca’s vaccine candidate, which also received considerable funding from Operation Warp Speed, likewise reached an $8…

After Trump deploys secret police in Portland, 'imagine what happens if he gets four more years'

"They want to see what they can get away with before launching into other parts of the country."
by Jake Johnson
Video footage and first-hand accounts of unidentified federal law enforcement officials snatching up Black Lives Matter protesters in Portland, Oregon and throwing them into unmarked vehicles drew nationwide attention and outrage Friday, with members of Congress, human rights groups, and journalists accusing the Trump administration of deploying "secret police" to crush dissent.
"Unmarked federal agents in combat gear are pulling protesters off the street and jailing them without charge," tweeted Sen. Bernie Sanders (I-Vt.). "That is what a police state is all about. Now is the time to defend our Constitution. Now is the time to come together and defeat Trump's authoritarian policies."
Sen. Elizabeth Warren (D-Mass.) called the conduct of federal law enforcement "outrageous" and said the Trump administration "should …

The east-bound wind causes a storm in the West: Iran-China sign long-term trade agreement

by Behrooz Ghamari Tabrizi
A few months after the publication of his remarkable book, Adam Smith in Beijing, I had an illuminating conversation with Giovanni Arrighi about the significance of China in world history. The late sociologist was interested in knowing more about the subject of my scholarship–modern Iran and the Iranian revolution. When he saw my puzzled face, he told me that he believes that all this apprehension in the west about Iran, is actually rooted in apprehension about China. 
Arrighi thought that if there were any “mainstream” of world history, it ought to be located in the story of China, the only civilization that has shaped the world as a hegemon over many millennia with the exception of the last 250 years. The rise of the West, according to him is an aberration and China will define the future of the world history. 
For China to play that role, it needs sources of energy to feed its expanding economy and a firm foothold in the world trade network. And there is …