Skip to main content

Η Ελλάδα έτοιμη να δραπετεύσει από την Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική δικτατορία!

Τεράστιες οι ευθύνες των γραφειοφασιστών των Βρυξελλών που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην Ελλάδα

του system failure

Μετά την προχθεσινή σύνοδο κορυφής, είναι περισσότερο από ξεκάθαρο ότι οι άθλιες Ευρω-μαριονέτες δεν θέλουν να βρουν μια δίκαιη και βιώσιμη λύση με την Ελλάδα. Οι γνωστοί γραφειοκράτες επέμειναν στην ουσία στην τακτική των εκβιασμών, επέστρεψαν στη λογική του "take it or leave it" και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου να ακούσουν τις Ελληνικές προτάσεις. Στην πραγματικότητα, αγνόησαν προκλητικά το πεντακάθαρο "ΟΧΙ" του Ελληνικού λαού ενάντια στις πολιτικές της καταστροφής με το πρόσφατο δημοψήφισμα. Ένα "ΟΧΙ" στις πολιτικές οι οποίες, πέρα από κάθε αμφιβολία, κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα βιώσαμε την μαύρη προπαγάνδα των μηχανισμών της διαπλοκής υπέρ του "ΝΑΙ". Μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση άσκησης ψυχολογικής βίας ενάντια σε έναν ολόκληρο λαό, από το μιντιακό σύστημα της εγχώριας ολιγαρχίας σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διευθυντήριο Βρυξελλών-Βερολίνου. Μιας ολιγαρχίας που επιστράτευσε σχεδόν όλο το παλαιοκομματικό κατεστημένο με το οποίο συναλλάσσονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατασπαράσσοντας δημόσιο χρήμα. Απ'ότι φαίνεται, η εξόφθαλμη αγωνία τους να αλλάξουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, τους γύρισε μπούμερανγκ, αφού αποκαλύφθηκε εδώ και πολύ καιρό ο βρόμικος ρόλος τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τελευταίας καταστροφικής πενταετίας.

Οι μαριονέτες της Ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας δηλώνουν ότι σέβονται την απόφαση του Ελληνικού λαού, αλλά υπάρχουν και άλλα 18 μέλη, όπως λένε. Η αλήθεια είναι ότι οι αξιωματούχοι των υπολοίπων χωρών δεν αντιπροσωπεύουν τους λαούς τους, αλλά τα τραπεζικά και τα εταιρικά συμφέροντα. Κανείς λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα, ή, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν θα ήταν δυνατό να δεχθεί την σκληρή λιτότητα που αποδείχθηκε άκρως καταστροφική. Κανένας πολίτης με κοινή λογική δεν θα αποδέχονταν τέτοιες βάρβαρες πολιτικές, παρά την προπαγάνδα των "success stories" στην ευρωζώνη. Η λιτότητα κατέστρεψε ανθρώπινες ζωές και οικονομίες και αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.

Και ενώ κάθε ένας απ'αυτούς εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, μιλούν υποκριτικά για αλληλεγγύη. Οι εκπρόσωποι των των τραπεζιτών δεν μπορούν να μιλάν για αλληλεγγύη, δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη αυτή.

Όσον αφορά τους κανόνες, στους οποίους αναφέρονται συνεχώς, με βάση ποιον κανόνα αποκλείεται μια οικονομικά κατεστραμμένη χώρα, εξαιτίας της επιβολής των δικών τους πολιτικών, από το πρόγραμμα μαζικής ποσοτικής χαλάρωσης του κυρίου Ντράγκι; Πώς είναι δυνατόν να μιλούν για κανόνες, όταν οι ίδιοι τους παραβιάζουν συστηματικά; Όταν ο κεντρικός τραπεζίτης, που λέγεται Μάριο Ντράγκι, παίρνει πολιτικές αποφάσεις ώστε να οδηγήσει σε περαιτέρω ασφυξία την Ελληνική οικονομία, για να εκβιάσει την Ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί την καταστροφική λιτότητα;

Προφανώς, οι ευρω-μαριονέτες έχουν ήδη εκτιμήσει ότι ένα Grexit θα ήταν λιγότερο καταστροφικό για τα σχέδιά τους να προχωρήσουν σε μια βάρβαρη ομοσπονδιοποίηση της ευρωζώνης με όρους μιας νέας Φεουδαρχίας. Και προφανώς, αγνοούν ότι η πολύτιμη χρηματοπιστωτική τους δικτατορία έχασε μεγάλο μέρος της πλαστής αξιοπιστίας της, καθώς κατάφεραν να διαλύσουν κάθε πρόσχημα και να αποκαλύψουν την αληθινή της εικόνα στους Ευρωπαίους πολίτες. Τελευταία απόδειξη, το γεγονός ότι οι περισσότεροι Κροάτες (άκρως φιλικοί προς τους Γερμανούς), δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το εθνικό τους νόμισμα, με βάση μια πρόσφατη δημοσκόπηση.

Ούτε θα περίμενε κάποιος από τον Γάλλο πρωθυπουργό να υποστηρίξει την Ελλάδα, καθώς έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις επιταγές του Βερολίνου. Πώς θα μπορούσε ο Φρανσουά Ολάντ να υποστηρίξει τους Έλληνες, όταν έχει ήδη αποφασίσει σκληρά μέτρα λιτότητας ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-17 σε βάρος των Γάλλων πολιτών; Αυτή είναι η πάγια τακτική τους: λένε ότι δεν μπορούν να συμπεριφερθούν διαφορετικά στους Έλληνες, επειδή οι χώρες τους υποφέρουν ήδη από τη λιτότητα. Αλλά από την άλλη, παρουσιάζουν "success stories", παρόλο που οι λαοί τους υποφέρουν! Αντί να σκεφθούν να ελαφρύνουν τους πολίτες τους από τη σκληρή λιτότητα, κατηγορούν την Ελλάδα που δεν δέχεται και αυτή περισσότερη καταστροφή! Βεβαίως, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτή η λογική του απόλυτου παραλόγου, αφού οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των πλουτοκρατών. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει στ'αλήθεια ότι δουλεύουν για το καλό των πολιτών, θα πρέπει να του απονεμηθεί το νόμπελ αφέλειας.

Ο Τσίπρας παρουσίασε συγκεκριμένα ισοδύναμα, επιχειρώντας να μεταφέρει το βάρος, ως ένα βαθμό, στους πλουσιότερους, αλλά οι γραφειοφασίστες δεν θέλουν τέτοια πράγματα. Θέλουν και πάλι οι φτωχοί να πληρώσουν το μάρμαρο. Θέλουν να διαλύσουν εντελώς τα εργασιακά δικαιώματα. Θέλουν η Ελλάδα να ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο στα αφεντικά τους. Αυτά είναι που οι υποκριτές αποκαλούν "μεταρρυθμίσεις". Δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να συμβιβαστούν, επειδή οι λαοί των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης θα αρχίσουν να πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να κάνουν ότι έκανε η Ελλάδα. Τα σχέδιά τους για τη νέα Φεουδαρχία θα κινδύνευαν σε μεγάλο βαθμό.

Οι γραφειοφασίστες πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι για ένα Grexit. Κάνουν λάθος. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 63% των Ελλήνων δεν φοβούνται το Grexit. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό είναι πολύ κοντά στο 61.31% που ψήφισε "ΟΧΙ" στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Μετά από μια δύσκολη περίοδο, η Ελλάδα θα μπορέσει να ανακάμψει με ένα εθνικό νόμισμα. Έχει εναλλακτικές. Ωστόσο, οι ευρω-μαριονέτες, ότι και να λένε προσπαθώντας να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη των χωρών τους, δεν μπορούν στην πραγματικότητα να υπολογίσουν τις πραγματικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες ενός Grexit.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη νικήσει. Κατάφερε να διαδώσει το μήνυμα της αντίστασης σε όλη την Ευρώπη. Άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί αρχίζουν να εμπνέονται από το "ΟΧΙ" των Ελλήνων. Αργά ή γρήγορα, η Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική δικτατορία θα γκρεμιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη, ετοιμάσου για πόλεμο!

Comments

 1. Anonymous9/7/15 10:03

  παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα από το άρθρο του Σεραφείμ Σεφεριάδη στο ΙΣΚΡΑ, που δείχνει την μάλλον πιθανή κατεύθυνση των πραγμάτων που ενισχύεται και από τα λεγόμενα ορισμένων των βουλευτών της Κυβέρνησης στα διάφορα κανάλια.

  ''Με πράξεις ή παραλείψεις, λόγω αβλεψίας ή ανεπάρκειας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ιστορικού λάθους που, αν ολοκληρωθεί, θα σημάνει αποσυσπείρωση, μαζικές αποστρατεύσεις από την ενεργό πολιτική δράση, απογοήτευση και εξατομίκευση για μια μακρά και επώδυνη περίοδο, που θα χαρακτηρίζεται από επίταση του αυταρχισμού και ενίσχυση του φασισμού· μια περίοδος παγίωσης της κυριαρχίας του πλούτου και ζοφερής υποστολής της ελπίδας για όλους τους κυριαρχούμενους. Η συγκυρία είναι πράγματι εξαιρετικά κρίσιμη...''

  Θα πω κάτι σκληρό και εύχομαι να διαψευστώ. Θάπρεπε νάχει αλλάξει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ από καιρό.......

  Ανώνυμος 1

  ReplyDelete
 2. Anonymous11/7/15 10:26

  Μια χούφτα .......πως να τους πεις....? αποφάσισαν με πολλή άνεση...οδοστρωτήρα και ψήφισαν μεσ΄τη νύχτα....κουρασμένοι και αποκαμωμένοι ΝΑΙ στη Βουλή για να μας πάρουν ότι μας απέμεινε από αυτά που μας είχαν πάρει.
  Υπήρξαν βέβαια και αυτοί που έγιναν λαγοί και έφυγαν φοβούμενοι να ξεστομίσουν το ΟΧΙ μην διαγραφούν και χάσουν τα προνόμια. Κιοτήδες εντελώς.Αυτοί είναι οι χειρότεροι.
  Μας την έφεραν αυτοί που κατηγορούσαν τους πάντες ως προδότες και που είχαν τη λύση. Εύγε.
  Η όλη κατάσταση μου θυμίζει τη φράση ΄΄γιατί να πολεμήσουμε΄΄ της γραμμής Μαζινό.

  Κανονικά η απόφαση που πάρθηκε στη Βουλή πρέπει να κηρυχθεί αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική γιατί υπάρχει το 61% που ψήφισε δημοκρατικά ότι δεν θέλει τέτοια μέτρα

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

How CIA altered the ending of Orwell's 'Animal Farm' to project Communism as the sole tyrannic system

globinfo freexchange

This interesting short documentary by AJ+, explores the cultural war between the United States and the Soviet Union during the Cold War. In an effort to project Communism as the evil against capitalist West and the "free world", CIA had to covertly interfere through various ways in art, music, literature, philosophy.

In one of these cases, the documentary reveals how CIA altered the ending of Orwell's 'Animal Farm' to project Communism as the sole tyrannic system. It is also interesting the fact that the case involved an animated film, indicating that CIA's cultural propaganda was targeting minor Americans in order to "train" them ideologically.

According to the story, George Orwell, who wrote such middle-school classics as 1984 and Animal Farm, described himself as a Democratic Socialist. And he was actually pretty anti-Stalinist and anti-Soviet-style socialism, something which was unusual among Leftist circles at the time.

We already live in a permanent recession in which the Wall Street mafia secretly and continuously is being bailed out with billions by the Fed!

globinfo freexchange
Jimmy Dore and Dylan Ratigan explain in this video the secret mechanism through which the Fed is permanently bailing out the Wall Street mafia with billions. 
Dore refers to a September article by CNN Business with information that, under normal circumstances, should have made big headlines, generating massive anger.
We were trained not to be surprised by the liquidity injections that the central banks like the Fed and ECB provide to the biggest financial institutions. When at the same time, the real economy, and especially the small-medium business sector is literally struggling to survive in the capitalist West.
Yet, in this case, some additional information reveals something impressive. As Dore highlights from the article: 
                  Until this week, the Fed hadn't launched an operation like this since 2008. [...] Still, the fact the Fed needed to pump $128 billion into the system on successive days shows that a crack has emerged in a seldom-discusse…

The global youth radicalization and the fight for Socialism

by Eric London
Across the world, in countries as culturally distinct as Ecuador, Lebanon, France, Germany, the US, Iraq, Chile and Haiti, a new generation of working class youth is making its powerful entrance onto the battlefield of the global class struggle.

Citing the international scope of recent mass demonstrations, the Guardian's Simon Tisdall recently wrote: “Each country’s protests differ in detail, but recent upheavals do appear to share one key factor: youth ... This global phenomenon of unfulfilled youthful aspirations is producing political time bombs. Each month in India, one million people turn 18 and can register to vote. In the Middle East and North Africa, an estimated 27 million youngsters will enter the workforce in the next five years.

The political awakening of the most educated, urbanized and technologically interconnected generation in history is of critical strategic significance for the entire working class. 
Born beginning in the 1990s, today's youth…

Το Μητσοτακικό καθεστώς βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για τη δημιουργία κράτους σκληρής καταστολής

globinfo freexchange

Μετά το πρώτο βήμα που έκανε το Μητσοτακικό καθεστώς για τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας, δηλαδή για τα φέουδα του 21ου αιώνα, όπως είχαμε προβλέψει, φαίνεται ότι, δυστυχώς, αρχίζει να επαληθεύεται και το σχέδιο για την ανασύσταση του δεξιού παρακράτους.  
Ήδη από το Μάιο του 18, είχαμε επισημάνει ότι σε ομιλία του στη βουλή, ο Μητσοτάκης ξεκίνησε το παραλήρημα του περί βίας αναφερόμενος συγκεκριμένα στα 'Εξάρχεια', τους 'Ρουβίκωνες' και τους 'αγανακτισμένους'. Και στο σημείο αυτό, πάλι κάτι ξέχασε: τους φασίστες.
Έτσι, έστειλε σήμα στους μηχανισμούς του αστικού καθεστώτος ότι θα συνεχίζει να το προστατεύει εγκαθιστώντας ένα κράτος σκληρής καταστολής, χωρίς να πειράξει το ακροδεξιό βαθύ κράτος που επιστρατεύει η εγχώρια ολιγαρχία όταν αισθάνεται κίνδυνο. Ένας κίνδυνος που μπορεί να έρθει σε περίπτωση νέων αναταραχών από τις βάναυσες πολιτικές λιτότητας που ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει να εφαρμόζει π…

Trump threatens to transfer the endo-capitalist war into a civil war level

globinfo freexchange
Donald Trump finally counter-attacked against corporate Democrats and their persistent desire to impeach him, through the ultimate threat: a civil war. In a recent tweet he wrote:
"... If the Democrats are successful in removing the President from office (which they will never be), it will cause a Civil War like fracture in this Nation from which our Country will never heal.
....If the Democrats are successful in removing the President from office (which they will never be), it will cause a Civil War like fracture in this Nation from which our Country will never heal.” Pastor Robert Jeffress, @FoxNews — Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 30, 2019
Speaking to the Real News Network, Jeet Heer of The Nation pointed out:
The civil-war tweet is almost like a threat. It’s like, 'Well, this is a nice little Republic you got here, and it’d be a shame if anything happened to it.' But the thing is that this civil-war talk did not originate from T…

It's now or never: the first step for a Sanders/Corbyn synchronization in power must be done on 12 December in UK

This is a once-in-a-lifetime opportunity for the global working class
by system failure
Two years ago, we wondered whether a US government under Bernie Sanders, together with a UK government under Jeremy Corbyn, could mark a decisive victory against neoliberalism. Whether it could mark the beginning of the end of the Reagan/Thatcher awful legacy.

It seems that the time has come for the first step towards this prospect.

The oncoming UK general election on Thursday 12 December 2019, will be the most critical for decades, especially for the global working class. The outcome will determine to a significant degree, whether the capitalist West will change course away from the destructive neoliberalism, towards a form of Democratic Socialism. A new model that will resurrect the social state, while at the same time, will seriously deal with the great environmental challenges, defying big interests and rejecting the for-profit-wars model.As we already pointed out, the whole Brexit issue is pri…

Slavoj Zizek: we may be entering an era of widespread civil unrest

RT
Anti-establishment protests are popping up all over the world, in countries with different political systems, and various levels of wealth. We may be entering an era of widespread civil unrest.

Under digital surveillance: how American schools spy on millions of kids

Fueled by fears of school shootings, the market has grown rapidly for technologies that monitor students through official school emails and chats
by Lois Beckett

Part 5 - Shifts in culture

School officials say that their primary motivation for using surveillance technology is the chance to save a student’s life. But schools are monitoring students’ digital documents in real time for a wide range of content they see as problematic, from swear words to nude images and pornography to cyberbullying to evidence of drug and alcohol use.

In Weld county, Colorado, a student emailed a teacher that she heard two boys were going to smoke weed in a bathroom, Hernandez, the student services and safety director, said. Gaggle immediately alerted school officials: “Within four minutes of her sending this email, the troops had deployed,” she said.
Gaggle also automatically sends students a scolding email any time they use a profanity.

A few school districts have chosen not to send students Gaggle’s war…

Bernie and AOC demonstrate how Baby Boomers could help Millennials escape the neoliberal Matrix

globinfo freexchange
In a recent ad, Alexandria Ocasio-Cortez explains why she endorsed Bernie Sanders for President. Yet, it would be interesting to examine a specific point she makes at the beginning of this short video. AOC says:
                    The first time I ever heard about Bernie Sanders was when I was a waitress in a greasy spoon diner type of restaurant in downtown Manhattan. And I had been working 12 hour days. I didn't have health insurance. I was being paid less than a living wage. And I didn't think that I deserved any of those things, I thought that that's just how life was.

Her last (highlighted) phrase tells you a lot of how deeply the neoliberal perception has penetrated inside societies and especially inside the minds of new generations. Entire generationshave been trained to believe that that's how things are, in order to accept the neoliberal order and retire from any attempt to overthrow it.
As we wrote in a previous article, during the last f…

Το Μητσοτακικό καθεστώς βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο για τα σύγχρονα φέουδα

globinfo freexchange

Φαίνεται ότι αρχίζουν κιόλας να επαληθεύονται οι εκτιμήσεις σχετικά με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας. 
Όπως έχουμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο, ο πρώτος μεγάλος στόχος του Μητσοτακικού καθεστώτος θα είναι η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εντός της Ελληνικής επικράτειας και το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα γύρω στον Γενάρη-Φλεβάρη του 2020, εκτός απροόπτου. Οι νεοφιλελεύθεροι "τζιχαντιστές" της δεξιάς ετοιμάζονται να στρώσουν χαλί στους φεουδάρχες του 21ου αιώνα τους οποίους σήμερα αποκαλούμε "επενδυτές". 
Το σχέδιο θα εφαρμοστεί ανεμπόδιστα και σε πλήρη σύμπλευση με το νεοφιλελεύθερο ιερατείο του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου, καθώς οι φανατικοί τεχνοκράτες του Μητσοτάκη είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στην επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Όπως είναι φυσικό, οι περιοχές που προσφέρονται περισσότερο για την επιτυχή εφαρμογή του σχεδίου, είναι αυτές που παρουσιάζουν την υψηλότερη ανεργία. Με τη Μητσοτ…