Skip to main content

Οριστικό: Ο Τσίπρας ανακοινώνει την αλλαγή του στρατηγικού δόγματος της Ελλάδας

globinfo freexchange

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ξεκάθαρα, από τις πρώτες κιόλας γραμμές το νέο στρατηγικό δόγμα της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε:

... ξέρω ότι πολλοί θα αναρωτιούνται γιατί σήμερα βρίσκομαι εδώ και δεν είμαι στις Βρυξέλλες να διαπραγματεύομαι. Εν τούτοις, βρίσκομαι εδώ, ακριβώς, διότι θεωρώ πως ο ρόλος μιας χώρας που θέλει να δει, να διερευνήσει τις δυνατότητες να πετύχει, είναι να μπορεί να έχει μια πολυδιάστατη πολιτική και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με χώρες που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις. [...] Στο πλαίσιο αυτό, σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την συμμετοχή μας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είμαστε μέλη, ως ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά, ταυτόχρονα, με εφαλτήριο αυτή μας τη θέση, και πάντα σεβόμενοι τις δεσμεύσεις μας, θα επιδιώξουμε ενεργά να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας τόσο στην περιοχή μας όσο και πέρα από αυτήν, με παραδοσιακούς μας φίλους, όπως η Ρωσία, αλλά και με νέους παγκόσμιους και περιφερειακούς οργανισμούς. Ασφαλώς, όλοι το γνωρίζετε, τώρα, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας. Αλλά είμαστε ένας λαός της θάλασσας που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες και κυρίως δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλα πελάγη, σε καινούργιες θάλασσες προκειμένου να φτάσει σε νέα και πιο ασφαλή λιμάνια.

Ο Τσίπρας έστειλε ένα καθαρό μήνυμα στις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα έχει εναλλακτικές και ουσιαστικά ανακοίνωσε το νέο στρατηγικό δόγμα της χώρας, το οποίο είναι πλέον αρκετά διαδεδομένο στον σύγχρονο πολυπολικό κόσμο. Στην ουσία, η Ελλάδα καθυστέρησε σημαντικά να το υιοθετήσει.

Σύμφωνα λοιπόν με το δόγμα αυτό, οι περισσότερες χώρες βάζουν τα συμφέροντά τους σε απόλυτη προτεραιότητα, χωρίς εκπτώσεις, ακόμα και αν αυτό σημαίνει μερική παρέκκλιση από τις γραμμές των παραδοσιακών συμμαχιών στις οποίες ανήκουν. Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι αρκετές χώρες, ακόμα και εκείνες που ανήκουν στον σκληρό πυρήνα του Δυτικού μπλοκ, έσπευσαν να ενταχθούν στην, Κινεζικής επιρροής, νεοσυσταθείσα Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ).

Ο οικονομικός κόσμος που αναδύθηκε μέσα από την παγκόσμια κρίση που ξέσπασε το 2008 είναι ένας κόσμος πολύ διαφορετικός. Εμείς στην Ευρώπη είχαμε για καιρό την ψευδαίσθηση ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου, ο ομφαλός της γης και συνεχίζαμε να βλέπουμε και να υπολογίζουμε μόνο από τα όρια της γειτονιάς μας και ως την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το οικονομικό κέντρο βάρους του πλανήτη, όμως, έχει ήδη μετατοπισθεί. Νέες αναδυόμενες δυνάμεις διαδραματίζουν ολοένα και σημαντικότερους ρόλους σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Γενικότερα, οι διεθνείς σχέσεις αποκτούν έναν ολοένα και πιο πολυπολικό χαρακτήρα. Ο ρόλος των G20, η αναβάθμιση των διαδικασιών περιφερειακής συνεργασίας στην Ασία, στην Λατινική Αμερική, στην Αφρική καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών BRICS αποτελούν έναν αδιάψευστο μάρτυρα του αναδυόμενου νέου οικονομικού κόσμου. Παράλληλα, η Ευρασιατική Ένωση, αυτό το σχετικά νέο εγχείρημα περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης, αποτελεί δυνητικά ένα ακόμη παράδειγμα νέων δομών παραγωγής πλούτου και οικονομικής ισχύος.

Φαίνεται ότι ο Τσίπρας έχει πλήρη αντίληψη των δραματικών γεωπολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων παγκοσμίως. Αναφέρθηκε και στην Ευρασιατική Ένωση. Προφανώς αυτή ήταν ακόμα μια προειδοποίηση προς τις Βρυξέλλες σχετικά με τις εναλλακτικές που έχει η Ελλάδα απέναντι στον βάρβαρο νεοφιλελεύθερο μετασχηματισμό του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου.

Έχουμε ήδη επισημάνει ότι ένα πιθανό αίτημα της Ελλάδας για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση δεν θα πρέπει να θεωρείται εντελώς απίθανο σενάριο, ειδικά κάτω από τις παρούσες συνθήκες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο: “Ορισμένες ιστοσελίδες κυκλοφόρησαν την είδηση ότι ο Τσίπρας σκοπεύει να ζητήσει την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρασιατική Ένωση (ενδεχομένως ως πρωταπριλιάτικο αστείο). Παρόλα αυτά μια τέτοια προοπτική δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει! Η Ελληνική κυβέρνηση ίσως σκεφτεί σοβαρά μια τέτοια προοπτική σε περίπτωση που η αντιπαράθεση με τους δανειστές κορυφωθεί, οδηγώντας σε πιθανό Grexit. Δεν υπάρχει κανόνας που να απαγορεύει σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετέχουν σε άλλους σχηματισμούς κρατών.” (http://bit.ly/1aSFAmL)

Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές δεν οδηγούν από μόνες τους ούτε σε έναν πιο ειρηνικό, ούτε σε έναν πιο σταθερό κόσμο. Οι παλιές σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις παραμένουν, η φτώχεια, η ανεργία και η κοινωνική περιθωριοποίηση, ενώ περιφερειακές συγκρούσεις, κρίσεις και εντάσεις επιτείνονται. Στην Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Και υπό αυτή την έννοια, το μεγάλο διακύβευμα της νέας εποχής είναι αν η μετατόπιση του οικονομικού κέντρου βάρους του πλανήτη θα γεννήσει νέες δυνατότητες για την αντιμετώπιση των διεθνών κοινωνικών προκλήσεων και ανισοτήτων ή θα επιταχύνει την ανεξέλεγκτη πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, που ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ είχε εύστοχα χαρακτηρίσει «οικονομία-καζίνο», και μάλιστα λίγο πριν τη παταγώδη κατάρρευση του 2008.

Το μήνυμα και σε αυτό το σημείο είναι αρκετά ξεκάθαρο. Αν οι νέες αναδυόμενες δυνάμεις και ειδικά τα BRICS, επιλέξουν να παίξουν το παιχνίδι με τους όρους του χρηματιστηριακού καπιταλισμού, θα ήταν καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία και σταθερότητα. Τα BRICS οφείλουν να προωθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο οικονομικής προόδου, που να βασίζεται στην πραγματική οικονομία, τη σοφή διαχείριση της ανάπτυξης, τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Ο χρηματιστηριακός καπιταλισμός και το νεοφιλελεύθερο δόγμα πρέπει να θεωρηθούν ως επικίνδυνες καταστροφικές δυνάμεις για την παγκόσμια σταθερότητα και επομένως πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Ειδικότερα για το παλιό οικονομικό κέντρο, για την Ευρώπη, για το Δυτικό κόσμο, το διακύβευμα είναι αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί θετικά στις νέες προκλήσεις οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας προς τον αναδυόμενο κόσμο ή θα μείνει προσηλωμένο σε παλιά δόγματα, υψώνοντας νέα τείχη γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων. Η κρίση, για παράδειγμα στην Ουκρανία, άνοιξε μια νέα πληγή αποσταθεροποίησης, στην καρδιά της Ευρώπης, και υπό αυτή την έννοια είναι κακός οιωνός για τις διεθνείς εξελίξεις. Αντί της μεγαλύτερης οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας στην περιοχή, άνοιξε ένας νέος κύκλος αναβίωσης ενός παρωχημένου Ψυχρού Πολέμου. Που μας οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο επιθετικής ρητορικής, στρατιωτικοποίησης και εμπορικών κυρώσεων. Ο φαύλος κύκλος αυτός, πρέπει να σταματήσει το γρηγορότερο δυνατόν και οι διπλωματικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της Συμφωνίας του Μινσκ, είναι πολύτιμες και πρέπει να υποστηριχθούν.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Δυτικές ελίτ θα μπορούσαν να δεχθούν εύκολα την αλλαγή του παλιού δόγματος, επειδή και τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την κυριαρχία τους. Η υποστήριξη των νεο-ναζί στην Ουκρανία δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο προκειμένου να επεκτείνουν το νεοφιλελεύθερο δόγμα παγκοσμίως. Οι έγχρωμες επαναστάσεις είναι μόνο ένα από τα πολλά βρόμικα κόλπα τους για έναν τέτοιο σκοπό.

Είδαμε τις διαδηλώσεις υπέρ του ευρώ στις οποίες συμμετείχαν βουλευτές της νεοφιλελεύθερης δεξιάς. Αυτές οι διαδήλωσες ξεφύτρωσαν ξαφνικά όταν τέθηκε ανοιχτά πάνω στο τραπέζι η πιθανότητα ενός Grexit από κυβερνητικά στελέχη και ως απάντηση στις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας από ανθρώπους που ζητούν να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, οι οποίες θα φέρουν ολοκληρωτική διάλυση της οικονομίας.

Προφανώς, το κλίμα πολώνεται επικίνδυνα και θυμίζει άλλες εποχές. Όλοι γνωρίζουν τον Αμερικανικό ρόλο στη διάρκεια του εμφυλίου. Σήμερα, τέτοιες διαδηλώσεις έχουν άρωμα προοιμίου "έγχρωμων επαναστάσεων" που διοργάνωσαν σε πολλές χώρες Αμερικανικά ιδρύματα ξοδεύοντας εκατομμύρια δολάρια, ενάντια σε κυβερνήσεις που θεωρούσαν εμπόδιο για τα σχέδιά τους. Οι Αμερικανοί δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την παρούσα κυβέρνηση, αν δουν ότι η Ελλάδα αρχίζει να διολισθαίνει εκτός της Δυτικής σφαίρας επιρροής. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται ψυχραιμία απ'όλους. Ο Τσίπρας πρέπει να μιλήσει ανοιχτά στο λαό, να πει αν όντως υπάρχει σχέδιο για Grexit σε περίπτωση που δανειστές θελήσουν να οδηγήσουν τη χώρα στον αργό θάνατο και ο λαός να αποφασίσει ψύχραιμα και χωρίς επικίνδυνες εντάσεις, μέσω εκλογών.

Τέλος, ο Τσίπρας κάλεσε για μια αλλαγή της πορείας που έχει πάρει η Ευρώπη, μακριά από τις επικίνδυνες, καταστροφικές πολιτικές και έκλεισε την ομιλία του προειδοποιώντας ότι το παρόν κυρίαρχο δόγμα δεν μπορεί να εξασφαλίσει ένα σταθερό και βιώσιμο μέλλον, γι'άυτό πρέπει να αλλάξει:

Η Ε.Ε., της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος, οφείλει να ξαναβρεί το δρόμο της γυρνώντας πάλι πίσω στις καταστατικές της αρχές και διακηρύξεις. Στην αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας και διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής που εντείνουν την ύφεση, αυτό δυστυχώς, είναι αδύνατον. Ας μην γελιόμαστε: το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα, δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα. Το πρόβλημα λέγεται Ευρωζώνη και αφορά την ίδια τη δομή της. Και το ζήτημα είναι εάν η Ε.Ε. θα ξαναδώσει χώρο στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή, στην ευημερία. Αν θα δώσει χώρο σε πολιτικές αλληλεγγύης αντί σε πολιτικές επιβολής αδιέξοδων και αποτυχημένων προγραμμάτων. [...] Ο νέος αναδυόμενος πολυπολικός κόσμος θα είναι πραγματικά νέος αν κατορθώσει να απαλλαγεί από τα δεινά και τις αμαρτίες του κόσμου που υποχωρεί. Αλλά αυτό δεν γίνεται, ποτέ στην Ιστορία δεν έγινε, χωρίς γενναίες αποφάσεις. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σ’ αυτόν τον νέο κόσμο, κουβαλώντας τα λάθη του παλιού στις αποσκευές μας. Αλλιώς, θα είμαστε καταδικασμένοι να τα επαναλάβουμε και να συνεχίζουμε να αποτυγχάνουμε, ενώ το ζήτημα για εμάς είναι πλέον να αλλάξουμε για να πετύχουμε. Να συναντήσουμε καινούργιες προκλήσεις και να τις κατακτήσουμε.

Ολόκληρη η ομιλία:

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ο Κούλης επιβεβαιώνει πλήρως ότι θα εφαρμόσει νέο, σκληρό μνημόνιο!

globinfo freexchange
Όπως είχαμε αναφέρει ήδη από το 2016 και αμέσως μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, το αποτέλεσμα των εσωτερικών εκλογών στη γαλάζια παράταξη έλυνε τα χέρια του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου απέκτησαν μια πρώτης τάξεως εφεδρεία σε περίπτωση που τα πράγματα "στράβωναν" με την κυβέρνηση Τσίπρα.  
Έτσι, ο νέος [τότε] αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την καλύτερη λύση προκειμένου να εφαρμόσει πιστά τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές προκειμένου να ολοκληρωθεί το πείραμα με κάθε λεπτομέρεια.
Ήρθε η ώρα να μας επαληθεύσει πλήρως ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tvxs.gr:
Μνημόνια με τη μορφή κυβερνητικής πολιτικής είναι το οικονομικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στους Financial Times, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα θεωρεί ότι η πανδημία μπορεί να αποτελέσει…

Evidence that Biden will start an AI-conducted war with Iran on behalf of the new Military-HighTech complex

globinfo freexchange

About two months ago, we mentioned Joe Biden's terrible response on whether he would lift sanctions on Iran due the COVID-19 pandemic crisis.
As we wrote back then, Biden didn't even bother to defend one of the very few positive achievements that the Obama administration - during which he served as vice-president - left behind: the Iran nuclear deal.

Instead, he dropped all the assets he had in his arsenal that would help him attack Trump from the Left. And he did it, just only to make sure that he would not disturb the deep state apparatus with his response because the question was meant to test Biden's loyalty on the deep state agenda.

Connecting the dots, we found something even more terrifying. New evidence shows that key people around Biden and his potential cabinet in case he wins November's election, are deeply connected with the Military-HighTech complex. And that they will not hesitate to make Iran a test field for the first AI war i…

Ο ρόλος της Τουρκίας και του Ερντογάν στην κούρσα των Δυτικών αποικιοκρατών για τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης

του system failure
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω κυρίως της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και της ενεργού ανάμιξής της στο Λιβυκό χάος.
Αλλά παρόλο που η κατάσταση παραμένει πράγματι χαοτική στη Λιβύη, λόγω κυρίως των επεμβάσεων των αποικιοκρατών της Δύσης, οι οποίοι πρώτοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου (και από αυτούς πρώτοι οι Γάλλοι), φαίνεται ότι το γεωπολιτικό τοπίο αρχίζει, σιγά-σιγά, να ξεκαθαρίζει. 
Όπως είχαμε αποκαλύψει ήδη από το 2016, μια επιστολή από το αρχείο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, που δημοσίευσαν τα WikiLeaks, αποδείκνυε ότι είχε ξεκινήσει μια σκληρή κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ των Δυτικών αποικιοκρατικών δυνάμεων πάνω από την Λιβύη. 
Όπως είχαμε αναφέρει, ο τίτλος και οι λεπτομέρειες των πληροφοριών που περιέχονται στην επιστολή, προδίδουν μια έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς Αμερικανών για το γεγονός ότι οι Γαλλικές εταιρίες έκοψαν πρώτες το νήμα στην κούρσα για το Λιβυκό πτώμα.
Υπενθυμίζεται ότι, στη συγκεκ…

Trump tells Florida crowd “something will happen in Venezuela” soon

“Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” Trump said, before not-so-cryptically  adding that Washington would be “very much involved.”
by Alan Macleod
On a trip to COVID-19 riddled Florida this weekend, President Donald Trump not-so-cryptically revealed that he had something big planned for Venezuela during a meeting with leaders of the U.S. military’s Southern Command. “Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” he said, before adding that Washington would be “very much involved” in what he was referencing.
On Trump’s orders, Southern Command moved large numbers of forces to the region, ostensibly to conduct a counter-narcotics operation against Venezuela, which the U.S. has described as a “narco state,” with the DEA offering a $15 million bounty for President Maduro’s head. This, despite the fact the U.S. government’s own reports on drug smuggling barely even mention Venezuela and official summaries show that U.S.-allies Colombia and Ec…

Powerful signs that Biden will have a tough time to control progressives and their growing influence inside the Democratic party

globinfo freexchange
We wrote recently that, even if Biden wins easily in November, things will never be the same inside his party. It seems that the progressive wave is getting stronger, especially after some big victories of progressive candidates in the recent Democratic Primary. The most impressive of them, is AOC's new victory against a Wall Street puppet. Alexandria Ocasio-Cortez achieved an astonishing victory through an unreal percentage (72.6%).
Therefore, Bernie's political revolution is far from over. The progressive army is growing stronger and Biden will have a tough time to deal with the Leftist pressure inside the Democratic party. Maintaining the neoliberal agenda won't be a walk in the park on a sunny day.

We already have strong indications towards that case. As Joe Garofoli reported recently for the San Francisco Chronicle [emphasis added]:
California progressives are not letting up on Joe Biden after he released a clean-energy plan last week that is…

Νέες αποκαλύψεις-σοκ: οι τραπεζίτες άρχισαν να "ροκανίζουν" τα δισεκατομμύρια του "μαξιλαριού"!

globinfo freexchange
Σε μια νέα, απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις 13/7 στο τοπικό κανάλι της Κέρκυρας Start TV.  Όπως ανέφερε:
                         Η Eurobank ίδρυσε μια εταιρία "σφραγίδα" - τώρα, αυτή τη βδομάδα -  στην οποία περνάει κόκκινα δάνειά της. [...] Την εισάγουν στο χρηματιστήριο - τώρα, οσονούπω - και τις μετοχές θα τις δώσουν ως μέρισμα στους μετόχους της Eurobank. Θα μου πείτε: τι αξία θα έχει αυτή η μετοχή; Ναι, αλλά εδώ έρχονται τα 12 δισεκατομμύρια, τις εγγυήσεις που θα δώσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, γιατί εκείνοι θα επωμιστούν αυτά τα 12 δισ. από τον ESM, για να έχουν κέρδη οι μέτοχοι της Eurobank που δημιούργησαν μια εταιρία "σφραγίδα"! Αυτά τα πράγματα ούτε οι εγκληματίες της Lehman Brothers δεν τα κάνανε, το 2007!

Όπως είχαμε γράψει ήδη από τον Απρίλιο,  τον Δεκέμβριο του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε ένα σχέδιο νόμου με την κωδική ονομασία "Ηρακλής", με στόχο να μειώσει το άνοιγμα των τραπεζ…

How a US and Qatari regime change deception produced ‘Caesar’ sanctions driving Syria towards famine

Like the mysterious figure it is named for, the Caesar sanctions bill is the product of an elaborate deception by shadowy US- and Gulf-backed operatives. Instead of protecting Syrian civilians, the unilateral measures are driving them towards hunger and death.
by Max Blumenthal
Part 7 - 46% of the Caesar file reveals mass killings – by a brutal armed opposition
Though the full contents of the supposed Caesar file has never been made public, Human Rights Watch (HRW) was able to view the documents in full in 2015. In a lengthy report hyping the photos and attempting to reinforce the push for regime change, HRW inadvertently demolished Washington’s narrative.

In a virtual footnote in its lengthy report on the Caesar file, HRW acknowledged that nearly half of the entire file – some 24,568 photos – depicted the bodies of government soldiers who had been killed by the armed opposition, “including [by] incidents of terrorism, fires, explosions and car bombs).

As Rick Sterling noted, “nearly …

Establishment's attempt to promote the hardcore neoliberal Kamala Harris up to the presidency through the back door

globinfo freexchange
Rumours spread around the mainstream quickly on July, 28, whenPolitico "accidentally[?] published a report that Biden picked Harris as his running mate. The outlet quickly deleted the report, and said it was published by mistake. "For a brief period yesterday afternoon, placeholder text was mistakenly published to the site," Brad Dayspring, Politico's vice president of marketing and communications, told The Hill."
Huh?

Politico labeled Sen. Kamala Harris as Biden's running mate... that he chose on August 1 (4 days from now).https://t.co/M3dhmIwZ7opic.twitter.com/99GDHzWPnL — Mark Bednar (@MarkBednar) July 28, 2020
How did that happen? 
Was that indeed a big blunder by the establishment machine? Or, was a deliberate "leak" by the machine to test reactions?

The next day, Kamala Harris wrote a quite "presidential" tweet, reflecting perfectly her presidential ambitions. As she stated: "We can't have millions of…

Firm linked to HHS’ Robert Kadlec poised to become exclusive manufacture of COVID-19 vaccines

A pharmaceutical firm with a dark history and questionable ties to serving ASPR Robert Kadlec is poised to become the exclusive manufacturer of the COVID-19 vaccines now being funded through Trump’s Operation Warp Speed.
by Raul Diego 
Part 1
Trump’s much-ballyhooed “Operation Warp Speed” unveiled in May of this year to produce and deploy a COVID-19 vaccine in the U.S. is shaping up to be yet another scheme to funnel millions of dollars into a singularly corrupt pharmaceutical entity with deep ties to Robert Kadlec, the serving Assistant Secretary for Preparedness and Response (ASPR), who is in charge of the Strategic National Stockpile and is the architect of the legislative edifice which currently governs the nation’s public-private partnership (PPP) approach to health emergencies.
The task force’s latest and largest grant was awarded to Maryland-based Novavax, Inc. to cover late-stage testing and manufacturing of their COVID-19 vaccine candidate. Only the sixth company to receive fed…

Firm linked to HHS’ Robert Kadlec poised to become exclusive manufacture of COVID-19 vaccines

A pharmaceutical firm with a dark history and questionable ties to serving ASPR Robert Kadlec is poised to become the exclusive manufacturer of the COVID-19 vaccines now being funded through Trump’s Operation Warp Speed.
by Raul Diego 
Part 3 - The Money Trail
As usual, following the money usually takes us to the center of the real action. In the case of the COVID-19 vaccine, Emergent’s “go-to” status is borne out by this tried and true method, and when we survey the agreements already in place with the companies most likely to develop a vaccine for the novel coronavirus. The value of Johnson & Johnson’s contract with Emergent Biosolutions, for instance, matches up almost exactly with the $456 million grant it received from the Trump administration; Emergent’s five-year manufacturing agreement with the American multinational is worth approximately $480 million.
AstraZeneca’s vaccine candidate, which also received considerable funding from Operation Warp Speed, likewise reached an $8…