Skip to main content

Επίσημο: Ο Τσίπρας αποκαλύπτει την Ευρω-τραπεζική μαφία και τις μαριονέτες της

globinfo freexchange

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε ορισμένες σημαντικές αποκαλύψεις στην σημερινή συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Αποκαλύψεις που δεν θα περιμέναμε από άλλον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η πρώτη αποκάλυψη επιβεβαιώνει τον βρόμικο ρόλο της ΕΚΤ ως εργαλείο ασφυκτικής πίεσης προς τα μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να αναγκάζονται να εφαρμόζουν την νεοφιλελεύθερη ατζέντα και να παίρνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα λιτότητας.

Συγκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός: “... στις 18 Φλεβάρη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε μια απόφαση πολιτικά και ηθικά ανορθόδοξη. [...] Μια απόφαση να μειώσει το όριο της δυνατότητας των συστημικών ελληνικών τραπεζών, να αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, να εκδίδουν τα λεγόμενα έντοκα γραμμάτια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μια απόφαση που έβαλε ως πλαφόν το όριο της κατοχής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες που είχαν εκείνη τη στιγμή που ήταν στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ το κανονικό είναι στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό τον τρόπο απέκλεισαν, απέρριψαν, απέτρεψαν τη δυνατότητα των τραπεζών να μπορούν να αναχρηματοδοτούν τη γενική κυβέρνηση, να αναχρηματοδοτούν το χρέος μας κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ.” (http://goo.gl/6krEkR)

Έτσι, επιβεβαιώνεται και επισήμως ο ρόλος που θα έπαιζε η ΕΚΤ, τον οποίο το blog αποκάλυψε ήδη από το 2012, όταν αποφασίστηκε η απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων: “... η ΕΚΤ μετατρέπεται σε μια ανάλογη Fed επί Ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς, θα 'εξυπηρετεί' τις προβληματικές οικονομίες που είναι αποκλεισμένες από τις αγορές ομολόγων, με το τύπωμα νέου χρήματος. Έτσι οι προβληματικές οικονομίες θα φορτώνονται με όλο και μεγαλύτερο χρέος το οποίο θα περνάει στα χέρια της ΕΚΤ, δηλαδή των μεγαλύτερων ιδιωτικών Ευρωπαϊκών τραπεζών που την ελέγχουν. [...] Τα κράτη που είναι αποκλεισμένα από τις αγορές, εγκλωβίζονται τώρα μέσα στην νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία της ευρωζώνης και θα αναγκάζονται κάθε φορά να ακολουθούν νέα σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου η ΕΚΤ να αγοράζει τα ομόλογά τους.” (http://bit.ly/1DE3smp)

Είναι φανερό ότι ο Ντράγκι έριξε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές ελαττώνοντας την ροή της ρευστότητας προκειμένου να αναγκάσει την νέα Ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στις επιταγές της τρόικας των δανειστών.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται πλήρως και η δομή του μηχανισμού με τον οποίο η Ευρωπαϊκή οικονομική ολιγαρχία επιχειρεί να επιταχύνει την ομοσπονδιοποίηση με όρους που οδηγούν ουσιαστικά στην νέα Φεουδαρχία. Στην κορυφή αυτού του μηχανισμού, το ισχυρό τραπεζικό λόμπι χρησιμοποιεί την δύναμη του χρήματος το οποίο πλέον ελέγχει πλήρως μέσα στην ευρωζώνη, μέσω ΕΚΤ.

Το πείραμα στην Ελλάδα πήγαινε βάσει σχεδίου και διακόπηκε με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όσο υπήρχαν μαριονέτες στην Ελλάδα που ακολουθούσαν πιστά τις εντολές της τρόικα, δεν υπήρχε πρόβλημα διακοπής ρευστότητας. Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο Σαμαράς θα τελείωνε κανονικά τη θητεία του το 2016, οπότε θα εφαρμόζονταν και το τελευταίο στάδιο του πειράματος: ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλήρης διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, κατώτατος μισθός στα 300 ευρώ, νέα μείωση μισθών-συντάξεων. Όλα αυτά για χάρη των μεγάλων εταιριών που ακολουθούν τις τράπεζες στην ιεραρχία αυτού του μηχανισμού.

Στη συνέχεια, το πείραμα θα μεταφέρονταν σε Ιταλία-Ισπανία, με εκτόξευση των spreads και αποκλεισμό από τις αγορές, ώστε να πέσουν στην παγίδα της ΕΚΤ και να ακολουθήσουν τα μέτρα της Ελλάδας. Όμως, η διακοπή του πειράματος στην Ελλάδα, ανάγκασε τους τραπεζίτες να χαλαρώσουν τον κλοιό γύρω από τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας έτσι ώστε να παρουσιάσουν ένα ψεύτικο success story (όπως του Σαμαρά όταν δήθεν βγήκε στις αγορές) και να σφίξουν περισσότερο τη θηλιά γύρω από την νέα Ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάζοντάς την ως το μαύρο πρόβατο που δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Όλα αυτά βέβαια, πάντα με την βοήθεια του πολέμου προπαγάνδας από το εγχώριο και διεθνές μιντιακό κατεστημένο, που ελέγχεται πλήρως από τις τράπεζες και τις μεγάλες εταιρίες.

Στόχος, η πλήρης απομόνωση της Ελλάδας μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να έρθουν άλλες μαριονέτες για να ολοκληρωθεί το πείραμα, ή, να φτιαχτεί ένα σχήμα φιλικότερο προς τους δανειστές (http://bit.ly/1zl3P2f), το οποίο θα υποταχθεί τελικά στις απαιτήσεις τους.

Στο σημείο αυτό, η απάντηση Τσίπρα σε ανάλογη ερώτηση από τον Χατζηνικολάου ήταν ξεκάθαρη και δείχνει ότι ο Τσίπρας έχει πλήρη επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται. Απέκλεισε τις εκλογές προκειμένου να σχηματίσει μια πιο "συμπαγή" κοινοβουλευτική ομάδα, όπως είπε ο Χατζηνικολάου. Είπε ότι η πολυσυλλεκτικότητα είναι πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι η Αριστερή πλατφόρμα είναι αυτή που φέρνει αυξημένη πίεση στους δανειστές και διατηρεί σταθερές τις κόκκινες γραμμές που όρισε ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του.

Η άλλη σημαντική αποκάλυψη του Τσίπρα ήταν η προφορική δέσμευση που πήρε και δεν τηρήθηκε από τους "εταίρους" για άρση της απόφασης της 18ης Φεβρουαρίου από την ΕΚΤ: “Στις 20 του μηνός όταν καταλήγαμε και βλέπαμε ότι πάμε σε μια συμφωνία, έθεσα και εγώ και ο κ. Βαρουφάκης το ζήτημα αυτό. Εγώ σε μια επικοινωνία που είχα με τον κ. Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Βαρουφάκης δια ζώσης στο Eurogroup και πήρα τη δέσμευση ότι με το που θα υπάρξει αυτή η συμφωνία, θα αποκατασταθούν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το λάθος μας ήταν ότι πειστήκαμε σε μια προφορική δέσμευση και δεν απαιτήσαμε να υπάρχει γραπτή δέσμευση, όπως είχαμε καταγράψει, θέλω να θυμίσω, στην επιστολή που είχαμε αποστείλει λίγες μέρες νωρίτερα, δυο – τρεις μέρες νωρίτερα με την οποία ζητούσαμε την παράταση, την επέκταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, όπως κάποιοι μας είπαν. Κάναμε αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης και εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε την αίτηση επέκτασης. Και μέσα στους λόγους υπήρχε ρητός και κατηγορηματικός η πρόταση ότι το θέλουμε για να αποκατασταθεί τόσο η άρση των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο όμως και το όριο της έκδοσης εντόκων γραμματίων, που είναι κατώτερο κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ του κανονικού ορίου. Εκεί πράγματι θεωρήσαμε καλόπιστη αυτή την προφορική επισήμανση, όπως θεωρήσαμε καλή τη πίστη ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση της 20ης Φλεβάρη. Μια απόφαση την οποία εμείς ακόμη και τώρα υποστηρίζουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι οι ευρω - μαριονέτες παίζουν βρόμικα παιχνίδια και δυναμιτίζουν την όποια απόπειρα συμφωνίας (http://bit.ly/1CEQftJ). Είναι σίγουρα και αυτός ένας λόγος που δεν θέλουν έναν καθαρό και έντιμο διαπραγματευτή, όπως ο Βαρουφάκης, αφού ξέρουν ότι δεν θα διστάσει να τις εκθέσει.

Όσο οι πλουτοκράτες βλέπουν ότι η κυβέρνηση έχει τη σταθερή στήριξη του λαού, τόσο θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις επιχειρώντας να απομονώσουν και να τιμωρήσουν την Ελλάδα για παραδειγματισμό. Αλλά και η δική τους θέση είναι δύσκολη. Έβαλαν σε κίνδυνο τη συνοχή της οικονομικής τους αυτοκρατορίας. Ήδη στην Αυστρία συζητείται πιθανό δημοψήφισμα για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (http://goo.gl/xR22c4), ενώ η Τσεχία φαίνεται ότι ανέβαλε την ένταξή της στην ευρωζώνη (http://goo.gl/4jEnJ5).

Διαβάστε επίσης:


Comments

Popular posts from this blog

Διπλό στρατηγικό χτύπημα Τσίπρα κατά του καταρρέοντος Μητσοτακικού καθεστώτος

globinfo freexchange   Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και παρόλο που η μιντιακή χούντα προσπάθησε (όπως πάντα) να υποβαθμίσει το γεγονός, η σούπα χάλασε από μια νέα ομάδα ποντικών που θέλησαν να πηδήξουν από το βυθιζόμενο Μητσοτακικό καράβι, πριν προλάβει να τους συμπαρασύρει η τρικυμία των εξελίξεων.   Αναφερόμαστε στην κατάρρευση της θεωρίας της σκευωρίας που έστησε το καθεστώς όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis. Όπως ανέφερε το left.gr :                        H απόφαση «κόλαφος» του Δικαστικού Συμβουλίου για τα κακοστημένα κατηγορητήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε βάρος δημοσιογράφων που αποκάλυψαν το σκάνδαλο Novartis, εκθέτει πρώτον από όλους τον πρωθυπουργό ο οποίος είχε προεξοφλήσει από το βήμα της Βουλής την ενοχή τους με βαρείς χαρακτηρισμούς σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. Πράγματι, η απόφαση αφήνει απόλυτα εκτεθειμένο τον Μητσοτάκη, που με θράσος από το βήμα της βουλής επιχείρησε με άθλιους χαρακτηρισμούς να στοχοποιήσει τους δημοσιογράφους (κυρίως Παπαδάκου και Βαξε

US imperialists sacrifice their European branch on the altar of their proxy war against Russia in Ukraine

globinfo freexchange   To arm the nazis and destroy Ukraine by dragging the country into a war with Russia wasn't enough for the ruthless US imperialists. They had to throw into the arena the entire Europe.    Yet, apart from a few - highly uncertain - successes so far, (coming from one of its most dirty proxy wars), the declining US empire discovers that it has to pay a huge price, just only to challenge the rise of its global rivals. It appears that, so far, the US imperialists are close to fulfill two of their key goals.    First, to lure Sweden and Finland into the NATO trap. A move that could be proved disastrous for two of the most prosperous and advanced European countries, whose achievements materialized (to a high degree) due to decades of neutrality.   Second, to force Russia into a long attrition war with Ukraine. Since already 2014, we wrote that the US imperialists wanted to challenge Putin in order to drag Russia in an endless attrition war in East Ukraine and this

Iran & Russia pledge to cut US dollar from global trade, strengthen China alliance

Multipolarista   Russian President Vladimir Putin visited Iran, signed a $40 billion energy cooperation agreement, and pledged to strengthen their economic and military alliance with China. Moscow and Tehran also called to drop the US dollar and use local currencies for trade.

Do it like the Fed: ECB raises key interest rates, creates money circulation loop for big banks and corporations

globinfo freexchange   Inside the storm of inflation, the European Central Bank suddenly thought that it would be a good idea to raise key interest rates for the first time in 11 years.  According to Deutsche Welle (DW) [emphasis added]:                       The ECB raised its negative benchmark deposit rate by 50 basis points from minus 0.5% to 0%, lifting the bank's deposit facility out of negative territory for the first time in eight years. The announcement came as a surprise as the bank had initially hinted that it would hike the rate by 25 basis points only .    It's remarkable that DW's analyst, Kristie Pladson, stated that " ... this is a historic decision they've taken now - first hike in eleven years, so, on that level, it's a little bit unclear exactly what effect it's going to have ... "   However, one thing ECB's move will surely affect, is money access for most of the Europeans. As Pladson says:                      ... what we do

Francis Fukuyama is right: Socialism is the only alternative to liberalism

In Liberalism and Its Discontents, Francis Fukuyama diagnoses the political and psychological malaise caused by capitalism. His analysis makes one thing clear: liberalism is incapable of addressing the social, economic, and ecological crises it faces.    by Samuel McIlhagga  Part 1 In a CNN interview, after another round of the US government’s sanctions on Russia, the following exchange took place between the show’s host and President Joe Biden’s economic adviser Brian Deese:               CNN: What do you say to those families that say, “Listen, we can’t afford to pay $4.85 a gallon for months if not years, this is just not sustainable”?         Deese: Well, what you heard from the president today was a clear articulation of the stakes. . . . This is about the future of the liberal world order and we have to stand firm. The events of the past two years, from the start of the global pandemic to the war in Ukraine, and now the global food shortage, are clear signs that liberalism, as a

Mexico’s President gives Joe Biden a big history lesson

Latin American nations are putting themselves on the front line for the sovereignty of certain countries, and are backing progressive processes in others   by Rodrigo Guillot   Part 1 Mexico’s President Andrés Manuel López Obrador (AMLO) visited the United States on July 12 and offered five proposals to US President Joe Biden. These proposals are based on AMLO’s in-depth knowledge of Mexican history and his reading of the economic crisis in the United States, which seems to be losing its edge as a global leader. The first of the proposals that AMLO made was about Mexico allowing US consumers to fill gasoline tanks on the Mexican side of the border. By doing so, it is permitting the United States to ease its inflation crisis. AMLO offered to double the supply of gasoline in Mexico in his show of support to further ease the crisis. Second, AMLO said that Mexico would provide for more than 600 miles of gas pipelines along the US–Mexico border to help transport natural gas from Texas to Ar

Paul Mason’s covert intelligence-linked plot to destroy The Grayzone exposed

Leaked emails reveal British journalist Paul Mason plotting with an intel contractor to destroy The Grayzone through “relentless deplatforming” and a “full nuclear legal” attack. The scheme is part of a wider planned assault on the UK left.   by Kit Klarenberg and Max Blumenthal Part 5 - Consulting Nina Jankowicz on paranoid scheme against Consortium News On April 8, Mason emailed Khan to express alarm about a piece in Consortium News , the independent news platform founded by the late Robert Parry in 1995, questioning the Western narrative of the Bucha massacre. “ Who’s behind Consortium News? ”, the subject header read. Assistance soon arrived from none other than Andy Pryce from the Counter Disinformation and Media Development unit at the UK Foreign Office. To learn more about Consortium News , Pryce had consulted Nina Jankowicz, then the chief of the Department of Homeland Security’s newly inaugurated Disinformation Governance Board. (Jankowicz would resign her post in disgrace jus

Official documents prove “Top Gun: Maverick” is military propaganda

by Alan Macleod   Part 4 - Hollywood: the military’s wingman   “Top Gun: Maverick” has been produced at a time when the United States is currently throttling Iran with illegal and deadly sanctions. In early 2020, the Trump administration assassinated top Iranian general and statesman Qassem Soleimani, and influential figures in the United States have called for an unprovoked nuclear attack on the country. Yet none of this context is mentioned, leaving the legality of the depicted attack unquestioned. As Stahl told MintPress , the basic assumption is that “ the U.S. has the right to violate international law and strike any country for any reason. ” “ Imagine if this film came out of Iran and was about striking an Israeli or U.S. nuclear facility, ” he said. “ Heads would explode with accusations of hard-line propaganda. ” Therefore, “Top Gun: Maverick” falls in line in promoting a remarkably militaristic society; one that spends almost as much on war as every other nation on Earth combi

The British establishment chose Boris Johnson as its weapon to defeat the Left

Boris Johnson’s disastrous time in office has spluttered to an ignominious conclusion. Many of those now deploring his record sided with Johnson when it really mattered because they wanted to block a left-wing government that could transform British society.   by Daniel Finn   Part 3 - Change UK Can Believe In Austin and Woodcock weren’t the only Labour MPs to break ranks under Corbyn. In February 2019, seven MPs resigned from the party and set up the Independent Group, which later became Change UK. There was a lot of talk in the commentariat about their potential to break the mold of British politics. Yet in the 2019 election, Change UK — now calling itself the Independent Group for Change — took just over ten thousand votes, marginally outpolling the Monster Raving Loony Party. All of the Labour defectors lost their seats — including those who defected a second time to the Liberal Democrats — apart from the ones who decided not to stand. They’ve since gone on to higher things: Chris

The biggest lie the hawks ever sold

Caitlin Johnstone The biggest lie the hawks ever sold was that their militaristic policies prevent the problems they actually create. Militarizing against Russia caused this war. The war on terror created terror groups. Continuing the encirclement of China will likely lead to a nasty confrontation there.