Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

11 May, 2018

Ο Τσίπρας κλείνει συμφωνίες με έναν από τους πολεμοχαρείς σαλτιμπάγκους της καταστροφής

Δειλός, μοιραίος και άβουλος αντάμα ...


Την ώρα που ο Τσίπρας έκλεινε συμφωνίες με τον Νετανιάχου, ο Τραμπ ανακοίνωνε μέσα από μια αράδα ψεμάτων και ανακριβειών την ακύρωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αυτό που μας κάνει να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο, είναι ότι τα ψέματα και οι ανακρίβειες του δήθεν πολέμιου του Αμερικανικού κατεστημένου, αποτελούν ουσιαστικά το κλασικό σύνθημα των Αμερικανών προέδρων για την έναρξη ενός ακόμα καταστροφικού πολέμου.

Προηγουμένως, ο Τραμπ έψαχνε μια "πάσα" για να ακυρώσει τη συμφωνία και ο Νετανιάχου φρόντισε να του τη δώσει. Μόνο που το θέαμα ήταν αποκρουστικό έως και γελοίο. Με μια πραγματικά βλακώδη παρουσίαση που θύμιζε κακοστημένο νούμερο σε τσίρκο, ο Νετανιάχου θέλησε να μας πείσει ότι το Ιράν λέει ψέματα και ότι, εν ολίγοις, κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Η παράσταση ήταν τόσο άθλια που κανείς δεν τον πίστεψε, ή ... σχεδόν κανείς. Αυτό όμως ήταν αρκετό για τον "πορτοκαλί κλόουν" προκειμένου να ακυρώσει τη συμφωνία.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να απολαύσετε τον αρχιψεύταρο πολεμοχαρή σαλτιμπάγκο, να ισχυρίζεται το 2002 στο Αμερικανικό Κογκρέσο, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία ότι ο Σαντάμ Χουσείν εργάζεται προς την κατεύθυνση της κατασκευής πυρηνικών όπλων. Μάλιστα, εγγυάται (αυτή τη λέξη χρησιμοποιεί) ότι η πτώση του καθεστώτος του Χουσείν θα έχει τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην περιοχή. Σήμερα, όλοι βλέπουμε την καταστροφή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, από την εισβολή στο Ιράκ και την ανατροπή του καθεστώτος.


Ο δήθεν Αριστερός Τσίπρας βρήκε την ώρα να κλείσει συμφωνίες με έναν από τους πολεμοχαρείς σαλτιμπάγκους της καταστροφής, τη στιγμή που αυτός εφαρμόζει σκληρή καταστολή δολοφονώντας άοπλους Παλαιστίνιους, πνίγεται στα σκάνδαλα και οδεύει ολοταχώς μαζί με τον άλλο σαλτιμπάγκο, Ντόναλντ Τραμπ, σε διεθνή απομόνωση. Είναι ξεκάθαρο ότι πέρα από Ρωσία και Κίνα, ακόμα και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Αμερικής θέλουν να κρατήσουν τη συμφωνία με το Ιράν ζωντανή.

Το κακό τάιμινγκ της συμφωνίας, η αμηχανία Τσίπρα και η έλλειψη "εναλλακτικής διεξόδου" από την υπερβολική προσέγγιση με το Ισραήλ, δείχνουν φανερή αδυναμία από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, να χαράξουν μια ευέλικτη στρατηγική για τη χώρα.

Τώρα που τα ρήγματα μεγαλώνουν στη Δυτική συμμαχία, αντί να το εκμεταλλευτεί και να ανοίξει διαύλους με το ανερχόμενο οικονομικό μπλοκ, ο Τσίπρας επέλεξε να συρθεί πίσω από τον άξονα ΗΠΑ/Ισραήλ! Ακόμα και ένας μετριοπαθής σοσιαλδημοκράτης, ή ακόμα και φιλελεύθερος, (πόσο μάλλον ένας ηγέτης σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου που έχτισε συμμαχίες με τον Αραβικό κόσμο) θα άρπαζε την ευκαιρία για να επαναχαράξει μια ευέλικτη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Όμως ο Τσίπρας δεν δείχνει ικανός για τέτοια πράγματα. Αντί να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, αντί να φροντίσει να διατηρήσει και να ενδυναμώσει τις σχέσεις της χώρας με τον Αραβικό κόσμο και το Ιράν, τις βάζει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο. Και μπροστά σε έναν από τους πιο πολεμοχαρείς και αυταρχικούς Ισραηλινούς πρωθυπουργούς που πέρασαν ποτέ, έκανε αυτό που λέμε "τουμπεκί ψιλοκομμένο".

Δειλός, μοιραίος και άβουλος αντάμα ...

1 comment: