Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

24 February, 2017

Τι είναι και τι φέρνει η CETA

Μέρος 5ο - Κλίμα: Η συμφωνία θα λειτουργήσει ως επιταχυντής της υπερθέρμανσης του πλανήτη;

«Ισχυρίζεστε ότι ομιλείτε εξ ονόματος των Ευρωπαίων πολιτών, τι θα τους λέγατε όμως, κύριε Γιουνκέρ [Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής], όταν η Επιτροπή θα επιτελέσει τελικά το έργο της για τους ενδοκρινικούς διαταράκτες και τότε η Bayer και η Monsanto θα επιτύχουν την καταδίκη της Ευρώπης για τα ληφθέντα μέτρα; Τι θα λέγατε κύριε Τουσκ [Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου], στους Ευρωπαίους πολίτες, όταν η Ευρώπη θα επιτελέσει εκ νέου το καθήκον της ως ηγέτιδα δύναμη για το κλίμα και τότε θα είναι οι καναδικές εταιρείες ασφαλτούχου άμμου, πετρελαίου και σχιστολιθικού αερίου που θα προσβάλλουν δικαστικά την Ευρώπη;» Σε μία παρέμβαση, που προκάλεσε αίσθηση στις 27 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Yannick Jadot, εξέφρασε τους φόβους των οικολόγων και των υπερασπιζόμενων το περιβάλλον.

Η CETA θα επιτρέψει πράγματι σε πολυεθνικές, μέσω του μηχανισμού επίλυσης διαφορών, να προσβάλλουν δικαστικά ένα κράτος, όταν θα αισθάνονται αδικημένες από κανονιστικές διατάξεις που θα αποφασίζονται, επί παραδείγματι, για το περιβάλλον.

Η Σουηδική Vattenfall που εκμεταλλεύεται δύο εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, διεκδικεί ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου διαιτησίας στην Ουάσιγκτον, 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ από το κράτος, το οποίο ξεκίνησε διαδικασίες απαγκίστρωσης από την πυρηνική ενέργεια έπειτα από την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011.

Ομοίως στην Αργεντινή, που χρειάστηκε να αποζημιώσει με το ποσό των 600 εκατομμυρίων δολλαρίων (567.000.000 ευρώ) αρκετές πολυεθνικές εταιρείες, διότι είχε προβεί σε καθορισμό μεγίστης τιμής πρόσβασης στο νερό και στην ενέργεια.

Οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος ανησυχούν επίσης, ότι η εν λόγω Συνθήκη συμβάλλει «στην υπονόμευση του στόχου » να συγκρατηθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη σε επίπεδα κάτω των 2 βαθμών και ει δυνατόν στον 1,5, όπως ορίστηκε με την Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο 2016. «Κι όπως παραδέχεται η μελέτη επιπτώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η CΕΤΑ θα οδηγήσει σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», εκφράζει την ανησυχία της η AITEC.

Μια πρόσφατη έκθεση, «Η CΕΤΑ και το κλίμα», που εκπονήθηκε από τη Γενική Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Οικονομικό Συμβούλιο κάνει αρκετές συστάσεις, ώστε η εφαρμογή της CΕΤΑ να «γίνει κατά τρόπον που να σέβεται όσο το δυνατόν περισσότερο το περιβάλλον».

Πηγή:


[1] [2] [3] [4] [6]

No comments:

Post a Comment