Skip to main content

Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ!

Η Γερμανία επισπεύδει τον επαναπατρισμό των αποθεμάτων χρυσού, η Ελλάδα τι κάνει;


Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι η χώρα επιβάλλεται να έχει το δικό της σχέδιο για έξοδο από την ευρωζώνη, για παν ενδεχόμενο. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη και να περιμένουμε μονίμως να μας "σώσουν" οι άλλοι.

Τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Ευρώπη πυκνώνουν, η αβεβαιότητα μεγαλώνει και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Σε μια άτακτη, πιθανή κατάρρευση της ευρωζώνης, η χώρα θα βρεθεί απροετοίμαστη και κανείς δεν πρόκειται να απλώσει χέρι βοηθείας. Η Ελλάδα μοιάζει όλο και πιο πολύ με τον κουφό που δεν μπορεί να ακούσει τις σειρήνες που ουρλιάζουν γύρω του. Εξουθενωμένη, μετά από εφτά χρόνια βάρβαρων πολιτικών και συστηματικής καταστροφής, επιμένει στο ευρώ!

Παρόλα αυτά, ακόμα και τώρα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα σκυλιά του συστήματος γαβγίζουν σε όποιον τολμήσει έστω και να ανοίξει κουβέντα για εθνικό νόμισμα, όπως έγινε πρόσφατα με τον Νίκο Ξυδάκη του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση πρέπει να τους αγνοήσει και να ετοιμάσει ΑΜΕΣΑ σχέδιο εξόδου από το καράβι του ευρώ που μπορεί να βουλιάξει από στιγμή σε στιγμή.

Ίσως η καλύτερη απόδειξη γι'αυτό, αποτελεί μια πρόσφατη είδηση με βάση την οποία η ίδια η Γερμανία επισπεύδει τον επαναπατρισμό των αποθεμάτων χρυσού της, λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας γύρω από το ενιαίο νόμισμα.

Σύμφωνα με το Russia Today, το Βερολίνο φέρνει πίσω στη Γερμανία τα αποθέματα χρυσού που κατέχει η χώρα και τα οποία φυλάσσονται στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Παρίσι, με γρηγορότερο ρυθμό απ'ότι είχε προγραμματιστεί, όπως ανακοίνωσε η κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας την περασμένη Πέμπτη. Η κίνηση αυτή σχετίζεται με την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, καθώς οι νέες κυβερνήσεις σε Γαλλία και Ιταλία, ίσως θέσουν σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα.

Η Bundesbank έχει ήδη μεταφέρει 583 τόνους χρυσού από τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και σχεδιάζει να φέρει το ήμισυ του αποθεματικού της σε χρυσό πίσω στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2017, δηλαδή αρκετά γρηγορότερα απ'ότι είχε σχεδιαστεί αρχικά (μέχρι το 2020). Το υπόλοιπο θα μοιραστεί ανάμεσα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη και στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Καθώς η Γαλλίδα υποψήφια Μαρίν Λεπέν και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία καλούν για έξοδο από το ευρώ, ορισμένοι οικονομολόγοι στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι ο επαναπατρισμός του χρυσού μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητος για να στηρίξει το νέο Γερμανικό μάρκο σε περίπτωση κατάρρευσης της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το 98% του χρυσού της Γερμανίας αποθηκεύτηκε στο εξωτερικό και μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη ποσότητα που επέστρεψε στη χώρα ήταν το 2000, όταν η Bundesbank έφερε 931 τόνους από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Όταν ολοκληρωθεί ο επαναπατρισμός, η Γερμανία θα εξακολουθεί να έχει αποθηκευμένους 1.236 τόνους στη Νέα Υόρκη, 432 τόνους στο Λονδίνο και το υπόλοιπο στη Φρανκφούρτη. Ο τωρινός επαναπατρισμός περιλαμβάνει τη μεταφορά 300 τόνων από τη Νέα Υόρκη και 374 τόνων από το Παρίσι. Η Bundesbank ανακοίνωσε ότι δεν ανησυχεί για το χρυσό που βρίσκεται σε Βρετανικό έδαφος πάρα το Brexit, αφού το Λονδίνο παραμένει μια από τις βασικές αγορές εμπορίου χρυσού και ένα ασφαλές μέρος. Η Γερμανία κατέχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα σε απόθεμα χρυσού μετά τις ΗΠΑ με 3,381 τόνους.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί, στην περίπτωση που δεν αποφευχθεί ο όλεθρος, ο καθένας θα τρέξει να σωθεί όπως μπορεί και να γλιτώσει ότι μπορεί από την καταστροφή. Κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για την Ελλάδα, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει. Θέλετε απόδειξη; Κοιτάξτε τι γίνεται με το προσφυγικό. Ο καθένας μέσα στην υποτιθέμενα ενωμένη Ευρώπη της υποτιθέμενης αλληλεγγύης, αρχίζει να λειτουργεί αυτόνομα και κοιτάει πως να φορτώσει τους πρόσφυγες στις πλάτες του άλλου, λες και είναι σκουπίδια. Για τέτοιο Ευρωπαϊκό πολιτισμό μιλάμε και για τέτοια "φοβερή" ικανότητα από τους κλόουν που ηγούνται του ευρω-τσίρκου.

Για το λόγο αυτό, η χώρα όχι μόνο πρέπει να διαθέτει ένα δικό της σχέδιο εξόδου, αλλά πρέπει να το εφαρμόσει το ταχύτερο δυνατό, για να προλάβει τις εξελίξεις και να γλιτώσει με την μικρότερη δυνατή ζημιά, για να μπορέσει να σταθεί στις δυνάμεις της από την επόμενη μέρα του ολέθρου.

Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν. Οφείλουν να σχεδιάσουν το Grexit, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο δυναμικό που υπάρχει, χωρίς καμία συνεννόηση με τις ευρω-ύαινες, αλλά με μυστικότητα και με αποκλειστικό γνώμονα τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για τη χώρα, οι οποίες θα ήταν πολύ πιο ήπιες αν υπήρχε ένα καλά μελετημένο και οργανωμένο σχέδιο εξόδου από την αρχή.

Comments

  1. Anonymous14/2/17 13:22

    Γεια σου φιλε μου! Ειμαι περιστασιακός αναγνώστης του φόρουμ σου και θα ήθελα να χαιρετίσω και το παρόν άρθρο σου που είναι, όπωπς πάντα, τροφή για σκέψη. Παρ'όλα αυτά, θα περίμενα ειδικά αππο εσένα να μην τρέφεις αυταπάτες σχετικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ως ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ απο το 2008, εγεγγραμμένο μέλος του κόμματος τα τελευταία 2 χρόνια και 25 χρονών ξενυτεμένος αφου στην χώρα μας υποεργαζόμουν, είμαι φρικτά απογοητευμένος απο τον Τσίπρα και το επιτελείο του αφου φαίνεται να έχουν υποστεί ολική αλλαγή, λες και όντως τους έχοχυν κάνει πλύση εγκεφάλου. Μην ελπίζεις οτι θα κάνουν ποτέ σχέδιο για έξοδο απο το ευρώ: είναι τόσο πιθανό όσο και να έκανε κάτι τέτοιο ο Σαμαράς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τα ρ=πράγματα είναι σουρρεαλιστικά πλέον. Δεν κξέρω αν τον πλησίασε οικονομικός δολοφόνος - που είναι πολύ πιθανό- αλλά αυτός ο γελοίος πια πρωθυπουργός μας αμφιβάλλω αν θυμάται τί θα πεί Αριστερά...

    Π

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ'ευχαριστώ, απαντώ κάπως καθυστερημένα. Δεν τρέφω αυταπάτες, ούτε εγώ πιστεύω ότι ο Τσίπρας έχει σχέδιο για Grexit. Ωστόσο κρατάω κάποια ελπίδα γιατί μετά απ'όλες τις σφαλιάρες που έφαγε ίσως να πήρε το μάθημά του. Ίσως λοιπόν η κυβέρνηση να επεξεργάζεται και να ετοιμάζει σχέδιο για Grexit αφού κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει. Κάτι τέτοιο όμως εμείς θα το καταλάβουμε εφόσον συμβεί, γιατί όταν έχεις να κάνεις με οικονομικούς δολοφόνους, αυτά τα σχεδιάζεις με πλήρη μυστικότητα και τα ανακοινώνεις όταν είσαι έτοιμος να κάνεις το μεγάλο βήμα. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα που έχω.

      Delete
    2. Anonymous23/4/17 23:24

      Με μια συγκυβέρνηση... ερωτευμένων [«φωτισμένος πατριώτης*» Π.Καμμένος: «με τον Τσίπρα μας ενώνει μια πολύ βαθύτερη σχέση*», Α.Τσίπρας: «έχω τον ογκόλιθο δίπλα μου*»] που επιβάλει το πλαστικό χρήμα* και οσονούπω τη βιομετρική καταγραφή* ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί το θρησκευτικό παραλήρημα*, την στρατιωτικοποίηση* και στοχάζεται τον «εκδημοκρατισμό*» των νεοναζί χαμαιλεόντων, καλύτερα να ξεχάσεις και την μόνη ελπίδα που ακόμα έχεις! Άλλες φαίνονται να είναι οι ανησυχίες τους...

      * κάθε λέξη με αστερίσκο σηματοδοτεί τα αντίστοιχα links και από διαφορετικές πηγές που μπορούν να παρατεθούν ώστε να γίνει κατανοητό πως δεν πρόκειται για... ουρανοκατέβατες εκφράσεις

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Oct. 7 Reports Implode: Beheaded Babies, NY Times Scandal, & More

Glenn Greenwald    

Israel’s Descent Into Madness & the Holocaust Comparison

BreakThrough News   Rania Khalek was joined by Tarik Cyril Amar, a historian from Germany and associate professor at Koc University in Istanbul, to discuss Israel’s descent into genocidal fascism. Prof. Amar addresses whether it’s useful to make Holocaust and Nazi comparisons and the real reason behind the West’s unshakeable loyalty attitude when it comes to Israel’s barbarism.   

Zionist and US imperialist criminals are about to grab the natural gas off shore Gaza

globinfo freexchange   As the genocide against Palestinians of Gaza is about to be completed with an act of unprecedented brutality by the Zionists and butcher Netanyahu through the bombardment of about 1.4 million civilians in Rafah, it seems that they have already set their next primary goal. Which, in short, is to grab the natural gas resources off shore Gaza, together with their US imperialist buddies whose contribution to the genocide has been undoubtedly critical.     As already reported , in 2007, Hamas came to power and Israel launched an offensive on Gaza Strip, leaving behind 1,400 dead Palestinians, but taking with it the gas fields. Within a year, Israel announced the discovery of the Leviathan natural gas field, which did include Gaza's riches, valued at 453 billion dollars. But Gazans have been denied around 47 billion dollars in revenue. As for Tel Aviv, it's gunning to become a new hub. At that moment in time, that is 2022, Russian oil and gas were sanctioned.

Neocon Queen Victoria Nuland Ends Her Reign: Exposing a Catastrophic Career

Glenn Greenwald    

Τυχαία γεγονότα στην τριτοκοσμική μπανανία των Βαλκανίων

failed evolution   1) Συμβαίνει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας. 2) Γίνεται αστραπιαία επιχείρηση μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη από μηχανισμό του καθεστώτος, πριν ακόμα φτάσει στα χέρια των αρχών, προκειμένου να αποδοθεί η τραγωδία αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος και να βγουν από το κάδρο οι πολιτικές ευθύνες ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων. 3) Αναπαράγεται το παραποιημένο υλικό αστραπιαία από ναυαρχίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας. 4) Τοποθετείται επικεφαλής στην επιτροπή-παρωδία πρωτοπαλίκαρο του καθεστώτος Μητσοτάκη που εργάζονταν παλιά στην ίδια αυτή ναυαρχίδα. 5) Η επιτροπή κλείνει άρον-άρον την υπόθεση αποκλείοντας ουσιώδεις μάρτυρες που είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τον αρμόδιο υπουργό για τον κίνδυνο μεγάλου δυστυχήματος. Σταματάει έτσι και η όποια σε βάθος διερεύνηση για την τσιμεντοποίηση του χώρου και την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας.  

Το σκάσιμο της φούσκας Μητσοτάκη με νέα επίσημη χρεοκοπία και οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης

του system failure   Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα όσον αφορά τις πρώτες θέσεις με βάση και τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης του Μαίου. Αν συμπεριλάβουμε και το ποσοστό της αναμενόμενης αποχής, δεν μας έδωσαν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Αυτό όμως που φαίνεται να αιφνιδίασε ακόμα και το συστημικό κατεστημένο, είναι η είσοδος των δύο υπερσυντηρητικών, ακροδεξιών κομμάτων Νίκη και Σπαρτιάτες, με το τελευταίο να έχει ξεκάθαρες διασυνδέσεις με τον πρώην Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Παρά τη μεγάλη νίκη Μητσοτάκη, οι μιντιακοί ινστρούχτορες της καθεστωτικής προπαγάνδας εμφανίστηκαν σε γενικές γραμμές "μουδιασμένοι" και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συστημικό κατεστημένο (δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν και το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας), πέτυχε μόνο έναν από τους τέσσερις μεγάλους στόχους που είχε θέσει εξ'αρχής. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ουσιαστικά έχασε με σκορ 3-1.   Ο μεγάλος στόχος πο

The Shadowy, Intelligence-Linked Group Driving the US Towards War With Iran

"United Against Nuclear Iran does not miss an opportunity to try to bring the United States closer to a military conflict with Iran. And on the other side of the equation, they also have worked very hard to oppose efforts to de-escalate the U.S.-Iran relationship."   by Alan Macleod   Part 7 - A Lesson From History   The history of Iran has been intimately intertwined with the United States since at least 1953 when Washington orchestrated a successful coup against Prime Minister Mohammad Mosaddegh. Mosaddegh had refused U.S. demands to stamp out Communist influences in his country and had nationalized the nation’s oil. The U.S. installed Shah Mohammad Reza Pahlavi as a puppet ruler. An unpopular and authoritarian ruler, the Shah was overthrown in the Revolution of 1979. Since then, it has become a target for regime change, and its nuclear program is something of an obsession in the West. Often orchestrated by UANI officials while they were in government, the U.S. has carried

Israel Carries Out Most Sadistic Massacre, Opens Fire On Gaza Aid Convoy

Richard Medhurst  

How the CIA oversees the Ukraine proxy war on Russia

Geopolitical Economy Report   Several reports in mainstream US media outlets show how the CIA has helped to direct the proxy war against Russia in Ukraine, and played a role in causing the conflict in the first place. Ben Norton examines the evidence.   Related: Confirmed: US imperialists wanted to drag Russia into a war with Ukraine since at least 2019

The real reason behind TikTok ban

Glenn Greenwald /  Richard Medhurst