Skip to main content

Το Αμερικανικό κατεστημένο έδωσε την καλύτερή του παράσταση ως τώρα ...

... και λέγεται 'Προεδρία Τραμπ'

του system failure

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι και διάφοροι "ειδικοί" σχολιαστές των Αμερικανικών συστημικών ΜΜΕ έδειχναν σοκαρισμένοι όταν κατάλαβαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Κι όμως, τα ίδια ΜΜΕ ήταν αυτά τον προωθούσαν και μάλιστα περισσότερο ακόμα και από την αγαπημένη τους Χίλαρι Κλίντον, καθόλη τη διάρκεια της κούρσας για την προεδρία, σύμφωνα με διάφορες μετρήσεις. Οι αγορές στην αρχή έκαναν βουτιά, αλλά, “παραδόξως”, ανέκαμψαν πολύ γρήγορα, όπως έγινε και μετά την ψήφο υπέρ του Brexit. Τίποτα το συνταρακτικό δεν συνέβη. Φαίνεται σαν να πρόκειται για άλλη μια καλή σκηνοθεσία από τους τερατώδεις μηχανισμούς του κατεστημένου.

Αν πραγματικά θέλετε να καταλάβετε ποιος αποτελούσε πραγματική απειλή για το κατεστημένο, θα έπρεπε να γυρίσετε πίσω και να παρακολουθήσετε όλη την πορεία των υποψηφίων για τα προκριματικά του Δημοκρατικού κόμματος. Στην αρχή, θα βλέπατε ότι τα συστημικά ΜΜΕ θεωρούσαν σίγουρη τη νίκη της Χίλαρι και μάλιστα ότι θα επικρατούσε πολύ άνετα ενάντια στον Σοσιαλιστή, εσωκομματικό της αντίπαλο, Μπέρνι Σάντερς. Σχεδόν έκαναν πλάκα μαζί του. Αλλά μετά, τα πράγματα έγιναν σοβαρά, καθώς ο Μπέρνι άρχισε να δημιουργεί ένα μαζικό κίνημα έξω από το διεφθαρμένο 'πεδίο ελέγχου' των μιντιακών μηχανισμών.

Ειδικά η Αμερικανική νεολαία έδινε μια εκπληκτική ώθηση στον Μπέρνι, με πολύ γρήγορο ρυθμό, με τη μαζική της παρουσία στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και μέσα από τα social media. Επίσης, τα ανεξάρτητα μίντια στο διαδίκτυο συνεισέφεραν σημαντικά στο να κάνουν τον Μπέρνι γνωστό σε όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικανούς. Διότι το σύστημα είναι όντως πολύ ισχυρό, αλλά όχι ανίκητο. Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει.

Μετά, θα βλέπατε τα πρώτα σημάδια φόβου και αμηχανίας στα πρόσωπα και τις φωνές των μιντιακών φερέφωνων, όταν άρχισαν να παρακολουθούν προσεκτικά την απότομη άνοδο του Μπέρνι εναντίον της Χίλαρι. Έπειτα, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι άρχισαν να καταγράφουν τη δυναμική του Μπέρνι, όχι μόνο απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον, αλλά και απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό έγινε πολύ πριν η Χίλαρι κερδίσει τελικά τον Μπέρνι στα προκριματικά των Δημοκρατικών. Για ποιο λόγο λοιπόν τα μίντια άρχισαν να καταγράφουν προσεκτικά τη δυναμική που είχε ο Μπέρνι απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ; Η απάντηση είναι απλή: επειδή ήθελαν να ξέρουν αν έπρεπε να δράσουν σοβαρά για να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού.

Όταν διαπίστωσαν λοιπόν με τρόμο, ότι ο Μπέρνι μπορούσε να κερδίσει τον Τραμπ με πολύ άνεση και με σημαντική διαφορά σε σχέση με την Χίλαρι Κλίντον, κατάλαβαν ότι έπρεπε να τον ξεφορτωθούν. Ήταν πολύ πιο εύκολο να το κάνουν στα προκριματικά των Δημοκρατικών, μέσα σε ένα άδικο και αντιδημοκρατικό σύστημα, όπου οι μεγαλοεκλέκτορες είναι αυτοί καθορίζουν ουσιαστικά το αποτέλεσμα και όχι οι ψήφοι των οπαδών του κόμματος. Δεν θα ρίσκαραν να αφήσουν τον Μπέρνι να φτάσει ως την τελική μάχη απέναντι στον Τραμπ, με την προσοχή σχεδόν όλου του πλανήτη στραμμένη σ'αυτή την αναμέτρηση για το προεδρικό χρίσμα. Πράγματι, αποκαλύφθηκε μέσω των WikiLeaks ότι ο κατεστημένο του Δημοκρατικού κόμματος είχε εξαπολύσει έναν ανελέητο εσωτερικό πόλεμο κατά του Μπέρνι Σάντερς, αλλά και ότι πολλοί διαπλεκόμενοι λομπίστες ήθελαν να τον ξεφορτωθούν.

Όταν το κατεστημένο κατάφερε τελικά να απαλλαγεί από την πραγματική απειλή που λεγόταν Μπέρνι Σάντερς, άρχισε η μεγάλη παράσταση. Στην αρχή, ο Σάντερς αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα υποστηρίξει την Κλίντον, αλλιώς τα μίντια θα τον είχαν "σταυρώσει" κατηγορώντας τον ότι οδηγεί τους οπαδούς του μακριά από αυτή και άρα βοηθάει στο να επικρατήσει το "τέρας" Ντόναλντ Τραμπ. Ήταν η απόλυτη ταπείνωση για τον Μπέρνι, όπως ακριβώς ήθελαν, προκειμένου να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο.

Έπειτα, η ταινία τρόμου συνεχίστηκε, ίσως με την πιο αποκρουστική κούρσα για το προεδρικό χρίσμα στην ιστορία των Αμερικανικών εκλογών. Η Χίλαρι Κλίντον βυθιζόταν σε ένα βούρκο σκανδάλων, διαφθοράς και καταστροφικών πολέμων. Πιστεύετε ότι το κατεστημένο δεν έβλεπε την δημοτικότητά της να καταρρέει;

Από την άλλη πλευρά, ο ρατσιστής δισεκατομμυριούχος, Ντόναλντ Τραμπ. Έπαιξε καλά το παιχνίδι του αντι-συστημικού υποψηφίου, αλλά στην πραγματικότητα, είναι απλά μια εφεδρεία του κατεστημένου. Τι πιστεύετε ότι θα κάνει; Θα προστατεύσει τα συμφέροντα των εκατομμυρίων φτωχών εργατικών στρωμάτων ή τα συμφέροντα της τάξης του; Μπορείτε να μαντέψετε; Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Στο μόνο που μπορούμε πραγματικά να ελπίζουμε, είναι ότι θα αντισταθεί τελικά στην προοπτική μιας ανοιχτής σύγκρουσης με τη Ρωσία, όπως θέλει η Χίλαρι Κλίντον και το Αμερικανικό βαθύ κράτος, φυσικά.

Σε αυτό το αποκρουστικό θέαμα, η Χίλαρι Κλίντον αποτελεί την τέλεια προσωποποίηση μιας ιδεολογίας που χρεοκοπεί. Το κατεστημένο θα την ήθελε ίσως λίγο ακόμα περισσότερο στην εξουσία, ώστε να προετοιμάσει καλύτερα το έδαφος για την έλευση της επόμενης σκοτεινής εποχής.

Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ ήρθε λίγο νωρίτερα. Ο Τραμπ αντιπροσωπεύει ξεκάθαρα και με ευθύτητα τον αδίστακτο κυνισμό των ελίτ: ναι, είμαστε το ένα τοις εκατό που σας εκμεταλλευόμαστε και σας φτωχοποιούμε και θέλουμε να σας κυβερνήσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σηκώσετε κεφάλι.

Ο νεοφιλελευθερισμός δίνει τη σκυτάλη σε μια νέα και βάρβαρη Φεουδαρχία ...

Comments

  1. Δηλαδή, το παιχνίδι ήταν, σαν να λέμε, στημένο;

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ο Κούλης επιβεβαιώνει πλήρως ότι θα εφαρμόσει νέο, σκληρό μνημόνιο!

globinfo freexchange
Όπως είχαμε αναφέρει ήδη από το 2016 και αμέσως μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, το αποτέλεσμα των εσωτερικών εκλογών στη γαλάζια παράταξη έλυνε τα χέρια του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου απέκτησαν μια πρώτης τάξεως εφεδρεία σε περίπτωση που τα πράγματα "στράβωναν" με την κυβέρνηση Τσίπρα.  
Έτσι, ο νέος [τότε] αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την καλύτερη λύση προκειμένου να εφαρμόσει πιστά τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές προκειμένου να ολοκληρωθεί το πείραμα με κάθε λεπτομέρεια.
Ήρθε η ώρα να μας επαληθεύσει πλήρως ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tvxs.gr:
Μνημόνια με τη μορφή κυβερνητικής πολιτικής είναι το οικονομικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στους Financial Times, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα θεωρεί ότι η πανδημία μπορεί να αποτελέσει…

Ο ρόλος της Τουρκίας και του Ερντογάν στην κούρσα των Δυτικών αποικιοκρατών για τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης

του system failure
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω κυρίως της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και της ενεργού ανάμιξής της στο Λιβυκό χάος.
Αλλά παρόλο που η κατάσταση παραμένει πράγματι χαοτική στη Λιβύη, λόγω κυρίως των επεμβάσεων των αποικιοκρατών της Δύσης, οι οποίοι πρώτοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου (και από αυτούς πρώτοι οι Γάλλοι), φαίνεται ότι το γεωπολιτικό τοπίο αρχίζει, σιγά-σιγά, να ξεκαθαρίζει. 
Όπως είχαμε αποκαλύψει ήδη από το 2016, μια επιστολή από το αρχείο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, που δημοσίευσαν τα WikiLeaks, αποδείκνυε ότι είχε ξεκινήσει μια σκληρή κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ των Δυτικών αποικιοκρατικών δυνάμεων πάνω από την Λιβύη. 
Όπως είχαμε αναφέρει, ο τίτλος και οι λεπτομέρειες των πληροφοριών που περιέχονται στην επιστολή, προδίδουν μια έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς Αμερικανών για το γεγονός ότι οι Γαλλικές εταιρίες έκοψαν πρώτες το νήμα στην κούρσα για το Λιβυκό πτώμα.
Υπενθυμίζεται ότι, στη συγκεκ…

Trump tells Florida crowd “something will happen in Venezuela” soon

“Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” Trump said, before not-so-cryptically  adding that Washington would be “very much involved.”
by Alan Macleod
On a trip to COVID-19 riddled Florida this weekend, President Donald Trump not-so-cryptically revealed that he had something big planned for Venezuela during a meeting with leaders of the U.S. military’s Southern Command. “Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” he said, before adding that Washington would be “very much involved” in what he was referencing.
On Trump’s orders, Southern Command moved large numbers of forces to the region, ostensibly to conduct a counter-narcotics operation against Venezuela, which the U.S. has described as a “narco state,” with the DEA offering a $15 million bounty for President Maduro’s head. This, despite the fact the U.S. government’s own reports on drug smuggling barely even mention Venezuela and official summaries show that U.S.-allies Colombia and Ec…

Evidence that Biden will start an AI-conducted war with Iran on behalf of the new Military-HighTech complex

globinfo freexchange

About two months ago, we mentioned Joe Biden's terrible response on whether he would lift sanctions on Iran due the COVID-19 pandemic crisis.
As we wrote back then, Biden didn't even bother to defend one of the very few positive achievements that the Obama administration - during which he served as vice-president - left behind: the Iran nuclear deal.

Instead, he dropped all the assets he had in his arsenal that would help him attack Trump from the Left. And he did it, just only to make sure that he would not disturb the deep state apparatus with his response because the question was meant to test Biden's loyalty on the deep state agenda.

Connecting the dots, we found something even more terrifying. New evidence shows that key people around Biden and his potential cabinet in case he wins November's election, are deeply connected with the Military-HighTech complex. And that they will not hesitate to make Iran a test field for the first AI war i…

Powerful signs that Biden will have a tough time to control progressives and their growing influence inside the Democratic party

globinfo freexchange
We wrote recently that, even if Biden wins easily in November, things will never be the same inside his party. It seems that the progressive wave is getting stronger, especially after some big victories of progressive candidates in the recent Democratic Primary. The most impressive of them, is AOC's new victory against a Wall Street puppet. Alexandria Ocasio-Cortez achieved an astonishing victory through an unreal percentage (72.6%).
Therefore, Bernie's political revolution is far from over. The progressive army is growing stronger and Biden will have a tough time to deal with the Leftist pressure inside the Democratic party. Maintaining the neoliberal agenda won't be a walk in the park on a sunny day.

We already have strong indications towards that case. As Joe Garofoli reported recently for the San Francisco Chronicle [emphasis added]:
California progressives are not letting up on Joe Biden after he released a clean-energy plan last week that is…

Establishment's attempt to promote the hardcore neoliberal Kamala Harris up to the presidency through the back door

globinfo freexchange
Rumours spread around the mainstream quickly on July, 28, whenPolitico "accidentally[?] published a report that Biden picked Harris as his running mate. The outlet quickly deleted the report, and said it was published by mistake. "For a brief period yesterday afternoon, placeholder text was mistakenly published to the site," Brad Dayspring, Politico's vice president of marketing and communications, told The Hill."
Huh?

Politico labeled Sen. Kamala Harris as Biden's running mate... that he chose on August 1 (4 days from now).https://t.co/M3dhmIwZ7opic.twitter.com/99GDHzWPnL — Mark Bednar (@MarkBednar) July 28, 2020
How did that happen? 
Was that indeed a big blunder by the establishment machine? Or, was a deliberate "leak" by the machine to test reactions?

The next day, Kamala Harris wrote a quite "presidential" tweet, reflecting perfectly her presidential ambitions. As she stated: "We can't have millions of…

Νέες αποκαλύψεις-σοκ: οι τραπεζίτες άρχισαν να "ροκανίζουν" τα δισεκατομμύρια του "μαξιλαριού"!

globinfo freexchange
Σε μια νέα, απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις 13/7 στο τοπικό κανάλι της Κέρκυρας Start TV.  Όπως ανέφερε:
                         Η Eurobank ίδρυσε μια εταιρία "σφραγίδα" - τώρα, αυτή τη βδομάδα -  στην οποία περνάει κόκκινα δάνειά της. [...] Την εισάγουν στο χρηματιστήριο - τώρα, οσονούπω - και τις μετοχές θα τις δώσουν ως μέρισμα στους μετόχους της Eurobank. Θα μου πείτε: τι αξία θα έχει αυτή η μετοχή; Ναι, αλλά εδώ έρχονται τα 12 δισεκατομμύρια, τις εγγυήσεις που θα δώσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, γιατί εκείνοι θα επωμιστούν αυτά τα 12 δισ. από τον ESM, για να έχουν κέρδη οι μέτοχοι της Eurobank που δημιούργησαν μια εταιρία "σφραγίδα"! Αυτά τα πράγματα ούτε οι εγκληματίες της Lehman Brothers δεν τα κάνανε, το 2007!

Όπως είχαμε γράψει ήδη από τον Απρίλιο,  τον Δεκέμβριο του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε ένα σχέδιο νόμου με την κωδική ονομασία "Ηρακλής", με στόχο να μειώσει το άνοιγμα των τραπεζ…

How a US and Qatari regime change deception produced ‘Caesar’ sanctions driving Syria towards famine

Like the mysterious figure it is named for, the Caesar sanctions bill is the product of an elaborate deception by shadowy US- and Gulf-backed operatives. Instead of protecting Syrian civilians, the unilateral measures are driving them towards hunger and death.
by Max Blumenthal
Part 7 - 46% of the Caesar file reveals mass killings – by a brutal armed opposition
Though the full contents of the supposed Caesar file has never been made public, Human Rights Watch (HRW) was able to view the documents in full in 2015. In a lengthy report hyping the photos and attempting to reinforce the push for regime change, HRW inadvertently demolished Washington’s narrative.

In a virtual footnote in its lengthy report on the Caesar file, HRW acknowledged that nearly half of the entire file – some 24,568 photos – depicted the bodies of government soldiers who had been killed by the armed opposition, “including [by] incidents of terrorism, fires, explosions and car bombs).

As Rick Sterling noted, “nearly …

Firm linked to HHS’ Robert Kadlec poised to become exclusive manufacture of COVID-19 vaccines

A pharmaceutical firm with a dark history and questionable ties to serving ASPR Robert Kadlec is poised to become the exclusive manufacturer of the COVID-19 vaccines now being funded through Trump’s Operation Warp Speed.
by Raul Diego 
Part 3 - The Money Trail
As usual, following the money usually takes us to the center of the real action. In the case of the COVID-19 vaccine, Emergent’s “go-to” status is borne out by this tried and true method, and when we survey the agreements already in place with the companies most likely to develop a vaccine for the novel coronavirus. The value of Johnson & Johnson’s contract with Emergent Biosolutions, for instance, matches up almost exactly with the $456 million grant it received from the Trump administration; Emergent’s five-year manufacturing agreement with the American multinational is worth approximately $480 million.
AstraZeneca’s vaccine candidate, which also received considerable funding from Operation Warp Speed, likewise reached an $8…

Latin America’s neoliberal leaders are making the coronavirus pandemic far worse

Much of Latin America is in meltdown with coronavirus cases soaring, bodies piling up, and anger mounting as a new wave of neoliberal leaders who openly reject individualism amid collective public health crisis pour fuel on the fire.
by Alan Macleod
While other continents have largely dealt with the COVID-19 pandemic, much of Latin America is in meltdown, as cases soar, bodies pile up, and anger mounts. Its new wave of neoliberal leaders, mistrustful of collective action in any situation and extolling the virtues of individualism in a collective public health crisis, are making the problem far worse.
Despite having months to prepare for the worst, over 100,000 people have (officially) died in South America already, over two-thirds of them in Brazil. The country’s far-right president Jair Bolsonaro, who came to power in a highly dubious election in 2018 marked by the imprisonment of the runaway favorite Lula da Silva of the left-wing Workers’ Party, has constantly downplayed the threat…