Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

01 August, 2016

Σχέδια νέου πραξικοπήματος από την Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία και την εγχώρια διαπλοκή

«Ιός Στουρνάρα» χτυπά ξανά το πολιτικό σκηνικό εν μέσω αναζωπύρωσης της κόντρας του κεντρικού τραπεζίτη με την κυβέρνηση, αλλά και σεναρίων που του χρεώνουν (ξανά) πρωθυπουργικές βλέψεις.

[...]

Ουσιαστικά, πρόκειται για το ίδιο σενάριο το οποίο κυοφορείτο από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους και στο πρώτο εξάμηνο του 2015, κυβερνητικά στελέχη όμως υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα σχέδιο που στην πράξη δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ. Και θεωρούν ότι πίσω του βρίσκονται επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα που εξακολουθούν να επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, δείχνοντας στην πραγματικότητα το παλαιό σύστημα διαπλοκής.

[...]

Τη δεύτερη εκδοχή ήρθε να στηρίξει το χθεσινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ περί του «Δείπνου των 8». Κατά την εκδοχή αυτή, ο Γιάννης Στουρνάρας δέχεται προτάσεις και πιέσεις να ηγηθεί του εγχειρήματος ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς και να μπει πια με ανοιχτούς και καθαρούς πολιτικούς όρους στη μάχη κόντρα στον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο δεν διαψεύστηκε, σε δείπνο που έγινε πριν από έναν μήνα στο σπίτι του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, με προσκεκλημένο τον Γιάννη Στουρνάρα, προτάθηκε στον τραπεζίτη να βγει μπροστά στην προσπάθεια ανασύνταξης του μεσαίου και κεντροαριστερού χώρου. Οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι φέρονται να ήταν ο Κώστας Σημίτης, ο Τάσος ΄Γιαννίτσης, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μάλιστα, κατά τα ΝΕΑ, είπε στον Γιάννη Στουρνάρα: «Πρέπει να αποφασίσεις εάν θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός ή θέλεις να μείνεις υπάλληλος».

[...]

... όπως είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κεντρικός τραπεζίτης είχε προτείνει στην κυβέρνηση τον Μάιο του 2015 να πληρωθεί το ΔΝΤ με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

[...]

Οι «υπόγειες» αυτές προθέσεις του Γιάννη Στουρνάρα, αποτυπώνονται, κατά κυβερνητικά στελέχη, και στις σταθερές, αιχμηρές παρεμβάσεις και προειδοποιήσεις του για την κατάσταση της οικονομίας. Πρόκειται για παρεμβάσεις που γίνονται με θεσμικό μεν τρόπο – κυρίως μέσω των εκθέσεων της Τράπεζα; Της Ελλάδας – αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εξ αυτών των παρεμβάσεων, εκείνες που έχουν ενοχλήσει περισσότερο το Μαξίμου είναι οι επαναλαμβανόμενες επισημάνσεις για τους κινδύνους της υπερφορολόγησης, καθώς και οι προειδοποιήσεις για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και για τους μακροοικονομικούς κινδύνους. Του χρεώνεται επίσης και αρνητική στάση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μην υπάρξουν αλλαγές στην ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας και να μην απομακρυνθεί η Λούκα Κατσέλη, όπως ζητά η ΕΚΤ με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο


Σχετικά:
No comments:

Post a Comment