Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

28 July, 2016

O Τσάβες σύμβολο ενότητας

Ο Τσάβες ήταν “ο Χριστός των φτωχών της Λατινικής Αμερικής”, οι ταπεινοί άνθρωποι τον θυμούνται σαν αυτόν που έκανε τα περισσότερα στην ιστορία της περιοχής για την ενοποίηση αυτού του μέρους του κόσμου. Η πιο πολύτιμη κληρονομία του βρίσκεται στους οργανισμούς ενοποίησης, σαν την ALBA, την UNASUR, την Petrocaribe και το διεθνές κανάλι Τelesur.

O αιώνιος Κομαντάντε Τσάβες

Ο Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1954 στην Σαμπανέτα της περιφέρειας Μπαρίνας, μια κλασική περιοχή του κάμπου της Βενεζουέλας. Γονείς του ήταν ο Ούγκο ντε λος Ρέγιες Τσάβες και η Ελένα Φρίας.

Ήταν ο δεύτερος από έξι αδέρφια. Η ινδιάνα γιαγιά του Ρόσα Ινές Τσάβες φρόντιζε τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια και ήταν αυτή που έμαθε στον μικρό Ούγκο να διαβάζει και να γράφει, ενώ ο μικρός βοηθούσε οικονομικά την οικογένεια πουλώντας γλυκά από παπάγια, γνωστά ως "arañas" (αράχνες). Γι αυτό ήταν γνωστός ως ο "arañero" της Σαμπανέτα.

Ξεκινά η ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής

Το 2001 ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες πρότεινε μαζί με τον ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, την δημιουργία ενός οργανισμού συνεργασίας και συμπληρωματικότητας που ονομάστηκε ALBA.

Ο φορέας αυτός προώθησε την ανάπτυξη όλων των εθνών σύμφωνα με τις αρχές της συμπληρωματικότητας και της περιφερειακής συνεργασίας με αμοιβαίο σεβασμό και αλληλεγγύη.

Πρόκειται για μία πρόταση που κατατέθηκε κατά την διάρκεια της δεύτερης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ένωσης Κρατών της Καραϊβικής που πραγματοποιήθηκε στην Βενεζουέλα.

Το 2009 μετονομάστηκε σε Συμμαχία για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής - Συνθήκη Εμπορίου των Λαών (ALBA- TCP).

Η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής (ALBA) είναι το έδαφος για την οικοδόμηση του οικονομικού και πολιτικού μοντέλου", είπε ο Ούγκο Τσάβες το 2009.

Σήμερα στην ALBA-TCP συμμετέχουν η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Βολιβία, η Νικαράγουα, η κοινοπολιτεία της Δομινίκα, η Αντίγουα και Μπαρμπούδα, το Εκουαδόρ, ο Σαν Βισέντε & Γρεναδίνες, η Σάντα Λουσία, ο Σάν Κριστόμπαλ και η Νιέβες & Γρανάδα.

Η γέννηση του Telesur

Aυτό το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 2005 από τον πρόεδρο Ούγκο Τσάβες σαν ένα κανάλι ειδήσεων, για να σπάσει την μιντιακή σιωπή των μεγάλων αλυσίδων που χειρίζονται την πληροφορία. Η πλατφόρμα πολυμέσων γεννήθηκε για να προβάλει την πραγματικότητα των ανθρώπων που δεν έχουν φωνή.

Ξεκίνησε τις μεταδόσεις του στις 24 Ιούλη του ίδιου έτους, στην 222 επέτειο της γέννησης του Σιμόν Μπολίβαρ και είχε την υποστήριξη της Αργεντινής, της Βολιβίας, της Κούβας, του Ισημερινού και της Νικαράγουα.

Γεννήθηκε το Telesur , εγώ που είμαι καθολικός και πολύ χριστιανός, ζητάω από το Θεό να βοηθήσει όλη αυτή την προσπάθεια για το καλό των λαών μας”, δήλωσε τότε ο Τσάβες.

Συμμαχία Βενεζουέλας – Καραϊβικής

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσάβες ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2005 η Συμμαχία Petrocaribe, που επιτρέπει στις χώρες της Καραϊβικής να αγοράζουν με ευνοϊκούς όρους, μέχρι 185.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως.

Unasur

Η Ένωση Νοτιοαμερικανικών Κρατών (Unasur) δημιουργήθηκε στις 23 Μαΐου 2008, όταν εγκρίθηκε η Ιδρυτική Συνθήκη, με την οποία καθορίστηκε η πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, Κίτο, ως μόνιμη έδρα της Γραμματείας και η Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας, ως μόνιμη έδρα του Κοινοβουλίου. Βασικός στόχος τέθηκε η πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική ενοποίηση των χωρών, με προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες του λαού και στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων και την ενίσχυση της κυριαρχίας των χωρών, με σεβασμό στις αρχές και την ανεξαρτησία τους.

Celac, χώρος ενοποίησης και ανάπτυξης

Η Κοινότητα Χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Celac), οργανισμός που αποτελείται από 33 χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής, ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την προώθηση της περιφερειακής ενοποίησης, χωρίς την επιρροή των ΗΠΑ και του Καναδά.

Το πνεύμα της ενότητας επέστρεψε με όλες του τις δυνάμεις [...] η Celac στέκεται με έναν χαρακτήρα και μια προσωπικότητα καλά καθορισμένη”, ανέφερε σε επιστολή του ο Πρόεδρος Τσάβες στη 2η Σύνοδο Κορυφής της Celac, στο Καράκας της Βενεζουέλας.

H Bενεζουέλα στο Μercosur

Στις 6 Ιουλίου 2006, οι Πρόεδροι, Νέστωρ Κίρσνερ της Αργεντινής, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα της Βραζιλίας, Ταμπαρέ Βάσκες της Ουρουγουάης και Νικάνωρ Ντουάρτε της Παραγουάης, συναντήθηκαν στο θέατρο Τερέσα Καρένιο του Καράκας και υπόγραψαν παρουσία του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, την ένταξη της Βενεζουέλας στην Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

Ωστόσο, η πλήρης ένταξη της Βενεζουέλας ως Κράτος – μέλος του Mercosur, υλοποιήθηκε έξι χρόνια μετά, στις 31 Ιουλίου 2012, μετά από αγώνα του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες για την ενίσχυση της περιφερειακής ενοποίησης και την οικοδόμηση μιας Μεγάλης Πατρίδας, που θα προωθεί την ανάπτυξη των λαών της ηπέιρου.

Είμαστε στη Μercosur. Tώρα αυτός είναι ο τρόπος για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας, γιατί εμείς μόνο μας δεν μπορούμε, είναι αδύνατον μόνοι μας, ενάντια στον κόσμο, ενάντια στο ρεύμα. Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό που η Βενεζουέλα είναι στη Mercosur και η Mercosur είναι στην Βενεζουέλα”.

Πηγή:

No comments:

Post a Comment