Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

06 July, 2016

Ιδού γιατί το μαύρο ιερατείο της ευρω-δικτατορίας ήθελε να ξεφορτωθεί τον Βαρουφάκη


Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, επιβεβαιώνει μέσα από το βιβλίο του, τον λόγο που το μαύρο ιερατείο της Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Δικτατορίας (ΕΧΔ), θέλησε με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί τον πρώην υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και την "επικίνδυνη" Αριστερή πλατφόρμα που αργότερα σχημάτισε τη Λαϊκή Ενότητα.

Από το tvxs.gr :

Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, επαναπροσδιορισμός των καταθέσεων σε Νέα Δραχμή, μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, επιστράτευση δημοσίων υπαλλήλων, ήταν, σύμφωνα με τον Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, τα βασικά συστατικά του «Σχεδίου Β» ή «Σχεδίου Χ» που προετοιμαζόταν από τον Μάρτιο του 2015, υπό τον πρώην υπ. Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα παραπάνω παρουσιάζει λεπτομερώς στο βιβλίο του «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» (εκδ. Πατάκη), το οποίο παρουσιάζει η Καθημερινή, ο Αμερικανός καθηγητής.

Ο Γκάλμπρεϊθ υποστηρίζει ότι αυτοί που κλήθηκαν να αναπτύξουν το σχέδιο, μεγαλοποιούσαν τις δυσκολίες και παρέβλεπαν «κάποιες ευοίωνες προοπτικές». Υπήρχε βέβαια η πρόβλεψη για την περίπτωση κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Στην περίπτωση αυτή, η Τράπεζα της Ελλάδος θα έπρεπε να εθνικοποιηθεί είτε μέσω προεδρικού διατάγματος, είτε μέσω Γενικής Συνέλευσης.

[...]

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας δεν κρύβει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το Σχέδιο δεν εφαρμόστηκε. «Πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου για το ζήτημα, ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε ενημέρωση από μας και η εργασία επί του θέματος τερματίστηκε με την υποβολή ενός εκτενούς υπομνήματος στις αρχές Μαΐου», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από τον Μάιο του 2015, ο γνωστός δημοσιογράφος Paul Mason, υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς, ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο από ανθρώπους, προφανώς σε θέσεις κλειδιά, της ευρωζώνης, προκειμένου να μεταλλάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον αναγκάσουν τελικά να εφαρμόσει και την τελευταία λεπτομέρεια του πειράματος, με αντάλλαγμα κάποιου είδους ελάφρυνσης του χρέους στα μέτρα τους.

Σε άρθρο του, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Σε ένα σενάριο σύμφωνα με την ευρωζώνη, το αναμενόμενο τέλος είναι: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται, ο υπουργός οικονομικών Βαρουφάκης κρατά την υπόσχεσή του να μην υπογράψει με όρους παράδοσης και παραιτείται. Σχηματίζεται μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμαχεί τώρα με το Ποτάμι και την σιωπηλή υποστήριξη της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας. Γίνεται ελάφρυνση του χρέους, αλλά με τους όρους που επιβάλουν οι δανειστές και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει για να ολοκληρώσει τη μετάλλαξη του σε ένα κεντροαριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.” (fa.ev/2015/07/)

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από το 'ΟΧΙ' του δημοψηφίσματος, τα σκυλιά του συστήματος αναθεματίζουν το "θράσος" του Ελληνικού λαού να τολμήσει να πει 'ΟΧΙ' στην εξόντωσή του από τις βάρβαρες πολιτικές της ευρω-δικτατορίας. Οι "αυθεντίες" πολιτικοί και δημοσιογράφοι στα συστημικά κανάλια ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τη "λογική" του νεοφιλελεύθερου φασισμού, με βάση τον οποίο, τα δημοψηφίσματα είναι επικίνδυνα, γιατί ο λαός μπορεί να βγάλει "λάθος" αποφάσεις!

Δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, λένε ότι 'δεν μπορείτε να αποφασίζετε εσείς, ο λαουτζίκος', μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες για την τύχη της χώρας, επειδή 'εμείς, η ελίτ γνωρίζουμε καλύτερα'. Είναι η ίδια ελίτ βέβαια που κατέστρεψε τη χώρα και έστειλε το λογαριασμό στον λαουτζίκο. Ή, αλλιώς, η ίδια ελίτ που ζητά ουσιαστικά κατάργηση της Δημοκρατίας, επειδή ο "επικίνδυνος όχλος" μπορεί να βλάψει τα συμφέροντά της!

Έτσι, τα σκυλιά του συστήματος ακόμα ουρλιάζουν για το "θράσος" ενός λαού να πει 'ΟΧΙ' και για το "θράσος" ενός υπουργού να βρει τρόπο εξόδου από την νεοφιλελεύθερη ευρω-δικτατορία. Δυστυχώς όμως, η λούμπεν μικροαστική τάξη κατάπιε αμάσητη την προπαγάνδα "ευρώ η θάνατος", γι'αυτό και έβαλε έξι μνημονιακά κόμματα στη βουλή, αφού είχε ήδη υπογράψει τρίτο μνημόνιο ο Τσίπρας.

No comments:

Post a Comment