Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

02 July, 2016

Ένα ακόμα βήμα για ένταξη της Ελλάδας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις στις οποίες προχώρησε η Ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον καθηγητή, κ. Ρουμελιώτη, με εκπροσώπους της Ασιατικής Τράπεζας, η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο να πετύχει την ένταξή της στην Ασιατική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται η αποστολή από τη διοίκηση της τράπεζας στις Ελληνικές αρχές το εγχειρίδιο, με βάση το οποίο η Ελλάδα θα υποβάλλει και τυπικά το αίτημά της, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί από το ΔΣ, από το Σεπτέμβριο του 2016.

Μαζί με την Ελλάδα θα υποβάλλουν αιτήσεις και άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία. Εφόσον εγκριθεί το Ελληνικό αίτημα, η Ελλάδα θα συμμετέχει στην ίδια ομάδα που θα εκπροσωπούνται οι χώρες της Ευρωζώνης στο ΔΣ της τράπεζας.

Η σύμβαση μεταξύ της χώρας μας και της Ασιατικής Τράπεζας (όπως θα διαμορφωθεί μετά τη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο μερών, που θα κλείσει πιθανότατα τον Σεπτέμβριο), θα πρέπει να επικυρωθεί και από την Ελληνική βουλή.

Τα έργα που θα χρηματοδοτεί η τράπεζα μπορεί να είναι συγχρηματοδοτούμενα και από άλλες περιφερειακές και διεθνείς τράπεζες, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Θα πρέπει, επίσης, να αποσκοπούν στην ανάπτυξη της διασύνδεσης των χωρών που συμμετέχουν στην τράπεζα, να έχουν την κρατική υποστήριξη, ανεξάρτητα από το αν θα είναι ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια ή ΣΔΙΤ.

Τέλος, δεν αποκλείεται, σε απώτερο χρόνο, η τράπεζα να παρέχει και εγγυητικές επιστολές προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα αναλαμβάνουν έργα χρηματοδοτούμενα από την ίδια.

Πηγή:


... η Ελλάδα πρέπει να αναζητήσει και άλλες εναλλακτικές. Εκτός από την λύση των BRICS, η Ελλάδα μπορεί να στραφεί στην νεοσυσταθείσα Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ), υπό Κινεζικό έλεγχο, καθώς ήδη πολλές χώρες, ακόμα και από τον σκληρό πυρήνα του Δυτικού μπλοκ, έχουν κάνει αίτηση για ένταξη ...

No comments:

Post a Comment