Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

09 June, 2016

Αμετανόητοι νεοφιλελέδες, ψυχοπαθείς τεχνοκράτες


Η πρόσφατη κυνική ομολογία Χαρδούβελη, δεν αποδομεί μόνο το "suceess story" της κυβέρνησης Σαμαρά και το παραμύθι ότι δήθεν η χώρα έμπαινε σε φάση ομαλότητας και ανάκαμψης. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι οι τεχνοκράτες-ρομπότ της νεοφιλελεύθερης καταστροφής σκέφτονται παντού με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς είναι "προγραμματισμένοι" από τη "μεγάλη σχολή" του νεοφιλελευθερισμού και τους αρχιερείς της.

Από το efsyn.gr :

Με την ευθύτητα (ή και ωμότητα) ενός τεχνοκράτη που έτυχε να γίνει για λίγο και υπουργός, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης κατέρριψε προχτές το μεσημέρι, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», όλους τους μύθους του success story της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, ο κ. Χαρδούβελης ομολόγησε ότι όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης βρισκόταν στον αέρα, ότι η περίφημη αξιολόγηση που υποτίθεται θα μας έφερνε στην ανάπτυξη δεν έβγαινε παρά μόνο με την αποδοχή των μεγάλων πλεονασμάτων, δηλαδή με την υποχρέωση σε νέα βαριά μέτρα.

[...]

Χαρδούβελης: «Πράγματι ήταν αρκετά αυστηρό το πλαίσιο του 2014. Μιλούσε το 2016 να έχουμε ένα πλεόνασμα 4,5%. Στόχος μας ήταν τότε να κλείσουμε την αξιολόγηση. Δεν θέλαμε να το φέρουμε στο τραπέζι από τότε. Θέλαμε να το μειώσουμε από 4,5%, να το φέρουμε στο 3%. Πιστεύαμε ότι ένα 3% θα μπορούσε να το αντέξει η οικονομία με τους ρυθμούς ανάπτυξης που θέλαμε να έχουμε».

Δημοσιογράφος: «Οι δανειστές θα το δεχόντουσαν αυτό;»

Χαρδούβελης: «Θα το δεχόντουσαν. Δεν μπορούσαμε να το βάλουμε στο τραπέζι το 2014, διότι θα χάναμε αξιοπιστία. Επρεπε πρώτα να κλείσουμε την αξιολόγηση. Είχαμε το ΔΝΤ με το μέρος μας. Θα το φέρναμε με το μέρος μας και θα το δεχόντουσαν, πιστεύω».

Ο τεχνοκράτης Χαρδούβελης χρησιμοποιεί της λέξη "πιστεύω/πιστεύαμε" σε πολλές περιπτώσεις, πράγμα που δείχνει ότι δεν ήταν καθόλου σίγουρος για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και για το πλεόνασμα, ωστόσο, στα νούμερα ήταν πολύ συγκεκριμένος. Δηλαδή, με τη διαπραγμάτευση στον αέρα, "πίστευαν" ότι ο στόχος για 3% πλεόνασμα μέσα στο 2016 ήταν εφικτός. Καταλαβαίνετε για τι παράνοια μιλάμε;

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα οι ψυχοπαθείς τεχνοκράτες των δανειστών έθεσαν στόχο για 3,5% πλεόνασμα, αλλά για το 2018. Όχι ότι αυτό βρίσκεται μέσα στα όρια της λογικής, αλλά είναι καλό να αναφερθεί για να γίνει μια σύγκριση με το 3% πλεόνασμα για το 2016 που "πίστευε" η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι είναι εφικτό.

Το ποιο ωραίο απ'όλα, είναι ότι τα νεοφιλελέ τρολ στο διαδίκτυο, στα κανάλια και οπουδήποτε αλλού έβρισκαν την ευκαιρία, είχαν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της Αριστερής Πλατφόρμας, όταν ήταν ακόμα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή υποστήριζε σοβαρά την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ. Η λυσσαλέα προπαγάνδα των μεγαλοπαπαγάλων στα κανάλια της διαπλοκής τους κυνήγησε ανελέητα, στιγματίζοντάς τους ως "παλαβούς".

Τι έχουν να πουν τώρα, όλοι αυτοί οι "σώφρονες" παπαγάλοι; Αν η Αριστερή Πλατφόρμα (και μετέπειτα ΛΑΕ) ήταν οι "παλαβοί" που θα έφερναν την καταστροφή με το εθνικό νόμισμα, τι πρέπει να πούμε γι'αυτούς τους ψυχοπαθείς νεοφιλελέ τεχνοκράτες που συζητούσαν και συζητούν σοβαρά για πλεονάσματα της τάξης του 3% από την απόλυτα κατεστραμμένη, εξαιτίας των δικών τους πολιτικών, Ελληνική οικονομία;

No comments:

Post a Comment