Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

14 June, 2016

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ...

Σχόλιο-απάντηση από failed evolution στο άρθρο Η Υψιπετής Εθνική μας Ψευδαίσθηση του Χρήστου Χωμενίδη

Γεγονότα εντελώς διαφορετικά, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το καθένα, από διαφορετικές περιόδους, έγιναν λιώμα από τον ολετήρα της νεοφιλελεύθερης λογικής. Έτσι, για παράδειγμα, η συμφορά της Κύπρου και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, εξισώνονται - από που και ως που; τι σχέση έχουν; - κάτω από το "ανεπίτρεπτο", με βάση τη νεοφιλελέ λογική, "θράσος" ενός λαού να έχει τον πρώτο λόγο για το μέλλον του, να αντιστέκεται στη συστηματική του εξόντωση, είτε μέσα από έναν κανονικό, είτε μέσα από έναν οικονομικό πόλεμο.

Η τεράστια, βέβαια, αντίφαση, η οποία είναι απόλυτα εμφανής και στο παρόν άρθρο, έγκειται στο γεγονός ότι η νεοφιλελέ λογική προσδιορίζει πάντα το "εμείς", με βάση κυρίως τα εθνικά χαρακτηριστικά, πράγμα που είναι αντίθετο στην τελική επιδίωξη του νεοφιλελεύθερου διεθνισμού: τη διάλυση των εθνών-κρατών και την απόλυτη κυριαρχία των αγορών. Την ολοκληρωτική επικράτηση της νέας Φεουδαρχίας των τραπεζών και των πολυεθνικών. Πράγμα που δείχνει, ότι χρησιμοποιεί οτιδήποτε μπορεί, το παραμορφώνει και στη συνέχεια το πολτοποιεί, προκειμένου να αφαιρέσει από πάνω του κάθε ιδεολογικό και πατριωτικό ψήγμα.

Άραγε τι είχε στο νου του ο Γκάτσος όταν έλεγε "Πότε θα ανθίσουν τούτοι οι τόποι; Πότε θα ρθουν καινούργιοι ανθρώποι να συνοδεύσουν τη βλακεία στην τελευταία της κατοικία;"

Μήπως ότι ο λαός πρέπει να σκύβει το κεφάλι και να δέχεται όλα όσα του επιβάλλουν τα κέντρα αποφάσεων που βρίσκονται αλλού; Μήπως ότι πρέπει να πάψει να αγωνίζεται; Ή μήπως ότι πρέπει να αποδέχεται τη διάλυση δημοκρατικών θεσμών για χάρη της "θαυμαστής" ένωσης των λόμπι και των τραπεζιτών; Σίγουρα όχι, αλλά και ο Γκάτσος μπορεί να παραμορφωθεί και τελικά να ισοπεδωθεί κάτω από την νεοφιλελεύθερη μπότα που θέλει πολίτες "σώφρονες" και "ορθολογιστές". Δηλαδή πολίτες που να μην υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, τα οποία συνθλίβονται καθημερινά από τον νεοφιλελεύθερο ολετήρα. Πολίτες γαλουχημένοι με το 'There Is No Alternative' της μαμάς Θάτσερ.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το σύστημα παράγει πλέον σε μεγάλες ποσότητες "εξελιγμένα" μοντέλα γενεών που δεν είχαν την ατυχία να γνωρίσουν τον "διαβολικό" κομμουνισμό. Που δεν ξέρουν τίποτε άλλο από τον "παράδεισο" της υποτιθέμενης ελεύθερης αγοράς. Ήδη παρακαλάν γονυπετείς σε ατέλειωτες ουρές τους "ευεργέτες" εργοδότες για ένα κομμάτι ψωμί. Οι πολίτες, ακριβώς έτσι όπως τους θέλετε, "σώφρονες", "ορθολογιστές", μη διακατεχόμενους από τη "βλακεία" να απαιτούν με "θράσος" τα δικαιώματά τους, είναι ήδη εδώ. Και σύντομα θα έχετε τον "θαυμαστό καινούργιο κόσμο" σας, ακριβώς έτσι όπως τον ονειρεύεστε.

No comments:

Post a Comment