Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

13 June, 2016

Επιχείρηση «συντρίψτε τον Μπέρνι Σάντερς»

Αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία!..

του Γιώργου Μητραλιά

Η συνωμοσία σιωπής και παραπληροφόρησης των αμερικανικών (αλλά και διεθνών) ΜΜΕ ενάντια στον Μπέρνι Σάντερς, στην οποία αναφερθήκαμε εκτενώς σε πρόσφατο κείμενό μας, πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες πριν και αμέσως μετά από τις προκριματικές εκλογές της Καλιφόρνια. Οι αράδες που ακολουθούν έχουν λοιπόν ένα σαφή στόχο: να αποκαταστήσουν την ταλαιπωρημένη -και από τα ελληνικά ΜΜΕ- αλήθεια για τα πραγματικά γεγονότα και κυρίως να προσπαθήσουν να πληροφορήσουν τον Έλληνα πολίτη ο οποίος δέχεται κατά ριπές την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα του αμερικανικού κατεστημένου.

Μια μέρα λοιπόν πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Καλιφόρνια, μας αναγγέλθηκε ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε ήδη κερδίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Την αποκλειστική «είδηση» μετέδωσε το πρακτορείο Ασοσιέϊτεντ Πρες (ΑΡ) και αμέσως έγινε “breaking news” σε όλα τα ΜΜΕ όλου του πλανήτη, χωρίς κανένα από αυτά να εκφράσει την παραμικρή απορία για το γεγονός ότι εκείνη ή την προηγούμενη μέρα κανείς δεν είχε ψηφίσει, ότι δεν είχε υπάρξει η παραμικρή εκλογική αναμέτρηση που θα δικαιολογούσε ότι η Χίλαρι είχε κερδίσει τους πρόσθετους εκλέκτορες που της έλειπαν για να φτάσει στο «μαθηματικό» χρίσμα της.

Τι είχε συμβεί λοιπόν; Σύμφωνα με το ΑΡ, μερικοί από τους σούπερ-εκλέκτορες (superdelegates) του Δημοκρατικού κόμματος που δεν είχαν κάνει γνωστή μέχρι τότε την προτίμησή τους, του …εκμυστηρεύτηκαν ότι είχαν αποφασίσει να υποστηρίξουν την Χίλαρι Κλίντον. Ποιοι ήταν αυτοί η μυστηριώδεις ανώνυμοι σούπερ-εκλέκτορες; Το καλό μας πρακτορείο δεν έκανε το κόπο να αποκαλύψει τα ονόματά τους αλλά μας διαβεβαίωνε ότι μπορούσαμε να του έχουμε εμπιστοσύνη!

Σα να μην έφτανε όμως αυτή η άκρως ιδιαίτερα ανορθόδοξη αντίληψη της δημοσιογραφίας, το ΑΡ διαβεβαίωνε ότι γνωρίζει ποιον θα ψηφίσουν μερικές εκατοντάδες σούπερ-εκλέκτορες …πριν καν αυτοί το κάνουν, δηλαδή πριν ψηφίσουν στο Συνέδριο (Convention) του Δημοκρατικού κόμματος που θα γίνει στα τέλη Ιουλίου στη Φιλαδέλφεια! Με άλλα λόγια, μας καλούσε να το πιστέψουμε …στο λόγο της τιμής του! Και όχι μόνον αυτό. Το ΑΡ μας μετέδιδε όλα αυτά παραβιάζοντας τη ρητή οδηγία της (εχθρικότατα διακείμενης στον Μπέρνι Σάντερς) ηγεσίας του Δημοκρατικού κόμματος, που λέει ότι δεν μπορούν να προστίθενται στους (εκλεγμένους) εκλέκτορες του κάθε υποψηφίου οι «προτιμήσεις» των σούπερ-εκλεκτόρων πριν αυτοί ψηφίσουν στο Συνέδριο της Φιλαδέλφειας σε περίπου 45 μέρες.

«Φυσικά», η εξωφρενικά απίστευτη «αποκλειστική είδηση» του ΑΡ μεταδόθηκε αστραπιαία από δεκάδες χιλιάδες ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη και έδωσε –επίσης αστραπιαία- τη δυνατότητα στην Κα Χίλαρι να πανηγυρίσει εκφράζοντας δημόσια την… «έκπληξή» της για αυτή την τόσο «ευχάριστη» εξέλιξη. Όμως εδώ χρειάζεται να πούμε δυο λόγια παραπάνω καθώς, δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με κάτι που ξεπερνάει κατά πολύ την απλή περίπτωση ακραίας παραπληροφόρησης από κάποια αδίστακτα πρακτορεία ειδήσεων και λοιπά καθεστωτικά ΜΜΕ. Επειδή λοιπόν πρόκειται για τις ΗΠΑ από όπου εκπορεύονται παραδοσιακά όλοι οι νεωτερισμοί, πολύ φοβόμαστε ότι το σκανδαλώδες γεγονός που μόλις σας περιγράψαμε μπορεί ενδεχομένως να συνιστά ιδρυτικό γεγονός νέων ηθών και κανόνων που αλλάζουν δραστικά ό,τι γνωρίζαμε για την (αστική) κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, ίσως να μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου θα αρκεί η «διαβεβαίωση» των ΜΜΕ ότι γνωρίζουν τις προτιμήσεις κάποιων «εκλεκτόρων» ή –γιατί όχι- και των ίδιων των πολιτών μιας χώρας για να «περιττεύει» πλέον ακόμα και το στήσιμο των καλπών! Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός της πλήρους υποταγής όλων των ΜΜΕ του πλανήτη στο νεωτερισμό του ΑΡ, χωρίς έστω και ένα από δαύτα να εκφράσει μια απορία για τη φοβερή είδηση που αναμετέδιδε κατά απόλυτη προτεραιότητα και διακόπτοντας τη ροή του κανονικού του προγράμματος (!), αναρωτιόμαστε μήπως έχουμε ήδη μπει σε αυτή τη νέα εποχή στην οποία τα ΜΜΕ όλου του κόσμου θα επιδίδονται σε μια προπαγάνδα και πληροφόρηση «τρίτου βαθμού» χωρίς καν να κρατούν τα προσχήματα…

Μην βιάζεστε να εκτιμήσετε υπερβολικό τον παραπάνω ισχυρισμό γιατί τα νέα «κατορθώματα» των αμερικανικών –και διεθνών- ΜΜΕ τις αμέσως επόμενες μέρες δεν διέψευσαν αλλά μάλλον επιβεβαίωσαν και συμπλήρωσαν την εικόνα του εφιαλτικού μέλλοντός μας. Συγκεκριμένα, βάλθηκαν όλα τους να μεταδίδουν –και το κάνουν ακόμα και τώρα με πηχυαίους τίτλους και breaking news- ότι ο Μπέρνι Σάντερς παραδέχεται την ήττα του, τελειώνει την καμπάνια του και δηλώνει έτοιμος πια να στηρίξει την Χίλαρι Κλίντον.

Τι κι αν ο δόλιος ο Μπέρνι δεν σταματάει να δηλώνει –μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του- ότι συνεχίζει την καμπάνια του και ότι θα δώσει μάχη μέσα και έξω από το Συνέδριο της Φιλαδέλφειας; Τι κι αν βροντοφωνάζει με υψωμένη τη γροθιά ότι «η πάλη συνεχίζεται» (The struggle continues) κλείνοντας με αυτά τα λόγια όλες τις τελευταίες τις δημόσιες ομιλίες του; Τι κι αν επαναλαμβάνει και τώρα και για νιοστή φορά είτε ότι οι συμπατριώτες του δεν πρέπει να ψηφίσουν «το λιγότερο κακό», δηλαδή την Χίλαρι, είτε ότι, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, μόνον ο ίδιος είναι ικανός να συντρίψει τον Τράμπ; Όλα χωρίς εξαίρεση τα αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ, αδιαφορούν για όλα αυτά και μας βομβαρδίζουν εδώ και μέρες με εντελώς αναληθείς και κατασκευασμένες ειδήσεις που έχουν για κοινό παρουσιαστή την παρουσίαση ενός Μπέρνι απογοητευμένου και αποφασισμένου να υποστηρίξει «με όλες τις δυνάμεις του» την εκλεκτή της Wall Street και των ξένων δικτατόρων!

Το συμπέρασμά μας είναι κατηγορηματικό: Μην πιστεύετε τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ τουλάχιστον όταν αυτά αναφέρονται στη θανάσιμη απειλή που αντιπροσωπεύει για αυτά και τους ιδιοκτήτες τους ο Μπέρνι Σάντερς και το γιγάντιο ριζοσπαστικό κίνημα που έχει δημιουργήσει η καμπάνια του. Δυστυχώς, όλα αυτά τα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν πια ειδήσεις αλλά εκτελούν εντολές σε διατεταγμένη υπηρεσία. Εξάλλου, εδώ είμαστε και η αλήθεια θα λάμψει πανηγυρικά στις επόμενες εβδομάδες…

Ωστόσο, όποιοι και όποιες –δίκαια- ενδιαφέρονται για τα ιστορικά τεκταινόμενα στην παγκόσμια υπερδύναμη, μπορούν να συμβουλεύονται το πλούσιο σε -αντικειμενική και μηδέποτε διαψευσθείσα- πληροφόρηση Facebook που δημιούργησε η Πρωτοβουλία «Έλληνες για το μαζικό κίνημα του Μπέρνι Σάντερς». Πάντως, και μόνο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, το 48% των Αμερικανών πολιτών τάσσεται υπέρ της συνέχισης της καμπάνιας από τον Μπέρνι Σάντερς ενώ το 65% των νέων γενεών επιθυμεί να τον δει να κατεβαίνει στις εκλογές του Νοεμβρίου επικεφαλής ενός νέου τρίτου κόμματος υπέρ του οποίου δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν σχεδόν οι μισοί (47%) Αμερικανοί, θα έπρεπε να μας βάλει ψύλλους στα αυτιά. Τόσο για τον πανικό των μεν που εξηγεί και το γιατί της σκανδαλωδώς αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς τους, όσο για την αποφασιστικότητα των δε να μην υποκύψουν σε καμιά πίεση. Επόμενη μεγάλη στάση, η 17η Ιουνίου στο Σικάγο, για τη Διάσκεψη του People’s Summit …

Πηγή και παραπομπές:

No comments:

Post a Comment