Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

11 June, 2016

Αντικομμουνιστική προπαγάνδα στις Παγκύπριες εξετάσεις

Να εξισώσει τον κομμουνισμό με το ναζισμό-φασισμό προσπάθησε το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου με αφορμή το γραπτό της ιστορίας στις Παγκύπριες εξετάσεις, σε μια περίοδο που ο φασισμός τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη βρίσκεται σε άνοδο. Για προσπάθεια της κυβέρνησης «να ξεπλύνει τον φασισμό», έκανε λόγο ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ

Συγκεκριμμένα το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, στο πλαίσιο προσπάθειας ιδεολογικής προπαγάνδας, ζήτησε, μέσω εξεταστικού δοκιμίου, από τους εξεταζόμενους να απαντήσουν πώς η οικονοµική κρίση του 1929 - 1932 συνέβαλε στην κατάλυση της κοινοβουλευτικής δηµοκρατίας και του φιλελευθερισµού, παρουσιάζοντας την άνοδο των «κυριότερων αυταρχικών καθεστώτων» στην Ευρώπη, κατά την περίοδο του Μεσοπολέµου.

Οι έννοιες: επιπτώσεις οικονοµικής κρίσης, Κοµµουνιστικό Κόµµα, σοσιαλισµός, φασισµός/φασιστική ιδεολογία, εθνικισµός, Εθνικοσοσιαλιστικό Κόµµα, όπως διευκρινίστηκε έπρεπε να ενταχθούν λειτουργικά στο κείμενο της απάντησης του εξεταζόμενου.

Όπως φαίνεται και από τις προτεινόμενες λύσεις, οι παραπάνω έννοιες χωρίζονται σε δύο ζητούμενα:

  • στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και
  • στην άνοδο αυταρχικών καθεστώτων στην Ευρώπη, στο οποίο εκτός από την Ιταλία του Μουσολίνι και το ναζισμό στη Γερμανία, περιλαμβάνεται η ΕΣΣΔ του Στάλιν όπου κυβερνά το Κοµµουνιστικό Κόµµα.

Η οικοδόµηση του Σοσιαλισµού, παρουσιάζεται ως αιτία που οδήγησε στην ανάδειξη αυταρχικού καθεστώτος, παρόμοιου με αυτών που είχαν επιβληθεί στη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ ο υποψήφιος για να βαθμολογηθεί με άριστα, έπρεπε, επιπλέον, να καταδείξει ότι η κρατικοποίηση της καλλιεργήσιµης γης και η εκβιοµηχάνιση υπό τον έλεγχο του κράτους, οδήγησαν επίσης, στην ανάδειξη τέτοιου καθεστώτος.

«Μετά την απόφαση για να αποστέλλονται τα παιδιά μας στο κρησφύγετο του Γρίβα, μετά την απαγόρευση παρουσίας της Δικοινοτικής χορωδίας σε σχολείο, τώρα το ΥΠΠ επέλεξε μέσα από το εξεταστικό δοκίμιο της Ιστορίας στις Παγκύπριες εξετάσεις να επιδοθεί σε αντικομμουνιστική προπαγάνδα και να προσπαθήσει να ξεπλύνει το φασισμό», τόνισε ο Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του Υπουργείου Παιδείας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ανιστόριτη και προκλητική προσέγγιση ταύτισης του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό, η οποία «δημιουργεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση».

Το σχόλιο του TPP

Η εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό – φασισμό, αποτελεί την τελευταία δεκαετία ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της Ε.Ε που συναρτήθηκε με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίας. Ετσι το 2005, για πρώτη φορά συζητήθηκε στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης το πόρισμα «Για την αναγκαιότητα διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων» που αποκλήθηκε «αντικομμουνιστικό μνημόνιο».

Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 Ιανουαρίου του 2006 υπερψήφισε τελικά το κείμενο με εισηγητή τον Σουηδό βουλευτή Γκέραν Λίντμπλαντ με 99 ψήφους υπέρ, 42 κατά και 12 αποχές. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνονταν σε τροπολογία που προστέθηκε στο κείμενο «τα εν λόγω εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων δεν έχουν καταδικασθεί από τη διεθνή κοινότητα όπως έγινε για τα φοβερά εγκλήματα που διεπράχθησαν στο όνομα του Εθνικού Σοσιαλισμού (Ναζισμού)». Παράλληλα στο άρθρο 4 του σχετικού κειμένου αναφέροντα πως «η Κοινοβουλευτική Συνέλευση αναγνωρίζει ότι παρά τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων, ορισμένα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα εργάσθηκαν για τη υλοποίηση της δημοκρατίας».

Με βάση αυτό εκπονήθηκαν σειρά χρηματοδοτούμενων κοινοτικών δράσεων για έρευνες, συγγραφή βιβλίων, χρηματοδότηση ΜΚΟ και παραγωγή κινηματογραφικών η τηλεοπτικών παραγωγών για το θέμα. Στις 2 Απρίλη 2009, το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα, βάσει του οποίου καθιερώθηκε η 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» στο οποίο ενσωματώνονταν αντίστοιχα στοιχεία εξίσωσης, ενώ εκπονήθηκε από την Κομισιόν στις 22 Δεκέμβρη του 2010 έκθεση με τίτλο «Η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη».

Πηγή:

No comments:

Post a Comment