Skip to main content

Οι αμετανόητοι νεοφιλελέδες κάνουν πως δεν βλέπουν τους οικονομικούς δολοφόνους του ΔΝΤ

του system failure

Ο επικεφαλής των εγχώριων πιστών του νεοφιλελεύθερου δόγματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέδειξε και πάλι, ίσως με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, πόσο πιστός παραμένει στη θρησκεία του.

Παρά τις πρόσφατες αποκαλύψεις των WikiLeaks σχετικά με την Ελλάδα, που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το διαβόητο (πλέον) Ταμείο αποτελεί στην ουσία μια οικονομική εγκληματική οργάνωση, η οποία δρα αποκλειστικά με στόχο την ισοπέδωση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους και εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση κάθε κεκτημένου και παράδοση άνευ όρων των εθνικών οικονομιών στα τραπεζικά και πολυεθνικά καρτέλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε απλώς να επισημάνει ότι “η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών”!

Πέραν του ότι είναι εντελώς άστοχη η δήλωση γιατί πολύ απλά στις συγκεκριμένες συνομιλίες δεν εμπλέκονται κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά οικονομικοί δολοφόνοι του ΔΝΤ, η αντίδραση Μητσοτάκη είναι χαρακτηριστική του πόσο πιστός παραμένει στην πιο σκληρή μορφή του νεοφιλελευθερισμού.

Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει ο Φέλιξ στο άρθρο του Κυριάκος. Ψυχή τε και σώματι ΔΝΤ : “Απέναντι σε αυτό τον αρμαγεδώνα των εξελίξεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Καρακούσης του ΒΗΜΑΤΟΣ, οι Αδώνηδες και η Αδωνοβλεψίες της καταστροφής, θεώρησαν πως πρέπει όχι να συνταχθούν με την εθνική αγανάκτηση για το ρόλο του ΔΝΤ, τα σχέδιά του και τις προθέσεις του που μόλις αποκαλύφθηκαν, αλλά να θέσουν το ερώτημα 'ποιός κατέγραψε τη συνομιλία'. Το ίδιο ακριβώς έκαναν και με την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ. Δεν είπαν κουβέντα στο τι αποκαλύπτει, ποιοί είναι οι φοροκλέφτες και απατεώνες, αλλά είχαν μιλήσει με αγανάκτηση στο ποιός έδωσε τη λίστα για δημοσίευση.

Η αντίδραση Μητσοτάκη δεν φανερώνει απλά την απόλυτη προσήλωσή του στον σκληρό νεοφιλελευθερισμό. Δεν φανερώνει μόνο ότι κάνει αντιπολίτευση από κεκτημένη ταχύτητα. Αντιπροσωπεύει και την εικόνα ενός κατεστημένου συστήματος, το οποίο λόγω της αγωνίας του να κρατήσει με κάθε τρόπο τα ηνία της εξουσίας, αδυνατεί να σκεφτεί καθαρά και να ακολουθήσει έστω μια στοιχειώδη στρατηγική. Για παράδειγμα, ο Μητσοτάκης θα μπορούσε απλώς να εστιάσει στα συγκεκριμένα πρόσωπα, κατηγορώντας τα ότι δρουν αυτόνομα και εκτός ορίων, χωρίς να έρθει συνολικά σε ρήξη με το αγαπημένο του δόγμα και κατ'επέκταση με το ΔΝΤ.

Βέβαια, η απίστευτα κυνική αντίδραση του ΔΝΤ, το οποίο δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και απέφυγε να πάρει αποστάσεις από τους οικονομικούς του δολοφόνους, ίσως να μην άφησαν περιθώρια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τέτοιου είδους ελιγμούς. Αναγκάστηκε λοιπόν και αυτός να εκτεθεί για άλλη μια φορά.

Τα νεοφιλελέ τρολ στο διαδίκτυο έπιασαν πάλι δουλειά προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Το επιχείρημα που επιστράτευσαν κυρίως, είναι ότι από τη διαρροή των συνομιλιών αποδεικνύεται ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που θέλει ελάφρυνση του χρέους (και άρα είναι με το μέρος της Ελλάδας κατά κάποιο τρόπο), κάνοντας βέβαια "γαργάρα" τα υπόλοιπα. Ότι δηλαδή οι οικονομικοί δολοφόνοι συζητούσαν για άλλο ένα οικονομικό πραξικόπημα (σαν αυτό του Ντράγκι το καλοκαίρι του 2015), προκειμένου να αναγκάσουν την κυβέρνηση Τσίπρα να πάρει τα πιο σκληρά μέτρα.

Στην πραγματικότητα όλα αποδεικνύουν τον βρόμικο ρόλο του ΔΝΤ. Η ελάφρυνση χρέους είναι απλά τα ψίχουλα που πέταξαν στον Τσίπρα προκειμένου να υποχωρήσει και να υπογράψει το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Ακόμα και κούρεμα χρέους θα δέχονταν γιατί, όπως έχουμε πει επανειλημμένα, το να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, απλά είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Άλλωστε, η παρουσία του ΔΝΤ αυτή τη στιγμή στο "κουαρτέτο" έχει κυρίως "συμβουλευτικό" χαρακτήρα, άρα μπορεί άνετα να μιλάει ακόμα και για κουρέματα χρέους.

Αυτό που τους ενδιαφέρει λοιπόν, είναι να εφαρμοστεί και το τελευταίο μέτρο, η τελευταία λεπτομέρεια του πειράματος στην Ελλάδα, ώστε να το επεκτείνουν παντού. Και ακόμα καλύτερα γι'αυτούς να γίνει από την κυβέρνηση Τσίπρα, γιατί αφενός μεν θα ξεφτιλίσουν παντελώς την Αριστερά, στέλνοντας το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, αφετέρου, θα κορυφώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια ενάντια στον Τσίπρα, ώστε να έρθει ο αγαπημένος τους Κούλης σε ένα γνώριμο περιβάλλον καταστροφής.

Η συνέχεια λίγο-πολύ προβλέψιμη: ο Κούλης θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή της χώρας (διαγράφοντας ως δια μαγείας τα 40 χρόνια της γαλαζοπράσινης λαίλαπας που δεν άφησε τίποτα όρθιο και στην οποία μετείχε και ο ίδιος) και θα πάρει και αυτός τα ψίχουλα που θα του πετάξουν οι ομοϊδεάτες του από το εξωτερικό, παρουσιάζοντας τα γνωστά "success stories" τύπου Σαμαρά.

Έτσι εξηγείται γιατί ο Τσίπρας θέλει να ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη μαφία του ΔΝΤ και γιατί ο μίστερ Σόιμπλε επιμένει στην παρουσία του, επιζητώντας αγωνιωδώς την πολύτιμη "τεχνογνωσία" του.

Διαβάστε ακόμα:


Comments

  1. Anonymous4/4/16 17:54

    Το ερώτημα ειναι γιατί ο Τσίπρας δεν τους ξεφορτώθηκε νωρίτερα και το θέλει τώρα?
    Επιπλέον όσα έχει κάνει έως τώρα είναι εις βάρος του κόσμου ενώ υποσχέθηκε προεκλογικά το αντίθετο.
    Γιατί οι άλλοι είναι οικονομικοί δολοφόνοι ενώ ο Τσίπρας με αυτά που μας επιβάλλει δεν ειναι και αυτός κατα μία έννοια?
    Ισως ειναι και χειρότερος γιατί αυτοί ΄΄σκοτώνουν΄΄ ένα ξένο λαό και δεν τους νοιάζει, ο Τσίπρας όμως ΄΄σκοτώνει΄΄ Έλληνες. Δεν ειναι το ίδιο.
    Ανώνυμος 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οι λούμπεν μικροαστοί ψήφισαν Τσίπρα γνωρίζοντας ότι υπέγραψε τρίτο μνημόνιο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έβαλαν και έξι μνημονιακά κόμματα στη βουλή αφήνοντας απέξω την μόνη γνήσια αντιμνημονιακή δύναμη, τη ΛΑΕ.

      Delete
    2. Anonymous4/4/16 18:21

      Συμφωνώ εν μέρει αλλά έχει και η ΛΑΕ ευθύνες. Γιατί? Γιατί ήταν από μέσα ψηλά στην ιεραρχία τα πρόσωπα αυτά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ήξεραν δεν γνώριζαν. Τι να κάνουμε.
      Αργησαν πολύ και το πλήρωσαν απ΄το θυμό του κόσμου.
      Ο κόσμος νομίζει ότι τους εξαπάτησαν.
      Ακόμα δε, δεν έχουν παρουσία δυναμική και δυσκολεύονται να πείσουν.
      Λείπει η πειθώ στο λόγο τους.
      όταν ο Κακλαμάνης είχε πεί στην Κωνσταντοπούλου σε μια συζήτηση το καλοκαίρι ΄΄γιατί δεν τον ρίχνεται αφού διαφωνείτε΄΄ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΄΄ μα τι λέτε εγώ θα ρίξω τον κ. Πρωθυπουργό?΄΄.
      Αν και ο κόσμος θέλει κάποιον να τον βγάλει από όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση βλέπει με δυσπιστία τη ΛΑΕ και ξανακοιτάζει προς την ΝΔ. Γιατί? Γιατί αν και δυσαρεστήθηκε και ψήφισε Τσίπρα ξαναγυρίζει πίσω βλέποντας ότι οι Αριστεροί τον δούλεψαν κανονικά ή μάλλον τον ξεπουλησαν κάνοντας το ΟΧΙ, ΝΑΙ. Κι όπως λέει η παροιμία, καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρά το όνομα.
      Ανώνυμος 1

      Delete
    3. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ως ψηφοφόροι έχουμε τις ευθύνες μας και πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να κάνουμε σαν τα μικρά παιδάκια που δήθεν μας ξεγέλασαν. Την δεύτερη φορά δεν μπρορούμε να πούμε ότι δεν ξέραμε. Τα πράγματα είναι απλά: ή ετοιμαζόμαστε για αντίσταση στον οικονομικό πόλεμο ή σκύβουμε το κεφάλι και παραδινόμαστε. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν ξανάρθει η ΝΔ είναι καθαρό μύνημα υποταγής αφού η παρέα του Κούλη είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την παρέα των οικονομικών δολοφόνων της Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Δικτατορίας και του ΔΝΤ. Δεν θα υπάρχει καμία απολύτως διακιολογία.

      Delete
    4. Anonymous4/4/16 19:46

      Φίλε καλέ τις απόψεις μου λίγο πολύ τις ξέρεις. όμως για να αντισταθείς χρειάζεται και ο ΑΡΧΗΓΟΣ που να το λέει η ψυχή του αλλιώς.....μην περιμένεις κάτι από τον κόσμο. Ο κόσμος πήγε και έριξε ένα ΟΧΙ στις κάλπες επειδή απλώς θα έριχνε ένα φάκελο χωρίς άλλες συνέπειες. όταν όμως το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ ο ίδιος λαός ούτε που το άκουσε. Απλώς έμεινε άναυδος και δέχτηκε τη μοίρα του. Η ελευθερία κατακτάται αλλιώς και δεν έχουν όρεξη οι Έλληνες για θυσίες τέτοιου είδους. Προτιμούν πιο ασφαλείς θυσίες κι ας τρώνε απ΄τα σκουπίδια.
      Ανώνυμος 1.

      Delete
  2. Anonymous4/4/16 18:04

    Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πάει στη δραχμή να τους χτυπήσει κάτω σα χταπόδια. Απλά δεν θέλει.
    Και τι θα πάθουμε άμα πάμε στη δραχμή. Δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε ακριβά ρολόγια και αυτοκίνητα? Τη στιγμή που παραπάνω απ΄τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να αγοράσουν ενα ζευγάρι παπούτσια?
    Τι να λέμε τώρα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αποδείχθηκε ότι δεν είχε σχέδιο. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι η μόνη σωτηρία από τους οικονομικούς δολοφόνους της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας, αλλά απαιτεί καλά οργανωμένο σχέδιο και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μια βασική προϋπόθεση είναι κεντρική τράπεζα υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο.

      Delete
    2. Anonymous4/4/16 18:26

      Εγώ έγραψα το παραπάνω μήνυμα και ξέχασα να υπογράψω.
      Ανώνυμος 1.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Oct. 7 Reports Implode: Beheaded Babies, NY Times Scandal, & More

Glenn Greenwald    

Israel’s Descent Into Madness & the Holocaust Comparison

BreakThrough News   Rania Khalek was joined by Tarik Cyril Amar, a historian from Germany and associate professor at Koc University in Istanbul, to discuss Israel’s descent into genocidal fascism. Prof. Amar addresses whether it’s useful to make Holocaust and Nazi comparisons and the real reason behind the West’s unshakeable loyalty attitude when it comes to Israel’s barbarism.   

Zionist and US imperialist criminals are about to grab the natural gas off shore Gaza

globinfo freexchange   As the genocide against Palestinians of Gaza is about to be completed with an act of unprecedented brutality by the Zionists and butcher Netanyahu through the bombardment of about 1.4 million civilians in Rafah, it seems that they have already set their next primary goal. Which, in short, is to grab the natural gas resources off shore Gaza, together with their US imperialist buddies whose contribution to the genocide has been undoubtedly critical.     As already reported , in 2007, Hamas came to power and Israel launched an offensive on Gaza Strip, leaving behind 1,400 dead Palestinians, but taking with it the gas fields. Within a year, Israel announced the discovery of the Leviathan natural gas field, which did include Gaza's riches, valued at 453 billion dollars. But Gazans have been denied around 47 billion dollars in revenue. As for Tel Aviv, it's gunning to become a new hub. At that moment in time, that is 2022, Russian oil and gas were sanctioned.

Neocon Queen Victoria Nuland Ends Her Reign: Exposing a Catastrophic Career

Glenn Greenwald    

Το σκάσιμο της φούσκας Μητσοτάκη με νέα επίσημη χρεοκοπία και οριστικό τέλος της μεταπολίτευσης

του system failure   Τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα όσον αφορά τις πρώτες θέσεις με βάση και τα αποτελέσματα της πρώτης κάλπης του Μαίου. Αν συμπεριλάβουμε και το ποσοστό της αναμενόμενης αποχής, δεν μας έδωσαν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Αυτό όμως που φαίνεται να αιφνιδίασε ακόμα και το συστημικό κατεστημένο, είναι η είσοδος των δύο υπερσυντηρητικών, ακροδεξιών κομμάτων Νίκη και Σπαρτιάτες, με το τελευταίο να έχει ξεκάθαρες διασυνδέσεις με τον πρώην Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη. Παρά τη μεγάλη νίκη Μητσοτάκη, οι μιντιακοί ινστρούχτορες της καθεστωτικής προπαγάνδας εμφανίστηκαν σε γενικές γραμμές "μουδιασμένοι" και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το συστημικό κατεστημένο (δηλαδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που ελέγχουν και το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας), πέτυχε μόνο έναν από τους τέσσερις μεγάλους στόχους που είχε θέσει εξ'αρχής. Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους, ουσιαστικά έχασε με σκορ 3-1.   Ο μεγάλος στόχος πο

Τυχαία γεγονότα στην τριτοκοσμική μπανανία των Βαλκανίων

failed evolution   1) Συμβαίνει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας. 2) Γίνεται αστραπιαία επιχείρηση μοντάζ των συνομιλιών του σταθμάρχη από μηχανισμό του καθεστώτος, πριν ακόμα φτάσει στα χέρια των αρχών, προκειμένου να αποδοθεί η τραγωδία αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος και να βγουν από το κάδρο οι πολιτικές ευθύνες ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων. 3) Αναπαράγεται το παραποιημένο υλικό αστραπιαία από ναυαρχίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας. 4) Τοποθετείται επικεφαλής στην επιτροπή-παρωδία πρωτοπαλίκαρο του καθεστώτος Μητσοτάκη που εργάζονταν παλιά στην ίδια αυτή ναυαρχίδα. 5) Η επιτροπή κλείνει άρον-άρον την υπόθεση αποκλείοντας ουσιώδεις μάρτυρες που είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα τον αρμόδιο υπουργό για τον κίνδυνο μεγάλου δυστυχήματος. Σταματάει έτσι και η όποια σε βάθος διερεύνηση για την τσιμεντοποίηση του χώρου και την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας.  

The Shadowy, Intelligence-Linked Group Driving the US Towards War With Iran

"United Against Nuclear Iran does not miss an opportunity to try to bring the United States closer to a military conflict with Iran. And on the other side of the equation, they also have worked very hard to oppose efforts to de-escalate the U.S.-Iran relationship."   by Alan Macleod   Part 7 - A Lesson From History   The history of Iran has been intimately intertwined with the United States since at least 1953 when Washington orchestrated a successful coup against Prime Minister Mohammad Mosaddegh. Mosaddegh had refused U.S. demands to stamp out Communist influences in his country and had nationalized the nation’s oil. The U.S. installed Shah Mohammad Reza Pahlavi as a puppet ruler. An unpopular and authoritarian ruler, the Shah was overthrown in the Revolution of 1979. Since then, it has become a target for regime change, and its nuclear program is something of an obsession in the West. Often orchestrated by UANI officials while they were in government, the U.S. has carried

Israel Carries Out Most Sadistic Massacre, Opens Fire On Gaza Aid Convoy

Richard Medhurst  

How the CIA oversees the Ukraine proxy war on Russia

Geopolitical Economy Report   Several reports in mainstream US media outlets show how the CIA has helped to direct the proxy war against Russia in Ukraine, and played a role in causing the conflict in the first place. Ben Norton examines the evidence.   Related: Confirmed: US imperialists wanted to drag Russia into a war with Ukraine since at least 2019

The real reason behind TikTok ban

Glenn Greenwald /  Richard Medhurst