Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

16 March, 2016

Θεσσαλονίκη: Επιμένουν στο ξεπούλημα του νερού;

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πουλιέται


Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τα αρπακτικά της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που ασελγούν πάνω στο Ελληνικό πτώμα. Με τη βοήθεια της ευρω-δικτατορίας και της τρόικας των δανειστών, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την αξίωση των πολιτών να παραμείνει το νερό (μεταξύ άλλων), δημόσιο αγαθό, υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο.

Όπως αναφέρεται στο thepressproject :

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα του νερού, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συμμετοχή στο άτυπο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ το Μάιο του 2014, όταν 213.508 πολίτες ψήφισαν «Όχι».

Για την ιστορία να σημειώσουμε την περίεργη καθυστέρηση στην ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η απόφαση είχε καθυστερήσει 3 μήνες να «καθαρογραφεί» και τελικά δόθηκε στη δημοσιότητα 15 λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες εκείνη την ημέρα. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν κατηγορήσει τότε το Συμβούλιο ότι καθυστέρησε εσκεμμένα την απόφαση που έκρινε αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ύδρευσης Θεσσαλονίκης για να μην (ή για να) επηρεαστεί το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Με το νέο διαγωνισμό όμως φαίνεται όμως ότι γίνονται κινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Από εργαζόμενους της ΕΥΑΘ αλλά και φορείς της πόλης εκφράζονται φόβοι ότι, μολονότι η ΕΥΑΘ δεν λειτουργούσε ποτέ εντελώς αυτόνομα, αυτός ο «υπερδιαγωνισμός» μοιράζει ακόμα περισσότερο την «δημόσια πίτα σε ιδιώτη», ενώ «δυσχεραίνει τον κοινωνικό έλεγχο» και προχωράει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

Βέβαια το γεγονός ότι ουσιαστικά το νερό της Θεσσαλονίκης είναι στα χέρια του Άκτωρα αποτελούσε κοινό μυστικό. Το είχε αποκαλύψει μάλιστα ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης σε αδημοσίευτο απόσπασμα από συνέντευξή του στην ολλανδική TV που είχε παρουσιάσει το TPP το 2013, μήνες πριν το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ.

[...]

Πώς θα λειτoυργήσει η ΕΥΑΘ δημόσια, χωρίς τον Άκτωρα, αναρωτιόταν τότε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μάλλον ένα τέτοιο σενάριο, παρά τον αγώνα των πολιτών, απομακρύνεται...

Η μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατική (πλέον) κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται ότι αδυνατεί να ανακόψει την επίθεση των νεοφιλελέ αρπακτικών, καθώς βρίσκεται κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών.

Οι νεοφιλελέ νεοταξίτες δεν έγραψαν μόνο την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αλλά και τη βούληση του λαού της Θεσσαλονίκης, που με το άτυπο δημοψήφισμα του Μαίου του 2014, έδωσαν αποφασιστική απάντηση με το συντριπτικό 98% ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Βέβαια, από τότε έγιναν πολλά και δεν θα περίμενε κανείς η ευρω-δικτατορία και τα επίδοξα αρπακτικά να σεβαστούν ένα άτυπο δημοψήφισμα, όταν ένα χρόνο αργότερα εκβίασαν απροκάλυπτα τον Ελληνικό λαό με ένα οικονομικό πραξικόπημα για να πει το "ΝΑΙ" στο επίσημο, πανελλαδικό αυτή τη φορά, δημοψήφισμα.

Ο λαός όμως έδωσε την απάντηση και αυτό είναι που μετράει πάνω απ'όλα. Και πάλι, μόνο ο λαός μπορεί να δώσει την απάντηση και να αποτρέψει τη λαίλαπα να σαρώσει τα πάντα: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πουλιέται.

No comments:

Post a Comment