Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

09 March, 2016

Νέο ρεκόρ παραστάσεων από το ευρω-τσίρκο ...


Μεγαλειώδεις παραστάσεις συνεχίζει να δίνει ο περιοδεύων θίασος του ευρω-τσίρκου. Το όσκαρ ηθοποιίας μοιράζεται αυτή τη φορά σε Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί, που έπαιξαν μια μίνι παράσταση (υποτίθεται χωρίς να ξέρουν ότι τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά), πιθανόν για να δώσουν "πάτημα" στον Τσίπρα να πάρει τα νέα σκληρά μέτρα που θέλουν, με αντάλλαγμα την περιβόητη ελάφρυνση χρέους.

Βέβαια, η όποια ελάφρυνση χρέους είναι τα ψίχουλα που πέταξαν στον Τσίπρα οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών, το διευθυντήριο του Βερολίνου και η μαφία του ΔΝΤ, (που έχουν απόλυτα κοινή γραμμή, άσχετα από το θέατρο που παίζουν), ώστε να περάσει όλα τα καταστροφικά μέτρα σύμφωνα με το Ελληνικό πείραμα.

Άλλωστε, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο πολύς Σόιμπλε τους άδειασε κανονικά, λέγοντας πως η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους, είναι για το «πρεστίζ», όχι για την ουσία. Ο ψυχρός εκτελεστής Σόιμπλε, έχει μάθει ενίοτε να λέει την ψυχρή αλήθεια, ίσως και λόγω έπαρσης και αλαζονείας, αφού όλοι, στις παρωδίες που λέγονται eurogroup, κοιτάνε πως να τον "γλύψουν", όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, αποδόμησε άλλο ένα παραμύθι που πούλησε πρόσφατα η συστημική προπαγάνδα της ευρω-δικτατορίας, περί εξόδου της Κύπρου από το μνημόνιο. Όπως είπε στην ραδιοφωνική εκπομπή «Εντός/Εκτός» του ThePressProject :

Θα ήμουν ο πρώτος που θα πανηγύριζα αν η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έβγαιναν από το μνημόνιο, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά τέλειωσε η καταβολή δόσεων από το ESM. Τώρα ξεκινάει η μακρά και βασανιστική διαδικασία της αποπληρωμής του 95% των χρημάτων των δόσεων. Απλά, τέλειωσαν τα 'πακέτα'. Τώρα θα ξεκινήσουν νέα μέτρα. Μπήκαμε (η Ελλάδα) στη διαδικασία διαπραγματεύσεων 5-6 μηνών για να μην το περάσουμε αυτό το πράγμα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε εγκλωβισμένοι”.

Η μεγαλύτερη παράσταση βέβαια παίχθηκε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, όπου η Τουρκία παζάρευε χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες και τη δυστυχία τους, ενώ οι ευρω-κλόουν προσπαθούσαν απλά να κρατήσουν ισορροπίες - βλέποντας και την μεγάλη άνοδο των φασιστών σε όλη την Ευρώπη - προκειμένου να μη χάσουν και άλλους ψηφοφόρους.

Αλλά όσες παραστάσεις και να παίξει το ευρω-τσίρκο, δύσκολα θα ανακόψει τις φυγόκεντρες τάσεις που το απειλούν και θα το οδηγήσουν, αργά ή γρήγορα, σε διάλυση. Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο.

No comments:

Post a Comment