Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

19 February, 2016

Βαρουφάκης: Θέλουν το μνημόνιο να πάει και στο Παρίσι

Θέλουν το μνημόνιο και η τρόικα να πάνε και στο Παρίσι, τόνισε ο Γιάννης Βαρουφάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών, ακαδημαϊκός και ιδρυτικός μέλος του κινήματος Democracy in Europe Movement 2025 (DiEΜ25), μιλώντας στην εκπομπή ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ.

Αναφερόμενος στους λόγους ίδρυσης του DiEM25, εξήγησε ότι τα προβλήματα και οι κρίσεις είναι πανευρωπαϊκά, τόνισε ότι η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει χρεοκοπήσει, ενώ για την Αριστερά, σημείωσε ότι βρίσκεται ακόμα υπό καθεστώς συλλογικής και συνολικής ήττας

Επιχειρούμε να μετατρέψουμε την ΕΕ, που ιδρύθηκε σαν καρτέλ, σε χώρο κοινής ωφελείας και Δημοκρατίας ανέφερε, προειδοποιώντας για το ότι όταν καταρρεύσει ο κορπορατικός καπιταλισμός δεν είναι βέβαιο πως θα τον αντικαταστήσει μία ανθρωπιστική κοινωνία.

Εκεί χρειάζεται ένα δημοκρατικό κίνημα, ώστε οι νέες τεχνολογίες να μπουν στην υπηρεσία της αλληλεγγύης και όχι της αποδόμησης”, είπε χαρακτηριστικά.

[...]

Για τα μνημόνια, ανέφερε πως “στόχος είναι η τρόικα να πάει στο Παρίσι”. Ενώ σχετικά με το σχέδιο Σόιμπλε, τόνισε πως με δεδομένο το ότι η Ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη, ένας άνθρωπος σαν τον Σόιμπλε, ο οποίος κινεί όλα τα νήματα στο Eurogroup, έχει το δικό του πλάνο.

[...]

Στην Ελλάδα, η λιτότητα πήρε πιο έντονη μορφή. Τρεις φορές μεγαλύτερη από της Πορτογαλίας. Ήταν ένα πείραμα η Ελλάδα. Το μετάνιωσαν. Το να χάσεις το 1/3 του εθνικού εισοδήματος, καθιστά το χρέος ακόμα λιγότερα βιώσιμο. Στην Κύπρο δεν είχε σχεδόν καθόλου λιτότητα. Είχε μόνο κούρεμα καταθέσεων. Άλλη μορφή μεταφοράς εισοδήματος. Στόχος είναι αυτή η διαδικασία να καταλήξει στο Παρίσι, έτσι ώστε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση να μην έχει πια τον έλεγχο του γαλλικού Κρατικού Προϋπολογισμού. Για τον Σόιμπλε, αυτό είναι το Plan B του. Το Plan A ήταν μια ομοσπονδία, αλλά ούτε οι γαλλικές ελίτ, ούτε η Μέρκελ συμφωνούσαν μαζί του. Και εκείνος είπε ‘δεν θέλετε ομοσπονδία, θα φάτε λιτότητα παντού’. Όλη η Ευρώπη έχει μπει πια στο μνημόνιο”, επισήμανε ο πρώην υπουργός.

Ολόκληρη η συνέντευξη:


Το μνημόνιο θα πάει και στην ίδια τη Γερμανία, γιατί αυτό ακριβώς είναι το μοντέλο που θέλουν να επιβάλλουν. Επομένως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός ώστε να μετατραπεί η ευρωζώνη σε ένα πεδίο εφαρμογής συνθηκών της νεο-Φεουδαρχίας των μεγάλων τραπεζών και των πολυεθνικών:

Είναι φανερό ότι οι Γερμανικές πολιτικές μαριονέτες βρίσκονται για άλλη μια φορά υπό την ομηρία της τραπεζικής ολιγαρχίας και του μεγάλου κεφαλαίου. Περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να σκάσει η βόμβα της Deutsche Bank και προετοιμάζουν τη Γερμανική κοινή γνώμη για σαρωτικά μέτρα παρόμοια με αυτά που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Προκειμένου να σωθούν οι Γαλλο-Γερμανικές τράπεζες και να διεξάγουν το νεοφιλελεύθερο πείραμα που περιλαμβάνει τις νέες συνθήκες, επέβαλλαν στην Ελλάδα μια καταστροφική συνταγή. Την ίδια συνταγή ετοιμάζονται τώρα να την εφαρμόσουν και στην ίδια τη Γερμανία.

No comments:

Post a Comment