Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

23 January, 2016

Και οι Κούρδοι της Τουρκίας στρέφονται προς τη Δημοκρατική Αυτονομία

Κάτω από την πίεση του τούρκικου στρατού που στη ουσία έχει καταλάβει τις Κούρδικες περιοχές και διεξάγει επιχειρήσεις εμφυλίου πολέμου, το κόμμα HDP πλησιάζει όλο και περισσότερο το PKK.

Το HDP θα οργανώσει εκδηλώσεις και διαδηλώσεις στα δυτικά της χώρας -και εκτός των κούρδικων δηλαδή περιοχών- τις επόμενες μέρες για να προωθήσει ειρηνικά το αίτημα για αυτονομία στην τούρκικη κοινωνία και να κερδίσει την υποστήριξή της . Αφορμή για αυτή τη στροφή του κόμματος ήταν ένα συνέδριο των κούρδων που έγινε στο Ντιγιάρμπακιρ πριν μια βδομάδα. Πολλές οργανώσεις των κούρδων συμμετείχαν σε αυτό το συνέδριο μαζί με το HDP και συζήτησαν για το πώς πρέπει να αντιδράσουν στον πόλεμο που εξαπέλυσε στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας ο Ερντογάν από τον περασμένο Ιούλιο για να ξαναπάρει την εξουσία με δεύτερες εκλογές, επειδή με το 13% που είχε πάρει στις πρώτες το HDP, δε μπορούσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

O Ντεμιρτάς υπέρ της αυτονομίας

Για πρώτη φορά το HDP, δια του συμπροέδρου του Selahattin Demirtaș, πήρε θέση σε αυτό το συνέδριο υπέρ της αυτονομίας και έτσι πλησίασε τη θέση που είχε πάντα το PKK. Μέχρι τώρα το HDP υποστήριζε μια πιο διευρυμένη αυτοδιοίκηση στις κοινότητες και τους δήμους και απέρριπτε τη θέση της αυτονομίας. Η μαζική στρατιωτική επίθεση της τούρκικης κυβέρνησης, ιδίως στις πόλεις Cizre και Silopi με τανκς και βαριά όπλα, οδήγησε το HDP να αλλάξει στάση και να ταχθεί και αυτό υπέρ της αυτονομίας.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Ντεμιρτάς για προδοσία

Αυτό βέβαια έδωσε την ευκαιρία στον Ταγίπ Ερντογάν για να κατηγορήσει τον επικεφαλής των εκλογών Demirtaș για προδοσία. «Αυτή η αξίωση στρέφεται ενάντια στο σύνταγμα» δήλωσε και παρήγγειλε στον εισαγγελέα του Ντιγιαρμπακιρ να διεξάγει έρευνες κατά του Demirtaș. Επειδή ήδη διεξάγονται έρευνες και ενάντια στην συμπρόεδρο Figen Yüksekdağ, θα χάσουν και οι δύο τη βουλευτική ασυλία.

Ο Sırrı Süreyya Önder, ένα ιδεολογικό ηγετικό στέλεχος του HDP, που ο ίδιος είναι τούρκικης καταγωγής, αντέδρασε στην ενέργεια του Ερντογάν λέγοντας στα ΜΜΕ: «Αυτοί θα άρουν την ασυλία όλων μας, και των 80 βουλευτών του HDP και θα μας κλείσουν στις φυλακές. Προσωπικά δε βλέπω ότι κάποιος από μας θα φοβηθεί από αυτό. Ας το κάνουν. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν αυτό θα βοηθήσει να βγει η χώρα από τον σημερινό εφιάλτη. Εγώ πιστεύω πως μάλλον όχι».

Οι δομές της Αυτονομίας ξεκινούν από το Ντιγιαρμπακίρ

Στο μεταξύ, ξεκινώντας από το Ντιγιαρμπακίρ, οι Κούρδοι-Κούρδισες δημιουργούν τις απαραίτητες δομές της Αυτονομίας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Κούρδων της περιοχής Ροχάβα της Συρίας. Σε συνθήκες πολέμου αυτό που προέχει είναι οι ομάδες αυτοάμυνας και ήδη οι γυναίκες προχώρησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Βλέπε την ανάρτησή μας: «Οι γυναίκες στο Nτιγιαρμπακίρ ανακοινώνουν την ίδρυση Γυναικείων Μονάδων Πολιτικής Άμυνας (YPS-Jin).

Πηγή:

No comments:

Post a Comment