Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

01 January, 2016

Το έμμεσο μήνυμα προς το 99%

του system failure

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αν όχι απίστευτο, το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποδέχονται παθητικά, χωρίς κανένα ίχνος έκπληξης, πράγματα που στο παρελθόν θα τα θεωρούσαν απαράδεκτα και εξωφρενικά. Μερικά πράγματα θεωρούνται σήμερα τόσο κοινά, που δεν μπαίνουν στον κόπο να τα συζητήσουν περισσότερο. Παράδειγμα: οι μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τα ψέματα και η προπαγάνδα είναι τόσο συχνό φαινόμενο, που όλο και λιγότεροι άνθρωποι πιστεύουν στα αφηγήματα των συστημικών ΜΜΕ. Ζούμε σε ένα σύμπαν απόλυτης ψευδαίσθησης που κατακλύζεται από ψεύτικη πληροφορία, ψεύτικες εικόνες, σκηνοθετημένα γεγονότα, παραποιημένες ιστορίες. Η ασύλληπτη ποσότητα πληροφορίας που διακινείται καθημερινά στοχεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όχι για να τον αφυπνίσει, αλλά για να εξασφαλίσει ότι θα μείνει σε μια μόνιμη κατάσταση απενεργοποίησης. Θα πρέπει κανείς να ψάξει πολύ για να βρει μερικά κομμάτια αλήθειας μέσα στον λαβύρινθο του διαδικτύου. Αλλά αυτό είναι και ένα σημάδι ότι το σύστημα ξοδεύει πολύ χρόνο και προσπάθεια προκειμένου να συντηρήσει την κυριαρχία του.

Τα γεγονότα στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έδειξαν ότι οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης που προωθούν το νεοφιλελεύθερο δόγμα, χρησιμοποιούν περισσότερο σύνθετες μεθόδους για να διατηρήσουν και να επεκτείνουν την κυριαρχία τους. Οι νέες συνθήκες στο Ελληνικό πείραμα έχουν επιβληθεί μέσα από την ενεργοποίηση συγκρουόμενων συμφερόντων εντός της συρρικνούμενης μεσαίας τάξης. Μέσα από τα αφηγήματα των συστημικών ΜΜΕ που έκαναν τον μέσο Έλληνα να αισθάνεται ένοχος που ξόδευε τόσο καιρό “πέρα από τις δυνάμεις του”, έτσι ώστε να διαγραφούν τα τεράστια εγκλήματα της τραπεζικής μαφίας.

Παρά το γεγονός ότι ο Ελληνικός λαός είπε ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στις καταστροφικές πολιτικές μέσα από το δημοψήφισμα του 2015, ψήφισε και πάλι τον Τσίπρα, αφότου είχε ήδη υπογράψει το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο. Με άλλα λόγια, επέλεξε τελικά την υποταγή στην Ευρωπαϊκή Χρηματοπιστωτική Δικτατορία (ΕΧΔ) και στο δημιούργημα της τραπεζικής ελίτ που λέγεται ευρώ.

Επιχειρήσεις εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού, proxy πόλεμοι, προπαγάνδα και παρακολουθήσεις, χρησιμοποιούνται σε πλήρη ισχύ, ώστε να μετατρέψουν τις μάζες σε ένα υπάκουο "ποίμνιο" απόλυτης υποταγής.

Οι επιθέσεις στο Παρίσι και στο San Bernardino έφεραν πρόσθετο φόβο στους ανθρώπους και τους έκαναν να αποδεχθούν περισσότερα μέτρα καταστολής, γέρνοντας προς την μεριά της ακροδεξιάς για προστασία. Σε αυτό τον φαύλο κύκλο, οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι επέστρεψαν στις πολιτικές δυνάμεις του κατεστημένου για να αποφύγουν την ακροδεξιά. Η Αριστερά κατατροπώθηκε για άλλη μια φορά. Οι άνθρωποι είναι τώρα εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε πολιτικούς του κατεστημένου, όπως ο Ολάντ, ο Σαρκοζί και η Χίλαρι Κλίντον και σε λαοπλάνους της άκρας Δεξιάς, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μαρίν Λε Πεν.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα έμμεσο μύνημα-απειλή από τις ελίτ προς το 99%: Είτε θα αποδεχθείτε φιλοσυστημικές πολιτικές δυνάμεις, ή, θα βυθιστείτε στο απόλυτο χάος με την Αριστερά στην εξουσία.

Τα "προεόρτια" αυτής της κατάστασης τα είδαμε το καλοκαίρι του 2015 με τα γεγονότα στην Ελλάδα και την ΕΧΔ να απειλεί με οικονομικό χάος μέσω των κλειστών τραπεζών. Έπειτα, είχαμε τις επιθέσεις από τους Ισλαμικούς εξτρεμιστές.

Αλλά το σύστημα δείχνει σημάδια παρακμής καθώς έχει εκτεθεί πλήρως μέσα από το οικονομικό πραξικόπημα εναντίον της Ελλάδας. Το ερώτημα τώρα δεν είναι αν οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτό το σύστημα, αλλά αν τελικά θα επιλέξουν να υποταχθούν, ή να ξεσηκωθούν, επιχειρώντας να το ανατρέψουν.

Διαβάστε επίσης:

No comments:

Post a Comment