Skip to main content

Το διαρκές λάθος του Τσίπρα και ο πανικός του Σόιμπλε

του system failure

Πολλοί ενστερνίζονται θεωρίες συνωμοσίας με βάση τις οποίες ο Τσίπρας λειτούργησε εξαρχής βάσει σχεδίου. Τίποτα δεν αποκλείεται σ'άυτή τη ζωή, αλλά στην περίπτωση αυτή μάλλον κάνουν λάθος. Ο Τσίπρας απλώς "εξημερώθηκε" σιγά-σιγά (ή γρήγορα) από το σύστημα εντός και εκτός Ελλάδας και αυτό αποδεικνύεται από τον ανελέητο πόλεμο και την προπαγάνδα που κηρύξαν τα συστημικά μίντια στον ίδιο και σε όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδαν την 'Αριστερή απειλή' έτοιμη να αναλάβει την εξουσία, δηλαδή, όταν δεν τον είχαν φέρει ακόμα στα μέτρα τους.

Το τελικό κληροδότημα του Τσίπρα τους τελευταίους μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τελικά ένα τρίτο, σκληρό μνημόνιο, που ψηφίστηκε με διαδικασίες εξπρές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της προέδρου της βουλής να το καθυστερήσει, επιμένοντας στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παρόλα αυτά, η όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και ο τρόπος χειρισμού της από την διαπραγματευτική ομάδα και τον Αλέξη Τσίπρα, επέφεραν μερικά πολύ σημαντικά οφέλη:

Πρώτον, αναδείχθηκαν οι αντιθέσεις μέσα στους κόλπους της ευρω-δικτατορίας και ήρθαν τα πρώτα ρήγματα στον υποτίθεται συμπαγή Γαλλο-Γερμανικό άξονα.

Δεύτερον, φανερώθηκε το πραγματικό πρόσωπο της ευρωζώνης, η εικόνα της οποίας υπέστη σοβαρό πλήγμα, σε βαθμό που να φαντάζει αποκρουστική ακόμα και σε χώρες οι οποίες σκέφτονται την ένταξη στους κόλπους της.

Τρίτον, άλλαξε ριζικά η στάση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στην Ελλάδα, καθώς αποκαλύφθηκε πλήρως ο πραγματικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Δικτατορίας.

Τέταρτον, απέτυχαν τα σχέδια της ευρω-δικτατορίας για πλήρη υποταγή και ταπείνωση του Ελληνικού λαού, αφού στο δημοψήφισμα απάντησε με ένα ξεκάθαρο 'ΟΧΙ', παρά την προπαγάνδα του τρόμου από τα συστημικά μίντια και τις κλειστές τράπεζες. Ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει η Γερμανική ηγεσία και οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών, που έκαναν τα πάντα για να επικρατήσει το 'ΝΑΙ', καθώς η αντίσταση του Ελληνικού λαού μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τους άλλους λαούς που υποφέρουν από την σκληρή λιτότητα.

Ενδεχομένως, μέχρι εκεί μπορούσε να πάει ο Τσίπρας. Αυτό μπόρεσε, αυτό έκανε και ίσως αυτό να επιδίωκε στην ουσία. Το ότι δεν εφάρμοσε εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από το ευρώ, οφείλεται κυρίως στον σκληρό πυρήνα των μετριοπαθών στελεχών που τον περικύκλωσαν και τον απομόνωσαν από κάθε άλλη προσέγγιση και πρόταση που προέρχονταν από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ και το πιο ριζοσπαστικό του κομμάτι.

Αλλά και ο ίδιος ο Τσίπρας ανήκει στο μετριοπαθές κομμάτι της Αριστεράς που θεωρεί ότι ο διεθνισμός στον οποίο πιστεύει, μπορεί κάποια στιγμή να γίνει πράξη μέσα από το κοινό νόμισμα και με αλλαγή συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Η πίστη αυτή φαίνεται ότι διακατέχει ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και έχει αρχίσει ήδη να επιφέρει διασπαστικές τάσεις και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Απ'ότι φαίνεται, ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για μετάλλαξη, όπως ο Pablo Iglesias των Podemos που στήριξε τις επιλογές του, επιμένουν στο ίδιο λάθος. Θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, όταν αλλάξουν (αν αλλάξουν) οι συσχετισμοί πολιτικών δυνάμεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά εντός του ευρώ. Θα ανακαλύψουν και πάλι πόσο λάθος κάνουν και πολύ σύντομα. Και αυτό γιατί το ευρώ είναι το εργαλείο των ελίτ για να επιβάλουν οριστικά τη νέα Φεουδαρχία, κατασκευάστηκε ακριβώς γι'αυτό το σκοπό.

Το ευρώ επομένως είναι το εργαλείο για την επιβολή του νεοφιλελεύθερου διεθνισμού και όχι του διεθνισμού που ονειρεύεται η Αριστερά. Γι'αυτό, η δικτατορία της ευρωζώνης πρέπει να διαλυθεί και να γίνει επανεκκίνηση προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με πρωταγωνιστές τους Ευρωπαϊκούς λαούς και όχι τις τράπεζες και τα λόμπι.

Οι απειλές του Σόιμπλε προς τον Τσίπρα, δεν δείχνουν μόνο ότι οι μαριονέτες της ευρω-δικτατορίας είναι αδίστακτες, αλλά και ότι έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται. Σημαίνει, ότι δεν ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, καθώς φοβούνται ακόμα την πιθανότητα ενός συμπαγούς μετώπου κατά των νεοφιλελεύθερων καταστροφικών πολιτικών στην Ευρώπη.

Οι εκλογές σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και αργότερα σε Ιρλανδία θα κρίνουν πολλά. Πολλά θα κριθούν από το αν οι λαοί τολμήσουν να ξεφορτωθούν καταρχάς τα παραδοσιακά κόμματα που έχουν υποταχθεί οριστικά στο νεοφιλελεύθερο δόγμα, ώστε να δοθεί η επόμενη μάχη με καλύτερους όρους. Ο Τσίπρας υπέστη μια βαριά ήττα, αλλά ο λαός έδειξε διάθεση να αγωνιστεί μέσω του δημοψηφίσματος. Ο πανευρωπαϊκός πόλεμος κατά της νέας Φεουδαρχίας, τώρα ξεκινάει.

Διαβάστε επίσης:

Comments

 1. Anonymous1/9/15 18:28

  Δεν δέχομαι τη λέξη λάθος. Είναι σαν να τον αθωώνω. Δεν είναι διαρκές λάθος. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει και συνεχίζει.
  Ανώνυμος1

  ReplyDelete
 2. Anonymous1/9/15 20:15

  Πρόλαβα.
  'Ασχετα με την πολιτική μου τοποθέτηση και κριτική οφείλω επ΄ευκαιρία να πω ένα ευχαριστώ σ' αυτό το μπλόκ που φιλοξενεί τις απόψεις μου και που το θεωρώ ένα από τα καλύτερα στο διαδίκτυο.
  Ανώνυμος 1

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σ'ευχαριστώ πολύ. Να'σαι πάντα καλά. Επιζητούμε τις απόψεις όλων και μας ενδιαφέρουν όλες οι γνώμες.

   Delete
  2. Anonymous2/9/15 10:19

   Συμφωνώ με τον Ανώνυμο 1 για την ποιότητα του μπλογκ.
   Ανώνυμη 1

   Delete
 3. Να μην λέμε πολλά. Σεβαστή η άποψή σας αλλά είναι κατά την γνώμη μου εντελώς λανθασμένη. Αλλά δεν είναι (μόνον) αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι (επίσης) πως πρέπει να πάψετε να χρησιμοποιείται τον συκοφαντικό όρο "Θεωρίες συνωμοσίας" για κάθε θεώρηση που βλέπει σχέδιο πρόθεση αν θέλετε (ταξικό) δόλο. Κάποτε ο χώρος της (ψευδο)ανανέωσης θα πρέπει να γίνει λίγο πιο σεμνός με τους προσδιορισμούς των "άλλων". Και κάτι τελευταίο, που θα έπρεπε να αποστείλω μάλλον στο Red NoteBook. Εύχομαι ολόψυχα στον ετοιμαζόμενο νέο φορέα της (ανανεωτικης) ριζοσπαστικής αριστεράς την πλήρη παταγώδη αποτυχία. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία σε αυτη τη "χώρα", αυτό ξεχάστε το..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο όρος "θεωρία συνωμοσίας" είχε κατασκευαστεί από την CIA για να στιγματήσει όσους επιζητούσαν σε βάθος την έρευνα για τη δολοφονία Κέννεντι. Όμως από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ο όρος δεν είναι υποχρεωτικά υποτιμητικός. Οι θεωρίες συνωμοσίας μπορεί να είναι αληθινές, κατασκευασμένες, ή μερικώς κατασκευασμένες. Στο συγκεκριμένο άρθρο δεν χρησιμοποιήθηκε υποτιμητικά.

   Delete
  2. Δεν την γνώριζα την καταγωγή της, αλλά αυτό μάλλον επιβεβαιώνει κάπως αυτά που λέω, όχι για σας (μετά από την διευκρίνηση) αλλά για ένα μεγάλο μέρος του "ανανεωτικού" χώρου. Θα ήθελα βέβαια να κάνετε τον κόπο να παραθέσετε πιο συγκεκριμένα τα στοιχεἰα (για CIA κ.λπ). Στο προκείμενο. Η θεωρία αυτή ξεθάφτηκε από τον μεγαλοπαράγοντα της ηγετικής ομάδας Κούλογλου στο ιντερνετικό μαγαζί του, για φαινομενικά άσχετο θέμα, διότι ενοχλήθηκε ακριβώς (για άλλους λόγους από ότι εσείς) με την θεωρία πως ο Τσίπρας είχε σχεδιάσει (συνωμοτήσει άρα) το όλο σκηνικό που ζούμε. Το λέω αυτό γιατἰ ακολούθησε άλλη μέρα ἀλλο δικό του πλέον άρθρο που επιτιμούσε την άλλη "κακή" θεωρία περί προδοσἰας κ.λπ.
   Ούτε εγώ έχω την μονομονία να βλέπω παντού προδοσίες και συνωμοσίες, αλλά κάπου έχουν ξεφύγει οι δημοσιολόγοι της ηγετικής ομάδας, από την στιγμή που οι ίδιοι αποκάλυψαν τις όντως συνωμοσίες των ευρωφασιστών κατά τη πρωτη φάση της διαπραγμάτευσης. Μονά ζυγά δικά μας; Δεν λέει..
   Εν πάσει περιπτώσει και οι δύο "υπόγειες" διεργασίες ισχύουν μάλλον, με την έννοια πως και οι ευρωφασἰστες θέλανε-θέλουν να πάρουν την μνημονιοεξουσία από τον συριζα και πως ο Τσίπρας (ηγετική ομάδα) μνημόνιο ήθελε απο την αρχή, αν και σίγουρα πολύ πιό βελτιωμένης εκδοχής από αυτό που τελικά υπεγραψε. Διπλή λοιπόν "μυστική πολιτική" εις βάρος του λαού. Ξεκαθαρίζω πως και το κκε έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι πάλι μαζί με την δεξιά (και νεοδεξιά) αλλά για τους δικούς του λόγους (θέλει να εξαφανίσει, για μένα τελικά δικαίως από μια σκοπιά) όλο τον ενδιάμεσο "οπορτουνιστικό" χώρο αλλά με μια εξίσου γραφειοκρατική-καιροσκοπική τακτική.

   Delete
  3. Ευχαριστώ πολύ. Ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου. Δεν το αποκλείω καθόλου αυτό το σενάριο. Όσον αφορά το ιστορικό του όρου παραθέτω το παρακάτω άρθρο, το οποίο δυστυχώς δεν το μετέφρασα στα Ελληνικά. Ίσως κάποια στιγμή να το κάνω. Ελπίζω πάντως να σε διαφωτίσει:

   How CIA invented "Conspiracy Theory" term


   Delete
 4. διόρθωση "..να πάψετε να χρησιμοποιείτε.."

  ReplyDelete
 5. Anonymous2/9/15 10:27

  Δεν βρίσκω ότι προσπαθεί να αθωώσει κανέναν ο system failure, αντιθέτως με ψυχραιμία αποτιμά τις συνέπειες του εγχειρήματος της διακυβέρνησης Σύριζα. Θεωρώ το άρθρο διαυγέστατο και ισορροπημένο. Δεν λέω αντικειμενικό, γιατί είναι άρθρο άποψης και περιέχει πολιτική θέση, αλλά οπωσδήποτε απαλλαγμένο προκαταλήψεων και με ελευθερία σκέψης γραμμένο.

  Πέμπτο (όφελος –κατά την άποψή μου), διαλύθηκαν οι αυταπάτες του λαού για το εφικτό ριζικών αλλαγών μέσω ανάθεσης, κυβερνητικής διαχείρισης, σωτήρων κλπ. Μόνον η άμεση φυσική παρουσία και η με μαζικότητα συμμετοχή του κόσμου στις εξελίξεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά το μέλλον του.
  Ανώνυμη 1

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

The real reason Boris Johnson pushes for a no-deal Brexit

globinfo freexchange

The UK political landscape looks increasingly chaotic, especially after Boris Johnson's ultimatum for a no-deal Brexit on 31 October. It looks like the whole country suffers from a general nervous breakdown through a "bellum omnium contra omnes" situation. But if you "follow the money", you will, eventually, see the whole picture quite clearly. And you will realize that this whole Brexit issue, is primarily the product of a merciless war among rival factions of the British capital.

In the mid-July, Reuters "exposed" some key supporters of Boris Johnson who have poured hundreds of thousands of pounds into his campaign. As Reutersreported:

          More than half the donations came from financiers and businessmen who funded the campaign to leave the European Union. The two biggest backers are Anthony Bamford, the billionaire chairman of the construction equipment maker JCB, and Jonathan Moynihan, chairman of venture capital fund Ipe…

Τα κρατικοδίαιτα τραπεζοπαράσιτα ετοιμάζονται για άλλο ένα μεγάλο πάρτι με κυβέρνηση Μητσοτάκη

globinfo freexchange
Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου ετοιμάζονται να ρίξουν άλλο ένα πακέτο δισεκατομμυρίων στις τραπεζικές μαύρες τρύπες. Αυτή τη φορά, θέλουν να τις απαλλάξουν από τα κόκκινα δάνεια και φυσικά ο λογαριασμός θα πάει, ως συνήθως, στα γνωστά υποζύγια.  
Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του The Press Project:
Την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών φέρεται να αναμένει η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε σχέδιο «κρατικής υποβοήθησης» των τραπεζών, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για κρατική ενίσχυση προς κάλυψη των κόκκινων δανείων που αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες προχωρούν σε τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 6,5 δισ. ευρώ, με πρώτη και καλύτερη τη Eurobank και τις υπόλοιπες να ακολουθούν. 
[...]
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα σχέδια της…

Ο πραγματικός λόγος που ο Μπόρις Τζόνσον πιέζει για Brexit χωρίς συμφωνία

globinfo freexchange

Το Βρετανικό πολιτικό τοπίο μοιάζει να γίνεται όλο και πιο χαοτικό όσο πλησιάζουμε την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία-τελεσίγραφο που έχει ορίσει ο τωρινός Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα απειλεί με ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Ολόκληρη η χώρα φαίνεται να βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας γενικής νευρικής κρίσης, με τα διάφορα στρατόπεδα υπέρ και κατά του Brexix, το καθένα για τους δικούς του λόγους, να έχουν λάβει θέσεις μάχης σε μια "όλοι εναντίον όλων" κατάσταση. 
Όπως ανέφερε η Εφημερίδα των Συντακτών:  
«Στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο ένα ερώτημα ακούγεται όλο και πιο δυνατά: Mπορεί να αναχαιτιστεί ο Μπόρις Τζόνσον;»… Καυτή και εύλογη η απορία που μετέφερε χθες το πρακτορείο Associated Press, καθώς εντείνεται ραγδαία η ανησυχία και στις δύο πλευρές της Μάγχης πως ο νέος, σκληροπυρηνικός μπρεξιστής, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν μπλοφάρει επιμένοντας πως θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρ…

Τα identity politics και η "φεγγαρόφωτη" των νεοφιλελέδων

globinfo freexchange
Το χθεσινό άρθρο του Liberal που αφορά το πρόσωπο της νέας υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Αμερικανοί ονομάζουν identity politics. 
Με τον όρο identity politics, οι Αμερικανοί περιγράφουν έναν τρόπο άκρως επιφανειακής πολιτικής προσέγγισης, που στην ουσία αποτελεί ένα τέχνασμα της νεοφιλελεύθερης σχολής, το οποίο έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει το κοινό από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα Αμερικανικά ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016. Το φιλελεύθερο μιντιακό κατεστημένο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, αντίπαλου της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και αυτό, γιατί έβλεπε με τρόμο ότι οι σοσιαλιστικές πολιτικές που πρέσβευε ο Μπέρνι Σάντερς (εντελώς αντίθετες με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου), είχαν τεράστια απήχηση σ…

Άρχισαν να το μετανιώνουν από τώρα οι 'νοικοκυραίοι' πατριώτες;

failed evolution
Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα δικαιωνόμασταν τόσο γρήγορα. Ήδη από τα τέλη Μαΐου είχαμε γράψει:

Οι νεοφιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές λοιπόν έστησαν το τέλειο κόλπο. Θέλοντας να ετοιμάσουν την απόλυτα αφοσιωμένη μαριονέτα τους, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αναλάβει την εξουσία, έστησαν το σκηνικό στα μέτρα του. Έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και γενικά να κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά για να μη λερωθεί ο 'ατσαλάκωτος' Κυριάκος.
Το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο δεν έχασε χρόνο. Άρχισε αμέσως νέες επιχειρήσεις προπαγάνδας με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να φανεί ότι η εγχώρια δεξιά, όσο και αν έχει αλλάξει, δεν έχει χάσει τα πατριωτικά ανακλαστικά της, σε αντίθεση με τους 'προδότες Αριστερούς'.  
Η προπαγάνδα έπιασε, και ένα σημαντικό ποσοστό των λούμπεν μικροαστών πήγε στην κάλπη θυμωμένο, προκειμένου να τιμωρήσει τον 'ανθέλληνα' Τσίπρα. Η μιντιακή πλύση εγκεφάλου κατάφερε με τ…

Η ουσία πίσω από τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας με αφορμή τις συντάξεις-μαμούθ

failed evolution

Με το γνωστό στυλ, τα ιδιωτικά ΜΜΕ σχεδίασαν μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας με όχημα την "ανακάλυψη" των συντάξεων-μαμούθ. Τα μιντιακά "λαγωνικά" έδωσαν άλλη μια πάσα, αυτή τη φορά στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να επιδοθεί στο τυπικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο με ύφος εισαγγελέα. 
Η Έφη Αχτσιόγλου, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας την πραγματική εικόνα:  
              Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό   είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Manufacturing uncritical thinking

by system failure
I was thinking about writing something related to a certain behavioural pattern that we often meet in the mainstream media journalist army. I was inspired by the impressively loud example of The New York Times' Bari Weiss, and how it was presented by Jimmy Dore in his show.


During this particular discussion with Joe Rogan, Weiss rushed to paint US presidential candidate, Tulsi Gabbard, as an "Assad toady", without even knowing what the characterization means. As Dore aptly pointed out: "That's what's called a 'received opinion'. So, it's not her own opinion. She has heard other people in her neoliberal bubble say that stuff, so she just repeats it. She doesn't even know what the insult means."
Ben Norton wrote on Twitter: "Neocon NY Times columnist Bari Weiss smeared Tulsi Gabbard (who bravely opposed regime change and US support for Salafi-jihadist contras) as an "Assad toady," then couldn't spell/de…

Απόλυτη επιβεβαίωση: ο ιδεολογικός φανατισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη την έφερε κιόλας μπροστά στο πρώτο αδιέξοδο

globinfo freexchange

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Αμέσως μετά την αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαμε επισημάνει ότι:

Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ακόμα και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης θα καθορίζεται, ως επί το πλείστον, από τον τυφλό φανατισμό της και όχι από μελετημένες κινήσεις που απαιτούν συνεχείς ελιγμούς και συνετές αποφάσεις.

Ασχέτως ιδεολογικού προσανατολισμού και προτιμήσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ουδέτερη στάση της χώρας όσον αφορά τη Βενεζουέλα και να έχει την υπομονή να περιμένει να δει που θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Όμως αντί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απέκτησε η χώρα με την ουδέτερη στάση, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, έσπευσε να το σπαταλήσει, λόγω της ιδεολογικής εμμονής που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της.

Αυτό είναι ένα δείγμα του ιδεολογικού φανατισμού που διακατέχει τα γαλάζια στελέχη και πο…

Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου βάζουν μπρος τον 'οδοστρωτήρα'

globinfo freexchange
Αφού πούλησαν μπόλικο πατριωτιλίκι στους 'Μακεδονομάχους' για να πάρουν αυτοδυναμία, τώρα είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, για λογαριασμό των 'μεγάλων αφεντικών'. Κυριολεκτικά. Η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης, ανοίγει το δρόμο για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, καθώς ο Κυριάκος βάζει μπρος τον 'οδοστρωτήρα' κατά των εργαζομένων. Το πόσο απόλυτα αφοσιωμένη είναι η γαλάζια παράταξη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου φάνηκε κιόλας ξεκάθαρα.
Μετά τις προχθεσινές (ν)τροπολογίες, τις οποίες πέρασε με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργείται η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις αλλά και η ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζομένους τους. Και οι δυο παραπάνω ρυθμίσεις είχαν εισαχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.' 
Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν υποστηρίξαμε ότι η υφυπουργός Εργασίας, το δεξί χέρι του Βρούτση, λόγω φανατικής προσήλωσης στην ιδεολογία της, αναμένεται να πετσοκό…

US Air Force and Raytheon join Navy and Lockheed Martin by Introducing Directed Energy Weapons

After many years of speculation as to weather the use of Directed Energy Weapons in war would be unleashed upon the world, we now have our answer. [...] The U.S. Navy and Lockheed Martin were the first to announce a system called HELIOS (High-Energy Laser and Integrated Optical-Dazzler with Surveillance).

[...]

As you can see, much of the focus is centered around countering drone attacks. The new announcement from the U.S. Air Force also focuses primarily on this threat, both from the cheap and readily available quadcopter drones that can be modified, to much more advanced A.I. drone swarms.

[...]

As nation after nation becomes wired for war and neutralizes then surpasses each other, new methods must be developed to maintain military supremacy. This is the nature of military conflict and one of the prime reasons why the world seems to have new security threats each and every day. It becomes one endless problem-reaction-solution loop that only serves to benefit those who are investe…