Your browser does not support the HTML5 canvas tag.
Εγχειρίδιο χειρισμού κρίσεων λόγω πολιτικών ΔΝΤ από τη CIA! / Already confirmed: Civil liberties under attack! / Greece's creditors gone completely insane! / How the global financial mafia sucked Greece's blood / ECB's economic hitmen / Η Μέρκελ επιβεβαιώνει τα σχέδια των γραφειοφασιστών! /Greece: the low-noise collapse of an entire country/ How the neoliberal establishment tricked the masses again, this time in France / Ενώ η Γερμανία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ! / Ένας παγκόσμιος "proxy" πόλεμος κατά της ελευθερίας έχει ξεκινήσει! / In reality, McCarthyism never ended in America / Ο επικεφαλής του "σκιώδους συμβουλίου" της ΕΚΤ επιβεβαιώνει ότι η ευρωζώνη είναι μια χρηματοπιστωτική δικτατορία! /With a rising Jeremy Corbyn and a declining Angela Merkel, Brexit has been upgraded to play a much more critical role / Δημοψήφισμα για Grexit: η τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα και η τιμή της Αριστεράς / Populism as the new cliche of the elites to stigmatize anyone not aligned with the establishment / Δεν γίνεται έτσι "σύντροφοι" ... / Panama Papers: When mainstream information wears the anti-establishment mask / The Secret Bank Bailout / The head of the ECB “shadow council” confirms that eurozone is a financial dictatorship! / A documentary by Paul Mason about the financial coup in Greece / The ruthless neo-colonialists of 21st century / First cracks to the establishment by the American people / Clinton emails - The race of the Western neo-colonialist vultures over the Libyan corpse / Επιχείρηση Panama Papers: Το κατεστημένο θέλει το μονοπώλιο και στις διαρροές; / Operation "looting of Greece" reaches final stage / Varoufakis describes how Merkel sacrificed Greece to save the Franco-German banks / France officialy enters the neo-Feudal era! / The US establishment just gave its greatest performance so far ... / A significant revelation by WikiLeaks that the media almost ignored / It's official: the US is funding Middle-East jihadists! / Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα / How to handle political unrest caused by IMF policies! / Πώς το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο ξεγέλασε τις μάζες, αυτή τη φορά στη Γαλλία / Οι Γάλλοι νεοαποικιοκράτες επιστρέφουν στην Ελλάδα υπό 'ιδανικές' συνθήκες / Μεγαλώνει ο πανικός της Γουόλ Στριτ μπροστά στην προοπτική των κρυπτονομισμάτων

27 July, 2015

Το σύστημα της απόλυτης παράνοιας καλεί την Αριστερά στη λογική!

Η νέα επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από τα μίντια, αφορά την ιδεολογική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς γενικότερα

του system failure

Μετά το "αντάρτικο" της Αριστερής Πλατφόρμας και τη διαφωνία της με την ταπεινωτική συμφωνία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, το παράρτημα της Ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής δικτατορίας (ΕΧΔ) στην Ελλάδα επιχειρεί να "καθαρίσει" τον ΣΥΡΙΖΑ από το ριζοσπαστικό του κομμάτι χρησιμοποιώντας το ψευδοεπιχείρημα του πολιτικού ορθολογισμού.

Το μιντιακό κατεστημένο έχει κηρύξει πόλεμο στο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που το θεωρεί ως τη μεγαλύτερη απειλή και προτάσσει συνεχώς το επιχείρημα ότι είναι πολιτικά ανορθόδοξο να βρίσκονται στο ίδιο κόμμα στελέχη που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αποφάσεις της ηγεσίας. Το κακό είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που πέφτουν στην παγίδα και αναπαράγουν το "παράλογο" και "πρωτοφανές" στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Αυτό που προκαλεί γέλιο, μαζί και οργή, είναι ότι ένα σύστημα απόλυτης παράνοιας καλεί την Αριστερά να ακολουθήσει τον πολιτικό "ορθολογισμό" για το καλό - πάντα - της χώρας. Είναι το σύστημα που εξακολουθεί να επιλέγει το ευρώ "πάση θυσία", έστω και αν αυτό οδηγεί στην εξόντωση της κοινωνίας. Είναι το σύστημα που γνωρίζει καλά ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε χειρότερη ύφεση, αλλά πρέπει να προστατευτούν τα σχέδια και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Είναι το σύστημα που φτωχοποιεί συστηματικά την Ελληνική κοινωνία για πέντε συνεχή έτη, που παράγει εξαθλίωση, αυτοκτονίες και ανέργους.

Μέσα σ'αυτή την απόλυτη παράνοια του νεοφιλελεύθερου φρενοκομείου, οι ολιγάρχες μέσα από τα συστημικά μίντια φρόντισαν να εμποτίσουν την μικροαστική κουλτούρα με το τι είναι ορθό στην πολιτική και τι όχι. Και τώρα, διαγράφουν με μια κίνηση την καταστροφή που έσπειραν καλώντας την Αριστερά στη λογική! Δεν μπορεί, λένε, να βρίσκονται στο ίδιο κόμμα αυτοί που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Με τη δική τους λογική και πρακτική, πρέπει να διαγράφονται. Και ο κόσμος, που έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου για δεκαετίες, συμφωνεί και θεωρεί "λογική" αυτή την απαίτηση, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση.

Ο στόχος είναι διπλός: Δεν είναι μόνο ότι η ολιγαρχία θέλει να "τελειώσει" με το ριζοσπαστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που αποτελεί την πραγματική απειλή για την πρωτοκαθεδρία της στην εξουσία, αλλά και ότι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σοσιαλδημοκρατικό συστημικό κόμμα, που θα αφομοιωθεί από την νεοφιλελεύθερη παράνοια, θα είναι πιο σίγουρη, αν αρχίσει να ακολουθεί τις πρακτικές των κομμάτων εξουσίας που κυβέρνησαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Με άλλα λόγια, το σύστημα επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταμορφώνοντας τον Τσίπρα σε μια αρχηγική φιγούρα πυγμής, που θα εξοντώνει του εσωκομματικούς αντιπάλους για να επιφέρει την πολυπόθητη ενότητα στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Αυτό όμως θα αποτελεί και την αρχή του τέλους της Αριστεράς, αφού αυτή δεν στηρίζεται πάνω σε μονάδες που διαθέτουν μια φυσική ή κατασκευασμένη πυγμή, αλλά στην πολυφωνία, την πολυσυλλεκτικότητα και την συλλογικότητα. Αυτή είναι η πραγματική της δύναμη και μόνο έτσι θα μπορέσει να πορευτεί και να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στην παρασιτική ολιγαρχία.

Αν πράγματι ο Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ένας άλλος Ανδρέας Παπανδρέου, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Διότι οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές και η σοσιαλδημοκρατία έχει μεταλλαχθεί πλήρως. Στην πραγματικότητα, ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε πολύ πιο Αριστερές μεταρρυθμίσεις απ'ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα, που καλείται να εφαρμόσει και ένα εξοντωτικό μνημόνιο. Και αυτό, γιατί η Αριστερά βρίσκεται σε θέση άμυνας και προσπαθεί να επιβιώσει από έναν λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται. Αν μεταλλαχθεί, θα καταντήσει μια Σημιτική σοσιαλδημοκρατία που θα υποταχθεί πλήρως στο καταστροφικό νεοφιλελεύθερο δόγμα.

Δεν πρέπει επομένως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πέσει στην παγίδα που της έχουν στήσει. Είναι γελοίο να υποκύψει στις επιταγές ενός συστήματος απόλυτης παράνοιας που τον καλεί στη λογική. Πρέπει να παραμείνει ενωμένος και να μη διστάσει να φέρει τη νέα πολιτική κουλτούρα στη χώρα. Την αυθεντική κουλτούρα της Αριστεράς, που είναι η μόνη η οποία μαζί με τη δύναμη του λαού μπορεί να κερδίσει αυτόν τον ταξικό πόλεμο.

Σχετικά:


No comments:

Post a Comment