Skip to main content

Επίσημο: Ο Τσίπρας αποκαλύπτει την Ευρω-τραπεζική μαφία και τις μαριονέτες της

globinfo freexchange

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε ορισμένες σημαντικές αποκαλύψεις στην σημερινή συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Αποκαλύψεις που δεν θα περιμέναμε από άλλον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η πρώτη αποκάλυψη επιβεβαιώνει τον βρόμικο ρόλο της ΕΚΤ ως εργαλείο ασφυκτικής πίεσης προς τα μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να αναγκάζονται να εφαρμόζουν την νεοφιλελεύθερη ατζέντα και να παίρνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα λιτότητας.

Συγκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός: “... στις 18 Φλεβάρη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πήρε μια απόφαση πολιτικά και ηθικά ανορθόδοξη. [...] Μια απόφαση να μειώσει το όριο της δυνατότητας των συστημικών ελληνικών τραπεζών, να αγοράζουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, να εκδίδουν τα λεγόμενα έντοκα γραμμάτια. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μια απόφαση που έβαλε ως πλαφόν το όριο της κατοχής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες που είχαν εκείνη τη στιγμή που ήταν στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ το κανονικό είναι στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Με αυτό τον τρόπο απέκλεισαν, απέρριψαν, απέτρεψαν τη δυνατότητα των τραπεζών να μπορούν να αναχρηματοδοτούν τη γενική κυβέρνηση, να αναχρηματοδοτούν το χρέος μας κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ.” (http://goo.gl/6krEkR)

Έτσι, επιβεβαιώνεται και επισήμως ο ρόλος που θα έπαιζε η ΕΚΤ, τον οποίο το blog αποκάλυψε ήδη από το 2012, όταν αποφασίστηκε η απεριόριστη αγορά κρατικών ομολόγων: “... η ΕΚΤ μετατρέπεται σε μια ανάλογη Fed επί Ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς, θα 'εξυπηρετεί' τις προβληματικές οικονομίες που είναι αποκλεισμένες από τις αγορές ομολόγων, με το τύπωμα νέου χρήματος. Έτσι οι προβληματικές οικονομίες θα φορτώνονται με όλο και μεγαλύτερο χρέος το οποίο θα περνάει στα χέρια της ΕΚΤ, δηλαδή των μεγαλύτερων ιδιωτικών Ευρωπαϊκών τραπεζών που την ελέγχουν. [...] Τα κράτη που είναι αποκλεισμένα από τις αγορές, εγκλωβίζονται τώρα μέσα στην νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία της ευρωζώνης και θα αναγκάζονται κάθε φορά να ακολουθούν νέα σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου η ΕΚΤ να αγοράζει τα ομόλογά τους.” (http://bit.ly/1DE3smp)

Είναι φανερό ότι ο Ντράγκι έριξε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές ελαττώνοντας την ροή της ρευστότητας προκειμένου να αναγκάσει την νέα Ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στις επιταγές της τρόικας των δανειστών.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται πλήρως και η δομή του μηχανισμού με τον οποίο η Ευρωπαϊκή οικονομική ολιγαρχία επιχειρεί να επιταχύνει την ομοσπονδιοποίηση με όρους που οδηγούν ουσιαστικά στην νέα Φεουδαρχία. Στην κορυφή αυτού του μηχανισμού, το ισχυρό τραπεζικό λόμπι χρησιμοποιεί την δύναμη του χρήματος το οποίο πλέον ελέγχει πλήρως μέσα στην ευρωζώνη, μέσω ΕΚΤ.

Το πείραμα στην Ελλάδα πήγαινε βάσει σχεδίου και διακόπηκε με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όσο υπήρχαν μαριονέτες στην Ελλάδα που ακολουθούσαν πιστά τις εντολές της τρόικα, δεν υπήρχε πρόβλημα διακοπής ρευστότητας. Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο Σαμαράς θα τελείωνε κανονικά τη θητεία του το 2016, οπότε θα εφαρμόζονταν και το τελευταίο στάδιο του πειράματος: ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλήρης διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, κατώτατος μισθός στα 300 ευρώ, νέα μείωση μισθών-συντάξεων. Όλα αυτά για χάρη των μεγάλων εταιριών που ακολουθούν τις τράπεζες στην ιεραρχία αυτού του μηχανισμού.

Στη συνέχεια, το πείραμα θα μεταφέρονταν σε Ιταλία-Ισπανία, με εκτόξευση των spreads και αποκλεισμό από τις αγορές, ώστε να πέσουν στην παγίδα της ΕΚΤ και να ακολουθήσουν τα μέτρα της Ελλάδας. Όμως, η διακοπή του πειράματος στην Ελλάδα, ανάγκασε τους τραπεζίτες να χαλαρώσουν τον κλοιό γύρω από τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας έτσι ώστε να παρουσιάσουν ένα ψεύτικο success story (όπως του Σαμαρά όταν δήθεν βγήκε στις αγορές) και να σφίξουν περισσότερο τη θηλιά γύρω από την νέα Ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάζοντάς την ως το μαύρο πρόβατο που δεν κάνει αυτά που πρέπει να κάνει. Όλα αυτά βέβαια, πάντα με την βοήθεια του πολέμου προπαγάνδας από το εγχώριο και διεθνές μιντιακό κατεστημένο, που ελέγχεται πλήρως από τις τράπεζες και τις μεγάλες εταιρίες.

Στόχος, η πλήρης απομόνωση της Ελλάδας μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να έρθουν άλλες μαριονέτες για να ολοκληρωθεί το πείραμα, ή, να φτιαχτεί ένα σχήμα φιλικότερο προς τους δανειστές (http://bit.ly/1zl3P2f), το οποίο θα υποταχθεί τελικά στις απαιτήσεις τους.

Στο σημείο αυτό, η απάντηση Τσίπρα σε ανάλογη ερώτηση από τον Χατζηνικολάου ήταν ξεκάθαρη και δείχνει ότι ο Τσίπρας έχει πλήρη επίγνωση του παιχνιδιού που παίζεται. Απέκλεισε τις εκλογές προκειμένου να σχηματίσει μια πιο "συμπαγή" κοινοβουλευτική ομάδα, όπως είπε ο Χατζηνικολάου. Είπε ότι η πολυσυλλεκτικότητα είναι πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι η Αριστερή πλατφόρμα είναι αυτή που φέρνει αυξημένη πίεση στους δανειστές και διατηρεί σταθερές τις κόκκινες γραμμές που όρισε ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του.

Η άλλη σημαντική αποκάλυψη του Τσίπρα ήταν η προφορική δέσμευση που πήρε και δεν τηρήθηκε από τους "εταίρους" για άρση της απόφασης της 18ης Φεβρουαρίου από την ΕΚΤ: “Στις 20 του μηνός όταν καταλήγαμε και βλέπαμε ότι πάμε σε μια συμφωνία, έθεσα και εγώ και ο κ. Βαρουφάκης το ζήτημα αυτό. Εγώ σε μια επικοινωνία που είχα με τον κ. Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Βαρουφάκης δια ζώσης στο Eurogroup και πήρα τη δέσμευση ότι με το που θα υπάρξει αυτή η συμφωνία, θα αποκατασταθούν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το λάθος μας ήταν ότι πειστήκαμε σε μια προφορική δέσμευση και δεν απαιτήσαμε να υπάρχει γραπτή δέσμευση, όπως είχαμε καταγράψει, θέλω να θυμίσω, στην επιστολή που είχαμε αποστείλει λίγες μέρες νωρίτερα, δυο – τρεις μέρες νωρίτερα με την οποία ζητούσαμε την παράταση, την επέκταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, όπως κάποιοι μας είπαν. Κάναμε αίτηση επέκτασης της δανειακής σύμβασης και εξηγούσαμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε την αίτηση επέκτασης. Και μέσα στους λόγους υπήρχε ρητός και κατηγορηματικός η πρόταση ότι το θέλουμε για να αποκατασταθεί τόσο η άρση των ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο όμως και το όριο της έκδοσης εντόκων γραμματίων, που είναι κατώτερο κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ του κανονικού ορίου. Εκεί πράγματι θεωρήσαμε καλόπιστη αυτή την προφορική επισήμανση, όπως θεωρήσαμε καλή τη πίστη ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση της 20ης Φλεβάρη. Μια απόφαση την οποία εμείς ακόμη και τώρα υποστηρίζουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι οι ευρω - μαριονέτες παίζουν βρόμικα παιχνίδια και δυναμιτίζουν την όποια απόπειρα συμφωνίας (http://bit.ly/1CEQftJ). Είναι σίγουρα και αυτός ένας λόγος που δεν θέλουν έναν καθαρό και έντιμο διαπραγματευτή, όπως ο Βαρουφάκης, αφού ξέρουν ότι δεν θα διστάσει να τις εκθέσει.

Όσο οι πλουτοκράτες βλέπουν ότι η κυβέρνηση έχει τη σταθερή στήριξη του λαού, τόσο θα κλιμακώνουν τις επιθέσεις επιχειρώντας να απομονώσουν και να τιμωρήσουν την Ελλάδα για παραδειγματισμό. Αλλά και η δική τους θέση είναι δύσκολη. Έβαλαν σε κίνδυνο τη συνοχή της οικονομικής τους αυτοκρατορίας. Ήδη στην Αυστρία συζητείται πιθανό δημοψήφισμα για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (http://goo.gl/xR22c4), ενώ η Τσεχία φαίνεται ότι ανέβαλε την ένταξή της στην ευρωζώνη (http://goo.gl/4jEnJ5).

Διαβάστε επίσης:


Comments

Popular posts from this blog

August 12, 2020: The day capitalism officially died and replaced by something even worse

globinfo freexchange   It was the 12th of August, 2020. Nine o'clock in the morning, in London, the news came out that the national income of Britain (GDP) had fallen by more than 20% . That had never happened before in the history of capitalism - British GDP falling by 21% or so in one year. It was not anticipated. The markets were expecting a fall of 8,9,10%. No one was expecting a 21% fall. Fifteen or sixteen minutes later, the London stock exchange went up by 3% . There can be no explanation of that along the lines of capitalism.     This is how the Greek economist, Yanis Varoufakis, described essentially the official death of capitalism and its replacement by something even worse. The thing he calls "technofeudalism". While Varoufakis in various discussions struggles to explain why capitalism is already dead, it's rather funny that people still willing to debate on something that's already dead (capitalism) against something that's far from being practi

US Gov discussed killing Assange & possibly Ellsberg

Katie Halper  Daniel Ellsberg and Julian Assange have a lot in common and Daniel Ellsberg is the first one to point this out. Daniel goes over how they both exposed state secrets, how the government attempted to use the Espionage Act against them, spied on them and while we know for certain that the CIA discussed killing Assange, the US Government may have discussed killing Ellsberg when they said they'd "incapacitate," him.

Edward Snowden, Glenn Greenwald & Chris Hedges on NSA leaks, Assange & protecting a Free Internet

Democracy Now!   NSA whistleblower Edward Snowden and Pulitzer Prize-winning journalists Glenn Greenwald and Chris Hedges discuss mass surveillance, government secrecy, Internet freedom and U.S. attempts to extradite and prosecute Wikileaks founder Julian Assange. They spoke together on a panel moderated by Amy Goodman at the virtual War on Terror film festival after a screening of "Citizenfour" — the Oscar-winning documentary about Snowden by Laura Poitras.  

Evidence that the US imperialists were pre-planning to arm and train the neo-nazis in Ukraine

globinfo freexchange   There is plenty of evidence that the Western imperialists and their European allies supported neo-nazi groups in Ukraine during the 2014 "Maidan revolution", which led to the ousting of elected President Viktor Yanukovych, and the overthrow of the Ukrainian government.   Protests originally erupted in November 2013 after President Yanukovych refused to sign a political association and free trade agreement with the European Union at a meeting of the Eastern Partnership in Vilnius, Lithuania, choosing closer ties with Russia instead.  The support of Ukrainian neo-nazis by the US imperialists continued further during the Obama term. For example, as the World Socialist Web Site reported on early 2016:   The 2016 Consolidated Appropriations Act, signed into law by US President Barack Obama late last year, did not include a previously expected ban against the funding of the Azov Regiment, a military organization that originated as a volunteer militia

US & UK Destroying Assange & Press Freedom

The Jimmy Dore Show    

'Ετοιμο το πράσινο δεκανίκι του καθεστώτος - γιατί οι ολιγάρχες επέλεξαν τελικά τον Ανδρουλάκη

globinfo freexchange   Σε προηγούμενο άρθρο , εκτιμήσαμε ότι ο βαθμός δυσκολίας για τους ντόπιους ολιγάρχες - προκειμένου να κατασκευάσουν μια απόλυτα ελεγχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ - ανεβαίνει όσο μικραίνει η πιθανότητα νίκης του Λοβέρδου που είναι η πιο πιστή μαριονέτα, ή του Παπανδρέου, που είναι η αμέσως επόμενη τους επιλογή, αφού είναι εξαιρετικά διαχειρίσιμος. Αλλά το ΚΙΝΑΛ γενικά είναι του χεριού τους.   Απ'ότι φαίνεται και τα δυο αυτά χαρτιά κάηκαν γρήγορα, αφού ο μεν Λοβέρδος δεν μπόρεσε να κρύψει τη δίψα του για σφιχτό εναγκαλισμό με την χειρότερη δεξιά που κυβέρνησε στη μεταπολίτευση. Τον δε Παπανδρέου δεν κατάφεραν να τον ξεπλύνουν τα μιντιακά πλυντήρια των ολιγαρχών, καθώς απ'ότι φάνηκε, κυρίως στα σόσιαλ μίντια, ο κόσμος δεν ξέχασε ποιος έφερε τον εφιάλτη της συμμορίας του ΔΝΤ στη χώρα.  Οι ολιγάρχες έπρεπε να κάνουν μια ολική επανεκκίνηση στο πράσινο δεκανίκι τους, ώστε το ξέπλυμα να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό. Έπρεπε να βρουν τον κατάλλη

Confirmed: Unpopular US President Kamala Harris is the most faithful puppet of the corporate oligarchy

globinfo freexchange     A recent article published on Bloomberg exposes impressively two things:    First, that the Democrats have no intention to even slightly move from their pro-corporate positions and towards the interests of the US working class; on the contrary.   Second, the elites essentially replaced Joe Biden with Kamala Harris.    The article was re-published by various websites and the surprises already start from the title: Harris quietly taps Wall Street, tech CEOs for advice on policy . Not that it is something we didn't expect, but why a top establishment outlet admits that Harris "quietly" runs to the banking-corporate oligarchy for "instructions"?  Perhaps more surprisingly, the answer can be found within the article itself:   The corporate world has provided a familiar source of help. As California's attorney general, Harris gained a reputation for frequently partnering with technology companies — rather than prosecuting them — as

It's getting worse: Mitsotakis regime targets top investigative journalists in Greece

globinfo freexchange   In November of the previous year we watched Mitsotakis regime in Greece taking steps to suppress further press freedom in the country, through some proposed amendments to Article 191 of the Criminal Code. The International Press Institute then concluded that " Rather than improving the existing Article 191 of the Criminal Code, which is already problematic, the government of Prime Minister Kyriakos Mitsotakis would take a major step backwards if this law were eventually passed and send a worrying signal about the administration’s commitment to media freedom. " It seems that the regime is using now these changes (introduced on the pretext of "dangerous" misinformation related to COVID-19 pandemic and other issues) to go after top investigative journalists, who, were investigating big corruption scandals. Recently, investigative journalist Gianna Papadakou, was targeted for exposing officials believed to have received bribes from the Swiss pha

Day 1000: Julian Assange still in prison and under slow-motion execution by the Anglo-American imperialist criminals

failed evolution   World's number one political prisoner, Julian Assange, still in high security prison for exposing horrendous war crimes carried out by the US imperialists and their allies.   The ruthless Western imperialist regime wants to punish the No1 real journalist in the world and make him an example for any Whistleblower or real journalist who will attempt to expose its big crimes in the future.   That Assange, who is in precarious physical and psychological health and who suffered a stroke during court video proceedings, has been condemned to death should not come as a surprise. The ten years he has been detained, seven in the Ecuadorian Embassy in London and nearly three in the high security Belmarsh prison, were accompanied with a lack of sunlight and exercise and unrelenting threats, pressure, anxiety and stress.    His steady physical and psychological deterioration has led to hallucinations and depression. He takes antidepressant medication and the antipsych

[Petition] Tony Blair to have his "Knight Companion of the Most Noble Order of the Garter" rescinded

Tony Blair is to be knighted with the highest possible ranking in the new year honours list, Buckingham Palace has said. Sir Tony, who held the keys to No 10 between 1997 and 2007, will be appointed a Knight Companion of the Most Noble Order of the Garter, the oldest and most senior British Order of Chivalry. Tony Blair caused irreparable damage to both the constitution of the United Kingdom and to the very fabric of the nation's society. He was personally responsible for causing the death of countless innocent, civilian lives and servicement in various conflicts. For this alone he should be held accountable for war crimes.  Tony Blair is the least deserving person of any public honour, particularly anything awarded by Her Majesty the Queen. We petition the Prime Minister to petition Her Majesty to have this honour removed.   Sign here: https://www.change.org/p/the-prime-minister-tony-blair-to-have-his-knight-companion-of-the-most-noble-order-of-the-garter-rescinded