Skip to main content

Βαρουφάκης έξω, Κατρούγκαλος μέσα: Η συστημική προπαγάνδα συνεχίζεται ακάθεκτη και αυτό είναι καλό σημάδι!

του system failure

Η τελευταία επίθεση του τραπεζομιντιακού κατεστημένου, εξαπολύθηκε αυτή τη φορά εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τη γνωστή υπόθεση των αμοιβών.

Ο στόχος δεν επιλέχθηκε τυχαία. Όπως εύστοχα παρατηρεί ο Άρης Χατζηστεφάνου, “Χτύπησαν αυτούς που επιχείρησαν να διορθώσουν την 'κοινωνική γενοκτονία' επαναπροσλαμβάνοντας αδίκως απολυμένους υπαλλήλους και όσους απειλούν να φέρουν στο φως τη διαπλοκή – μεταξύ άλλων και με τη δημιουργία μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ). Να σημειωθεί ότι ο Κατρούγκαλος ήταν ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης που έδωσε το παρόν στην ανακοίνωση της ίδρυσης ΕΛΕ από την Ζ.Κωνσταντοπούλου, τη Σ.Σακοράφα και τον Ερίκ Τουσέν.” (http://goo.gl/h19s5r)

Πράγματι, η χρονική στιγμή που έγινε η επίθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς η σύσταση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, αποτελεί ακόμα έναν εφιάλτη για τη διαπλοκή εντός και εκτός Ελλάδας, διότι αν προχωρήσει και ολοκληρωθεί (είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει μεγάλα εμπόδια), θα αποκαλυφθούν πολλά σκάνδαλα και η χώρα θα έχει την ευκαιρία να διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους της με βάση το διεθνές δίκαιο.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα ενάντια στους εμπνευστές του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου πειράματος, που πασχίζουν με κάθε τρόπο να ολοκληρώσουν στην Ελλάδα. Όχι μόνο θα επέτρεπε στη χώρα να ανασάνει από το υπέρογκο χρέος, αλλάζοντας πορεία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, των δημοσίων επενδύσεων και των κοινωνικών παροχών, αλλά θα αποτελούσε υπόδειγμα και για άλλες χώρες της ευρωζώνης που επίσης υποφέρουν από το δυσβάσταχτο χρέος. Έτσι, τα σχέδια των πλουτοκρατών για την έλευση της νέας Φεουδαρχίας θα είχαν κατατροπωθεί οριστικά.

Το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, επειδή η αγαπημένη του πολιτική ελίτ που κυβερνούσε για δεκαετίες τη χώρα, έχει απολέσει πλήρως την αξιοπιστία της απέναντι στους πολίτες, εν μέσω αλλεπάλληλων σκανδάλων διαφθοράς. Ο μόνος τρόπος να "φρενάρει" την ευρεία λαϊκή αποδοχή της νέας κυβέρνησης, είναι να αρχίσει έναν πόλεμο φθοράς, προσπαθώντας τουλάχιστον να την εξομοιώσει με το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό κατεστημένο.

Η αντίρρηση σε ότι αφορά το παραπάνω άρθρο του Χατζηστεφάνου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι και άλλα στελέχη της κυβέρνησης γίνονται δέκτες ενός ιδιότυπου πολέμου και ιδιαίτερα ο Γιάννης Βαρουφάκης. Η προσπάθεια υποβάθμισης του Βαρουφάκη γίνεται κυρίως από το συστημικό κατεστημένο εκτός συνόρων και κυρίως από τη Γερμανική πλευρά. Πέρα από το χιουμοριστικό σκέλος της υπόθεσης, γίνεται μια προσπάθεια παρουσίασης του νέου Υπουργού Οικονομικών, ως ανθρώπου αναξιόπιστου και ίσως επικίνδυνου για τη συνοχή του "θαυμαστού" Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα βέβαια, έτσι όπως το αντιλαμβάνονται οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι και οι λομπίστες και όχι οι λαοί.

Ούτε η στοχοποίηση Βαρουφάκη από τα συστημικά κέντρα του εξωτερικού μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Είναι γνωστή η σκληρή κριτική που άσκησε στους ευρωκράτες και τους χειρισμούς τους όσον αφορά την Ελληνική κρίση, αλλά και στην ίδια τη δομή της ευρωζώνης, πολύ πριν την εκλογή του και τη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα εξέθεσε τόσο την Ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, όσο και την προηγούμενη αγαπημένη της κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάλυσή του στο Russia Today, όταν αποκάλυψε πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, "όλως τυχαίως" λίγο πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, ήταν απλά ένα πλασματικό "success story", ώστε η Μέρκελ και οι ευρωκράτες να διακηρύξουν τη νίκη τους όσον αφορά το Ελληνικό ζήτημα, βοηθώντας παράλληλα και την πιστή τους κυβέρνηση Σαμαρά. Όπως αποκάλυψε ο Βαρουφάκης, στην πραγματικότητα έστειλαν ένα μήνυμα στους υποψήφιους επενδυτές ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα ήταν καλυμμένα από την ΕΚΤ και δεν υπήρχε περίπτωση να κουρευτούν. Έτσι οι επενδυτές έτρεξαν να αγοράσουν με επιτόκια εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με τα συνήθη ομόλογα των άλλων χωρών. (http://adiritos.blogspot.gr/2014/04/yanis-varoufakis-deconstructs-merkels.html?q=Varoufakis)

Εντωμεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Βερολίνο, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει σε βασικές κόκκινες γραμμές της κυβέρνησής του. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με την Μέρκελ, ο Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά, για αποτυχία του προγράμματος που επέβαλε η τρόικα, κάνοντας αναφορά στη δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ, τη διόγκωση του χρέους, τα άνευ προηγουμένου ποσοστά ανεργίας και τη μεγέθυνση της ανισότητας κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα φτωχότερα νοικοκυριά έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος έναντι των υψηλότερων εισοδημάτων (http://goo.gl/aiEsqG).

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των Γερμανικών επανορθώσεων. Κανείς άλλος Έλληνας πρωθυπουργός μέχρι στιγμής δεν είχε τολμήσει να θέσει αυτά τα ζητήματα μπροστά στην Καγκελάριο και τους δημοσιογράφους. Προφανώς, ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην διολισθήσει προς την πλευρά των δανειστών υποχωρώντας στις απαιτήσεις τους και μετασχηματίζοντας έτσι την κυβέρνησή του σε άλλη μια κυβέρνηση υποτέλειας.

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει: γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα του συστήματος είναι καλό σημάδι; Απλά, επειδή αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι προσκολλημένη στα γνωστά μεγάλα συμφέροντα, αλλά μόνο στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης.

Έτσι, όσες συναντήσεις και να κάνουν ο Τσίπρας με τη Μέρκελ, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν σε αμοιβαίο συμβιβασμό. Η μάλλον μετριοπαθή στάση της Καγκελαρίου απέναντι στον "θρασύ" Τσίπρα, είναι μόνο μια προσωρινή, τακτική υποχώρηση απέναντι στην αποφασιστική κίνηση της Ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το χαρτί της Ρωσίας (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/03/blog-post_45.html) και να αναγκάσει τον Ομπάμα να τηλεφωνήσει ξανά στη Μέρκελ.

Αυτοί οι δύο δεν πρόκειται λοιπόν ποτέ να "τα βρουν", ακριβώς επειδή εκπροσωπούν εντελώς αντικρουόμενα συμφέροντα. Η Μέρκελ και η τρόικα φυσικά, εκπροσωπούν τους τραπεζίτες και τα λόμπι. Ο Τσίπρας εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού. Ο Τσίπρας το ξέρει και η Μέρκελ το ξέρει. Κάνουν απλώς τις κινήσεις τους πάνω στη σκακιέρα και ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη μάχη που πιθανόν να ξεσπάσει μετά το πέρας της τετράμηνης εκεχειρίας. Μέχρι τότε, θα πρέπει να περιμένουμε διαδοχικά κύματα συστημικής προπαγάνδας κατά της Ελληνικής κυβέρνησης. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να εύχονται μια νίκη του Τσίπρα ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τους Podemos. Από κει και έπειτα, όλα είναι δυνατά ...

Comments

  1. Anonymous27/3/15 13:11

    Ελπίζουμε, ο κ. Πρωθυπουργός να μη διολισθήσει σε εκπτώσεις προς χάριν των Γερμανών " φιλων" μας αλλ' ούτε και προς χάριν του ενταύθα εδραιωμένου συστήματος διαπλοκής και αρπαγής και να διατηρήσει στην θέσιν τους τους δύο αυτούς άξιους και εντίμους ανθρώπους να πράξουν το έργον τους. Αρκετά χρόνια "βγάλαμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας". Να σταματήσουν οι θωπείες προς το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο που μόνον βλάβες έχει προξενήσει στην πατρίδα. Θα είναι μέγιστο σφάλμα της κυβέρνησης αν υποχωρήσει στις αξιώσεις των κλεπτοκρατών όπου και αν αυτοί ευρίσκονται. Επίσης πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση όλων εκείνων των νόμων που ποινικοποιούν πάσαν οικονομικήν δραστηριότητα των Ελλήνων. Στο τέλος θα καταντήσουμε όλος ο ελληνικός πληθυσμός να αποκτήσει ποινικό μητρώο γιά πιθανά πταίσματα τόσο συνηθισμένα σε ιποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Έλεος πιά, σταματήστε να ακούετε τους εξ Εσπερίας " σωτήρες"!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ο Κούλης επιβεβαιώνει πλήρως ότι θα εφαρμόσει νέο, σκληρό μνημόνιο!

globinfo freexchange
Όπως είχαμε αναφέρει ήδη από το 2016 και αμέσως μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, το αποτέλεσμα των εσωτερικών εκλογών στη γαλάζια παράταξη έλυνε τα χέρια του άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου. Οι γραφειοφασίστες των Βρυξελλών και το διευθυντήριο του Βερολίνου απέκτησαν μια πρώτης τάξεως εφεδρεία σε περίπτωση που τα πράγματα "στράβωναν" με την κυβέρνηση Τσίπρα.  
Έτσι, ο νέος [τότε] αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την καλύτερη λύση προκειμένου να εφαρμόσει πιστά τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές προκειμένου να ολοκληρωθεί το πείραμα με κάθε λεπτομέρεια.
Ήρθε η ώρα να μας επαληθεύσει πλήρως ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του tvxs.gr:
Μνημόνια με τη μορφή κυβερνητικής πολιτικής είναι το οικονομικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τη συνέντευξή του στους Financial Times, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17-18 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα θεωρεί ότι η πανδημία μπορεί να αποτελέσει…

Ο ρόλος της Τουρκίας και του Ερντογάν στην κούρσα των Δυτικών αποικιοκρατών για τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης

του system failure
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω κυρίως της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας και της ενεργού ανάμιξής της στο Λιβυκό χάος.
Αλλά παρόλο που η κατάσταση παραμένει πράγματι χαοτική στη Λιβύη, λόγω κυρίως των επεμβάσεων των αποικιοκρατών της Δύσης, οι οποίοι πρώτοι άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου (και από αυτούς πρώτοι οι Γάλλοι), φαίνεται ότι το γεωπολιτικό τοπίο αρχίζει, σιγά-σιγά, να ξεκαθαρίζει. 
Όπως είχαμε αποκαλύψει ήδη από το 2016, μια επιστολή από το αρχείο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον, που δημοσίευσαν τα WikiLeaks, αποδείκνυε ότι είχε ξεκινήσει μια σκληρή κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ των Δυτικών αποικιοκρατικών δυνάμεων πάνω από την Λιβύη. 
Όπως είχαμε αναφέρει, ο τίτλος και οι λεπτομέρειες των πληροφοριών που περιέχονται στην επιστολή, προδίδουν μια έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς Αμερικανών για το γεγονός ότι οι Γαλλικές εταιρίες έκοψαν πρώτες το νήμα στην κούρσα για το Λιβυκό πτώμα.
Υπενθυμίζεται ότι, στη συγκεκ…

Trump tells Florida crowd “something will happen in Venezuela” soon

“Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” Trump said, before not-so-cryptically  adding that Washington would be “very much involved.”
by Alan Macleod
On a trip to COVID-19 riddled Florida this weekend, President Donald Trump not-so-cryptically revealed that he had something big planned for Venezuela during a meeting with leaders of the U.S. military’s Southern Command. “Something will happen with Venezuela. That’s all I can tell you,” he said, before adding that Washington would be “very much involved” in what he was referencing.
On Trump’s orders, Southern Command moved large numbers of forces to the region, ostensibly to conduct a counter-narcotics operation against Venezuela, which the U.S. has described as a “narco state,” with the DEA offering a $15 million bounty for President Maduro’s head. This, despite the fact the U.S. government’s own reports on drug smuggling barely even mention Venezuela and official summaries show that U.S.-allies Colombia and Ec…

Evidence that Biden will start an AI-conducted war with Iran on behalf of the new Military-HighTech complex

globinfo freexchange

About two months ago, we mentioned Joe Biden's terrible response on whether he would lift sanctions on Iran due the COVID-19 pandemic crisis.
As we wrote back then, Biden didn't even bother to defend one of the very few positive achievements that the Obama administration - during which he served as vice-president - left behind: the Iran nuclear deal.

Instead, he dropped all the assets he had in his arsenal that would help him attack Trump from the Left. And he did it, just only to make sure that he would not disturb the deep state apparatus with his response because the question was meant to test Biden's loyalty on the deep state agenda.

Connecting the dots, we found something even more terrifying. New evidence shows that key people around Biden and his potential cabinet in case he wins November's election, are deeply connected with the Military-HighTech complex. And that they will not hesitate to make Iran a test field for the first AI war i…

Powerful signs that Biden will have a tough time to control progressives and their growing influence inside the Democratic party

globinfo freexchange
We wrote recently that, even if Biden wins easily in November, things will never be the same inside his party. It seems that the progressive wave is getting stronger, especially after some big victories of progressive candidates in the recent Democratic Primary. The most impressive of them, is AOC's new victory against a Wall Street puppet. Alexandria Ocasio-Cortez achieved an astonishing victory through an unreal percentage (72.6%).
Therefore, Bernie's political revolution is far from over. The progressive army is growing stronger and Biden will have a tough time to deal with the Leftist pressure inside the Democratic party. Maintaining the neoliberal agenda won't be a walk in the park on a sunny day.

We already have strong indications towards that case. As Joe Garofoli reported recently for the San Francisco Chronicle [emphasis added]:
California progressives are not letting up on Joe Biden after he released a clean-energy plan last week that is…

Establishment's attempt to promote the hardcore neoliberal Kamala Harris up to the presidency through the back door

globinfo freexchange
Rumours spread around the mainstream quickly on July, 28, whenPolitico "accidentally[?] published a report that Biden picked Harris as his running mate. The outlet quickly deleted the report, and said it was published by mistake. "For a brief period yesterday afternoon, placeholder text was mistakenly published to the site," Brad Dayspring, Politico's vice president of marketing and communications, told The Hill."
Huh?

Politico labeled Sen. Kamala Harris as Biden's running mate... that he chose on August 1 (4 days from now).https://t.co/M3dhmIwZ7opic.twitter.com/99GDHzWPnL — Mark Bednar (@MarkBednar) July 28, 2020
How did that happen? 
Was that indeed a big blunder by the establishment machine? Or, was a deliberate "leak" by the machine to test reactions?

The next day, Kamala Harris wrote a quite "presidential" tweet, reflecting perfectly her presidential ambitions. As she stated: "We can't have millions of…

Νέες αποκαλύψεις-σοκ: οι τραπεζίτες άρχισαν να "ροκανίζουν" τα δισεκατομμύρια του "μαξιλαριού"!

globinfo freexchange
Σε μια νέα, απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στις 13/7 στο τοπικό κανάλι της Κέρκυρας Start TV.  Όπως ανέφερε:
                         Η Eurobank ίδρυσε μια εταιρία "σφραγίδα" - τώρα, αυτή τη βδομάδα -  στην οποία περνάει κόκκινα δάνειά της. [...] Την εισάγουν στο χρηματιστήριο - τώρα, οσονούπω - και τις μετοχές θα τις δώσουν ως μέρισμα στους μετόχους της Eurobank. Θα μου πείτε: τι αξία θα έχει αυτή η μετοχή; Ναι, αλλά εδώ έρχονται τα 12 δισεκατομμύρια, τις εγγυήσεις που θα δώσουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας, γιατί εκείνοι θα επωμιστούν αυτά τα 12 δισ. από τον ESM, για να έχουν κέρδη οι μέτοχοι της Eurobank που δημιούργησαν μια εταιρία "σφραγίδα"! Αυτά τα πράγματα ούτε οι εγκληματίες της Lehman Brothers δεν τα κάνανε, το 2007!

Όπως είχαμε γράψει ήδη από τον Απρίλιο,  τον Δεκέμβριο του 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέρασε ένα σχέδιο νόμου με την κωδική ονομασία "Ηρακλής", με στόχο να μειώσει το άνοιγμα των τραπεζ…

How a US and Qatari regime change deception produced ‘Caesar’ sanctions driving Syria towards famine

Like the mysterious figure it is named for, the Caesar sanctions bill is the product of an elaborate deception by shadowy US- and Gulf-backed operatives. Instead of protecting Syrian civilians, the unilateral measures are driving them towards hunger and death.
by Max Blumenthal
Part 7 - 46% of the Caesar file reveals mass killings – by a brutal armed opposition
Though the full contents of the supposed Caesar file has never been made public, Human Rights Watch (HRW) was able to view the documents in full in 2015. In a lengthy report hyping the photos and attempting to reinforce the push for regime change, HRW inadvertently demolished Washington’s narrative.

In a virtual footnote in its lengthy report on the Caesar file, HRW acknowledged that nearly half of the entire file – some 24,568 photos – depicted the bodies of government soldiers who had been killed by the armed opposition, “including [by] incidents of terrorism, fires, explosions and car bombs).

As Rick Sterling noted, “nearly …

Firm linked to HHS’ Robert Kadlec poised to become exclusive manufacture of COVID-19 vaccines

A pharmaceutical firm with a dark history and questionable ties to serving ASPR Robert Kadlec is poised to become the exclusive manufacturer of the COVID-19 vaccines now being funded through Trump’s Operation Warp Speed.
by Raul Diego 
Part 3 - The Money Trail
As usual, following the money usually takes us to the center of the real action. In the case of the COVID-19 vaccine, Emergent’s “go-to” status is borne out by this tried and true method, and when we survey the agreements already in place with the companies most likely to develop a vaccine for the novel coronavirus. The value of Johnson & Johnson’s contract with Emergent Biosolutions, for instance, matches up almost exactly with the $456 million grant it received from the Trump administration; Emergent’s five-year manufacturing agreement with the American multinational is worth approximately $480 million.
AstraZeneca’s vaccine candidate, which also received considerable funding from Operation Warp Speed, likewise reached an $8…

Latin America’s neoliberal leaders are making the coronavirus pandemic far worse

Much of Latin America is in meltdown with coronavirus cases soaring, bodies piling up, and anger mounting as a new wave of neoliberal leaders who openly reject individualism amid collective public health crisis pour fuel on the fire.
by Alan Macleod
While other continents have largely dealt with the COVID-19 pandemic, much of Latin America is in meltdown, as cases soar, bodies pile up, and anger mounts. Its new wave of neoliberal leaders, mistrustful of collective action in any situation and extolling the virtues of individualism in a collective public health crisis, are making the problem far worse.
Despite having months to prepare for the worst, over 100,000 people have (officially) died in South America already, over two-thirds of them in Brazil. The country’s far-right president Jair Bolsonaro, who came to power in a highly dubious election in 2018 marked by the imprisonment of the runaway favorite Lula da Silva of the left-wing Workers’ Party, has constantly downplayed the threat…