Skip to main content

Βαρουφάκης έξω, Κατρούγκαλος μέσα: Η συστημική προπαγάνδα συνεχίζεται ακάθεκτη και αυτό είναι καλό σημάδι!

του system failure

Η τελευταία επίθεση του τραπεζομιντιακού κατεστημένου, εξαπολύθηκε αυτή τη φορά εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τη γνωστή υπόθεση των αμοιβών.

Ο στόχος δεν επιλέχθηκε τυχαία. Όπως εύστοχα παρατηρεί ο Άρης Χατζηστεφάνου, “Χτύπησαν αυτούς που επιχείρησαν να διορθώσουν την 'κοινωνική γενοκτονία' επαναπροσλαμβάνοντας αδίκως απολυμένους υπαλλήλους και όσους απειλούν να φέρουν στο φως τη διαπλοκή – μεταξύ άλλων και με τη δημιουργία μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου (ΕΛΕ). Να σημειωθεί ότι ο Κατρούγκαλος ήταν ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης που έδωσε το παρόν στην ανακοίνωση της ίδρυσης ΕΛΕ από την Ζ.Κωνσταντοπούλου, τη Σ.Σακοράφα και τον Ερίκ Τουσέν.” (http://goo.gl/h19s5r)

Πράγματι, η χρονική στιγμή που έγινε η επίθεση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς η σύσταση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους, αποτελεί ακόμα έναν εφιάλτη για τη διαπλοκή εντός και εκτός Ελλάδας, διότι αν προχωρήσει και ολοκληρωθεί (είναι σίγουρο ότι θα συναντήσει μεγάλα εμπόδια), θα αποκαλυφθούν πολλά σκάνδαλα και η χώρα θα έχει την ευκαιρία να διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους της με βάση το διεθνές δίκαιο.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα ενάντια στους εμπνευστές του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου πειράματος, που πασχίζουν με κάθε τρόπο να ολοκληρώσουν στην Ελλάδα. Όχι μόνο θα επέτρεπε στη χώρα να ανασάνει από το υπέρογκο χρέος, αλλάζοντας πορεία προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, των δημοσίων επενδύσεων και των κοινωνικών παροχών, αλλά θα αποτελούσε υπόδειγμα και για άλλες χώρες της ευρωζώνης που επίσης υποφέρουν από το δυσβάσταχτο χρέος. Έτσι, τα σχέδια των πλουτοκρατών για την έλευση της νέας Φεουδαρχίας θα είχαν κατατροπωθεί οριστικά.

Το σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, επειδή η αγαπημένη του πολιτική ελίτ που κυβερνούσε για δεκαετίες τη χώρα, έχει απολέσει πλήρως την αξιοπιστία της απέναντι στους πολίτες, εν μέσω αλλεπάλληλων σκανδάλων διαφθοράς. Ο μόνος τρόπος να "φρενάρει" την ευρεία λαϊκή αποδοχή της νέας κυβέρνησης, είναι να αρχίσει έναν πόλεμο φθοράς, προσπαθώντας τουλάχιστον να την εξομοιώσει με το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό κατεστημένο.

Η αντίρρηση σε ότι αφορά το παραπάνω άρθρο του Χατζηστεφάνου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι και άλλα στελέχη της κυβέρνησης γίνονται δέκτες ενός ιδιότυπου πολέμου και ιδιαίτερα ο Γιάννης Βαρουφάκης. Η προσπάθεια υποβάθμισης του Βαρουφάκη γίνεται κυρίως από το συστημικό κατεστημένο εκτός συνόρων και κυρίως από τη Γερμανική πλευρά. Πέρα από το χιουμοριστικό σκέλος της υπόθεσης, γίνεται μια προσπάθεια παρουσίασης του νέου Υπουργού Οικονομικών, ως ανθρώπου αναξιόπιστου και ίσως επικίνδυνου για τη συνοχή του "θαυμαστού" Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα βέβαια, έτσι όπως το αντιλαμβάνονται οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι και οι λομπίστες και όχι οι λαοί.

Ούτε η στοχοποίηση Βαρουφάκη από τα συστημικά κέντρα του εξωτερικού μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Είναι γνωστή η σκληρή κριτική που άσκησε στους ευρωκράτες και τους χειρισμούς τους όσον αφορά την Ελληνική κρίση, αλλά και στην ίδια τη δομή της ευρωζώνης, πολύ πριν την εκλογή του και τη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα εξέθεσε τόσο την Ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, όσο και την προηγούμενη αγαπημένη της κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάλυσή του στο Russia Today, όταν αποκάλυψε πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, "όλως τυχαίως" λίγο πριν τις τελευταίες ευρωεκλογές, ήταν απλά ένα πλασματικό "success story", ώστε η Μέρκελ και οι ευρωκράτες να διακηρύξουν τη νίκη τους όσον αφορά το Ελληνικό ζήτημα, βοηθώντας παράλληλα και την πιστή τους κυβέρνηση Σαμαρά. Όπως αποκάλυψε ο Βαρουφάκης, στην πραγματικότητα έστειλαν ένα μήνυμα στους υποψήφιους επενδυτές ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα ήταν καλυμμένα από την ΕΚΤ και δεν υπήρχε περίπτωση να κουρευτούν. Έτσι οι επενδυτές έτρεξαν να αγοράσουν με επιτόκια εξαιρετικά υψηλά σε σχέση με τα συνήθη ομόλογα των άλλων χωρών. (http://adiritos.blogspot.gr/2014/04/yanis-varoufakis-deconstructs-merkels.html?q=Varoufakis)

Εντωμεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Βερολίνο, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει σε βασικές κόκκινες γραμμές της κυβέρνησής του. Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με την Μέρκελ, ο Τσίπρας μίλησε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά, για αποτυχία του προγράμματος που επέβαλε η τρόικα, κάνοντας αναφορά στη δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ, τη διόγκωση του χρέους, τα άνευ προηγουμένου ποσοστά ανεργίας και τη μεγέθυνση της ανισότητας κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα φτωχότερα νοικοκυριά έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος έναντι των υψηλότερων εισοδημάτων (http://goo.gl/aiEsqG).

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των Γερμανικών επανορθώσεων. Κανείς άλλος Έλληνας πρωθυπουργός μέχρι στιγμής δεν είχε τολμήσει να θέσει αυτά τα ζητήματα μπροστά στην Καγκελάριο και τους δημοσιογράφους. Προφανώς, ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μην διολισθήσει προς την πλευρά των δανειστών υποχωρώντας στις απαιτήσεις τους και μετασχηματίζοντας έτσι την κυβέρνησή του σε άλλη μια κυβέρνηση υποτέλειας.

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει: γιατί όλη αυτή η προπαγάνδα του συστήματος είναι καλό σημάδι; Απλά, επειδή αποτελεί άλλη μια ένδειξη ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι προσκολλημένη στα γνωστά μεγάλα συμφέροντα, αλλά μόνο στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης.

Έτσι, όσες συναντήσεις και να κάνουν ο Τσίπρας με τη Μέρκελ, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλήξουν σε αμοιβαίο συμβιβασμό. Η μάλλον μετριοπαθή στάση της Καγκελαρίου απέναντι στον "θρασύ" Τσίπρα, είναι μόνο μια προσωρινή, τακτική υποχώρηση απέναντι στην αποφασιστική κίνηση της Ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το χαρτί της Ρωσίας (http://failedevolution.blogspot.gr/2015/03/blog-post_45.html) και να αναγκάσει τον Ομπάμα να τηλεφωνήσει ξανά στη Μέρκελ.

Αυτοί οι δύο δεν πρόκειται λοιπόν ποτέ να "τα βρουν", ακριβώς επειδή εκπροσωπούν εντελώς αντικρουόμενα συμφέροντα. Η Μέρκελ και η τρόικα φυσικά, εκπροσωπούν τους τραπεζίτες και τα λόμπι. Ο Τσίπρας εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού. Ο Τσίπρας το ξέρει και η Μέρκελ το ξέρει. Κάνουν απλώς τις κινήσεις τους πάνω στη σκακιέρα και ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη μάχη που πιθανόν να ξεσπάσει μετά το πέρας της τετράμηνης εκεχειρίας. Μέχρι τότε, θα πρέπει να περιμένουμε διαδοχικά κύματα συστημικής προπαγάνδας κατά της Ελληνικής κυβέρνησης. Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να εύχονται μια νίκη του Τσίπρα ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τους Podemos. Από κει και έπειτα, όλα είναι δυνατά ...

Comments

  1. Anonymous27/3/15 13:11

    Ελπίζουμε, ο κ. Πρωθυπουργός να μη διολισθήσει σε εκπτώσεις προς χάριν των Γερμανών " φιλων" μας αλλ' ούτε και προς χάριν του ενταύθα εδραιωμένου συστήματος διαπλοκής και αρπαγής και να διατηρήσει στην θέσιν τους τους δύο αυτούς άξιους και εντίμους ανθρώπους να πράξουν το έργον τους. Αρκετά χρόνια "βγάλαμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας". Να σταματήσουν οι θωπείες προς το πολιτικό-μιντιακό κατεστημένο που μόνον βλάβες έχει προξενήσει στην πατρίδα. Θα είναι μέγιστο σφάλμα της κυβέρνησης αν υποχωρήσει στις αξιώσεις των κλεπτοκρατών όπου και αν αυτοί ευρίσκονται. Επίσης πρέπει να προχωρήσει στην κατάργηση όλων εκείνων των νόμων που ποινικοποιούν πάσαν οικονομικήν δραστηριότητα των Ελλήνων. Στο τέλος θα καταντήσουμε όλος ο ελληνικός πληθυσμός να αποκτήσει ποινικό μητρώο γιά πιθανά πταίσματα τόσο συνηθισμένα σε ιποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Έλεος πιά, σταματήστε να ακούετε τους εξ Εσπερίας " σωτήρες"!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Confirmed: Alex Jones' popularity rises after Infowars banning from social media

globinfo freexchange
We wouldn't expect to be confirmed so fast on this.
A few days ago in the article IT and social media supergiants have just made Alex Jones a hero in the eyes of the ultra-conservative audience, we wrote that Alex Jones' wet dream has just become reality thanks to the combined move by Facebook, Apple, YouTube and Spotify to ban Infowars. These private IT and social media companies couldn't give a better gift to him right now. At a time where Infowars was going through a saturated period according to the best scenario, the corporate giants actually saved it with that stupid(?) strategy.
Suddenly, a corporate branch of the liberal establishment gave real value to Alex Jones' awful performance, pretending to be the 'anti-establishment' hero - just like Donald Trump - and made him a real hero in the eyes of the ultra-conservative audience that has been brainwashed by his absurd conspiracy theories.
Only a couple of days later, Kyle Kulinski of the…

Corporate media begin typical operations to make progressives comply with the establishment

The operations will multiply and become more aggressive towards 2020
globinfo freexchange
Corporate media of the ultra-conservative side made already a ridiculous attempt to present Alexandria Ocasio-Cortez as totally unreliable. In the video, TYT hosts analyze very well the specific strategy followed by Conservative Review TV.
The strategy is quite simple: you create a fake video, you upload it on social media and after being watched by thousands you admit that it was created for satire purposes. Yet, the propaganda will be definitely effective because only a small portion will notice that this was satire. Most of the viewers (especially from the conservative audience that has been heavily brainwashed for decades to love corporate America and believe whatever comes from the Fox apparatus) will believe whatever transmitted from the ultra-conservative propaganda machine.
But the corporate media of the liberal side have a very big problem right now. It is almost impossible to start an open …

While you've been occupied with that Infowars-banning story, the establishment machine already started a covert censorship operation against leftist independent media

globinfo freexchange
Developments are coming like storm. Just when the prediction that Infowars banning will actually strengthen Alex Jones' popularity became true, it seems that our second 'prophecy' (and prediction by many progressives), also becomes true. According to this, Infowars banning will be used as a blueprint by the establishment machine to shutdown progressive independent media and voices, based on that 'fake news' narrative.
We wrote that a corporate branch of the liberal establishment gave real value to Alex Jones' awful performance, pretending to be the 'anti-establishment' hero - just like Donald Trump - and made him a real hero in the eyes of the ultra-conservative audience that has been brainwashed by his absurd conspiracy theories.
Max Blumenthal speaks with Aaron Mate and gives details about Alex Jones' dark role in the whole story:
Alex Jones has always served establishment priorities. First, by taking the 9/11 truth movement, whi…

‘I knew and approved the assassination of Maduro’ claims TV show host

globinfo freexchange
Peruvian journalist Jaime Bayly claimed in his TV show Bayly, that he was aware and had personally approved the attempted assassination of Venezuelan President Nicolas Maduro.
"My reliable sources have called me and told me 'on Saturday we will assassinate Maduro' and I told them 'do it'," he said in his show and added: "When they asked me if I would condemn their move I replied that if they want I can buy them another drone."
Referring to Maduro, the journalist called him to be on alert. "My friends," he said, "are very capable, they have already scared you and there are more to come".
In a press conference, Maduro wondered how it is possible a host of a show in the US stating openly that he was aware of the attempted assassination.
Info from:
https://info-war.gr/gnoriza-kai-enekrina-ti-dolofonia-madoyro-ischyrizetai-paroysiastis-sto-maiami/

Meanwhile, Venezuelan Attorney General, Tarek William Saab, announced Wedn…

How normal human behavior became a false mental disorder epidemic

globinfo freexchange
In the early nineties, an epidemic of mental disorder was sweeping America and Britain. It had been uncovered by a new system for identifying disorders. Psychiatry had been attacked for relying on the personal and fallible judgement of psychiatrists.
But instead, a new objective method based on checklists had been invented. These listed only the objective symptoms, and deliberately did not enquire into why the individuals felt an anxiety. In the late 80s, nationwide surveys had revealed an incredible picture: more than 50% of Americans suffered from mental disorders.
But at the very same, the drug companies had announced that they had created a new type of drug, called an SSRI, which they claimed, targeted the circuits inside the brain that were causing these malfunctions. The SSRIs were marketed under names like "Prozac". What they did was alter the amounts of serotonin that flowed across the circuit connections within the brain, and they readjusted the …

The US empire was always conducting trade wars that even included deliberately created cartels

globinfo freexchange
Donald Trump is using his trade wars to support the part of the US capital that has heavily lost from free trade globalization, which is more powerful than ever in our days. This is also part of the Trump agenda to persuade Americans for his "patriotic devotion" based on his "America First" slogan.
The reality is that the US empire was always conducting trade wars that included not only tariffs on specific products, but even deliberately created cartels.
In the early 90s the Clinton administration uncritically adopted the neoliberal doctrine from Ronald Reagan and continued the big fraud against the majority of the Americans.
On the one hand, the Clinton administration was selling the big fairy tale of neoliberalism to the American public: free market capitalism would bring prosperity for all through that trickle-down fiasco. And it was translated, as always, in further cuts in public spending - more tax-cuts for the super-rich. On the other hand, …

Why the rapidly escalating and most disgusting propaganda against Jeremy Corbyn is actually a good sign

failed evolution
In the UK front, the liberal establishment machine is escalating its propaganda campaign against Jeremy Corbyn through that 'anti-Semitic' smearing. In reality, his only 'crime', of course, is that he is too lefty for the totally-occupied-by-neoliberalism Britain.
After the collapse of that ridiculous Skripal case - that ended to an embarrassing fiasco for the Western clowns - the establishment machine in the UK gave up its campaign to smear Jeremy Corbyn as a Russian stooge.
The new 'brilliant strategy' of the establishment tools is simply to paint Jeremy Corbyn as 'anti-Semite'. Which is actually the permanent smearing by the mainstream media and the liberal political center - many have been bought by the Israeli lobby- against anyone who has the ‘audacity’ to condemn the Israeli crimes against Palestinians.
The logical leap in this case is literally ridiculous: if you condemn the Israeli crimes against Palestinians, immediately means tha…

The establishment tools have recently eliminated a very promising progressive - here is how they did it

globinfo freexchange
In the following video, Kyle Kulinski describes how he schooled Fox tools on progressive policies. The debate was set up on the occasion of another 'interview' (4:18 - 5:22 in the video) in which Cori Bush appeared to be quite unprepared to deal with Fox’s aggressive style. Unfortunately, shortly after this ugly attack, Cori Bush, a very promising progressive, lost in primaries, and 'surprisingly', most of the establishment media (both liberal and conservative), indirectly welcomed the result with a kind of relief.


Many progressives reacted with a kind of embarrassment on Cori Bush's response, yet in reality she did nothing wrong. It was certain tactics by the Fox tool that made Bush appear unreliable, and in this case, these tactics were (unfortunately) successful.
Examine again the video.
First of all, the Fox tool literally invaded in the place and started aggressively asking questions to Cori Bush about that tax issue. The tactic is very common…

Retired US army colonel implies that a war with Iran could start with a Vietnam-type false flag operation

globinfo freexchange
After Tucker Carlson brought additional embarrassment to the pseudo-Left warmongering liberals with his anti-war positions, he tried to make Trump appear, more or less, as a kind of peace defender. He was joined by Douglas Macgregor, a retired US Army Colonel.
Both Carlson and Macgregor attempted to blame Trump's warmongering officials and the war lobby for the fact that another devastating war, this time with Iran, becomes more and more possible. The truth is slightly different because Trump has enormous responsibilities for this development too. He was from the start very hostile against Iran, he did everything in his power to kill the Iran nuclear deal and put the most bloodthirsty, anti-Iran neocons in key positions.
Yet, it would be worth to focus on a peculiar statement by Macgregor at the end of this short interview. As he said:
           You and I know that there are lot of people who would welcome conflict with Iran, that's obvious. I think the presi…

WikiLeaks paper shows France & UK pioneers behind Libya breakup

On March 16, 2016 WikiLeaks launched a searchable archive for over 30 thousand emails & email attachments sent to and from Hillary Clinton's private email server while she was Secretary of State. The 50,547 pages of documents span from 30 June 2010 to 12 August 2014. 7,570 of the documents were sent by Hillary Clinton. The emails were made available in the form of thousands of PDFs by the US State Department as a result of a Freedom of Information Act request. More PDFs were made available on February 29, 2016, and a set of additional 995 emails was imported up to February 2, 2018.
globinfo freexchange
A letter from Clintons' top advisor Sidney Blumenthal to Hillary Clinton in early March, 2012, reveals that two of the Western neocolonial powers, France and UK, were trying to breakup Libya in order to secure a privileged place upon the Libyan corpse for their big companies. It appears that both Sarkozy and Cameron, as well as their intelligence services, were working closely…