Skip to main content

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν από την Ουάσιγκτον

του Paul Craig Roberts

Το άρθρο του Eric Zuesse που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Op-Ed News επιβεβαιώνει τις αναφορές μου ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για ένα πρώτο πυρηνικό χτύπημα κατά της Ρωσίας. http://www.opednews.com/populum/printer_friendly.php?content=a&id=180039

Το πολεμικό δόγμα των ΗΠΑ έχει αλλάξει. Τα Αμερικανικά πυρηνικά όπλα δεν περιορίζονται πλέον σε μια δύναμη αντιποίνων, αλλά ο ρόλος τους έχει αναβαθμιστεί σε μια δύναμη "προληπτικής" πυρηνικής επίθεσης. Η Ουάσιγκτον έχει αποσυρθεί από την Αντιβαλλιστική Πυραυλική Συνθήκη με την Ρωσία και αναπτύσσει μια αντιβαλλιστική ασπίδα (ABM). Η Ουάσιγκτον δαιμονοποιεί την Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο με απαράδεκτα ψέματα και προπαγάνδα, προετοιμάζοντας τους λαούς για πόλεμο κατά της Ρωσίας από τις ΗΠΑ και τα προσκείμενα σε αυτές κράτη.

Η Ουάσιγκτον έχει πεισθεί από τους νεο-συντηρητικούς ότι τα Ρωσικά στρατηγικά πυρηνικά όπλα είναι ανέτοιμα και σε κακή κατάσταση. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη οφείλεται σε μια απαρχαιωμένη πληροφόρηση της προηγούμενης δεκαετίας, όπως η άποψη που αναλύεται στο άρθρο με τίτλο "Η άνοδος της Αμερικανικής πυρηνικής κυριαρχίας" των Keir A. Lieber και Daryl G. Press, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2006 στο περιοδικό του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (CFR), Foreign Affairs. To CFR είναι μια οργάνωση που ελέγχεται από τις Αμερικανικές ελίτ. http://www.foreignaffairs.com/articles/61508/keir-a-lieber-and-daryl-g-press/the-rise-of-us-nuclear-primacy

Ανεξάρτητα από την κατάσταση των Ρωσικών πυρηνικών όπλων και τον βαθμό επιτυχίας ενός πρώτου χτυπήματος από την πλευρά της Ουάσιγκτον καθώς και τον βαθμό προστασίας που μπορεί να παρέχει η αντιβαλλιστική ασπίδα ABM σε περίπτωση αντιποίνων, το άρθρο του Steven Starr με τίτλο "Η φονικότητα των πυρηνικών όπλων", ξεκαθαρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν έχει νικητές. Όλοι πεθαίνουν. http://www.paulcraigroberts.org/2014/05/30/lethality-nuclear-weapons/

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2008 στο Physics Today, τρεις επιστήμονες με εξειδίκευση στην Γήινη ατμόσφαιρα σημειώνουν ότι ακόμα και η σημαντική μείωση των πυρηνικών όπλων, που θα μπορούσαν να μειωθούν με την συνθήκη Offensive Reductions Treaty, από 70.000 πυρηνικές κεφαλές το 1986 σε 1.700-2.200 κεφαλές ως το τέλος του 2012, δεν μείωσαν την απειλή για την ζωή στη Γη από έναν πυρηνικό πόλεμο. Οι αρθρογράφοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων απωλειών σε ανθρώπινες ζωές από τις εκρήξεις, "οι έμμεσες επιπτώσεις πιθανόν να εξολοθρεύσουν την πλειοψηφία του ανθρώπινου πληθυσμού". Ο καπνός στην στρατόσφαιρα από κύματα φωτιάς θα προκαλούσε πυρηνικό χειμώνα και αγροτική κατάρρευση. Όσοι δεν πεθάνουν από τις εκρήξεις και τη ραδιενέργεια θα πεθάνουν από πείνα. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν και ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ το είχαν κατανοήσει αυτό. Δυστυχώς, καμία μετέπειτα Αμερικανική κυβέρνηση δεν το κατανόησε. Όσον αφορά την Ουάσιγκτον, ο θάνατος είναι κάτι που συμβαίνει στους άλλους, όχι σε "σημαντικούς ανθρώπους". (Προφανώς η συμφωνία SORT απέτυχε. Σύμφωνα με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Διεθνούς Ειρήνης της Στοκχόλμης, οι εννέα πυρηνικές δυνάμεις κατέχουν ακόμα συνολικά 16.300 πυρηνικά όπλα. http://rt.com/news/166132-nuclear-weapons-report-obama/)

Η Ουάσιγκτον έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι την ακολουθούν. Αρκετά πρόσφατα, το 2012, ο γενικός γραμματέας του NATO, Άντερς Ράσμουσεν, είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν θεωρεί τη Ρωσία εχθρό. Τώρα που ο Λευκός Οίκος και οι Ευρωπαίοι υποτελείς έπεισαν τη Ρωσία ότι η Δύση είναι εχθρός, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι πρέπει να προσαρμοστούμε στο γεγονός ότι η Ρωσία μας θεωρεί τώρα αντίπαλους, ενισχύοντας τον Ουκρανικό στρατό καθώς και τους στρατούς στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη.

Έχοντας χάσει τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" σε Ιράκ και Αφγανιστάν, η Ουάσιγκτον χρειάζεται κάτι άλλο στη θέση του και έτσι αναβίωσε τον Ψυχρό Πόλεμο. Πιθανώς έτσι να το βλέπει η βιομηχανία όπλων, αυτοί που την προωθούν και ένα κομμάτι της Ουάσιγκτον. Αλλά οι νεο-συντηρητικοί είναι περισσότερο φιλόδοξοι. Δεν επιδιώκουν μόνο περισσότερα κέρδη για το σύμπλεγμα στρατού/ασφάλειας. Ο στόχος τους είναι η παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτον, που μεταφράζεται σε απερίσκεπτες ενέργειες, όπως η στρατηγική απειλή από το καθεστώς Ομπάμα με τη συνενοχή των Ευρωπαίων υποτελών κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει αντιληφθεί ότι η Ουάσιγκτον έχει αλλάξει τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στο πολεμικό της δόγμα και έχει περάσει από τα αντίποινα στο προληπτικό πρώτο χτύπημα. Και τώρα, η Ρωσία παρακολουθεί μια καθημερινή ροή από ψέματα από τη μεριά της Δύσης και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας των σφαγών πολιτών στην Ρωσική Ουκρανία από τους υποτελείς της Ουάσιγκτον στο Κίεβο. Πολίτες, οι οποίοι βαφτίζονται ως “τρομοκράτες” και εξοντώνονται με όπλα τύπου λευκού φωσφόρου, χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας από τη Δύση.

Η κινηματογραφική ταινία "Matrix", είναι μια πραγματική απεικόνιση της ζωής στη Δύση. Ο πληθυσμός ζει σε μια ψευδή πραγματικότητα που κατασκευάζεται από τους ηγεμόνες του. Μια ομάδα ανθρώπων έχει δραπετεύσει από την πλασματική ζωή και έχει αφοσιωθεί στην προσπάθεια να επαναφέρει τους ανθρώπους στην πραγματικότητα. Διασώζουν τον Νίο, τον "εκλεκτό", πιστεύοντας σωστά ότι έχει τη δύναμη να ελευθερώσει τους ανθρώπους από την ψευδή πραγματικότητα στην οποία ζουν. Ο Μορφέας, ηγέτης των επαναστατών, εξηγεί στον Νίο: "Το Matrix είναι ένα σύστημα, Νίο. Αυτό το σύστημα είναι ο εχθρός μας. Αλλά όταν είσαι μέσα και κοιτάς γύρω, τι βλέπεις; Επιχειρηματίες, δασκάλους, δικηγόρους, επιπλοποιούς. Τα μυαλά των ανθρώπων που προσπαθούμε να σώσουμε. Αλλά μέχρι να το κάνουμε, οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν μέρος του συστήματος και αυτό τους κάνει εχθρούς μας. Πρέπει να καταλάβεις, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι έτοιμοι να αποσυνδεθούν. Και πολλοί απ'αυτούς είναι τόσο εξοικειωμένοι, τόσο απελπισμένα εξαρτημένοι από το σύστημα, που θα πολεμήσουν για να το προστατέψουν."

Το "Matrix" περιλαμβάνει ακόμα και μέρος του Ρωσικού και Κινεζικού πληθυσμού, ειδικά αυτούς που έχουν σπουδάσει στη Δύση και αυτούς που είναι επιρρεπείς στην Δυτική προπαγάνδα, αλλά γενικά οι πληθυσμοί αυτοί γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ αλήθειας και ψέματος. Το πρόβλημα για την Ουάσιγκτον, είναι ότι η προπαγάνδα που επιβάλλεται στους ανθρώπους στη Δύση δεν επιβάλλεται στην Ρωσική και Κινεζική κυβέρνηση.

Πώς νομίζετε ότι αντιδρά η Κίνα βλέποντας την Ουάσιγκτον να κηρύσσει την θάλασσα της Νότιας Κίνας ως περιοχή Αμερικανικών εθνικών συμφερόντων, να μετακινεί το 60% του τεράστιου στόλου της στον Ειρηνικό και να κατασκευάζει νέες Αμερικανικές αεροπορικές και ναυτικές βάσεις από τις Φιλιππίνες μέχρι το Βιετνάμ;

Να το θυμάστε πάντα αυτό όταν η Ουάσιγκτον και οι μιντιακές της "πόρνες" συνεχίζουν να χτυπούν τα τύμπανα του πολέμου. Να θυμάστε επίσης ότι η μακρόχρονη ιστορία αποδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η Ουάσιγκτον και τα "presstitute" μίντια σας λένε ένα ψέμα υπηρετώντας μια κρυφή ατζέντα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση ψηφίζοντας έναν Δημοκρατικό αντί για Ρεπουμπλικάνο, ή, ψηφίζοντας έναν Ρεπουμπλικάνο αντί για Δημοκρατικό.

Κυριότερα αποσπάσματα από το άρθρο του Paul Craig Roberts “Washington Is Beating The War Drums”

Πηγή:


Ο Paul Craig Roberts υπήρξε βοηθός υπουργός στο Αμερικανικό υπουργείο οικονομικών σε θέματα οικονομικής πολιτικής και συντάκτης στην Wall Street Journal. Αρθρογραφούσε στο Business Week, Scripps Howard News Service και στο Creators Syndicate. Έχει συνεργαστεί με πολλά πανεπιστήμια. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του: "The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West" και "How America Was Lost". 

Διαβάστε επίσης:

 

Comments

Popular posts from this blog

It's definite: Elizabeth Warren is the female Obama, can't be trusted

globinfo freexchange

One year from the 2020 US presidential election, things start to become clearer day by day. In the US political scene, we can now recognize the authentic progressives from the fakes, and certainly, from the establishment neoliberal centrists. 
In the presidential-candidates level we can now identify only Bernie Sanders and Tulsi Gabbard as the ones who are willing to fight the establishment and try to implement progressive, anti-imperialist policies. After her latest position, concerning the military coup in Bolivia against the democratically elected Evo Morales, Elizabeth Warren could be considered a pseudo-progressive, equal to a female Barack Obama. Therefore, progressives definitely can't trust her.
Warren tweeted:
The Bolivian people deserve free and fair elections, as soon as possible. Bolivia's interim leadership must limit itself to preparing for an early, legitimate election. Bolivia's security forces must protect demonstrators, not commit …

It's now or never: the first step for a Sanders/Corbyn synchronization in power must be done on 12 December in UK

This is a once-in-a-lifetime opportunity for the global working class
by system failure
Two years ago, we wondered whether a US government under Bernie Sanders, together with a UK government under Jeremy Corbyn, could mark a decisive victory against neoliberalism. Whether it could mark the beginning of the end of the Reagan/Thatcher awful legacy.

It seems that the time has come for the first step towards this prospect.

The oncoming UK general election on Thursday 12 December 2019, will be the most critical for decades, especially for the global working class. The outcome will determine to a significant degree, whether the capitalist West will change course away from the destructive neoliberalism, towards a form of Democratic Socialism. A new model that will resurrect the social state, while at the same time, will seriously deal with the great environmental challenges, defying big interests and rejecting the for-profit-wars model.As we already pointed out, the whole Brexit issue is pri…

Latest WikiLeaks revelation and its treatment by the mainstream press explicitly demonstrate why the imperialists are determined to eliminate Julian Assange

globinfo freexchange
On November, 23, WikiLeaks published an e-mail, sent by a member of an OPCW fact-finding mission to Syria to his superiors, in which he expresses his gravest concern over intentional bias introduced to a redacted version of the report he co-authored.
The Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons sent a team of experts to investigate allegations that a chemical attack took place in the Syrian city of Douma on the 7th of April 2018. The author of the e-mail was a member of that team and claims the redacted preliminary version of the report, misrepresents the facts he and his colleagues discovered on the ground. The e-mail is dated 22nd of June. It is addressed to Robert Fairweather, Chief of Cabinet, and forwarded to his deputy Aamir Shouket and members of the fact-finding mission to Douma.  


In short, the OPCW whistleblower actually claims that the report has been somehow altered. And it was done in a way to fit the scenario, according to which, the Assa…

Mainstream media pro-Johnson propaganda gets into full swing

by Craig Murray
We are now under election broadcasting rules.

Ian Austin left the Labour Party nine months ago. He was then appointed by the Tories as Prime Ministerial Trade Envoy to Israel. As of yesterday, he is neither a MP nor a candidate for election. He is a minor politician who achieved only the most junior ministerial rank, PUSS, and for only seven months. He is best known for heckling Jeremy Corbyn while Jeremy Corbyn was delivering the official Labour response to the Chilcot Report on the illegal invasion of Iraq, shouting “Sit down and shut up” and “You stupid disgrace” at Corbyn for criticising the war.
We are now under election broadcasting rules. How and why was Ian Austin invited onto the BBC Radio 4 Today programme today? He left the Labour Party six months ago, and has been a huge critic of Corbyn. It is hardly a surprise that the Tory’s Trade Envoy to Israel advises people to vote Tory. So who initiated Ian Austin’s appearance on the BBC Today programme, and why? It…

LIVE: Bolivians resist military coup in La Paz

Fears for an assassination attempt against Evo Morales

BREAKING
Independent journalist, Ben Norton, tweeted that he has been informed about a possible assassination attempt against the Bolivian president Evo Morales. According to Norton:
          Sources are telling me they are afraid that Bolivia's elected President Evo Morales might be killed tonight in the right-wing coup.

Sources are telling me they are afraid that Bolivia's elected President Evo Morales might be killed tonight in the right-wing coup.

This is a full-fronted imperialist attack on democracy. It is a blatant attempt to recolonize Latin America and overthrow all efforts at progress. — Ben Norton (@BenjaminNorton) November 10, 2019
Updates

EU giving cover to the military coup that just took place in Bolivia. Neither the EU nor the US support democracy. The people of Bolivia already expressed their “democratic will” by re-electing Evo Morales. A right wing US-backed coup stole that from them, this is disgusting https://t.co/qamCSvYmz9— Rania Khalek (@RaniaKhalek)…

Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών: Στην υπηρεσία της Ουάσινγκτον

του Ανδρέα Κοσιάρη
Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, που εξέδωσε την έκθεση για την εκλογική αναμέτρηση στη Βολιβία, η οποία «δικαιολόγησε» το πραξικόπημα εναντίον του Έβο Μοράλες, είναι στη θεωρία ένας ουδέτερος οργανισμός κρατών. Στην πραγματικότητα όμως έχει μακρά ιστορία υποστήριξης των επεμβάσεων των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, και σήμερα χρηματοδοτείται κατά πλειοψηφία από τα ταμεία του αμερικανικού κράτους. 
Παρά την ίδρυσή του το 1948 με σκοπό την «προώθηση της ειρήνης και τη διευθέτηση διαφωνιών μεταξύ των κρατών-μελών», ήταν μάλλον από την αρχή όργανο της αντικομμουνιστικής εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Ο ΟΑΚ υπήρξε σιωπηλός ή και στήριξε όλες ανεξαιρέτως τις αμερικανικές επεμβάσεις στη Λατινική Αμερική, είτε αυτές λάμβαναν τη μορφή εισβολής, όπως στην Κούβα το 1961, είτε τη μορφή στήριξης σε πραξικοπήματα και δικτατορικά καθεστώτα, όπως στη Χιλή το 1973 (και στην Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Γουατεμάλα, τη Νικαράγουα, την Αϊτή, τον Παναμά, τη Βραζιλία, την Παραγουάη και τον Ισημ…

Nos oponemos al golpe

Declaración de Noam Chomsky y Vijay Prashad
En Bolivia se está gestando un golpe de Estado contra el gobierno electo liderado por Evo Morales. Sectores de la policía han dicho abiertamente que están dispuestos a permitir que grupos de milicias fascistas ataquen el palacio presidencial en La Paz. La situación es muy grave.

Evo Morales ha invitado a los cuatro principales partidos a sentarse y conversar sobre el camino a seguir para la democracia boliviana. Ha pedido el establecimiento de un diálogo para evitar el regreso de los días de las dictaduras militares y los gobiernos oligárquicos. Morales ha hecho un llamado a las Naciones Unidas, a la Organización de los Estados Americanos (OEA), al Vaticano y a otros más para que contribuyan a encontrar el camino para alejarse del golpe.

El golpe es promovido por la oligarquía boliviana que está enojada por la cuarta elección que sus partidos pierden frente el Movimiento al Socialismo. La oligarquía cuenta con el total apoyo del gobierno de los…

Here's why Bernie could end up being better than even FDR

globinfo freexchange

In his speeches, Bernie Sanders frequently refers to the 32nd president of the United States, Franklin D. Roosevelt (FDR), and his New Deal program that helped millions of Americans after the 1929 Wall Street crash. Sanders and other progressives are proposing a similar program adjusted to the modern environmental challenges. The Green New Deal has now become a popular vision, especially among young Americans. Around it, the progressives are aiming to build a whole new model beyond destructive neoliberalism and even obsolete capitalism.

Many would argue that this is quite an extremely optimistic view. That Sanders is just an old-school moderate Social-Democrat who will only manage to revive some typical social policies of the past, and that's it. He will never manage to seriously challenge the current power structure, which, indeed, has grown enormously, controlling nearly every aspect of the political and economic life.

Yet Sanders already managed to achieve …

Bolivian UN ambassador: “racist elite” engineered coup to restore neoliberalism in Bolivia

Democracy Now!
Thousands marched across Bolivia Monday to demand the resignation of Jeanine Áñez, the right-wing senator who declared herself president of Bolivia last week after longtime socialist President Evo Morales resigned under pressure from the military. 
The coup d’état has thrown Bolivia into crisis, with violence across the country leaving at least 23 dead. On Friday, the military gunned down nine pro-Morales protesters outside Cochabamba, where indigenous people took to the streets again on Monday. Thousands more marched to the presidential palace in La Paz. 
The wave of protests are condemning the spike in anti-indigenous violence under interim President Áñez and demanding the return of Evo Morales. Áñez has a history of using racist, anti-indigenous language, and last week she issued a decree protecting the military from prosecution for violent acts and said that Morales would face prosecution if he returned to Bolivia. 
Morales is Bolivia’s first indigenous president, a…