Skip to main content

Η ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων ηττήθηκε στη Μαδρίτη


Ο περιφερειακός πρωθυπουργός της Μαδρίτης, Ignacio González, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει οποιαδήποτε περαιτέρω σχέδια να αναθέσει το μάνατζμεντ έξι νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες, καθώς το περιφερειακό ανώτατο δικαστήριο απέρριψε την άρση της προηγούμενης απόρριψης του προγράμματος, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας. Ο González, μέλος του Συντηρητικού κόμματος (PP), είπε ότι παρόλο που το μοντέλο διοίκησης που προτείνει είναι νόμιμο, υποχωρεί λόγω της "απρόβλεπτης εξέλιξης που προκλήθηκε από το Δικαστήριο".

Επίσης, ο περιφερειακός υπουργός υγείας Javier Fernández Lasquetty, ένα από τα κορυφαία στελέχη των συντηρητικών στα δημοσιονομικά στη Μαδρίτη, παραιτήθηκε, καθώς παραδέχθηκε την "αποτυχία" του. Για τους προκάτοχους του Lasquetty, Juan José Güemes και Manuel Lamela, καθώς και για έναν αριθμό πρώην περιφερειακών αξιωματούχων στον τομέα της υγείας, διεξάγεται έρευνα για πιθανή διαφθορά κατά την διαδικασία των προσφορών, καθώς και οι δύο πρώην υπουργοί εργάζονται τώρα για τις ίδιες εταιρίες που ανταμείφθηκαν κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το περασμένο καλοκαίρι, η κυβέρνηση González, που ξόδεψε το 45% του προϋπολογισμού για την υγεία, έδωσε τον έλεγχο αυτών των νοσοκομείων σε τρεις ιδιωτικές εταιρείες μάνατζμεντ, λέγοντας ότι αυτό θα γλίτωνε τους φορολογούμενους από ένα ποσό που ισοδυναμεί με 710 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η κριτική απέναντι σ'αυτό ήταν ότι το νέο μάνατζμεντ θα εξοικονομούσε αυτά τα χρήματα χρεώνοντας τους ασθενείς για τις υπηρεσίες του, ή, παρέχοντας υπηρεσίες κατώτερης ποιότητας.

Το εθνικό σύστημα υγείας της Ισπανίας, που είναι αποκεντρωμένο και το διαχειρίζονται οι περιφερειακές κυβερνήσεις, είναι ανοιχτό για όποιον ψάχνει μια θέση εργασίας. Θεωρείται το πιο αποδοτικό σύστημα στην Ευρώπη με βάση την κατάταξη του Bloomberg. Σε μια έρευνα που έγινε από την Δρ. Helena Legido-Quigley επισημαίνεται ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία στην Ισπανία ανέρχονται στο 7% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον μέσο όρο 7.6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Μαδρίτη, ο Ignacio González και ο προκάτοχος του Esperanza Aguirre, ο οποίος δηλώνει θαυμαστής της Μάργκαρετ Θάτσερ, προσπάθησαν για χρόνια να τερματίσουν τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη, με μικρή επιτυχία στην αντιμετώπιση των νομικών εμποδίων του συστήματος. Το περασμένο καλοκαίρι, ένας περιφερειακός νόμος που καθόριζε την πληρωμή ενός ευρώ για κάθε ιατρική συνταγή, απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Aguirre, οι γιατροί της Μαδρίτης αναγκάζονταν να δίνουν "ενημερωτικούς" λογαριασμούς του νοσοκομείου στους ασθενείς, κάτι που η αντιπολίτευση εξέλαβε ως ένα πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση.

Η Ισπανική κυβέρνηση, επίσης υπό την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, δέχεται μεγάλη πίεση από την Τρόικα (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) να μειώσει τις δαπάνες και να εφαρμόσει περισσότερη λιτότητα. Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ακολούθησε τις συμβουλές τους και εφάρμοσε ορισμένα μεμονωμένα μέτρα, ελαχιστοποιώντας την καθολική ιατρική περίθαλψη και αφήνοντας πολλές ομάδες εκτός του συστήματος υγείας, όπως ανθρώπους άνω των 26 ετών που δεν είχαν δουλέψει ποτέ, ή, απόδημους που είχαν φύγει στο εξωτερικό.

Το 2013, πάνω από 700.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς κάρτα υγείας. Η μεγαλύτερη ομάδα που επηρεάστηκε από αυτές τις αλλαγές είναι οι μη καταγεγραμμένοι μετανάστες, που δεν μπορούν τώρα να θεραπευτούν. Ορισμένες περιφέρειες αντέδρασαν στο νόμο και συνέχισαν να τους περιθάλπουν, αλλά στην υπόλοιπη χώρα, αυτά τα μέτρα έχουν ήδη συνέπειες: στην Μαγιόρκα, ο Alpha Pam, ένας 28χρονος Σενεγαλέζος μετανάστης με φυματίωση, πέθανε, καθώς το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε αρνήθηκε να τον περιθάλψει.

Η "λευκή παλίρροια" νίκησε

Όταν μαθεύτηκαν τα νέα για την οπισθοχώρηση του González, οι ακτιβιστές και οι επικεφαλής των εργαζομένων πανηγύρισαν. Ο Jesús Jaén, εκπρόσωπος της ένωσης Patusalud, δήλωσε ότι "αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη των δρόμων". Σύμφωνα με το μεγαλύτερο σωματείο της Ισπανίας, CCOO, Επιτροπές Εργατών, "η ενότητα και ο συνεχής αγώνας ήταν τα κλειδιά για να σταματήσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης που έθεταν τα συμφέροντα της πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών".

Η Patricia Alonso, από την AFEM, την Ένωση Ιατρών Μαδρίτης, φέρεται να δήλωσε ότι "αυτό ήταν ένα επίτευγμα όλων, από την πρώτη μέρα της απεργίας οι πολίτες ήταν με το μέρος μας και μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε τον αγώνα, κάναμε δεκαπέντε διαδηλώσεις και χρησιμοποιήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, δεν θα αφήναμε οποιονδήποτε να πουλήσει το σύστημα μας".

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση της Μαδρίτης φλέρταρε με την ιδέα να αναθέσει την υγειονομική περίθαλψη σε τρίτους, οι επαγγελματίες γιατροί και χρήστες οργάνωσαν έναν αριθμό μαζικών διαδηλώσεων, με το όνομα “Marea blanca” ή "λευκή παλίρροια", ακολουθώντας την “Marea verde” ή "πράσινη παλίρροια" των δασκάλων, εργαζόμενων στην εκπαίδευση και γονέων κατά των ιδιωτικοποιήσεων των σχολείων. Το 2013 έγιναν πέντε απεργίες από οκτώ σωματεία στα περιφερειακά νοσοκομεία που απασχολούν 75.000 εργαζόμενους. Η AFEM ξεκίνησε επίσης μια νομική μάχη κατά της διαδικασίας προσφορών, ζητώντας τη δικαστική της αναθεώρηση τον Ιούνιο του 2013.

Οι διαδηλώσεις αποκτούν δυναμική

Η δικαστική απόφαση κατά των σχεδίων του Ignacio González, δεν ήταν η μοναδική πρόσφατη ήττα για τις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ισπανία, όπου το Δεξιό Λαϊκό Κόμμα έχει την πλειοψηφία στο εθνικό κοινοβούλιο, καθώς και στις περισσότερες περιφέρειες και κυριότερες πόλεις. Σε όλη τη χώρα, το κίνημα συνελεύσεων PAH, ή Κίνημα των Θυμάτων Υποθηκεύσεων, έσωσε εκατοντάδες οικογένειες από εξώσεις, συχνά όντας αντιμέτωπο με την αστυνομία, ή σε άλλες περιπτώσεις προχωρώντας σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Στην πόλη Burgos της Καστίλλης, η εργατική συνοικία Gamonal έγινε πεδίο μαχών για τους διαδηλωτές κατά της κατασκευής μιας λεωφόρου που οι κάτοικοι φοβούνταν ότι χαλούσε την παραδοσιακή όψη της περιοχής. Παρόλο που ήταν ένα σχέδιο ενός τοπικού μεγαλοεργολάβου, κατόχου αρκετών ΜΜΕ και φίλου ενός πρώην πρωθυπουργού, οι κάτοικοι ανάγκασαν το δήμαρχο να υποχωρήσει και να ακυρώσει το σχέδιο, μετά από εφτά μέρες συνεχών διαδηλώσεων, τόσο στη Gamonal αλλά και στις κυριότερες πόλεις της Ισπανίας, με αποτέλεσμα την σύλληψη 100 περίπου διαδηλωτών.

Αυτές οι νίκες ήταν ενθαρρυντικές για τους ακτιβιστές και τα κοινωνικά κινήματα, που ετοιμάζουν ένα κύμα κινητοποιήσεων για την πέμπτη χρονιά της οικονομικής κρίσης. Θα είναι επίσης η τρίτη επέτειος των διαδηλώσεων της 15-M Sol κατά του δικομματικού καθεστώτος. Πολλοί αναρωτιόνται αν αυτά τα τρία χρόνια έχουν κάνει τους ανθρώπους να κουραστούν να βγαίνουν στους δρόμους, αλλά αν ακούσουμε τα πανηγυρικά άσματα των διαδηλωτών και ένα από τα πιο γνωστά σλόγκαν στα σόσιαλ μίντια σε όλη τη χώρα, το “sí se puede” στα Ισπανικά, ή, “we can do it” στα Αγγλικά, τι θα είναι είναι ικανοί να κάνουν στη συνέχεια;

Comments

Popular posts from this blog

The real reason Boris Johnson pushes for a no-deal Brexit

globinfo freexchange

The UK political landscape looks increasingly chaotic, especially after Boris Johnson's ultimatum for a no-deal Brexit on 31 October. It looks like the whole country suffers from a general nervous breakdown through a "bellum omnium contra omnes" situation. But if you "follow the money", you will, eventually, see the whole picture quite clearly. And you will realize that this whole Brexit issue, is primarily the product of a merciless war among rival factions of the British capital.

In the mid-July, Reuters "exposed" some key supporters of Boris Johnson who have poured hundreds of thousands of pounds into his campaign. As Reutersreported:

          More than half the donations came from financiers and businessmen who funded the campaign to leave the European Union. The two biggest backers are Anthony Bamford, the billionaire chairman of the construction equipment maker JCB, and Jonathan Moynihan, chairman of venture capital fund Ipe…

Τα κρατικοδίαιτα τραπεζοπαράσιτα ετοιμάζονται για άλλο ένα μεγάλο πάρτι με κυβέρνηση Μητσοτάκη

globinfo freexchange
Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου ετοιμάζονται να ρίξουν άλλο ένα πακέτο δισεκατομμυρίων στις τραπεζικές μαύρες τρύπες. Αυτή τη φορά, θέλουν να τις απαλλάξουν από τα κόκκινα δάνεια και φυσικά ο λογαριασμός θα πάει, ως συνήθως, στα γνωστά υποζύγια.  
Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του The Press Project:
Την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών φέρεται να αναμένει η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε σχέδιο «κρατικής υποβοήθησης» των τραπεζών, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για κρατική ενίσχυση προς κάλυψη των κόκκινων δανείων που αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες προχωρούν σε τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 6,5 δισ. ευρώ, με πρώτη και καλύτερη τη Eurobank και τις υπόλοιπες να ακολουθούν. 
[...]
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα σχέδια της…

Ο πραγματικός λόγος που ο Μπόρις Τζόνσον πιέζει για Brexit χωρίς συμφωνία

globinfo freexchange

Το Βρετανικό πολιτικό τοπίο μοιάζει να γίνεται όλο και πιο χαοτικό όσο πλησιάζουμε την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία-τελεσίγραφο που έχει ορίσει ο τωρινός Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα απειλεί με ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Ολόκληρη η χώρα φαίνεται να βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας γενικής νευρικής κρίσης, με τα διάφορα στρατόπεδα υπέρ και κατά του Brexix, το καθένα για τους δικούς του λόγους, να έχουν λάβει θέσεις μάχης σε μια "όλοι εναντίον όλων" κατάσταση. 
Όπως ανέφερε η Εφημερίδα των Συντακτών:  
«Στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο ένα ερώτημα ακούγεται όλο και πιο δυνατά: Mπορεί να αναχαιτιστεί ο Μπόρις Τζόνσον;»… Καυτή και εύλογη η απορία που μετέφερε χθες το πρακτορείο Associated Press, καθώς εντείνεται ραγδαία η ανησυχία και στις δύο πλευρές της Μάγχης πως ο νέος, σκληροπυρηνικός μπρεξιστής, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν μπλοφάρει επιμένοντας πως θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρ…

Τα identity politics και η "φεγγαρόφωτη" των νεοφιλελέδων

globinfo freexchange
Το χθεσινό άρθρο του Liberal που αφορά το πρόσωπο της νέας υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Αμερικανοί ονομάζουν identity politics. 
Με τον όρο identity politics, οι Αμερικανοί περιγράφουν έναν τρόπο άκρως επιφανειακής πολιτικής προσέγγισης, που στην ουσία αποτελεί ένα τέχνασμα της νεοφιλελεύθερης σχολής, το οποίο έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει το κοινό από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα Αμερικανικά ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016. Το φιλελεύθερο μιντιακό κατεστημένο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, αντίπαλου της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και αυτό, γιατί έβλεπε με τρόμο ότι οι σοσιαλιστικές πολιτικές που πρέσβευε ο Μπέρνι Σάντερς (εντελώς αντίθετες με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου), είχαν τεράστια απήχηση σ…

Manufacturing uncritical thinking

by system failure
I was thinking about writing something related to a certain behavioural pattern that we often meet in the mainstream media journalist army. I was inspired by the impressively loud example of The New York Times' Bari Weiss, and how it was presented by Jimmy Dore in his show.


During this particular discussion with Joe Rogan, Weiss rushed to paint US presidential candidate, Tulsi Gabbard, as an "Assad toady", without even knowing what the characterization means. As Dore aptly pointed out: "That's what's called a 'received opinion'. So, it's not her own opinion. She has heard other people in her neoliberal bubble say that stuff, so she just repeats it. She doesn't even know what the insult means."
Ben Norton wrote on Twitter: "Neocon NY Times columnist Bari Weiss smeared Tulsi Gabbard (who bravely opposed regime change and US support for Salafi-jihadist contras) as an "Assad toady," then couldn't spell/de…

Άρχισαν να το μετανιώνουν από τώρα οι 'νοικοκυραίοι' πατριώτες;

failed evolution
Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα δικαιωνόμασταν τόσο γρήγορα. Ήδη από τα τέλη Μαΐου είχαμε γράψει:

Οι νεοφιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές λοιπόν έστησαν το τέλειο κόλπο. Θέλοντας να ετοιμάσουν την απόλυτα αφοσιωμένη μαριονέτα τους, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αναλάβει την εξουσία, έστησαν το σκηνικό στα μέτρα του. Έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και γενικά να κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά για να μη λερωθεί ο 'ατσαλάκωτος' Κυριάκος.
Το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο δεν έχασε χρόνο. Άρχισε αμέσως νέες επιχειρήσεις προπαγάνδας με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να φανεί ότι η εγχώρια δεξιά, όσο και αν έχει αλλάξει, δεν έχει χάσει τα πατριωτικά ανακλαστικά της, σε αντίθεση με τους 'προδότες Αριστερούς'.  
Η προπαγάνδα έπιασε, και ένα σημαντικό ποσοστό των λούμπεν μικροαστών πήγε στην κάλπη θυμωμένο, προκειμένου να τιμωρήσει τον 'ανθέλληνα' Τσίπρα. Η μιντιακή πλύση εγκεφάλου κατάφερε με τ…

Η ουσία πίσω από τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας με αφορμή τις συντάξεις-μαμούθ

failed evolution

Με το γνωστό στυλ, τα ιδιωτικά ΜΜΕ σχεδίασαν μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας με όχημα την "ανακάλυψη" των συντάξεων-μαμούθ. Τα μιντιακά "λαγωνικά" έδωσαν άλλη μια πάσα, αυτή τη φορά στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να επιδοθεί στο τυπικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο με ύφος εισαγγελέα. 
Η Έφη Αχτσιόγλου, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας την πραγματική εικόνα:  
              Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό   είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Απόλυτη επιβεβαίωση: ο ιδεολογικός φανατισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη την έφερε κιόλας μπροστά στο πρώτο αδιέξοδο

globinfo freexchange

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Αμέσως μετά την αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαμε επισημάνει ότι:

Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ακόμα και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης θα καθορίζεται, ως επί το πλείστον, από τον τυφλό φανατισμό της και όχι από μελετημένες κινήσεις που απαιτούν συνεχείς ελιγμούς και συνετές αποφάσεις.

Ασχέτως ιδεολογικού προσανατολισμού και προτιμήσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ουδέτερη στάση της χώρας όσον αφορά τη Βενεζουέλα και να έχει την υπομονή να περιμένει να δει που θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Όμως αντί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απέκτησε η χώρα με την ουδέτερη στάση, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, έσπευσε να το σπαταλήσει, λόγω της ιδεολογικής εμμονής που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της.

Αυτό είναι ένα δείγμα του ιδεολογικού φανατισμού που διακατέχει τα γαλάζια στελέχη και πο…

Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου βάζουν μπρος τον 'οδοστρωτήρα'

globinfo freexchange
Αφού πούλησαν μπόλικο πατριωτιλίκι στους 'Μακεδονομάχους' για να πάρουν αυτοδυναμία, τώρα είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, για λογαριασμό των 'μεγάλων αφεντικών'. Κυριολεκτικά. Η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης, ανοίγει το δρόμο για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, καθώς ο Κυριάκος βάζει μπρος τον 'οδοστρωτήρα' κατά των εργαζομένων. Το πόσο απόλυτα αφοσιωμένη είναι η γαλάζια παράταξη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου φάνηκε κιόλας ξεκάθαρα.
Μετά τις προχθεσινές (ν)τροπολογίες, τις οποίες πέρασε με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργείται η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις αλλά και η ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζομένους τους. Και οι δυο παραπάνω ρυθμίσεις είχαν εισαχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.' 
Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν υποστηρίξαμε ότι η υφυπουργός Εργασίας, το δεξί χέρι του Βρούτση, λόγω φανατικής προσήλωσης στην ιδεολογία της, αναμένεται να πετσοκό…

US Air Force and Raytheon join Navy and Lockheed Martin by Introducing Directed Energy Weapons

After many years of speculation as to weather the use of Directed Energy Weapons in war would be unleashed upon the world, we now have our answer. [...] The U.S. Navy and Lockheed Martin were the first to announce a system called HELIOS (High-Energy Laser and Integrated Optical-Dazzler with Surveillance).

[...]

As you can see, much of the focus is centered around countering drone attacks. The new announcement from the U.S. Air Force also focuses primarily on this threat, both from the cheap and readily available quadcopter drones that can be modified, to much more advanced A.I. drone swarms.

[...]

As nation after nation becomes wired for war and neutralizes then surpasses each other, new methods must be developed to maintain military supremacy. This is the nature of military conflict and one of the prime reasons why the world seems to have new security threats each and every day. It becomes one endless problem-reaction-solution loop that only serves to benefit those who are investe…