Skip to main content

Σκηνοθετικές παρεμβάσεις στην παράσταση που συνεχίζεται

του system failure
 

Αν και λίγο-πολύ οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί τις μεθόδους και τακτικές που χρησιμοποιούνται από το συστημικό κατεστημένο για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα είχε ίσως ενδιαφέρον να συνοψίσουμε ορισμένες από αυτές. Φυσικά, όσοι δεν τις πιστεύουν, μπορούν απλά να τις βαφτίσουν “θεωρίες συνομωσίας”.


Σκηνοθετημένες διαφωνίες

 

Σκηνοθετημένες διαφωνίες μεταξύ κυβερνητικών εταίρων. Χρησιμεύουν στο να δώσουν την εντύπωση ότι εφόσον υπάρχουν τριβές ανάμεσα και στους ίδιους τους κυβερνητικούς εταίρους, υπάρχει μια παράμετρος μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό που μπορεί να επιβάλει κόκκινες γραμμές και διαπραγμάτευση επί ορισμένων τουλάχιστον θεμάτων, αλλά και ότι δεν είναι όλα προαποφασισμένα. Σε αυτή την περίπτωση, το ρόλο του κακού πρέπει αναγκαστικά να παίξει η πρώην φιλελεύθερη και νυν νεοφιλελεύθερη Δεξιά απέναντι στους “φιλεύσπλαχνους”, λόγω ιδεολογίας, κυβερνητικούς εταίρους “Σοσιαλιστές” και μετριοπαθείς Αριστερούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα.

 

Σκηνοθετημένες διαφωνίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και τροϊκανών. Χρησιμεύουν στο να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται και δεν λέει “ναι σε όλα” απέναντι στην τρόϊκα. Καθώς τα μέτρα που θέλουν οι δανειστές έχουν ήδη αποφασιστεί και συμφωνηθεί, προβλέπεται ότι οι τροϊκανοί θα υποχωρήσουν τελικά σε ορισμένα τουλάχιστον από αυτά τα επιπλέον μέτρα που απαιτούν, ώστε να φανεί ότι η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και προέβαλε αντίσταση. Ότι παραπάνω κερδίσουν, τόσο το καλύτερο για την συνέχιση της διεξαγωγής του πειράματος. Στην περίπτωση αυτή, ο ρόλος του κακού αποδίδεται από τα ΜΜΕ αποκλειστικά στον Τόμσεν, λες και παίρνει μόνος του τις αποφάσεις χωρίς να εκτελεί εντολές. 

 

Σκηνοθετημένες διαφωνίες ανάμεσα στους εκπροσώπους της τρόϊκας. Χρησιμεύουν στο να περάσουν την εικόνα ότι οι εκπρόσωποι της τρόϊκας ενίοτε αποφασίζουν αυτόνομα λόγω της εξειδίκευσης και της εμπειρίας τους και ότι εκφράζουν ελεύθερα τις διαφωνίες τους, αλλά και ότι δεν υπάρχει ένα συμπαγές μέτωπο συμφερόντων τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που προωθεί συγκεκριμένες πολιτικές καθοδηγώντας τους.


Μέθοδοι αποπροσανατολισμού 

 

Επιχειρήσεις εκκαθάρισης λαθρομεταναστών. Χρησιμεύει ως μέθοδος αποπροσανατολισμού εν μέσω αποφάσεων για νέα επώδυνα μέτρα. Η μέθοδος αυτή στοχεύει στο να κερδίσει επίσης την εύνοια των πολιτών που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης δίνοντας την εικόνα ενός κράτους που είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με συνοπτικές διαδικασίες. Και σε αυτή την περίπτωση ο ρόλος των ΜΜΕ είναι καθοριστικός.

 

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσα από δελτία ειδήσεων και στημένες εκπομπές. Οι συστημικοί δημοσιογράφοι, την ώρα που ανακοινώνουν νέα εξοντωτικά μέτρα για μισθωτούς-συνταξιούχους, χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά διάφορα σλόγκαν του τύπου “ο κόσμος δεν αντέχει άλλο”, “να πληρώσουν οι πλούσιοι”, κ.λ.π., δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι συμπάσχουν με την πλειοψηφία, ενώ από την άλλη, διατυμπανίζουν συνεχώς την αδυναμία του κράτους να προχωρήσει στις αποκαλούμενες “διαρθρωτικές αλλαγές” οι οποίες αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται συνήθως η φράση “μικρότερο και πιο ευέλικτο δημόσιο”, υπονοώντας βέβαια απολύσεις στον δημόσιο τομέα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί η λέξη “απόλυση”. Από την άλλη, το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων παίζεται με έναν άκρως εκβιαστικό τρόπο, καθώς οι ίδιοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι, αν γίνονταν γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις, δεν θα πίεζε η τρόϊκα για νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αποκρύπτουν όμως ότι, οι fast track ιδιωτικοποιήσεις στην ουσία σημαίνουν τρία, καταρχήν, βασικά πράγματα: νέες απολύσεις στο όνομα της βιωσιμότητας της όποιας επιχείρησης, νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο ως αντάλλαγμα για την ανάληψη “προβληματικών” κρατικών επιχειρήσεων, πώληση έναντι πινακίου φακής των κρατικών επιχειρήσεων σε “ημέτερους”, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και διάφοροι καναλάρχες για τους οποίους εργάζονται οι εν λόγω δημοσιογράφοι.


Δύο πρόσφατα παραδείγματα επιχείρησης αποπροσανατολισμού

 

Στις 27/7/12 οριστικοποιείται το μέγα σκάνδαλο με την “πώληση” της “υγιούς” ΑΤΕ στην Πειραιώς. Μόλις 3 μέρες πριν, στις 24/7/12 σε δηλώσεις του στους NY Τimes ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης “αποκαλύπτει”: “Γνωρίζαμε από την αρχή πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοσθεί, καθώς δεν υπήρξε πουθενά ένα επιτυχές παράδειγμα”. Η είδηση αναπαράγεται ταχέως από τα κυρίαρχα Ελληνικά ΜΜΕ. Ο Ρουμελιώτης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας Πειραιώς, παίρνει εντολή να εκδηλώσει κρίση ειλικρίνειας και να αποκαλύψει κάτι που σχεδόν οι πάντες γνώριζαν: ότι το ΔΝΤ ακολουθεί δογματικά τις ίδιες πολιτικές παρόλο που έχουν αποτύχει επανειλημμένως στο παρελθόν. Ούτως ή άλλως το χαρτί του ΔΝΤ ήταν καμένο για καμένο, σχεδόν κανείς δεν πίστευε και δεν πιστεύει στις “καλές προθέσεις” του. Όμως στη συνέχεια, απ’ότι φάνηκε, η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με αυτή την μάλλον ξεπερασμένη επικοινωνιακή τακτική αποτυγχάνει, καθώς μερίδα της αντιπολίτευσης και πλήθος ανεξάρτητων μπλογκ και ιστοσελίδων στο διαδίκτυο μιλούν ξεκάθαρα για απόφαση-σκάνδαλο όσον αφορά την πώληση-δώρο της ΑΤΕ στον “σύντροφο” Σάλλα, αποκαλύπτοντας μάλιστα τις λεπτομέρειες του όλου εγχειρήματος, κάτι που τα κυρίαρχα ΜΜΕ της μεθοδευμένης προπαγάνδας προσπάθησαν όπως-όπως να προσπεράσουν με μια απλή αναφορά. Στη συνέχεια, καθώς όλο και περισσότεροι ασχολούνται με την πώληση-σκάνδαλο, ο Ρουμελιώτης καλείται να καταθέσει στις αρχές, ώστε η αποτυχημένη “αποκάλυψη” να πάρει επισήμως την ανάλογη βαρύτητα που της αρμόζει, μπας και σταματήσουν να ασχολούνται κάποιοι με την πώληση-σκάνδαλο. Μια νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το επίσημο κράτος σε πλήρη συνεργασία με το εγχώριο τραπεζικό κατεστημένο αρχίζει, αντί αυτού που έπρεπε κανονικά να γίνει, δηλαδή τα αρμόδια όργανα να καλέσουν σε απολογία τους ηθικούς αυτουργούς της πώλησης-σκάνδαλο που χάρισε το υγειές κομμάτι μιας δημόσιας τράπεζας σε μια ιδιωτική, φορτώνοντας το κόστος της “πώλησης” αλλά και τα εναπομείναντα “σκουπίδια” της ΑΤΕ στους Έλληνες φορολογούμενους.

 

Λίστες-φαντάσματα, στικάκια και cd που πάνε και έρχονται. Επιχειρείται να βγει προς τα έξω η εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τη διαφθορά και να κυνηγήσει τους μεγαλοφοροφυγάδες. Ως εκ τούτου ενδέχεται να συμπεριλαμβάνονται και σκηνοθετημένες δήθεν διαρροές ή και αλληλοκαρφώματα και εκβιασμοί που βοηθούν κάποιους να κερδίσουν χρόνο και να απεμπλακούν από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αλλά η σκηνοθεσία είναι κακή και το αποτέλεσμα κωμικοτραγικό: κανείς δεν ξέρει ως συνήθως τίποτα. Όλοι λένε “δεν ξέρω, δεν είδα”, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τα συνήθη πλέον σλόγκαν του τύπου “όλα στο φως”, “άμεσος έλεγχος τώρα”, “να πληρώσουν αυτοί που πρέπει όσο ψηλά και αν βρίσκονται”, ώστε να εμφανιστούν ως καθαροί και ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Αυτή η μέθοδος αποπροσανατολισμού απ'ότι φαίνεται αποτυγχάνει παταγωδώς. Ενδεικτική είναι άλλωστε η απροθυμία του κράτους να κυνηγήσει τους μεγαλοφοροφυγάδες, καθώς η περίφημη λίστα με τα ονόματά τους εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει σίριαλ. Οι Ελληνικές αρχές πότε επικαλούνται νομική αδυναμία να ελέγξουν τις καταθέσεις, πότε βάζουν μπροστά τις Ελβετικές αρχές που δεν τους επιτρέπουν να κάνουν έλεγχο, πότε βρίσκουν διάφορες άλλες δικαιολογίες για να μην προχωρήσουν σε άμεσο έλεγχο των καταθέσεων.

 

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι και παραδείγματα είναι ενδεικτικά. Μπορεί όποιος θέλει απλά να συμπληρώσει την... λίστα.


Comments

Popular posts from this blog

The real reason Boris Johnson pushes for a no-deal Brexit

globinfo freexchange

The UK political landscape looks increasingly chaotic, especially after Boris Johnson's ultimatum for a no-deal Brexit on 31 October. It looks like the whole country suffers from a general nervous breakdown through a "bellum omnium contra omnes" situation. But if you "follow the money", you will, eventually, see the whole picture quite clearly. And you will realize that this whole Brexit issue, is primarily the product of a merciless war among rival factions of the British capital.

In the mid-July, Reuters "exposed" some key supporters of Boris Johnson who have poured hundreds of thousands of pounds into his campaign. As Reutersreported:

          More than half the donations came from financiers and businessmen who funded the campaign to leave the European Union. The two biggest backers are Anthony Bamford, the billionaire chairman of the construction equipment maker JCB, and Jonathan Moynihan, chairman of venture capital fund Ipe…

Τα κρατικοδίαιτα τραπεζοπαράσιτα ετοιμάζονται για άλλο ένα μεγάλο πάρτι με κυβέρνηση Μητσοτάκη

globinfo freexchange
Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου ετοιμάζονται να ρίξουν άλλο ένα πακέτο δισεκατομμυρίων στις τραπεζικές μαύρες τρύπες. Αυτή τη φορά, θέλουν να τις απαλλάξουν από τα κόκκινα δάνεια και φυσικά ο λογαριασμός θα πάει, ως συνήθως, στα γνωστά υποζύγια.  
Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του The Press Project:
Την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών φέρεται να αναμένει η κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε σχέδιο «κρατικής υποβοήθησης» των τραπεζών, εφαρμόζοντας ουσιαστικά το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για κρατική ενίσχυση προς κάλυψη των κόκκινων δανείων που αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες προχωρούν σε τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων ύψους 6,5 δισ. ευρώ, με πρώτη και καλύτερη τη Eurobank και τις υπόλοιπες να ακολουθούν. 
[...]
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ της προηγούμενης κυβέρνησης και τα σχέδια της…

Ο πραγματικός λόγος που ο Μπόρις Τζόνσον πιέζει για Brexit χωρίς συμφωνία

globinfo freexchange

Το Βρετανικό πολιτικό τοπίο μοιάζει να γίνεται όλο και πιο χαοτικό όσο πλησιάζουμε την 31η Οκτωβρίου, ημερομηνία-τελεσίγραφο που έχει ορίσει ο τωρινός Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα απειλεί με ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Ολόκληρη η χώρα φαίνεται να βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας γενικής νευρικής κρίσης, με τα διάφορα στρατόπεδα υπέρ και κατά του Brexix, το καθένα για τους δικούς του λόγους, να έχουν λάβει θέσεις μάχης σε μια "όλοι εναντίον όλων" κατάσταση. 
Όπως ανέφερε η Εφημερίδα των Συντακτών:  
«Στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο ένα ερώτημα ακούγεται όλο και πιο δυνατά: Mπορεί να αναχαιτιστεί ο Μπόρις Τζόνσον;»… Καυτή και εύλογη η απορία που μετέφερε χθες το πρακτορείο Associated Press, καθώς εντείνεται ραγδαία η ανησυχία και στις δύο πλευρές της Μάγχης πως ο νέος, σκληροπυρηνικός μπρεξιστής, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν μπλοφάρει επιμένοντας πως θα βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρ…

Τα identity politics και η "φεγγαρόφωτη" των νεοφιλελέδων

globinfo freexchange
Το χθεσινό άρθρο του Liberal που αφορά το πρόσωπο της νέας υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που οι Αμερικανοί ονομάζουν identity politics. 
Με τον όρο identity politics, οι Αμερικανοί περιγράφουν έναν τρόπο άκρως επιφανειακής πολιτικής προσέγγισης, που στην ουσία αποτελεί ένα τέχνασμα της νεοφιλελεύθερης σχολής, το οποίο έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει το κοινό από την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Η συγκεκριμένη τακτική χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τα Αμερικανικά ΜΜΕ κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών του 2016. Το φιλελεύθερο μιντιακό κατεστημένο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Μπέρνι Σάντερς, αντίπαλου της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και αυτό, γιατί έβλεπε με τρόμο ότι οι σοσιαλιστικές πολιτικές που πρέσβευε ο Μπέρνι Σάντερς (εντελώς αντίθετες με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου), είχαν τεράστια απήχηση σ…

Άρχισαν να το μετανιώνουν από τώρα οι 'νοικοκυραίοι' πατριώτες;

failed evolution
Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα δικαιωνόμασταν τόσο γρήγορα. Ήδη από τα τέλη Μαΐου είχαμε γράψει:

Οι νεοφιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές λοιπόν έστησαν το τέλειο κόλπο. Θέλοντας να ετοιμάσουν την απόλυτα αφοσιωμένη μαριονέτα τους, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να αναλάβει την εξουσία, έστησαν το σκηνικό στα μέτρα του. Έβαλαν τον Τσίπρα να υπογράψει μνημόνιο, να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών και γενικά να κάνει όλη τη βρόμικη δουλειά για να μη λερωθεί ο 'ατσαλάκωτος' Κυριάκος.
Το εγχώριο μιντιακό κατεστημένο δεν έχασε χρόνο. Άρχισε αμέσως νέες επιχειρήσεις προπαγάνδας με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, προκειμένου να φανεί ότι η εγχώρια δεξιά, όσο και αν έχει αλλάξει, δεν έχει χάσει τα πατριωτικά ανακλαστικά της, σε αντίθεση με τους 'προδότες Αριστερούς'.  
Η προπαγάνδα έπιασε, και ένα σημαντικό ποσοστό των λούμπεν μικροαστών πήγε στην κάλπη θυμωμένο, προκειμένου να τιμωρήσει τον 'ανθέλληνα' Τσίπρα. Η μιντιακή πλύση εγκεφάλου κατάφερε με τ…

Η ουσία πίσω από τη νέα επιχείρηση προπαγάνδας με αφορμή τις συντάξεις-μαμούθ

failed evolution

Με το γνωστό στυλ, τα ιδιωτικά ΜΜΕ σχεδίασαν μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας με όχημα την "ανακάλυψη" των συντάξεων-μαμούθ. Τα μιντιακά "λαγωνικά" έδωσαν άλλη μια πάσα, αυτή τη φορά στον υπουργό εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να επιδοθεί στο τυπικό αντι-ΣΥΡΙΖΑ κρεσέντο με ύφος εισαγγελέα. 
Η Έφη Αχτσιόγλου, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους δίνοντας την πραγματική εικόνα:  
              Για όσους ασφαλίζονταν με τα παλαιά καθεστώτα (πριν τον ν. 4387/2016) αλλά αιτήθηκαν συνταξιοδότησης μετά τον ν. 4387/2016 και μετά την 01.01.2019, ακριβώς επειδή το παλαιό σύστημα για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν προέβλεπε ανώτατα όρια εισφορών δεν προέκυπταν και ανώτατα όρια συντάξεων. Για τον λόγο αυτό   είχαμε επεξεργαστεί και δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση η οποία έθετε ανώτατο όριο σύνταξης το δωδεκαπλάσιο της εθνικής σύνταξης, όμως η ρύθμιση αυτή δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή καθώς προκηρύχθηκαν πρόωρα εκλογές.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα…

Manufacturing uncritical thinking

by system failure
I was thinking about writing something related to a certain behavioural pattern that we often meet in the mainstream media journalist army. I was inspired by the impressively loud example of The New York Times' Bari Weiss, and how it was presented by Jimmy Dore in his show.


During this particular discussion with Joe Rogan, Weiss rushed to paint US presidential candidate, Tulsi Gabbard, as an "Assad toady", without even knowing what the characterization means. As Dore aptly pointed out: "That's what's called a 'received opinion'. So, it's not her own opinion. She has heard other people in her neoliberal bubble say that stuff, so she just repeats it. She doesn't even know what the insult means."
Ben Norton wrote on Twitter: "Neocon NY Times columnist Bari Weiss smeared Tulsi Gabbard (who bravely opposed regime change and US support for Salafi-jihadist contras) as an "Assad toady," then couldn't spell/de…

Απόλυτη επιβεβαίωση: ο ιδεολογικός φανατισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη την έφερε κιόλας μπροστά στο πρώτο αδιέξοδο

globinfo freexchange

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά. Αμέσως μετά την αναγνώριση του αποτυχημένου πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είχαμε επισημάνει ότι:

Η κίνηση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ακόμα και η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης θα καθορίζεται, ως επί το πλείστον, από τον τυφλό φανατισμό της και όχι από μελετημένες κινήσεις που απαιτούν συνεχείς ελιγμούς και συνετές αποφάσεις.

Ασχέτως ιδεολογικού προσανατολισμού και προτιμήσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπρεπε να εκμεταλλευτεί την ουδέτερη στάση της χώρας όσον αφορά τη Βενεζουέλα και να έχει την υπομονή να περιμένει να δει που θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις. Όμως αντί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απέκτησε η χώρα με την ουδέτερη στάση, κάτω από τις παρούσες συνθήκες, έσπευσε να το σπαταλήσει, λόγω της ιδεολογικής εμμονής που χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της.

Αυτό είναι ένα δείγμα του ιδεολογικού φανατισμού που διακατέχει τα γαλάζια στελέχη και πο…

Οι γαλάζιοι υπηρέτες του κεφαλαίου βάζουν μπρος τον 'οδοστρωτήρα'

globinfo freexchange
Αφού πούλησαν μπόλικο πατριωτιλίκι στους 'Μακεδονομάχους' για να πάρουν αυτοδυναμία, τώρα είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, για λογαριασμό των 'μεγάλων αφεντικών'. Κυριολεκτικά. Η χειρότερη δεξιά της μεταπολίτευσης, ανοίγει το δρόμο για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, καθώς ο Κυριάκος βάζει μπρος τον 'οδοστρωτήρα' κατά των εργαζομένων. Το πόσο απόλυτα αφοσιωμένη είναι η γαλάζια παράταξη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου φάνηκε κιόλας ξεκάθαρα.
Μετά τις προχθεσινές (ν)τροπολογίες, τις οποίες πέρασε με σχεδόν πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταργείται η υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις αλλά και η ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζομένους τους. Και οι δυο παραπάνω ρυθμίσεις είχαν εισαχθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.' 
Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν υποστηρίξαμε ότι η υφυπουργός Εργασίας, το δεξί χέρι του Βρούτση, λόγω φανατικής προσήλωσης στην ιδεολογία της, αναμένεται να πετσοκό…

US Air Force and Raytheon join Navy and Lockheed Martin by Introducing Directed Energy Weapons

After many years of speculation as to weather the use of Directed Energy Weapons in war would be unleashed upon the world, we now have our answer. [...] The U.S. Navy and Lockheed Martin were the first to announce a system called HELIOS (High-Energy Laser and Integrated Optical-Dazzler with Surveillance).

[...]

As you can see, much of the focus is centered around countering drone attacks. The new announcement from the U.S. Air Force also focuses primarily on this threat, both from the cheap and readily available quadcopter drones that can be modified, to much more advanced A.I. drone swarms.

[...]

As nation after nation becomes wired for war and neutralizes then surpasses each other, new methods must be developed to maintain military supremacy. This is the nature of military conflict and one of the prime reasons why the world seems to have new security threats each and every day. It becomes one endless problem-reaction-solution loop that only serves to benefit those who are investe…